Anik i Antonio już w DS- czekamy na aklimatyzację

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob kwi 03, 2010 12:13 Re: KIELCE-PotrzebneWsparcieNaKastrację/hotelikLUBdoświadczonyDT

Ponieważ, kocurki to rodzina imiona powinny być na "A"
Może ktoś ma jakieś propozycje ?? Potrzebujemy dwóch męskich imion na A :lol:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Sob kwi 03, 2010 15:35 Re: KIELCE-PotrzebneWsparcieNaKastrację/hotelikLUBdoświadczonyDT

Obrazek

Życzę wszystkim radosnych Świąt Wielkanocnych,
pełnych nadziei i wiary w sens życia, w to co robicie na co dzień, w to co robicie dla innych.
Pogody w sercu i radości z powodu Zmartwychwstania Pańskiego oraz smacznego jajka i stosownie mokrego śmigusa-dyngusa :wink:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob kwi 03, 2010 17:46 Re: KIELCE-PotrzebneWsparcieNaKastrację/hotelikLUBdoświadczonyDT

Też się dołączam do najlepszych zyczeń dla wszystkich:)

A co do imion...tutaj mi fantazji brak, ale wszelkie propozycje milo widziane;)
.

ania1985

Od: Śro wrz 12, 2007 9:06

Post » Sob kwi 03, 2010 18:07 Re: KIELCE-PotrzebneWsparcieNaKastrację/hotelikLUBdoświadczonyDT

Życzę wszystkim wesołych świąt ;)
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Pon kwi 05, 2010 15:54 Re: KIELCE-PotrzebneWsparcieNaKastrację/hotelikLUBdoświadczonyDT

Jestem pełna podziwu dla inteligencji Anika3
Klatka pułapka zamieszkala na "jego" balkonie
Anik3 sobie w niej sypia
Anik 3 sobie z niej wyjmuje łapką wątrobke i inne przysmaki
Zawsze z pominieciem zapadni
Ponoc na swieta dał szoł bo rodzina - wlasciciele balkonu sobie obserwowali Jego wyczyny
Koty to madre zwierzaki

Wiadomosc 2 ze remont po swietach- i dobrze, bedzie z glowy
Anik3 sie chyba nie zlapie, chyba ze chwila nieuwagi go "zgubi"
bedzie ciezko dopilnowac, zeby mu sie nic nie stalo podczas remontu ale nie bedzie wyjscia i bede musiala dolozyc wszelkich staran

Mimo wszystko akcja dla mnie i tak nabiera sensu.
Narazie nie bede Wam tu gdybac, ale w skrocie sa inne koty do zlapania odwiedzajace ten balkon, i w zw z tym ze remont niebawem, byc moze ukierunkuje sie na sterylki. duzo tez zalezy od anika2, od tego jak bedzie mu szlo szukanie domku i oswajanie. Jak napisalam Gemowi lepiej miec wybory niz ich nie miec, ale poki co wszystko bez zmian
Anik 2 ma ta przewage ze jest i bedzie bezpieczny przez najblizszy czas:)
.

ania1985

Post » Wto kwi 06, 2010 0:22 Re: KIELCE-PotrzebneWsparcieNaKastrację/hotelikLUBdoświadczonyDT

są też klatki-łapki o bardzo gęstych oczkach więc być może taka wypróbuj i cwaniaczek będzie musiał wejść po smakołyk do środka :wink:
może się uda?

Prążek

Od: Śro gru 26, 2007 21:33

Post » Wto kwi 06, 2010 5:58 Re: KIELCE-PotrzebneWsparcieNaKastrację/hotelikLUBdoświadczonyDT

hehe ale on wlazi do srodka i nawet tam sypia smacznie
poprostu na koncu klatki jest zapadnia zza i z pod ktorej on jedzonko wygrzebuje
a jak spi to tez sie uklada na tyle plytko zeby sie nie zlapac
on ta klatke musial rozkminic :/
.

ania1985

Post » Wto kwi 06, 2010 9:09 Re: KIELCE-PotrzebneWsparcieNaKastrację/hotelikLUBdoświadczonyDT

Cwaniak z niego ;) To już druga klatka - pułapka, którą Anik III rozszyfrował.

Szansa jednak jest - trzeba do drzwiczek dowiązać sznurek i w momencie, gdy kocurek wejdzie do klatki, pociągnąć za niego.
Obrazek

Gem

Post » Wto kwi 06, 2010 10:10 Re: KIELCE-PotrzebneWsparcieNaKastrację/hotelikLUBdoświadczonyDT

zanim pani wyjdzie na balkon, a raczej podejrzewam ze w momencie gdy otworzy drzwi od balkonu kot moze juz byc na 2 koncu bloku:)
nie to ze jestem taka pesymistka, ale owszem, Anik3 rozszyfrowal doskonale co jest grane. i pokazuje nam ze mozemu mu naskoczyc co najwyzej hehe to tak jakby mowil prosze mnie nakarmic i dziekuje za budke ale taki glupi to ja nie jestem:)
Balkon odwiedza jeszcze jedna ( piękna) Kicia i mały czarnobiały kot ( ten co go widzielismy).
Kicia sie juz 2 razy złapala, tym razem postanowilismy ze jak sie zlapie to sterylki nie uniknie.
.

ania1985

Post » Wto kwi 06, 2010 10:37 Re: KIELCE-PotrzebneWsparcieNaKastrację/hotelikLUBdoświadczonyDT

Sznurek jest po to, żeby za niego pociągnąć nie wychodząc na balkon. Wystarczy uchylone okno i jeden ruch ręką ;)
Obrazek

Gem

Post » Wto kwi 06, 2010 18:57 Re: KIELCE-PotrzebneWsparcieNaKastrację/hotelikLUBdoświadczonyDT

a może klatka Broka?

Prążek

Post » Wto kwi 06, 2010 19:47 Re: KIELCE-PotrzebneWsparcieNaKastrację/hotelikLUBdoświadczonyDT

Prążek pisze:a może klatka Broka?

Nie wiem, co to za klatka, ale raczej takiej nie mamy.

Edit:
Już wiem: viewtopic.php?f=1&t=64830&hilit=klatka+%C5%82apka&start=30

W podobną klatkę (ale nie taką samą) łapaliśmy Anika II przez tydzień. Bez skutku - nie naciskał blokady. Teraz mamy inną, ale też kocurek potrafi jej uniknąć.
Obrazek

Gem

Post » Wto kwi 06, 2010 20:11 Re: KIELCE-PotrzebneWsparcieNaKastrację/hotelikLUBdoświadczonyDT

Witam - dlatego nie wyszło bo była tylko "podobna". Jak kot wchodzi to musi nacisnąć klapkę zamykającą. Co innego jeżeli nie wchodzi, to na to już nie ma rady, ale jak wchodzi to musi się zatrzasnąć. Mam teraz "czarnulkę" do łapania, ale ona jest z tych co nie wchodzą i czarno to widzę. Będą kociaki. A może waleriana pobudzi kocurka do gwałtowniejszych odruchów i się zatrzaśnie. Choć jest przereklamowana. Na kilkadziesiąt kociaków trafiłem tylko na jedną "narkomankę" - na jej szczęście, bo była tak chora że żadne jedzonko jej by nie skusiło. A dzięki temu żyje do dzisiaj i dobrze się ma. Pozdrawiam

brok

Od: Czw sie 23, 2007 12:13

Post » Wto kwi 06, 2010 20:42 Re: KIELCE-PotrzebneWsparcieNaKastrację/hotelikLUBdoświadczonyDT

Witaj, brok :)

Przeczytałem z uwagą Twój wątek. Klatka robi wrażenie, sądzę, że zadziałałaby. Zresztą doświadczenia innych na to wskazują. Niestety nie dysponujemy w tej chwili wolnymi funduszami na zakup klatki :(
Obrazek

Gem

Post » Śro kwi 07, 2010 5:50 Re: KIELCE-PotrzebneWsparcieNaKastrację/hotelikLUBdoświadczonyDT

brok pisze:Witam - dlatego nie wyszło bo była tylko "podobna". Jak kot wchodzi to musi nacisnąć klapkę zamykającą. Co innego jeżeli nie wchodzi, to na to już nie ma rady, ale jak wchodzi to musi się zatrzasnąć. Mam teraz "czarnulkę" do łapania, ale ona jest z tych co nie wchodzą i czarno to widzę. Będą kociaki. A może waleriana pobudzi kocurka do gwałtowniejszych odruchów i się zatrzaśnie. Choć jest przereklamowana. Na kilkadziesiąt kociaków trafiłem tylko na jedną "narkomankę" - na jej szczęście, bo była tak chora że żadne jedzonko jej by nie skusiło. A dzięki temu żyje do dzisiaj i dobrze się ma. Pozdrawiam

a może na chlor? bo to chyba on na nie działa?
mam koty, jak kapnie płyn do kibla to potem na podłogę i "wycieranie" do obłędu, trzeba b. dokładnie wymyć podłogę
znajoma feliwayem ćwiczy

Prążek

[poprzednia][następna]