Pilne! Oddam za darmo w dobre ręce kotkę roczną :((

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 26, 2010 20:06 Re: Pilne! Oddam za darmo w dobre ręce kotkę roczną :((

Voncia pisze:Witam
Przepraszam ale dopiero dziś znalazłam czas by wejść na forum więc odpowiadam dlaczego ogłoszenie jest już nieaktualne ponieważ może trochę pochopnie podjęłam decyzję o oddaniu kici Pójdę do weta zrobię jeszcze raz dokładnie wszystkie badania i zobaczymy może macie racje może to nie przez zazdrość sika dzieciakom tylko jest chora ...

A próbowałaś zmiany żwirku na inny? Można też spróbować nasypać jedzenie w miejscu gdzie kicia sika. Do tego są specjalne środki na koci mocz - wtedy kot zupełnie nie czuje zapachu, bo zwykłe detergenty tylko maskują zapach, a kot go wyczuwa i tak i "myśli" ze to kuweta. Do tego można zastosować kocie feromony jak feliway lub krople bacha (w tej sprawie napisz do osoby z forum o nicku "ryśka"). To tak pisze na wypadek gdyby się okazało, że to jednak nie problemy zdrowotne a raczej problem behawioralny
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon lip 26, 2010 20:09 Re: Pilne! Oddam za darmo w dobre ręce kotkę roczną :((

Przepraszam ale dopiero dziś znalazłam czas by wejść na forum więc odpowiadam dlaczego ogłoszenie jest już nieaktualne ponieważ może trochę pochopnie podjęłam decyzję o oddaniu kici Pójdę do weta zrobię jeszcze raz dokładnie wszystkie badania i zobaczymy może macie racje może to nie przez zazdrość sika dzieciakom tylko jest chora ...

UFFFF...... a ja tu z nerwow wyzywam sie na takiejjednejbiednej

Nie wiem, może w pobliży jest ktoś doświadczony z trudnymi kotami, moze mógłby przyjść poobserwować kota i coś mądrego wymyśli, jeśli byłby to problem behawioralny?

Jest też wątek "wsparcia dla zasikanych", odszukaj i może tam ktoś coś mądrego powie? Ja takiego przypadku nie miałam... to znaczypo mojej wyprowadzce exowi jedna kicia zasikuje wszystko. Jak ja byłam to tylko kilka razy zaliczyła "wpadkę", potem długo spokój. Jedyna różnica taka, że ja za nią z "akyszkiem" latałam, w całym domu waniało cytryną, a on uwaza ze bez sensu. No i ex jest dość nerwowy zasem, to też na kota może mieć duży wpływ....

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pon lip 26, 2010 20:46 Re: Pilne! Oddam za darmo w dobre ręce kotkę roczną :((

Super :ok: Oby się udało znaleźć przyczynę. Ja miałam taki problem ostatnio ze swoją kotką. Myślałam że to przez drugiego kota którego wzięliśmy z ulicy ale okazało się że miała świerzba w uszach i zapalenie i od pierwszego dnia leczenie przestała sikać i kupkać po za kuwetę (a dokładnie sikała na łóżko a później na blat kuchenny i kupkała też na blat :roll: )
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon lip 26, 2010 20:58 Re: Pilne! Oddam za darmo w dobre ręce kotkę roczną :((

JaEwka pisze:Super :ok: Oby się udało znaleźć przyczynę. Ja miałam taki problem ostatnio ze swoją kotką. Myślałam że to przez drugiego kota którego wzięliśmy z ulicy ale okazało się że miała świerzba w uszach i zapalenie i od pierwszego dnia leczenie przestała sikać i kupkać po za kuwetę (a dokładnie sikała na łóżko a później na blat kuchenny i kupkała też na blat :roll: )

Zapomniałaś napisać że Wilczka narobiła też na kuchenkę i nasikała do patelni :mrgreen: :lol: Dobra, wiem, to nie było śmieszne. Ale ciągle też mam przed oczami Ninę sikającą do zlewozmywaka w kuchni :ryk: :ryk: tylko dlatego że w jednej kuwecie była qpa a druga była niedostępna ;)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon lip 26, 2010 21:07 Re: Pilne! Oddam za darmo w dobre ręce kotkę roczną :((

Zapomniałaś o cukierniczce :mrgreen: A Nina ostatnio znów nasiurała do zlewu 8O Muszę tam trzymać zawsze coś bo inaczej może tam nasikać :roll: odkąd podczas rui tam poznaczyła chyba myśli że to 3 kuwetka :evil: Jakaś cholerna pedantka z niej :twisted:
Obrazek

JaEwka

Post » Pon lip 26, 2010 21:22 Re: Pilne! Oddam za darmo w dobre ręce kotkę roczną :((

JaEwka pisze:Zapomniałaś o cukierniczce :mrgreen: A Nina ostatnio znów nasiurała do zlewu 8O Muszę tam trzymać zawsze coś bo inaczej może tam nasikać :roll: odkąd podczas rui tam poznaczyła chyba myśli że to 3 kuwetka :evil: Jakaś cholerna pedantka z niej :twisted:

A no tak, cukierniczka :D I biednemu chłopu się omal nie dostało za nalanie "czegoś" do cukiernicy :ryk: :ryk: :ryk:
I wcale bym sie nie zdziwiła gdyby było tak że Nina myśli że zlew to kuweta, w sumie kształt pasuje ;) Ale z niej jest po prostu księżniczka - no przecież NIE BĘDZIE sikała do tej samej kuwety do której robi kupkę - jedna kuweta jest od sikania a druga od grubszych spraw :lol:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon lip 26, 2010 21:36 Re: Pilne! Oddam za darmo w dobre ręce kotkę roczną :((

Księżna z parkingu kórde :twisted: A byłam pewna że to kot :roll:
Obrazek

JaEwka

Post » Pon lip 26, 2010 23:04 Re: Pilne! Oddam za darmo w dobre ręce kotkę roczną :((

znalazłam wątek sikających
viewtopic.php?f=1&t=62704

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pon lip 26, 2010 23:36 Re: Pilne! Oddam za darmo w dobre ręce kotkę roczną :((

Jestem ciekawa, bardzo dlaczego sprawa jest nieaktualna. Mam nadzieję, że sprawa dla kociaka i dla właścicielki zakończyła się kompromisem.
Dwa KOTY i PIES :-)

MIGOTYNKA

Od: Pon mar 01, 2010 0:09

Post » Wto lip 27, 2010 1:38 Re: Pilne! Oddam za darmo w dobre ręce kotkę roczną :((

MIGOTYNKA pisze:Jestem ciekawa, bardzo dlaczego sprawa jest nieaktualna.

To doczytaj :wink:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto lip 27, 2010 7:17 Re: Pilne! Oddam za darmo w dobre ręce kotkę roczną :((

Voncia, miałam kiedyś sikającego kota
pomogły krople Bacha
Ja nie wierzę w homeopatię ale koty nie musiały o tym wiedziec
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Wto lip 27, 2010 8:14 Re: Pilne! Oddam za darmo w dobre ręce kotkę roczną :((

Greta_2006 pisze:To doczytaj :wink:

:lol: :mrgreen: Doczytałam, dzięki!

Słuszna decyzja!
Dwa KOTY i PIES :-)

MIGOTYNKA

Od: Pon mar 01, 2010 0:09

Post » Wto lip 27, 2010 8:30 Re: Pilne! Oddam za darmo w dobre ręce kotkę roczną :((

W pewnym sensie rozumiem autorkę wątku . Rozumiem jakie emocje budzi sikający kot ,rozgorycznie , frustrację złość i wszelkie inne emocje .Ktoś kto tego nie doświadczył nie zrozumie. Nie każdy jest tak mocny psychicznie , zeby znosić to przez lata.Naprawdę teraz to rozumiem.
My jednak nie potrafilismy oddać kota. U nas to trwalo 4 lata . Przez 3 w badaniach nic nie wychodziło. Weterynarze wmawiali nam , ze to behawioralne , ze drugi kot jest zbyt dominujący.
Teraz robiłam kolejny raz badania i wyszło zapalenie , kot własnie konczy leczenie. Przestał sikać.
Jeśli mogę Ci coś doradzić , zrób proszę badania w duzym laboratorium, w wiekszym mieście.

Agaaa

Od: Wto sty 18, 2005 17:04

Post » Wto lip 27, 2010 11:26 Re: Pilne! Oddam za darmo w dobre ręce kotkę roczną :((

A ja jestem szczęśliwy,że opiekunka kotki podjęła decyzję,że spróbuje,że przebada kocinę.
Jestem b.rad
Waldek
Elżbieta

Post » Wto lip 27, 2010 12:42 Re: Pilne! Oddam za darmo w dobre ręce kotkę roczną :((

Warto było się kilka dni podenerwować, żeby w końcu przeczytać tak pozytywne słowa.

kiora-kociara

Od: Nie paź 09, 2005 12:23

[poprzednia][następna]