kociaki józefowskim schronisku pilnie DT

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lip 28, 2010 10:01 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Ja też nad tym ubolewam :wink:

Teba

Od: Wto paź 11, 2005 22:26

Post » Śro lip 28, 2010 11:57 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Teba pisze:Czy ktoś może pojechać ze mną i pomóc mi zrobić zdjęcia żeby łatwiej było ogłaszać maluchy i znaleźć im DS/DT???

Ja mogę się zaoferować, jednak tylko w tym tygodniu. Ale uprzedzam, że fotograf ze mnie kiepski i na dodatek mam tylko idiot-kamerę. :oops: Jednak mam dużo dobrych chęci :D Czy to wystarczy?

Ozymandias

Od: Pon maja 18, 2009 8:41

Post » Śro lip 28, 2010 12:04 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Ja mam dobry aparat i mogę zrobić zdjęcia, tylko ktoś musi je trzymać, bo one wczoraj uciekały. Daj mi do siebie numer na kom to zadzwonię i się umówimy i spiszemy dokładnie co jest na stanie (wczoraj jeszcze miało coś dojechać). Ja tam dziś jadę oddać transporter.

Teba

Post » Śro lip 28, 2010 12:12 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

wysłałam pw

Ozymandias

Post » Śro lip 28, 2010 12:15 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Śro lip 28, 2010 12:25 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Dobra jedziemy dziś zrobić zdjęcia, mam już spakowany notesik i długopis więc dostaniecie wyczerpujące informacje jak wrócimy.

A potem może zrobię w domku ładne zdjęcia Szarloty :D

Teba

Post » Śro lip 28, 2010 14:34 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Dodam, bo nie wiem czy przez te emocje napisałam czy nie, że Szarlotka w ogóle nie boi się psów- mimo ich wielkości i wagi, Szarlota się o nie ociera z całej siły swojego małego ciałka :1luvu:

Więc może reszta maluchów też jest pozytywnie nastawiona do psów :D

Teba

Post » Śro lip 28, 2010 15:00 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Tak się zastanawiam, czy Szarlotka w ogóle będzie szukała nowego domku ? Mam takie wrażenie, że już zostanie u Ciebie :P Z psami już zaprzyjaźniona ... A Twoje koty na nią nie fukają ?

Co do reszty maluchów - pewnie masz rację. W sumie dorastają wśród psów :P
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Śro lip 28, 2010 17:34 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

To czy Szarlotka zostanie jest uzależnione od Matyldy. Póki co dziewczyny się nie znają, bo Szarlotka ma jakieś ropne wycieki z noska- tzn. póki co widziałam raz. Jutro pewnie pojedziemy do weterynarza, bo okazało się że mała jednak nie jest szczepiona więc przy okazji spytam o ten nosek.

Mamy zdjęcia:
Obrazek

Obrazek

Szarlotka z Cynamonem:
Obrazek

I nasz cieknący nosek:
Obrazek

Biało-bury kocurek1:
Obrazek

Biało-bury kocurek2:
Obrazek

Duża czarna Cudowna:
Obrazek

Obrazek

A na koniec najlepsze- Ozymandias ze swoją nową tymczasowiczką :1luvu:
Obrazek

I jeszcze zdjęcie z telefonu- tak się nadrabia czas, który spędziłam w pracy. Szarlota jest największym kocim manipulatorem!!!
Obrazek

Obrazek

P.s myślicie, że mogą ją wykąpać? śmierdzi schroniskiem :?

Teba

Post » Śro lip 28, 2010 18:16 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Teba pisze:
A na koniec najlepsze- Ozymandias ze swoją nową tymczasowiczką :1luvu:
Obrazek

Nie do końca moją. Jak zobaczyłam to małe ociekające katarem i ropą stworzonko, to zadzwoniłam do mamy. Jest u niej. W schronisku leczyli kk samą Gentamycyną :? Małą zabrałam od razu do weta i dostała antybiotyk. Jednak taka terapia leczenia kk jest tam stosowana do wszystkich kotów. Dlatego jak najszybciej trzeba je stamtąd wyciągnąć.

Zdjęcia wkleję trochę później, bo dopiero wróciłam do domu.

Ozymandias

Post » Śro lip 28, 2010 18:21 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

W schronisku zostały:

4 maluchy!!
- jeden czarny ok. 3 miesięczny i oczkami w kiepskim stanie- chyba chłopak - dzikus
- biało-bure dwie sztuki kocurki ok. 8 tygodni- dają się złapać
- biało-bura dziewczynka- siostrzyczka biało burych chłopców- bardzo dobry stan zdrowotny, niestety od człowieka ucieka, a złapana rzuca się z pazurami i fuka

Podrost!
- biało bury- płeć trudna do określenia- dzikusek

Dorosłe:
- roczna czarna cudowna- zdrowa i bardzo kontaktowa, bardzo okrągły brzuch i wyciągnięte sutki- podobno po sterylce- macałam po brzuszku i na 90% jest tam blizna
- czarna kotka - nie wiele o niej wiemy, nie przyszła do nas
- biało - czarna kotka- dzikuska
- nowa śliczna kotka szylkretowa- dziś była sterylizowana.

Teba

Post » Śro lip 28, 2010 20:55 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Czy macie zdjęcia tych 9 zinwentaryzowanych kotów ?

(przepraszam - teraz zauważyłam, że będą później :P )

Ten biało-bury kocurek1 zdrowo nie wygląda.
Ostatnio edytowano Śro lip 28, 2010 21:03 przez Nemi, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Śro lip 28, 2010 21:01 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Tygryski:
- biało-bure dwie sztuki kocurki ok. 8 tygodni- dają się złapać
- biało-bura dziewczynka- siostrzyczka biało burych chłopców- bardzo dobry stan zdrowotny, niestety od człowieka ucieka, a złapana rzuca się z pazurami i fuka

- są przepięknie umaszczone
- aby się oswoić potrzebują kontaktu z człowiekiem
- bardzo ładnie korzystają z kuwetki
Na moje oko mają nie więcej niż 7 tygodni i straszny kk, z powodu którego chudną w oczach :cry: Może ktoś mógłby zabrać je na DT. Pliss ...

Biało-bury kocurek1:
Obrazek

Biało-bury kocurek2:
Obrazek[quote][

Reszta zdjęć tygrysków:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Obrazek

A tutaj dowód na to, że Tygryski są kuwetkowe :D
Obrazek

Duża czarna Cudowna:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jest to najcudowniejsza kocica na świecie. Ma około roku. Piękne, aksamitne czarne futerko oraz pędzelki na uszkach. Podobno jest wysterylizowana, ale ma podejrzanie duży brzuszek. Na widok człowieka od razu zaczyna mruczeć i ugniatać łapkami. Jak odchodziłyśmy, to patrzyła na mnie takimi proszącym wzrokiem. Ona opiekuje się małymi kociakami. One lgną do niej, a ona ma cały brzuch przez nie wymemłany. Z takim charakterem zasługuje na najwspanialszy domek na świecie.

Biało-bure:
- na moje oko to kotka
-3,5 miesiąca
- ślicznie, symetrycznie umaszczona z różowym noskiem, budowa ciała typu "kuleczka" :1luvu:
- mały dzikus, ale zainteresowany człowiekiem ( co widać na zdjęciach)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Biało-czarna kotka:
- około roku
- dzika, ale po pewnym czasie przebywania w schronisku każdy kot dziczeją; czasem potrzeba trochę serca i zainteresowania człowieka, aby taki kot stał się jego najlepszym przyjacielem
Obrazek

Obrazek

Na koniec najnowszy "nabytek" schroniska, czyli szylkretka:
- pięknie umaszczona ( bardzo równe łaty :wink:
- "człowiekolubna"
Dzisiaj została wysterylizowana, więc była mało fotogeniczna, ale mam nadzieję, że jak trochę wydobrzeje, to może uda się zrobić lepsze zdjęcia. Z własnego doświadczenia wiem, że tri to wyjątkowe koty. Moja przepiękna Bellunia udowadnia i to każdego dnia :)
A oto i tikolorka:
Obrazek

Bardzo prosimy o pomoc w ogłaszaniu kotków i w szukaniu om DT/DS. One naprawdę bardzo potrzebują pomocy. Ja nic poza zabraniem najciężej chorej koteczki nie mogłam nic zrobić. Mam nadzieję, że uda się ją uratować. Na pewno będę o nią walczyła ( chociaż do porodu zostało mi całe 5 dni).

Ozymandias

Post » Śro lip 28, 2010 21:08 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Nemi pisze:Czy macie zdjęcia tych 9 zinwentaryzowanych kotów ?

(przepraszam - teraz zauważyłam, że będą później :P )

Ten biało-bury kocurek1 zdrowo nie wygląda.

Udało nam się sfotografować 7 kotów. Dwa pozostała sobie na nasz widok poszły na wybieg i miały nas w głębokim poważaniu :evil:

Biało-bure maluchy są okropnie zakatarzone. I chudną w oczach. Je trzeba na gwałt stamtąd zabrać :!: Długo nie wytrzymają ... :cry:

Ozymandias

Post » Śro lip 28, 2010 22:03 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Ozymandias pisze:Biało-bure maluchy są okropnie zakatarzone. I chudną w oczach. Je trzeba na gwałt stamtąd zabrać :!: Długo nie wytrzymają ... :cry:

Ozymandias - to już wiem dlaczego wizyta w schronisku tylko w ten tydzień :) Super :!: - na moje niewprawne oko, to burasie mogą nie doczekać pojawienia się DT. Wymagają pomocy natychmiastowej i wygląda mi na to, że jeśli w wątku nie pojawią się takie anioły jak Ty i Teba, będzie z nimi kiepsko.

Czy nie można jakoś dyplomatycznie poprosić Pani Dyrektor, żeby przebadał je wet i podał im antybiotyk, tak ja napisałaś, że będzie leczona Twoja czarna kruszynka ? Ile kosztuje taka kuracja ? Być może problemem jest kasa, z którą w schronisku jest teraz chyba bardzo ciężko ? Zbierają na prąd ....

Tak jak już napisałam, będę kociny ogłaszać, tylko błagam o jakiś tekst i tytuł do poszczególnych ogłoszeń :!: Boję się, że z moim, zostaną w schronisku na zawsze.

Zdrowo wyglądają tylko 2 koty - biało-bura z różowym noskiem i czarna :P Ewentualnie biało-czarna - ale też chyba ma coś pod oczkiem. Szylkrecia musi jeszcze dojść do siebie.

PS

Strasznie się cieszę, że zabrałaś czarnego maluszka ... dzięki Tobie ma szansę :-) I myślę, że Matylda Teby zaakceptuje Szarlotkę :P Trzy koty w domu, to jest to :lol: Zdjęcie z Cynamonem, po prostu jest boskie :P
Ostatnio edytowano Śro lip 28, 2010 22:19 przez Nemi, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

[poprzednia][następna]