Lolek i reszta w domach, Czosnek szuka. Maluchy.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 19, 2010 10:09 Re: Lolek vel Diablo, 5 mies. kotek, Czosnek I Krufcia

Podrzucę koteczki, bo nikt ich nie znajdzie tak daleko.

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Wto paź 19, 2010 13:51 Re: Lolek vel Diablo, 5 mies. kotek, Czosnek I Krufcia

Kociaki bardzo potrzebują domu,może ktoś ma troszkę miejsca?

łApkA

Od: Pon sty 05, 2009 12:32

Post » Śro paź 20, 2010 17:12 Re: Lolek, 3 mies. kotek odkarmiony strzykawką i Czosnek

Lucky13 pisze:
Ostatnio dołączyła do nas malutka Krufcia, którą bawiły się dzieciaki. Kotka ma "zepsute" oko. Na początku było kiepsko, ale gentamycyna pomogła. Teraz jest już tylko lekko zamglone- i takie zostanie.

Obrazek

Kruszynka - Krufka czeka na domek :!:

Ona widzi na to oczko?

violavi

Post » Czw paź 21, 2010 20:11 Re: Lolek vel Diablo, 5 mies. kotek, Czosnek I Krufcia

Myślę, że coś widzi, ale nie idealnie. Oczywiście we wspinaniu się po mnie na blat kuchenny jej to nie przeszkadza, w nocnych szaleństwach z Czosnkiem i wykopywaniu ziemi z kwiatków również. :wink:

Chciałabym znaleźć dla nich fajne domy. U nas mają ciepły kącik, ale własne domki by im nie zaszkodziły. Oczywiście nigdzie się nam nie spieszy, zależy mi na dobrych domach, które przymkną oko na pewne kocie niedoskonałości. :wink:

BARDZO pilnie szukam też DT dla ślicznego maluszka. Urodził się na działce, na której dokarmiam koty. Na początku był strasznym dzikiem, ale teraz daje mi się już głaskać. Pod ogon zajrzałam, to chyba dziewczynka. Prześliczna.
Już paprzą się jej oczy. Nie przeżyje zimy, nie ma szans. Ja nie mogę jej wziąć, bo co tu dużo mówić- po pierwsze kasa, a po drugie mam już kotów za dużo co najmniej o 3. Te 3 małe to po prostu demolka, rano mieszkanie wygląda jak pobojowisko. Z moimi rezydentami jakoś da się wytrzymać, bo to głównie starsze koty i nie w głowie im dzikie harce. :lol:
A oto mała "wróbelka":

Obrazek

Lucky13

Od: Sob wrz 01, 2007 10:13

Post » Pt paź 22, 2010 8:17 Re: Lolek vel Diablo, 5 mies. kotek, Czosnek I Krufcia

Jaki kurczaczek :)
Ona zimy nie przeżyje na działce. I te oczka trzeba by leczyć, pewnie ma katar.
Może załóż jej oddzielny wątek, bo tutaj jej nikt nie wypatrzy.
Najlepiej na "kotach".

Dla Krufki i dla Czosnka możesz podesłać do mnie ogłoszenia to też wrzucę na stronę.
Malutką też można by było wrzucić, jakiś wzruszający opis dać, może akurat ktoś o dobrym sercu zechce zaopiekować się chorym kociaczkiem.

violavi

Post » Pt paź 22, 2010 8:56 Re: Lolek vel Diablo, 5 mies. kotek, Czosnek I Krufcia

łApkA

Post » Sob paź 23, 2010 18:50 Re: Lolek vel Diablo, 5 mies. kotek, Czosnek I Krufcia

violavi pisze:Jaki kurczaczek :)
Ona zimy nie przeżyje na działce. I te oczka trzeba by leczyć, pewnie ma katar.
Może załóż jej oddzielny wątek, bo tutaj jej nikt nie wypatrzy.
Najlepiej na "kotach".

Dla Krufki i dla Czosnka możesz podesłać do mnie ogłoszenia to też wrzucę na stronę.
Malutką też można by było wrzucić, jakiś wzruszający opis dać, może akurat ktoś o dobrym sercu zechce zaopiekować się chorym kociaczkiem.

Dzięki :1luvu: Podeślę dzisiaj Krufkowe i Czosnkowe ogłoszenie.
Na małą z działki jest jakaś chętna, zobaczymy, czy coś z tego wyjdzie.
Krufcia była wczoraj u lekarza. Wetka wpuściła jej do oka barwnik i powiedziała, że jest szansa na to, że mgiełka zejdzie. :) 2 razy dziennie musimy jej wpuszczać do oka corneregel i kilka razy vidisept(sztuczne łzy). Będzie trzeba to robić przez dłuższy czas... Mam nadzieję, że nie będzie to jakąś wielką przeszkodą w adopcji. :roll:

Lucky13

Post » Nie paź 24, 2010 9:42 Re: Lolek vel Diablo, 5 mies. kotek, Czosnek I Krufcia

Kciuki za oczko Krufki :ok:
I za domki dla wszystkich :ok:

Czosnek i Krufka już na stronce.
Intryguje mnie, skąd pomysł na imię Czosnek?

violavi

Post » Pon paź 25, 2010 8:17 Re: Lolek vel Diablo, 5 mies. kotek, Czosnek I Krufcia

Majka :1luvu:
Piękne ogłoszenia.

violavi

Post » Wto paź 26, 2010 8:41 Re: Lolek vel Diablo, 5 mies. kotek, Czosnek I Krufcia

Z takimi ogłoszeniami to domki muszą się znaleźć :ok:

violavi

Post » Wto paź 26, 2010 16:48 Re: Lolek vel Diablo, 5 mies. kotek, Czosnek I Krufcia

Zawsze większe szanse z ogłoszeniami. Dziewczyny, co tam z maluszkiem? Na jego wątku czekamy na wieści.
Macie trudną sytuację na tych działkach. Czy to na Rybaczówce?
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Wto paź 26, 2010 17:04 Re: Lolek vel Diablo, 5 mies. kotek, Czosnek I Krufcia

Tak na Rybaczówce,wejście od kortów.Lucky poszła na działki,pewnie jak wróci to coś napisze, my nie mogłyśmy z nią pójść bo walczymy o kociaka z zapaleniem płuc(kroplówki u weta)

łApkA

Post » Wto paź 26, 2010 17:30 Re: Lolek vel Diablo, 5 mies. kotek, Czosnek I Krufcia

Nie ma małej. :(

Miałam dzisiaj zapytanie o Diabla. Dziewczyna chciała kota dla swojej babci, miała to być niespodzianka.
Nie zgodziłam się na oddanie kota w ciemno, mimo, że dziewczyna twierdziła, że kot będzie mieć świetne warunki i babcia miała już kota. Zaproponowałam przywiezienie kota do domu babci, żeby mogła go sobie pooglądać i podpisać umowę. W odpowiedzi dostałam pięknego smsa, w którym dziewczyna dosadnie napisała, co o mnie myśli. :mrgreen: Cytować nie będę, chyba nie powinnam.

Lucky13

[poprzednia][następna]