Tricky w DT u Gosiar.A jego rodzeństwo?Gdańsk,Mariacka.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lip 10, 2010 18:44 Re: Tricky już nie w Gdańsku,ale w W-wie.Ma DT u Gosiar.

ewar pisze:Tricky już bezpieczny,ale co z rodzeństwem? Wydawałoby się,że w Trójmieście,gdzie jest tylu forumowiczów,schronisko,TOZ, PKDT koty nie będą umierać na ulicy. :cry: :cry: :cry:

U nas sytuacja jest tragiczna, wiem, ze dziewczyny z pkdt płacą z własnych pieniędzy na koty które są pod opieką, zresztą pieniądze nie są największym problemem, można się ostatecznie jeszcze bardziej zadłużać u wetów, ale głównym problemem jest BRAK MIEJSCA, wszyscy poupychali koty u siebie, u rodziny, znajomych i nigdzie nie ma miejsca, a trzeba też zachować rozsądek aby nie łaczyć coraz to nowych kociaków w jednym miejscu bo wirusy zbierają niestety swoje żniwo.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob lip 10, 2010 19:22 Re: Tricky już nie w Gdańsku,ale w W-wie.Ma DT u Gosiar.

ewar pisze:Tricky już bezpieczny,ale co z rodzeństwem? Wydawałoby się,że w Trójmieście,gdzie jest tylu forumowiczów,schronisko,TOZ, PKDT koty nie będą umierać na ulicy. :cry: :cry: :cry:

w dwóch DT była pp. Ja mam koty po wirusówce, na miesiąc zakaz od weta nawet dotykania obcych kociaków:( W całym trojmiescie koty poupychane chyba już wszędzie (u moniki z 10 kotów, u seji też, kingi nawet nie pytam). adopcje stoją. jakiś przepis na poszerzenie mieszkań i sklonowanie osób do obsługi?

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Sob lip 10, 2010 19:53 Re: Tricky w DT u Gosiar.A jego rodzeństwo?Gdańsk,Mariacka.

Ja mam do "odłowienia" co najmniej 3 kociaki z innych miejsc...ale nie mam ich gdzie umieścić i też czekają....proszę o pomoc na miau, na innych forach...szukam i szukam i znaleźć nie mogę rozwiązań....a do wyadoptowania 6 kociaków...w Malborku u Ifciastu są 2 oswojone kociaki...miała pp w domu i przyjąć ich nie może...choćby bardzo chciała..
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob lip 10, 2010 20:14 Re: Tricky w DT u Gosiar.A jego rodzeństwo?Gdańsk,Mariacka.

Wiadomo, jak jest - w Warszawie to samo, kotów więcej niż miejscówek :(
Przecież nie chodzi o to, żeby się tłumaczyć, każdy po kolei.
Ale jeśli Ewar wyrzuci te kociaki z tytułu, to już w ogóle nikt ich nie dostrzeże :? A tak może zajrzy tu ktoś jeszcze nie zakocony po uszy, może z mniejszym doświadczeniem, ale sercem na miejscu? Mikra szansa, ale zawsze jakaś...

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob lip 10, 2010 20:30 Re: Tricky w DT u Gosiar.A jego rodzeństwo?Gdańsk,Mariacka.

Myślę że to nasza odpowiedź, forumowiczów, członków bądź osób współpracujących z PKDT na powyższy komentarz...mi jest źle z tym że nie mogę uratować wszytskich kociaków :( chciałabym...
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob lip 10, 2010 20:41 Re: Tricky w DT u Gosiar.A jego rodzeństwo?Gdańsk,Mariacka.

Ja wiem o kilkudziesięciu kociakach żyjących na ulicy.
Biorę tylko te najbardziej chore, albo te którym grozi śmierć.

Wczoraj wieczorem byłam na Mariackiej i wiem coś niecoś więcej.
Prawdopodobnie kociaków było na początku 3.
Póżniej jeden zniknął (nie wiadomo czy ktoś go zabrał do domu),
drugiego zabrała Gosiar i pozostał trzeci, ten którego ja widziałam.
Niestety wczoraj nie było ani kotki, ani kociaka, a pani która dokarmiała kociaki,
powiedziała, że nie ma ich cały dzień.
Nie wiem co się stało, może kotka powędrowała na inne podwórko, może tam jeszcze wróci.
Nie jestem na Starówce codziennie, ale poproszę Fanszete (ma najbliżej),
więc na pewno sprawdzi, a jak będzie trzeba popyta wśród okolicznych galerii.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Sob lip 10, 2010 20:52 Re: Tricky w DT u Gosiar.A jego rodzeństwo?Gdańsk,Mariacka.

Najważniejsze, że już ktoś trzyma rękę na pulsie. Wiadomo, że domy nie są z gumy i nie da się pomóc wszystkim :(

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob lip 10, 2010 22:20 Re: Tricky w DT u Gosiar.A jego rodzeństwo?Gdańsk,Mariacka.

Dziewczyny, wiem, że jest u was bardzo źle z DT, mi nie chodzi o to, żeby go nawet ktoś wziął. Boję się po prostu, że może tam szaleć jakiś paskudny wirus, który wyżera im oczy. Jeśli ktoś mieszka blisko, może mógłby podejść albo poprosić o monitowanie sytuacji okolicznych sprzedawców, żeby jakby co, dać temu maleństwu antybiotyków jedzeniu np.? Boję się, że kolejny maluch będzie tam umierał w cierpieniach, wiadomo, jak jest z takimi stadkami.
Mam do wystawienia jakieś bazarki, muszę sama zebrać kasę na bardzo drogie leczenie kotki z przetrwałym zapaleniem zatok, która jest u mnie na DT, ale jak tylko się z tym ogarnę, spróbuję bazarkowo pomóc. Zawsze to coś.

Tymczasem przytulaśny i słodki Tricky pozdrawia wszystkich gdańszczań, gdynian i nie tylko :) prosimy o kciuki za najbliższą wizytę u weta, w poniedziałek.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Sob lip 10, 2010 22:38 Re: Tricky w DT u Gosiar.A jego rodzeństwo?Gdańsk,Mariacka.

I zdjęcia. Tricky jakiś na nich smutniejszy, ale zapewniam, że to bardzo wesoły i kochany kociak. Piccolo była u nas z wizytą i wydawała się zauroczona :)
A nosek obklejony jest jedzeniem.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A tu całe masze stado z posłankiem od ewick (polecam!) w tle: Obrazek

gosiar

Post » Nie lip 11, 2010 14:19 Re: Tricky w DT u Gosiar.A jego rodzeństwo?Gdańsk,Mariacka.

Pięć kotów, w tym trzy tymczasy, z czego dwa do operacji.Nieźle.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie lip 11, 2010 14:31 Re: Tricky w DT u Gosiar.A jego rodzeństwo?Gdańsk,Mariacka.

piccolo zauroczona jak najbardziej :D
maluszek jest przekochaną pchełką, ze ślicznym kociakowym puchatym futerkiem i uroczym pysiem.
Pysio było przeze mnie oczywiście całowane 8)

Wesolutki jest i mruczy pięknie.

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Nie lip 11, 2010 19:30 Re: Tricky w DT u Gosiar.A jego rodzeństwo?Gdańsk,Mariacka.

ewar pisze:Pięć kotów, w tym trzy tymczasy, z czego dwa do operacji.Nieźle.

Mam nadzieję, że u Lemki uda się operacji uniknąć. Czyszczenie zatok u kota to otwieranie czaszki i po prostu ta dziura w głowie... nie chce nawet o tym myśleć... :( Na razie nie fafluni. I malucha to raczej zabieg, mam nadzieję, że obędzie się bez komplikacji. Kiedyś tymczasowo tymczasowaliśmy malucha od Sib, który miał czyszczony i zaszywany oczodół i ciągle mu się te szwy rozchodziły. Niefajnie.
5 kotów, w tym 3 tymczasy, z czego dwa do operacji to jeszcze nie koniec świata :) Na szczęście mamy tutaj mały pomocny team.

gosiar

Post » Nie lip 11, 2010 20:25 Re: Tricky w DT u Gosiar.A jego rodzeństwo?Gdańsk,Mariacka.

Powiało optymizmem.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie lip 11, 2010 21:41 Re: Tricky w DT u Gosiar.A jego rodzeństwo?Gdańsk,Mariacka.

gosiar pisze:Dziewczyny, wiem, że jest u was bardzo źle z DT, mi nie chodzi o to, żeby go nawet ktoś wziął. Boję się po prostu, 9b0że może tam szaleć jakiś paskudny wirus, który wyżera im oczy. 9/b0Jeśli ktoś mieszka blisko, może mógłby podejść albo poprosić o monitowanie sytuacji okolicznych sprzedawców, żeby jakby co, dać temu maleństwu antybiotyków jedzeniu np.? 9b0Boję się, że kolejny maluch będzie tam umierał w cierpieniach, wiadomo, jak jest z takimi stadkami. 9/b0
Mam do wystawienia jakieś bazarki, muszę sama zebrać kasę na bardzo drogie leczenie kotki z przetrwałym zapaleniem zatok, która jest u mnie na DT, ale jak tylko się z tym ogarnę, spróbuję bazarkowo pomóc. Zawsze to coś.

Tymczasem przytulaśny i słodki Tricky pozdrawia wszystkich gdańszczań, gdynian i nie tylko :) prosimy o kciuki za najbliższą wizytę u weta, w poniedziałek.

To herpes, taki sam jak gdzie indziej. Kociak, którego widziałam wyglądał zdrowo,
a na pewno miał zdrowe oczka. Bystre i lśniące.
Jest teraz ciepło kociaki mniej chorują, chyba że któryś zaczął wcześniej.
Poprosiłam Fanszetę, sprawdzi czy kociak z kotką wróciły.
Sama jak będę mogła też tam zajrzę, choć nie wiem kiedy, bo teraz łapię w stoczni.

Taki zaszyty oczodół nie powinien się rozchodzić. Nie spotkałam się z tym,
a miałam sporo ślepaczków i jednooczków.

Tricky, trzymam za ciebie kciuki i za dobry domek dla ciebie. :ok:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pon lip 12, 2010 8:29 Re: Tricky w DT u Gosiar.A jego rodzeństwo?Gdańsk,Mariacka.

Byłam wczoraj na Mariackiej, kotki z kociakiem nie było. Ludzi tłum, strasznie głośno. Może spróbuję dziś, tak pod wieczór.

Pozdrowienia dla Trikcy'ego i Gosiar.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

[poprzednia][następna]