GABRYSIA słodki brzdąc turbo miziak :) Już w DS!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 08, 2010 12:58 Re: GABRYSIA słodki brzdąc turbo miziak :) SZUKA DS/DT! Wawa

trzymam kciuki za DS :)

mama.rozy

Od: Pon cze 29, 2009 19:46

Post » Śro wrz 08, 2010 13:57 Re: GABRYSIA słodki brzdąc turbo miziak :) SZUKA DS/DT! Wawa

Jesteśmy w domu - Gabi od razu po wypakowaniu się cała rozmiziała i rozmruczała, zaczęła się ocierać, przytulać, ugniatać, już sama nie wiedziała co ma ze sobą więcej zrobić ;) Potem zjadła, zrobiła co powinna do kuwetki, pobawiła się, i teraz siedzi w łazience i mruczy.

Karo9004, jaka decyzja w sprawie Gabrysi? Jesli jestes zainteresowana dalej, to mogłybysmy sie jutro umówic i spotkać, chciałabym zobaczyć ewentualny przyszły domek malutkiej. I na jakiej ulicy mieszkasz? :)

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Śro wrz 08, 2010 14:58 Re: GABRYSIA słodki brzdąc turbo miziak :) SZUKA DS/DT! Wawa

ale to to małe bure się skoczne zrobiło, i jakie szybkie! Biega to z szybkością błyskawicy, odbija się do ścian, wskakuje z rozpędu niemal pod sam sufit, skacze jak piłeczka... :lol: Z wanny na podłoge, odbicie i już jest na pralce, stamtąd na kosz, na umywalkę, na podłoge i wszystko od nowa... Ależ dziewczyna ma energii! :D :ryk:

jhet

Post » Śro wrz 08, 2010 16:05 Re: GABRYSIA słodki brzdąc turbo miziak :) SZUKA DS/DT! Wawa

Kochana ,to słynna"terapia sznura" mojego męża :!:
Poważnie- za pomocą zabawy z grubym sznurkiem-najlepiej taki troczek od dresu lub grube długie sportowe sznurowadło w wyrażnym kolorze(biały najlepszy) tak gdzies przez 3-4 miesiace wyprowadził naszą kocice ze świra.miała traume po przyjsciu następnej kocicy i na ponad pół roku schowała się do szafy. tam jadła i żyła-wychodziła-na szczęście-tylko do kuwety.
I każdy nasz kociaczek-tymczasek jak odwiedza go mój TZ czyli tak 2 x dziennie,to ma zapewnioną gonitwę za sznurkiem,a salta są promowane specjalną porcją miziania poza kolejnością.. :) :) Gabi była ulubienicą mojego męża i masz efekty..

i nawet nasze stare kociska-barbapapy wkręcają się czasem w terapię sznura.. :ryk: :ryk:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro wrz 08, 2010 19:22 Re: GABRYSIA słodki brzdąc turbo miziak :) SZUKA DS/DT! Wawa

Notoście mi nieźle kociaka rozkręcili... :evil: Już wcześniej była aż nadto energiczna i szalała mi po pokoju, ale teraz to koniec świata - nie nadążałam za nią oczami wodzić, z szybkością światła się Gabryśka przemieszcza normalnie :lol: I jaki tygrys z niej wychodzi! W ciągu pół minuty zdążyła trzy razy zamordować mi kapcia, powiesić mi się kilka razy na nogawce, wpełznąć do nogawki, powiesić się na rekawie, wspiąć po plecach, zapolować na rękę chyba z 10 razy, pozostawić ślady pazurów na dłoni i rozciąć palec, zacząć wpełzywać pod bluzkę na plecach... Chwilę wcześniej zapolowała na moje oko (taaaak, kocia łapa z pazurkami w oku to sama przyjemność, jeszcze mnie boli :? ), próbowała mi się wcisnąć do nosa (bardzo wytrwała była), polowała na moje włosy i co chwila skakała mi do twarzy (a ja co chwila zawału niemal dostawałam). Wcześniej spałyśmy razem z godzinkę przytulone, Gabi oczywiście najpierw grzecznie leżała obok a potem uwaliła mi się brutalnie całym cielskiem na twarzy :roll: Słodkie stworzonko :wink:

jhet

Post » Śro wrz 08, 2010 21:25 Re: GABRYSIA słodki brzdąc turbo miziak :) SZUKA DS/DT! Wawa

Koniec świata, Gabrysia nauczyła się bawić piłeczką ping-pongową, której wcześniej taaak się bała 8O :D Teraz szaleje za nią w wannie i urządza piruety i salta w powietrzu :lol:

Tu krótki filmik z gabrysiowych akrobacji:
http://www.youtube.com/watch?v=Cqh49EJ_B2o

jhet

Post » Śro wrz 08, 2010 22:31 Re: GABRYSIA słodki brzdąc turbo miziak :) SZUKA DS/DT! Wawa

bo myśmy jej zwinęli kulkę z foli aluminiowej i graliśmy z nią w piłę...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw wrz 09, 2010 11:11 Re: GABRYSIA słodki brzdąc turbo miziak :) SZUKA DS/DT! Wawa

nieźle żeście mi kotecka aktywowali :evil: Jak ją wysyłałam na wakacje do cioci smarti, to dziewczyna była w miarę spokojna, grzecznie siedziała w łazience i nie szalała za bardzo. A teraz? Toż to mały huragan, co chwila pakuje się tam gdzie nie powinna, zagląda do wszystich pudeł i się z nimi wywala, łazi po półkach i regałach, wszedzie jej pełno. Wczoraj zostawiłam ją na chwilę samą w pokoju, to jak wróciłam pół biurka miałam zalane, bo się szklanka "sama" przewróciła, a na komputerze było włączone wyszukiwanie i wpisane słowo "777777zzzzzzzz-----====", cokolwiek to po kociemu znaczy :roll: Teraz mała szaleje w wannie za piłeczką i mam chwilę spokoju :mrgreen:

jhet

Post » Czw wrz 09, 2010 12:10 Re: GABRYSIA słodki brzdąc turbo miziak :) SZUKA DS/DT! Wawa

Dziś koło 17 mamy spotkanie z potencjalnym DS Gabrysi :D Jeśli wszystko pójdzie dobrze, Gabi zamieszka z roczną koleżanką i wreszcie będzie miała się na kim wyżywać :twisted:

jhet

Post » Czw wrz 09, 2010 12:29 Re: GABRYSIA słodki brzdąc turbo miziak :) SZUKA DS/DT! Wawa

cudownie :!: :!:

Gabrysia zasługuje na najlepszy domek na świecie :!: :!: :ok: :ok:

a jeszcze taki z koleżaneczką na wyłączność to marzenie :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

smarti

Post » Czw wrz 09, 2010 15:48 Re: GABRYSIA słodki brzdąc turbo miziak :) SZUKA DS/DT! Wawa

I d***! :evil: :cry: :cry: Właśnie wróciłam do domu, i prawie padłam, jak usłyszałam wieści - zostawiłam telefon w domu, a dzwonił potencjalny DS, który miał przyjechać niedługo po Gabrysię, i mi rodzina przekazała, że jednak nie przyjedzie! Bo właściciel mieszkania, które DS wynajmuje, kiedy się dowiedział, że ma przybyć drugi kot, kategorycznie się nie zgodził :evil: Chce mi się wyć, taki dobry domek by Gabrysia miała! :cry: :cry: :cry:

jhet

Post » Pt wrz 10, 2010 9:19 Re: GABRYSIA słodki brzdąc turbo miziak :) SZUKA DS/DT! Wawa

Gabrysia nie dość, że już nie jest tchórzem jakim była na początku, to zamieniła się chyba w jakąś heroskę. Nie boi się niczego. Suszarka, na widok której jej przyszywane siostry zwiewały gdzie pieprz rośnie i trzęsły się ze strachu, Gabrysi nie wzrusza. Moge spokojnie wysuszyć kota. Prysznic, woda? Sama radość. Jak jest wanna pełna wody to Gabrysia zwisa do niej i tyka łapką albo pije. Prysznic? Wczoraj jak go brałam to Gabrysia kąpała się razem ze mną. Parę centymetrów wody na dnie wanny, a Gabryśka cała szczęśliwa się w tym tapla. A dziś o 4 nad ranem postanowiła dac koncert i pokazać swoje możliwości wokalne. Miauczała, aż zaczęła chrypnąć, a po wzięciu do pokoju oczywiście ani przez myśl jej nie przeszło, aby iść przypadkiem spać. Galopowała od ściany do ściany, skakała po mnie, polowała na moje zaspane oczy uważnie ją śledzące, i omal mi jednego oka nie wydłubała - kocia łapa w oku do najprzyjemniejszych doznań nie należy i naprawdę już myślałam, że oślepnę :roll: Mały potwór. Zamknięta spowrotem w łazience poprzewracała na półkach WSZYSTKO - poniżej mały dowód działalności gabrysiowej:

Obrazek

Niech ktoś ją ode mnie zabierze!!!!!!!!! Ona potrzebuje przestrzeni do biegania i kociego towarzysza do zabaw - ja się do maltretowania przez kota nie nadaję :roll: Ale uwielbiam tego małego potworka i oddam tylko do najlepszego domku na świecie :mrgreen: :ok:

jhet

Post » Pt wrz 10, 2010 10:49 Re: GABRYSIA słodki brzdąc turbo miziak :) SZUKA DS/DT! Wawa

nikt do nas nie zagląda :cry: A tu taka cudowna mała kicia szuka domku :kotek:

jhet

Post » Pt wrz 10, 2010 11:03 Re: GABRYSIA słodki brzdąc turbo miziak :) SZUKA DS/DT! Wawa

o cholerka,fatalna wiadomość :cry:
a już myślałam ze Gabrysia ma super domek :cry: :cry:
a swoją drogą to lekka przesada-żeby wynajmujący ograniczał ludziom ich życie-co go to obchodzi :?: :?: :?: ważne żeby ludzie oddali mieszkanie w takim stanie jak zastali a reszta nie powinna go obchodzic,wstrętny wynajmujący :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

za domek dla Gabi :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
na pewno szybko go znajdzie-jest taka piękna :1luvu: :1luvu: :1luvu:

smarti

Post » Pt wrz 10, 2010 16:16 Re: GABRYSIA słodki brzdąc turbo miziak :) SZUKA DS/DT! Wawa

Gabrysia już była spakowana by do swojego domku jechać, a tu taka kicha... :(

Dziś mała akrobatka postanowiła zbadać nowe poziomy i zawędrowała o tu:

Obrazek

P.S. Czy liście fasoli mogą jej zaszkodzić, jeśli zacznie je podgryzać (już się przymierzała...)? To taka fasola gigant ze zdjęcia, wyrosła z fasolki imieninowej kupionej w empiku :wink:

jhet

[poprzednia][następna]