STOWARZYSZENIE - POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lis 28, 2008 13:31

Trochę z innej beczki ale chyba na temat bo odnośnie tego niebieskiego kocurka :)

pokazałam go mojemu mężulkowi a on, że śliczny i w ogóle cudeńko, mówię mu, że kolejka się już po niego ustawia a on mi na to, "no właśnie i dlatego ja wybrałem Calineczkę, bo po nią nikt się nie zgłaszał, ta Pani co ją do adopcji dała sama na tym wątku pisała i może jeszcze z 2 inne osoby, a wszystkie inne koty miały po 50 stron i 100 zwolenników a Calineczka nie, nikt jej nie chciał dlatego jest u nas..." normalnie zamarłam jak to usłyszałam....

m&j

Od: Czw paź 30, 2008 18:21

Post » Pt lis 28, 2008 14:51

m&j to gratulacje dla męża takiej postawy

co do kubków to gdyby zamówić ich wiele tzn 30 czy 40 (jak mamy takie zapotrzebowanie) i wszystkie takie same to moze jeszcze by Ci z Allegro spuścili coś z ceny, a nawet jeżeli nie to i tak nawet z przesyłką (bo szłyby jedną przesyłką) byłoby taniej niż 21zł za szt. - WARTO TO ROZWAŻYĆ

nawet 4 czy 5 zł oszczędności na 1 kubku - (to przy ilości 30) - to aż 120-150zł, które można wydać na potrzebniejsze kocie sprawy.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt lis 28, 2008 14:56

Trochę się boję przesyłki.

Raz w życiu zamawiałam kubki dla Klienta (Nałęczowianki) na odległość - na 100 przyszło 10 obitych z najgorszym nadrukiem, jaki widziałam w życiu :? Reklamacja zjadła więcej nerwów niż to było warte :( Dlatego od tego czasu nadruki na kubkach i wszystkim, co się może potłuc wolę załatwiać na miejscu :) Ale jeśli faktycznie cena będzie mega konkurencyjna, to pewnie zamówimy na Allegro.

Ale nikt więcej nie chce takich ślicznych kubeczków?? Tylko 31 sztuk? :(

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Pt lis 28, 2008 15:11

Na zachętę dla niezdecydowanych szybki montaż ;)

Obrazek
Obrazek

yammayca

Post » Pt lis 28, 2008 15:29

Kubeczek wygląda SUPER
Ale wiecie co : trochę ludzi, którym obcy jest koci temat trochę nie wiedzą o co chodzi z tym "domem tymczasowym"
to chyba dobry pomysł, który ktos już wcześniej zgłaszał, zeby był też adres strony www a na tej stronie prosto i zwięźle wyjaśniona idea domu tymczasowego i na czym polega ta pomoc kotom.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt lis 28, 2008 15:49

Słuchajcie, mam koci kłopot. Jeden z tegorocznych kociaków spod mojego wieżowca ma złamaną łapę. Najprawdopodobniej. Tzn. wieczorem zamierzam pannicę złapać i zanieść do weta, który oceni co i jak. Przez kilka ostatnich dni kicia nie wychodziła z budki i nie chciała jeść. Nie miałam czasu żeby zareagować wcześniej, a sąsiadka kociara to schorowana fizycznie kobieta, która nie byłaby w stanie czarnulki z budy wyłuskać i zanieść do weta. Dzisiaj zobaczyłam kotę na środku ogródka przysypiającą w krzaczkach. Nie widać żadnych objawów KK natomiast kiedy podeszłam i głasknęłam ją to z widocznym trudem wstała i z podwiniętą tylną łapą pokicała w inne miejsce miaucząc skarżąc się cichutko. Ponieważ sąsiadka meldowała mi wcześniej, że z czarną jest coś bardzo nie halo wstępnie ustaliłyśmy, że jeśli będzie bardzo źle to skrócimy jej męki, ale po dzisiejszej obserwacji stwierdzam, że jeśli to tylko złamanie to ja się na usypianie małej nie piszę. I tu zaczyna się mój kłopot. Jesli kota bedzie kwalifikować sie do leczenia to potrzebne bedą pieniądze, których ja po prostu nie mam. Pierwszą pensje dostanę dopiero w styczniu. Na okres leczenia sasiadka wzięłaby ją do swojego domu i spróbowałaby ją pogodzić z dość niechętnym rezydentem, ale za co ja leczyć? Myślę, że udałoby się mi umówić z wetem na opóźnienie nieco zapłaty za leczenie i na pewno częściowo będę mogła ją sfinansować czy też zwrócić zaciągnięty ewentualnie dług w styczniu, ale na dziś jestem bez grosza. Czy mogę liczyć na wsparcie z Waszej strony? A może jakąś radę? Co mam robić? Być może kicia po wyleczeniu nadawałaby się do adopcji bo choć nie była miziasta to jednak lubiła moje towarzystwo i chętnie wdzięczyła się ocierając o mnie przy karmieniu. Żal mi jej-ma dopiero pół roku...

Ewutek

Od: Wto wrz 04, 2007 17:48

Post » Pt lis 28, 2008 15:55

Ewutek, to że kocinka może być na okres leczenia w domu sąsiadki to już jest super wiadomość! więc weź ją jak najszybciej do weta żeby wiedzieć co jej dolega i co trzeba zrobić aby jej pomóc, w kwestii finansów PKDT na pewno pomoże w końcu na to właśnie zbieramy te pieniążki - prawda?

Jak kicia półroczna i oswojona to ogłoszenia możnaby jej zrobić może znalazłby sie domek, a sterylizowana?
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt lis 28, 2008 15:57

Firma w której pracuje mój TŻ zamawia kubki w formie gadzetów. Zapytałam o cenę - w hurcie cena zwykłego kubka - 6-7 złotych, ręcznie malowanego - 15 złotych /a malują naprawdę ładnie/. Jesli jesteście zainteresowane, mogę spróbować zdobyc namiary na firmę.

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Pt lis 28, 2008 16:02

Kotę złapiemy dopiero koło piątej jak wróci TŻ bo teraz jestem z dziećmi sama w domu. Martwiłam się, że może mała otruła się czymś albo coś w tym guście, ale dzisiaj wyglądała nieźle więc mam nadzieję, że to "tylko" złamanie. Z wetem jestem umówiona na badanie bezdomniaczka. On zawsze obiecuje zniżki na te bezdomne kotki, ale jakieś porażająco niskie te sumy nie są :? Postaram się ponegocjować jeszcze. Najważniejsze to zdiagnozować czarnulkę...
Niesterylizowana bo ona ma maks pół roku. Sądziłam, że zdążę przed wiosną jeszcze do Ciapkowa skoczyć po skierowanie.

Ewutek

Od: Wto wrz 04, 2007 17:48

Post » Pt lis 28, 2008 16:16

Wpłaciłam 30zł na konto PKDT - to za 3 komplety kartek, biorę 5 kompletów - za 2 to wyłożyłam na domki od p. Bogusia.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt lis 28, 2008 16:31

i znów sie zgłosiłą osoba na nk :D
podałam namiary na Sabine i Maję-maile oraz na miau do watku;
osobie tej zaginęła koteczka wychodząca, moze cos wiecie na ten temat, oze ktoś zgłosił, ze błąka sie domowa kocia?

tutaj jest ogłoszenie o zaginionej koteczce:
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 88112.html

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt lis 28, 2008 16:50

yammajca, dla mnie 14 kubków jednak 9znajomy weźmie 2 i znqalazłam jeszcze jedną chętną), sorki;
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Pt lis 28, 2008 17:10

Byly TZ mojej przyjaciolki robi takie rzeczy jak reklamy na kubkach np.Jesli chcecie to sie popytam lub dam namiary na firme.Nie chce sie z nim widziec ani z nim gadac,ale to wyzsza koniecznosc :idea:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Pt lis 28, 2008 17:58

UWAGA! UWAGA!

Musimy się wszyscy umówić na spotkanie PKDT ustalić kilka kwestii organizacyjnych. Domyślam się, że większości będzie pasował weekend. Nie ten weekend oczywiście, bo są Andrzejki i niektórzy mogą być np. na kacu i podbierać kotu płyn wieloelektrolitowy, ale może następny? Kto jest chętny na spotkanie PKDT 6 lub 7 grudnia?

yammayca

Post » Pt lis 28, 2008 18:31

7 grudnia mam mikolaje na motocyklach, 6 jest ok.

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

[poprzednia][następna]