Śiczny rudasek pojechał do wspaniałego nowego domu!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt mar 05, 2010 11:41 Śiczny rudasek pojechał do wspaniałego nowego domu!!!

No i nasz rudasek pojechal do swojego nowego, wspanialego domku :kotek:

Poltora tygodnia praktycznie codziennych maili z nową Mamą ryśka utwierdzilo mnie w przekonaniu, ze taki dom sie trafia jeden na milion..
No i zamieszkal w Bydgoszczy ( sercem mi bliskiej ..). Troszke sie nagubili samochodem jadac tu i spowrotem, ale podroz przebiegla bez problemow :mrgreen:

Juz wieczorem dostalam maila o podrozy a dzis rano o pierwszej nocy w domku.. Moze go przetocze i bedzie to kwintesencja moich slow ;)

Jak on mnie zadziwia!
Noc była fenomenalna. Wcześniej łaził i popiskiwał, myślałam że taki będzie scenariusz na całą noc. Zostawiłam go i poszłam się wykąpać- wracam a on leży w łóżku i patrzy wyczekująco:) Przespał w nogach do 5, bo o tej godzinie zebrało mu się na czułości. Ale jakie! Tak się wyprzytulał i wytarmosił że hej. Zeszliśmy do kuchni dałam mu jeść i wróciłam do łóżka. On się pobawił trochę i już sam elegancko do kuwety poszedł, inteligent;) Jakieś pół godziny temu miałam znów pobudkę kocimi czułościami:) Jak tylko się do niego odzywam przybiega się miziać, takiego kota jeszcze nie znałam:)

A najbardziej fascynuje go kanarek :D Obserwuje go jak zaczarowany hehe.

Także to była najsłuszniejsza decyzja. Ja jestem osobą która boi się odpowiedzialnych decyzji i zawsze jak sobie myślę 'czy dobrze zrobiłam?' z niepewności mrowi mnie kręgosłup, heh. A tu nie ma ani cienia dreszczyku i ani grama wątpliwości;) Czas pokaże jak będzie dalej, ale ja się w nim już zakochałam:)
Wychowałaś najfajniejsze stworzonko pod słońcem!

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Pt mar 05, 2010 12:04 Re: Śiczny rudasek pojechał do wspaniałego nowego domu!!!

:1luvu: bardzo sie ciesze ze znalazł taki super domek i ze wyrwałas go z poprzedniego i miał szanse zaznać spokoju i w pełni się rozwinąć jako szczesliwe kocie :1luvu: :piwa:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro mar 10, 2010 22:14 Re: Śiczny rudasek pojechał do wspaniałego nowego domu!!!

Wiecie co..? nie wiem jakim cudem takie "złote klamki" trafiły się Rysiowi.. Oto ostatni mail:

Hej:)
Kicia już prawie tydzień z nami, ale mam wrażenie jakby był tu już od dawien dawna:))

Imię- zostaje Rysiątkiem;)

Mama się zakochała w kocie! Niebywałe- mama z kotem na kolanach to doprawdy dziwny widok. Na pytanie co się stało, że taka zmiana mówi "bo Niudzik mnie nie lubiał, a z tym się bardziej polubimy". Nawet nie było afery o zaciągnięte pazurami sofy;) Tata kręci kotu zabawki na sznurku i skupuje piłeczki, a brat który przed jego pojawieniem kategorycznie nie życzył nawet sobie żeby kot przekraczał próg jego pokoju, łazi po domu i ciągle pyta 'gdzie jest Rychu":D A Rychu, panią ma jedną, ale resztę rodzinki również polubił;)

Czy daje spać? Pierwsze dni budził regularnie koło 5 na przytulanki. Ale chyba na tyle go wygłaszczę i wyprzytulam za dnia, że mu przeszedł ten milusiński nawyk;) Do 5 śpi u mnie, potem wędruje do rodziców łóżka, jak wstają wraca do mnie. Ładnie je, chyba się zapowiada na tłuścioszka, bo też dość leniwy jest jak na swój wiek, wiecznie się wyleguje:)

Pozdrawiamy, Anita i Rysio:)

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

[poprzednia]