Gdn 4 do adopcji - nowe FOTY s. 21 Justynko[*] Śpij Słonko

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon cze 21, 2010 12:45 Re: Gdn Puzonek Lola Smoka w DS! now:5 maluchów mamą -FOTKI s. 4

To może jeszcze parkę chciał :twisted:

Że kotki ładnie rosną, to chyba nie ma się co martwić, gorzej jakby za małe były.
A jak kocica: dzika czy do adopcji?
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon cze 28, 2010 13:55 Re: Gdn Puzonek Lola Smoka w DS! now:5 maluchów mamą -FOTKI s. 4

Kotka zdecydowanie proludzka już :roll:
już nawet daje się brać na ręce, z niechęcią ale jednak :(

zero telefonów - jestem przerażona :strach: :strach: :strach:
to pewnie przez wakacje

co do kotków, to Butla chwyciła calci i nakraplam jej oczko - dość mocno spuchnięte trzecie powieki;
Pannie Migotce w ubiegłym tygodniu zrobił się wielki ropień na łapce, zauważyliśmy wieczorem więc do weta mieliśmy pojechać dopiero po południu następnego dnia; w nocy któryś z maluchów jej to przegryzł i zrobiła się spora dziura; teraz już ok; wet polecił tylko nadmanganian potasu; zaziarnicowało się na szczęście;
Conanek na pysiu miał trądzik, ale już spoko, w miarę opanowana sprawa :ok:
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Czw lip 01, 2010 13:43 Re: Gdn Puzonek Lola Smoka w DS! now:5 maluchów mamą -FOTKI s. 4

jeden tel. od czasu poprzedniego w sprawie adopcji - pani chce kocurka, bo jeden wpadł pod samochód :evil:

no comments

Obrazek

KarolinaS

Post » Pt lip 02, 2010 19:01 Re: Gdn Puzonek Lola Smoka w DS! now:5 maluchów mamą -FOTKI s. 4

kolejny telefon - pani wypuszcza swojego kota :roll:

Obrazek

KarolinaS

Post » Pt lip 02, 2010 19:11 Re: Gdn Puzonek Lola Smoka w DS! now:5 maluchów mamą -FOTKI s. 4

Karolina nie martw się w końcu zadzwonią TE DOMY! :ok:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt lip 02, 2010 19:40 Re: Gdn Puzonek Lola Smoka w DS! now:5 maluchów mamą -FOTKI s. 4

ale się martwię; mamy zdecydowanie sezon ogórkowy :roll: - widzę po allegro; jeszcze miesiąc temu na ogłoszenie kotów dziewczyn z PKDT miałam kilkaset wejść, po jednym dniu od ponownego umieszczenia ogłoszenia ponad setka; teraz wejść na aukcję moich, po dwóch dniach od odświeżenia mam około 40 :strach:

Obrazek

KarolinaS

Post » Pt lip 02, 2010 19:55 Re: Gdn Puzonek Lola Smoka w DS! now:5 maluchów mamą -FOTKI s. 4

No cóż wakacje...
Obrazek

biamila

Post » Pt lip 02, 2010 22:13 Re: Gdn Puzonek Lola Smoka w DS! now:5 maluchów mamą -FOTKI s. 4

no cóż

a tymczasem kolejne fotki :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

KarolinaS

Post » Sob lip 03, 2010 5:55 Re: Gdn 5 maluchów mamą - z adopcjami - TRAGEDIA FOTKI s. 4 i 5

Cudowne kociaki i piękne fotki. Mocne kciuki za "właściwych" dzwoniących :ok:
Obrazek

biamila

Post » Sob lip 03, 2010 23:09 Re: Gdn 5 maluchów mamą - z adopcjami - TRAGEDIA FOTKI s. 4 i 5

dzisiaj miałam 3 telefony :roll:

pierwszy - totalna masakra; facet chciał adoptować 2 koteczki; jego 12 letnia kotka zmarła dwa dni temu, z tego co zrozumiałam (bo facet sam dokładnie nie wiedział) na ropomacicze, niesterylizowana, przez 12 lat nieszczepiona ani razu, wychodząca, już nawet nie pytałam ile miotów przeżyła :(

drugi - powiedziałam, że muszę się zastanowić i oddzwonię, ale chyba też odpada; dziewczyna w trakcie studiów, wynajmuje mieszkanie, od małego wychowywana ze zwierzętami, mama ma dwa psy (jeden ze schronu) i dwa koty wychodzące, kocur niewykastrowany, kotka wysterylizowana- mieszkają na wsi, problemem jest to, że koty nieszczepione, wizyty u wetów dopiero jak coś poważnego się wykluwa ; ogólnie z samą dziewczyną super - wydała mi się bardzo wrażliwą, kochającą zwierzęta osobą, bardzo bezpośrednią i wydaje się bardzo uczciwą; problem polega na tym, że sama nie jest pewna co zrobi po studiach, czy nie będzie musiała wrócić na wieś - i tu jest szkopuł, bo nie mam pewności czy nie zacznie wypuszczać kota mimo umowy, a dom rodziców jest przy samej szosie :roll:

trzeci - dziewiętnastolatka; z rodzicami mieli kotkę - zmarła na ropomacicze w wieku 12 lat, niewysterylizowana, ani razu nieszczepiona, ale karmiona dobrej jakości jedzeniem, systematycznie czyszczone zęby, była niewychodząca; dziewczyna stwierdziła, że adoptowaną kotkę chce wysterylizować, mówiłam jej że warunkiem adopcji (co widnieje w umowie) jest także (poza sterylką) systematyczne szczepienie kota, jest zdecydowana więc; ale oczywiście nie mam gwarancji, że i tak zrobią to co będą chcieli; pierwsze szczepienie robię ja przed oddaniem do adopcji, kolejne robią sami opiekunowie; zgodziła się na umowę adopcyjną, w której jest również punkt o wizycie poadopcyjnej - również pełna zgoda;
i co zrobić, czy oddawanie do adopcji 19 - letniej dziewczynie jest sensowne :?:

Obrazek

KarolinaS

Post » Wto lip 06, 2010 22:37 Re: Gdn 5 maluchów mamą - z adopcjami tragedia:(( FOTKI s. 4 i 5

Jeśli ktoś wyciąga wnioski z poprzednich błędów to jest nieźle.

Powiem na moim przykładzie, pierwsze własne koty miałam w wieku 22 lat, byłam już na swoim ale moja sytuacja mieszkaniowa była niestabilna a finansowa wręcz tragiczna (nosiłam piasek z dworu, nie było mnie stać żwirek, whiskas był od święta a kitkat na codzień a jak była total bida to koty jadły chappi (na kg wychodzi taniej), niestety moja świadomość w kocim temacie była bardzo kulejąca.
Moja Tygrys, teraz 10-letania była drugim moim kotem, pierwsza Bobslej nistety umarła po 2 latch (prawdopodbnie fip).

Tygrys jest ze mną do dziś choć przeszła wiele, spadła z balkonu z 3-go piętra (jakieś 8 lat temu), co ciekawe miałam zabezpieczony balkon ponad balustradą a szparę poniżej miałam zabezpieczoną ustawonymi rzędem doniczkami, moja mama przychodzila doglądac kotów podczas mojej nieobecności, chciała mi w tych doniczkach coś poprzesadzać poodsuwała je od krawędzi, chwila niuwagi i kotka wypadła, miała złamaną żuchwę i jeden palec przedniej łapy, otzrymała fachową pomoc weterynaryjną i żyje szczęśliwie do dziś.

No cóż, wiem nie byłam idealnym domem dla kotów, ale wyszłam chyba na ludzi.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt lip 16, 2010 8:43 Re: Gdn 5 maluchów mamą - z adopcjami tragedia:(( FOTKI s. 4 i 5

Jak adopcje,czy już jakiś kiciuś ma domek.

Ala J

Od: Śro sty 27, 2010 14:32

Post » Czw lip 29, 2010 2:37 Re: Gdn 5 maluchów mamą - z adopcjami tragedia:(( FOTKI s. 4 i 5

totalna beznadzieja 8O
dziewiętnastolatka nie odezwała się, była u nas w domu, był potem kontakt tel., było umówione spotkanie odbioru koteczki, a potem kontakt się urwał :?
wczoraj miałam pierwszy tel od długiego czasu: facet chciał adoptować 5 kotów na raz 8O 8O 8O: niby na wieś do pracy, ale dziwne to; facet stwierdził, że pracuje w pogotowiu ratunkowym, więc gdzie on ma takie gospodarstwo dla 6 kotów (jednego kocurka ma już) do łowienia myszy 8O
w każdym razie just in case ostrzegłam przez Marlon dziewczyny z PKDT

kotki są już zaszczepione, jestem umówiona z wetem na płatność w późniejszym terminie - na dniach zrobię bazarki i pewnie bazarki jeszcze kastrację Tarzanka i Conanka będę musiała zrobić :roll:

Butla jeszcze nie jest po sterylce, ale już niedługo; Aga odstąpiła mi jedną darmową :1luvu: :1luvu: :1luvu:

kociaki przez dobre jedzonko i kurczaka wyglądają jakby były duuuuuużo starsze :roll: , to mnie też martwi, jak mam przekonywać ludzi, że mają tylko trzy miechy :crying:

a w ogóle to są cudowne :1luvu:
i jakoś rekompensują ten sajgon 11 kotów w domu :lol: ; chociaż ostatnio nerwy mi puszczają przez sprzątanie na okrągło;

Tz pociesza, że zawsze w końcu udawało nam się wyadoptowywać koty :roll:
tylko kiedy to "w końcu" będzie :strach:

ja chyba generalnie jestem dość nieudolna jeśli chodzi o adopcje :roll:

Obrazek

KarolinaS

Post » Czw lip 29, 2010 12:25 Re: Gdn 5 maluchów mamą - z adopcjami tragedia:(( FOTKI s. 4 i 5

Kociaki są prze prze piękne :)
Zrobię im Trojmiasto i Allegro, chcesz? :) :twisted:

Podaj mi tylko swoje dane kontaktowe na PW :) i opis charakterków kociaków, płeć itp itd
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw lip 29, 2010 12:30 Re: Gdn 5 maluchów mamą - z adopcjami tragedia:(( FOTKI s. 4 i 5

Przepiękne koty i zdjęcia...
Taki koszyk z pięciokotem :1luvu:
Trzymam za dobre domki :ok:
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

[poprzednia][następna]