Dwie rodowodowe syberyjki do oddania - dużo zdjęć str. 2!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 23, 2010 8:30 Re: Dwie rodowodowe syberyjki do oddania - dużo zdjęć str. 2!

Podejrzewam, że Madie już się tutaj nie pojawi.... :?
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Wto lis 23, 2010 12:08 Re: Dwie rodowodowe syberyjki do oddania - dużo zdjęć str. 2!

Nie wiem na jakiej podstawie od razu padają tak jednoznaczne insynuacje. Źródeł nieporozumienia może być kilka;
pierwsze, co mi przychodzi do głowy, to że nierzetelnością wykazał się kolega Madie, który informował Ją o kotach i przekazał zdjęcia, informacje o kotach ich wieku i liczbie się zmieniają, więc nie wyglądają jak gotowa historyjka zmyślona przez Madie (która notabene jest na forum od 2007 roku).
Drugie, równie prozaiczne wyjaśnienie, że ktoś skorzystał z konta Madie, żeby potrolować, mieliśmy niedawno taki wątek, gdzie w toku informacji o adopcjach pojawił się tekst o konieczności uśpienia kotów, podniosło się larum i oburzenia, w niedługim czasie okazało się, że post napisała jakaś nieletnia kuzynka forumowicza uznając to za dobry żart.

Jeżeli ktoś ma kontakt z autorką wątku w realu, może ją poinformować o lekkim zamieszaniu wywołanym tym wątkiem i zaprosić na forum. Ponieważ nikomu nie stała się krzywda, nie widzę powodu demonizowania zaistniałej sytuacji.

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Wto lis 23, 2010 14:50 Re: Dwie rodowodowe syberyjki do oddania - dużo zdjęć str. 2!

Ale numer :roll:

Zdjęcia są załadowane na Imageshack'a. a to znaczy, że ktoś sobie je ze strony skopiował, wrzucił na zewnętrzny serwer i wrzucił na forum. To zahacza o prawa autorskie. Powinno byś zgłoszone modom.

Jak to możliwe, ze założycielka wątku twierdzi, ze była w domu hodowcy, a hodowca w ogóle jej nie zna? 8O
I skąd te opisy kotów, też skopiowane z www? :?
Nie dziwię się, że kiciapl się lekko wkurzyła i z rozpędu kilku innym ludziom się oberwało :twisted:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Wto lis 23, 2010 15:07 Re: Dwie rodowodowe syberyjki do oddania - dużo zdjęć str. 2!

sisay pisze:Ale numer :roll: Jak to możliwe, ze założycielka wątku twierdzi, ze była w domu hodowcy, a hodowca w ogóle jej nie zna? 8O
I skąd te opisy kotów, też skopiowane z www? :?

Na pierwszej stronie tego dziwnego wątku jest informacja od Madie właśnie o wizycie w hodowli - dokładnie zdanie na ten temat brzmi tak:
Madie pisze:Oni mają hodowlę Syberyjczyków i Tajskich (?)
Nie wiem co się u nich dzieje, ale wyprzedali się ze wszystkich małych kociąt z ostatniego miotu i postanowili zostawić sobie jedna rasę ( może to miec zwiazek z chorobą jednego z rodziców kolegi). Jak ostatnio tam byłam kotów było z maluchami około 20. Wiem, że zostana przy nich najstarsze, pierwsze koty.

Ten post sugerowałby, że raczej nie chodzi o sugerowane przez dite wprowadzenie Madie w błąd przez kolegę - to byłoby raczej możliwe, gdyby Madie przekazywała jedynie informacje uzyskane od wspomnianego przyjaciela - wizyta w hodowli zdecydowanie wykracza poza relacjonowanie zasłyszanych wiadomości.

Możliwe jest jednak drugie wyjaśnienie zasugerowane przez dite - czyli użycie przez niepowołaną osobę konta Madie.
Rzeczywiście najłatwiej byłoby wyjaśnić sprawę u źródła - czyli poprzez kontakt z Madie kogoś, kto ją zna osobiście. Na samym forum Madie (lub osoba, która się pod nią podszyła) nie pojawiła się od soboty. Czyli nikt nie logował się na jej konto jeszcze zanim właścicielka hodowli - kiciapl - napisała swój pierwszy post w tym temacie.

magbag

Od: Pt lis 27, 2009 10:50

Post » Wto lis 23, 2010 17:12 Re: Dwie rodowodowe syberyjki do oddania - dużo zdjęć str. 2!

sisay pisze:Nie dziwię się, że kiciapl się lekko wkurzyła i z rozpędu kilku innym ludziom się oberwało :twisted:

ja też się nie dziwię :(
wygląda na to ,że przez cały dzień należy przeglądać fora albo czekać na "stosowną" informację o tym ,że kotki z hodowli są do "adopcji" :evil:
to już nie zakrawa na dowcip :? kiedy właściciela hodowli musi tłumaczyć się i udowadniać ,że "nie jest wielbłądem" :?
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Wto lis 23, 2010 20:07 Re: Dwie rodowodowe syberyjki do oddania - dużo zdjęć str. 2!

To musiał być agent Tomek :wink:
kiciapl - albo ktoś rozpuszcza o Twojej hodowli brzydkie plotki albo chodzi o inną hodowlę.
Tylko skąd w takim razie zdjęcia Twoich kotów?
Chyba jednak ta pierwsza możliwość jest prawdopodobna.
Do znajomości z Madie w realu przyznawała się kiedyś aamms - może do niej napisz? (Jeśli jednak źle zapamiętałam któryś nick, przepraszam.)

edit: Masz cudne koty tajskie, zwłaszcza Ulissesa... :1luvu:

edit 2: Madie ma psiaka chorego na parwowirozę (wątek w Zwierzyńcu ogólnym), może nie ma czasu wchodzić na forum.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto lis 23, 2010 20:13 Re: Dwie rodowodowe syberyjki do oddania - dużo zdjęć str. 2!

Greta_2006 pisze:edit 2: Madie ma psiaka chorego na parwowirozę (wątek w Zwierzyńcu ogólnym), może nie ma czasu wchodzić na forum.

Udziela się na dogo, więc raczej ma czas :)
Na dogo można mnie znaleźć pod nickiem Iza.

Iza13

Od: Nie maja 13, 2007 13:47

Post » Wto lis 23, 2010 20:20 Re: Dwie rodowodowe syberyjki do oddania - dużo zdjęć str. 2!

Iza13 pisze:
Greta_2006 pisze:edit 2: Madie ma psiaka chorego na parwowirozę (wątek w Zwierzyńcu ogólnym), może nie ma czasu wchodzić na forum.

Udziela się na dogo, więc raczej ma czas :)

Aha :?
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto lis 23, 2010 21:30 Re: Dwie rodowodowe syberyjki do oddania - dużo zdjęć str. 2!

Greta_2006 pisze:To musiał być agent Tomek :wink:

Madie pisze: Rodzice przyjaciela zamykają hodowlę i chcą oddać za darmo koty w dobre ręce dlatego poprosili mnie o pomoc.

kupy się to wszystko nie trzyma :evil:
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Śro lis 24, 2010 21:42 Re: Dwie rodowodowe syberyjki do oddania - dużo zdjęć str. 2!

mam nadzieję, ze pojawi się wyjaśnienie
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro lis 24, 2010 22:33 Re: Dwie rodowodowe syberyjki do oddania - dużo zdjęć str. 2!

Madie sama założyła wątek na podforum hodowcy, co utwierdza w przekonaniu, że nie ma mowy o działaniu w złej wierze viewtopic.php?f=10&t=120179&p=6675787#p6675787

magbag pisze:Na pierwszej stronie tego dziwnego wątku jest informacja od Madie właśnie o wizycie w hodowli - dokładnie zdanie na ten temat brzmi tak:
Madie napisał(a):
Oni mają hodowlę Syberyjczyków i Tajskich (?)
Nie wiem co się u nich dzieje, ale wyprzedali się ze wszystkich małych kociąt z ostatniego miotu i postanowili zostawić sobie jedna rasę ( może to miec zwiazek z chorobą jednego z rodziców kolegi). Jak ostatnio tam byłam kotów było z maluchami około 20. Wiem, że zostana przy nich najstarsze, pierwsze koty.

Ten post sugerowałby, że raczej nie chodzi o sugerowane przez dite wprowadzenie Madie w błąd przez kolegę - to byłoby raczej możliwe, gdyby Madie przekazywała jedynie informacje uzyskane od wspomnianego przyjaciela - wizyta w hodowli zdecydowanie wykracza poza relacjonowanie zasłyszanych wiadomości.

O wizycie osobistej w hodowli nie doczytałam wcześniej, ponieważ na jednym ze starszych wątków Madie, również znalazłam info o koledze, którego rodzice mają coś wspólnego z hodowlą, w każdym razie, jeżeli ktoś napisał byłam widziałam, to może to być lekkie nadużycie "marketingowe" przy poszukiwaniu domu dla kotów, stąd nadal pozostaje możliwość wprowadzenia w błąd przez tajemniczego agenta Tomka...

Jeszcze inne rozwiązanie; Madie była, widziała, ale zdjęcia to dostała całkiem innych kotów...

I wersja kinowa: agent Tomek zaplanował skok na hodowlę, jako profesjonalny paser chciał zapewnić najpierw zbyt "towaru", już przyszykował plan akcji, zaplecze, lada noc miał się odbyć tajny skok, a tu praworządne forum miau obywatelsko obnażyło nagą prawdę, uniemożliwiło działania przestępcze, nie odpuszcza i drąży dalej, żeby skazać sprawcę, ta da da dam, kiedy wkroczy CBŚ? i kiedy najwcześniej Madie będzie mogła wydać książkę? 8) głupiżarcikgłupi

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Śro lis 24, 2010 23:14 Re: Dwie rodowodowe syberyjki do oddania - dużo zdjęć str. 2!

Ja mam jeszcze jeden pomysł na wersję 8)

Mogłaby to być reklama aktualnego miotu :mrgreen:
Na stronę każdy wszedł, zdjęcia pooglądał. niektórzy może się napalili na syberyjczyka - a tu się nagle okazuje, że wprawdzie to pomyłka, ale na sprzedaż są trzy kociaki 8)

Ja na miejscu kiciapl chyba bym znalazła i ręcznie pouczyła taką osobę, która wypisuje na publicznych forum o moich prywatnych sprawach, chorobach w rodzinie i decyzjach o których sama nie wiem :roll:

Poza tym, jeśli dobrze zrozumiałam, to ów Tomek jest synem kiciapl ? 8O Skoro to jego mama rzekomo oddaje koty?...
W takim wypadku wyjaśnienie sprawy powinno byc proste :wink:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Czw gru 09, 2010 18:26 Re: Dwie rodowodowe syberyjki do oddania - dużo zdjęć str. 2!

well.............................................................................................................
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

[poprzednia]