Jagódka prosi o DT/DS, GDAŃSK ! // KICIA W DS JUŻ :))))))))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob mar 27, 2010 13:55 Re: Jagódka prosi o DT/DS, czy dostanie drugą szanse ? ../GDANSK

Wzięłabym ją na tymczas ale...
Muszę wiedzieć przed czy ma FIV, FelV.

I mogłabym ją zgarnąć dopiero gdzieś po świętach po badaniu Tiny na FIV(miałam kicę z FIV na tymczasie i powtarzam badania , bo trzeba sprawdzić czy Tina nie ma, FelV było ujemne, więc nie będę tego badania powtarzać).

Czy do tego czasu byś ją przetrzymała u siebie?

Wczoraj taka biedna chodziła i chciała się gdzieś schować...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Sob mar 27, 2010 14:15 Re: Jagódka prosi o DT/DS, czy dostanie drugą szanse ? ../GDANSK

Seja ty to masz dobre serduszko :1luvu: Podpowiedz Ditusi gdzie najlepiej i najtaniej zrobic testy na FIV i Felv...jakie to koszta...tak byscie dogadały sie jak najszybciej ze wzgl. na koteczke ...Ditusiu ubłagaj mame o tymczasik na te kilka dni dla koteczki :roll: a pozniej Seja przejełaby koteczkę od Ciebie ... w razie co ja mogę służyc pomocą w transporcie autem czy do weta czy tym podobne...
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob mar 27, 2010 14:27 Re: Jagódka prosi o DT/DS, czy dostanie drugą szanse ? ../GDANSK

seja - dobra dusza i miekkie serduszko :1luvu:
ObrazekObrazek

77renifer

Od: Śro lut 11, 2009 21:09

Post » Sob mar 27, 2010 14:40 Re: Jagódka prosi o DT/DS, czy dostanie drugą szanse ? ../GDANSK

Jeszcze mnie czeka awantura z TŻtem....
Po świętach będzie 2 koty więcej...może czarną mamie podrzucę, ostatnio wyadoptowała sama jedną kicię :)

Najtaniej i najbliżej będzie u dr Kiezy na przymorzu. Za FIV, FelV jest 80zł.
199 odjeżdża z przystanku Wrzeszcz PKP i zatrzymuje się za alfa centrum , a tam 5 minut piechotą i jesteś w gabinecie.

seja

Post » Sob mar 27, 2010 15:33 Re: Jagódka prosi o DT/DS, czy dostanie drugą szanse ? ../GDANSK

Seja - kochana jestes - dziekuje Ci, ze zajalas sie ta sprawa- Ditusia89 nie ma jeszcze za duzego doswiadczenia :ok: :1luvu:

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Sob mar 27, 2010 19:42 Re: Jagódka prosi o DT/DS, czy dostanie drugą szanse ? ../GDANSK

na święta Pani z kwiatów będzie stac i handlowac, nakarmi ją, wystawi jej koszsyk do spania.
Czy będe mogła ją u mnie przetrzymac, nie wiem, musze z mamą pogadac ...
Tylko boję się że ona może z tymi kotami się nie zaklimatyzowac :( i co wtedy, jak sie pogryzą :(

kicia dziś została u mnie na noc w pracy, nie miałam serca jej wyrzucic, położyła się na kaloryferze i zasneła ... jak ją wypuściłam, to położyła się pod okienkiem na takim murku małym i tam siedziała ... musiałam ją wpuścić spowrotem, od razu wskoczyła na kaloryfer i zamknęła oczka ... mam nadzieję, że bedzie spac, a nie broic :D

co do sąsiadów - są anty kociarze ;p nie wezmą jej, bo albo mają psa, albo ciągle w domu ich nie ma ;/
postaram się dziś z mamą to ugadac, czy ją weźmiemy ... jak nie dziś to dopiero jutro wieczorem dam znac, bo jutro znów do wieczora w pracy.

ale coś się ruszyły w dobrą strone, i to mnie cieszy, mam nadzieję, że będzie dobrze ...
Dziękuje wam dziewczyny :))

ditusia89

Od: Pon mar 15, 2010 19:05

Post » Nie mar 28, 2010 0:16 Re: Jagódka prosi o DT/DS, czy dostanie drugą szanse ? ../GDANSK

Diusia89 kochana z Ciebie dziewczyna, ze tak pomagasz Jagodce :1luvu: :ok:

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Nie mar 28, 2010 9:36 Re: Jagódka prosi o DT/DS, czy dostanie drugą szanse ? ../GDANSK

Ditusia skoro Seja ofiaruje rozwiazanie to trzeba skorzystac.
ObrazekObrazek

77renifer

Post » Nie mar 28, 2010 18:13 Re: Jagódka prosi o DT/DS, czy dostanie drugą szanse ? ../GDANSK

Dzisiaj w pracy klientka miala na nogach małego pieska, kundelka, i Jagoda się na niego przyczaiła, piesek trzęsł dupką ze strachu, a Jagoda w pewnym momencie chciała na niego skoczyc ;/ na szczęscie kobieta wzięła psa na ręce i wstała, nic się nie stało, no to ja Jagode na ręce wzięłam i poszłam z nią usiąsc, jak ona w pewnym momencie mi się wyrwała, zaczęła drapac mnie po głowie, a jak próbowałam ją na ziemie położyc to nie mogłam bo sie uczepiła mojej głpowy pazurami ;/ troche bolało :(
no i poleciala do psa znowu, to ja za nią, i próbowałam ją na ręce złapac, ale syczaała strasznie i gryzła, wkońcu mi sie udało ją za drzwi wypuścic, musiałam ;/ czekala, drapała w te drzwi, wkońcu jak oni z tym psem wyszli, to Jagoda sru szybko wleciała do środka, obwąchała wszystko oczywiście, co chwila musiala sprawdzac czy już nie ma pieska.

Mówie to, bo z tego co czytałam to Seja będzie miała innego kotka(lub dwa) w domu z Jagą ... a nie chce by coś sie stało, bo będe miala potem do siebie żal że Seja mi pomogła a są same kłopoty z Jagą :(
może to są początki, może trzeba na spokojnie zaklimatyzowac ją z innymi zwierzakami, nie wiem ...

nie mogłam jej w rękach utrzymac dzis, pierwszy raz taka agresywna była :(
Dlatego Seja, jeśli się rozmyślisz, ja nie będe miała żalu, jestem bardzo wdzięczna za pomoc, ale mówie jak jest, nie będe mówic ze Jagoda do zwierząt jest super, skoro dzis zobaczyłam że nie bardzo .. :(

ditusia89

Post » Nie mar 28, 2010 19:08 Re: Jagódka prosi o DT/DS, czy dostanie drugą szanse ? ../GDANSK

Ditusiu, nie przejmuj sie tak :) kotusia zareagowała jak większosc kotów...normalna reakcja, bała sie psa...kiedys u mnie na korytarzu biegał kot sasiadki, a sasiadka ma w domu 4 koty, wyszla moja kotka i sie zobaczyły, tamta sie najezyła, jej Pani chciała ją złapac to ja bolesnie podrapała, kot to kot, reaguje zwykle histerycznie :) a Seja ma doświadczenie, odseparuje koteńkę jesli bedzie taka koniecznosc, a kotka miała stycznosc z kotami wiec pewnie sie doagada z nimi z czasem jak nie bedzie sie czuła zagrozona :ok:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Nie mar 28, 2010 19:12 Re: Jagódka prosi o DT/DS, czy dostanie drugą szanse ? ../GDANSK

no bo w koncu to jest wróg. moj kot na widok psa robi tak: :strach: :strach:
ObrazekObrazek

77renifer

Post » Nie mar 28, 2010 20:04 Re: Jagódka prosi o DT/DS, czy dostanie drugą szanse ? ../GDANSK

Broniła swojego terytorium i swojej Dużej.

:) Kropka przez okno też się rzucała na psy :) ile z tego ubawu miałam :D rozplazdany kotecek na szybce i furcenie :D
Miśka[*] była mega agresywna , ale to tylko dlatego ,że była dość terytorialna i ją bolało.

U mnie będzie inny zapach.Inne miejsce, inna duża pachnąca innym kotem.
Spróbować zawsze możemy.
Najwyżej wróci :( jeżeli nie będzie poprawy po 2 tygodniach.Może się dom znajdzie dla niej w międzyczasie.

seja

Post » Nie mar 28, 2010 20:33 Re: Jagódka prosi o DT/DS, czy dostanie drugą szanse ? ../GDANSK

No dobrze, to ja już nie panikuje, wierze w Seje :D
Tylko powiedz mi, jak długo czeka się na wyniki tych badań, i czy trzeba się umawiac z Wetem, czy można od razu pojechac, i on zrobi testy. :> ?
bo muszę wszystko ogarnąc, co i jak z terminami.
No i kiedy Ty byś mogła wziąc Jage do Siebie, tak mniej więcej.

ditusia89

Post » Nie mar 28, 2010 21:00 Re: Jagódka prosi o DT/DS, czy dostanie drugą szanse ? ../GDANSK

Wynik badania to 5minut, to są testy płytkowe.
Pobiera się krew , traktuje odpowiednimi odczynnikami i nakrapla na płytkę.

Po świętach pojadę z Tiną na test. 6,7,8...10 mam koło z farmakologii i włos mi się jeży...
Mam nadzieję, że jej wynik będzie ujemny.

10, po farmie to byłby czas dla mnie optymalny, po nauce...częściowo i miałabym ciut czasu dla niej.

seja

Post » Pon mar 29, 2010 9:22 Re: Jagódka prosi o DT/DS, czy dostanie drugą szanse ? ../GDANSK

Dobra, to mam nadzieję, że wyniki Twojej nauki będą pozytywne a wyniki kotków będą ujemne :)
Dziękuje Seja, jesteś wielka :)

ditusia89

[poprzednia][następna]