persy i INNE...niebieska NaNa ...Schr.Łódź

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie cze 30, 2013 10:13 Re: persy i INNE w schr.Łódź- ogromny PERS...str.39

On jest naprawdę wielki
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Nie cze 30, 2013 10:29 Re: persy i INNE w schr.Łódź- ogromny PERS...str.39

Cudo, żeby mi kociaki domki poznajdywały, to od razu bym go na Dt wzięła. :roll:

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Nie cze 30, 2013 11:02 Re: persy i INNE w schr.Łódź- ogromny PERS...str.39

Koteczekanusi ma dobry pomysł.
Może Ania od Mufinka wzięłaby tego biedaka do DT?
Wiecie jak sobie radzą persy w schronie...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie cze 30, 2013 11:12 Re: persy i INNE w schr.Łódź- ogromny PERS...str.39

mgska pisze:On jest naprawdę wielki
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Jest rzeczywiście ładny :1luvu:
Kapitalny kot :)

nie wierzyłam, że powiem cos takiego o persie :oops:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Nie cze 30, 2013 19:05 Re: persy i INNE w schr.Łódź- ogromny PERS...str.39

Zacznijmy od tego że nie nadaję się na dom tymczasowy, nie wyobrażam sobie, żebym mogła oddać kota który znalazł się pod moją opieką.
Miłośniczką persów nie jestem choć Bisquit (chyba tak ma na imię) jest rzeczywiście pięknym wielkim kocurem. Na ten wątek trafiłam jednak nie z powodu persa w tytule tylko z powodu czarnego dachowca, którego zresztą znalazłam już wcześniej na wątku łódzkiego schroniska.
Zdaję sobie sprawę, że kot rasowy czy ten w typie rasy ma w schronisku mniejsze szanse przeżycia niż pozostałe, ale z drugiej strony wydaje mi się że ma znacznie większe szanse na adopcję, dom tymczasowy lub choćby opiekę ze strony prokociej fundacji (Neight, Kotkins bardzo szanuję i podziwiam co robicie dla wszystkich plaskaczy i nie tylko) jednocześnie nie będę ukrywać pers nie jest moim kocim ideałem, mam dwa norwegi i jestem fanką dachowców czarnych ewentualnie pingwinków choć oprócz dwóch "puchatków" mam jeszcze szylkretowa "dachóweczkę".
Wiem,że pers pilnie potrzebuje domu, ale w podobnej lub gorszej sytuacji jest wiele innych zwykłych kotów, musiałabym wziąć je wszystkie co chyba nie byłoby najlepszym rozwiązaniem.
Przez przeszło rok przekonywałam mojego TŻ-ta że cztery koty w naszym domu to akurat tyle ile trzeba, (nie było to łatwe) w chwili gdy się zgodził wybrałam kota, który jak się później okazało praktycznie nie miał szans na przeżycie (w trakcie wydawania nam Muffina pani weterynarz w schronisku była chyba "nie w formie" by właściwie ocenić jego stan) Pomimo, że Muffin był z nami bardzo krótko przywiązaliśmy się do niego oboje i potrzebujemy trochę czasu na podjęcie decyzji o przygarnięciu kolejnej kociej biedy.
Na forum cały czas zaglądam i mam nadzieję że niebawem będę mogła dać dom jakiemuś potrzebującemu futrzakowi.
Obrazek

AnaP

Od: Wto cze 18, 2013 9:57

Post » Nie cze 30, 2013 21:17 Re: persy i INNE w schr.Łódź- ogromny PERS...str.39

Trudno.

Co wiadomo o kocie??
Kastrowany?
Zdrowy?

Mnie się nie podoba, mało perski jest ale większość uzna to za zaletę.

12latek ma małe szanse na dom, w Polsce uważa się ,że to wiek podeszły...

kotkins

Post » Nie cze 30, 2013 21:18 Re: persy i INNE w schr.Łódź- ogromny PERS...str.39

kotkins pisze:Trudno.

Co wiadomo o kocie??
Kastrowany?
Zdrowy?

12latek ma małe szanse na dom, w Polsce uważa się ,że to wiek podeszły...

:lol: :ok:

Kotkins, bo to już jest wiek podeszły i nie ma się co oszukiwać. A nie wiadomo jakie on ma za sobą życie :(

casica

Post » Nie cze 30, 2013 21:19 Re: persy i INNE w schr.Łódź- ogromny PERS...str.39

mi się bardzo podoba :oops: żebym tylko miała miejsce...mój tż powiedział, że ma hipnotyzujące spojrzenie, takie wręcz ludzkie :oops:
jo.anna

Post » Nie cze 30, 2013 21:24 Re: persy i INNE w schr.Łódź- ogromny PERS...str.39

Mam 9- letniego Leosia i on zaczyna wchodzić w wiek średni.
Planujemy tak mniej więcej jeszcze między 9 a 16 lat razem.
Nie miał lekkiego życia ale teraz ma wszystko.
I wiem ,że życie bywa...różne.
Ale my się z Leosiem bardzo kochamy i będzie OK.

Idę położyć Leosia do mojego łóżka , lubi skubaniec spać tam ZAMIAST mnie...

kotkins

Post » Nie cze 30, 2013 21:27 Re: persy i INNE w schr.Łódź- ogromny PERS...str.39

kotkins pisze:Mam 9- letniego Leosia i on zaczyna wchodzić w wiek średni.
Planujemy tak mniej więcej jeszcze między 9 a 16 lat razem.
Nie miał lekkiego życia ale teraz ma wszystko.
I wiem ,że życie bywa...różne.
Ale my się z Leosiem bardzo kochamy i będzie OK.

Idę położyć Leosia do mojego łóżka , lubi skubaniec spać tam ZAMIAST mnie...

Wiesz my też się kochamy z Ignasiem, on ma lat 19, i oczywiście w tej perspektywie persik ze schronu jest wcale nie takim starym kotkiem. Ale patrząc obiektywnie to młody nie jest, nerki mogą mu już siadać :( no i w ogóle to już raczej starszy kot.

Swoja droga też intensywnie myślę, ciekawe jak z innymi kotami ułożyłby sobie stosunki?

casica

Post » Nie cze 30, 2013 22:11 Re: persy i INNE w schr.Łódź- ogromny PERS...str.39

kotkins pisze:

Oo właśnie, mnie się dlatego podoba :ryk:

Oby tylko nie zmarniał...
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Nie cze 30, 2013 22:58 Re: persy i INNE w schr.Łódź- ogromny PERS...str.39

Ja też nie jestem miłośniczką plaskaczy, ale kot to kot - kocham wszystkie. Moja Perełka, zwykła, czarna dachówka była z nami przez 19 lat więc 12 lat to taki wiek średni, nie podeszły :wink:
Zastanawia mnie co znaczy, że pani wet "była nie w formie"?
Wrzuciłam zdjęcia chłopaka na fb może komuś wpadnie w serce.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon lip 01, 2013 9:27 Re: persy i INNE w schr.Łódź- ogromny PERS...str.39

Znowu biszkopt? Kotkins może wrzucić je wszystkie razem do Ciebie np...........jest szansa, że się Małż nie zorientuje:-)

Kot bardzo mi się podoba. Ma w istocie rzeczy twarz bardzo wymowną......Skąd wiadomo, ze ma tyle lat?

12 lat u persa to JEST sporo niestety....Persy nie są długowieczne. On miał gdzieś to napisane, czy wet w schronie oceniał? Przypominam, ze bapka Pola jest jakieś 7 lat młodsza aktualnie niż miała być............
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon lip 01, 2013 9:40 Re: persy i INNE w schr.Łódź- ogromny PERS...str.39

Wet w ogóle nie ocenił :roll:
W karcie wpisane kocur, rudy, pers.
To wszystko.
Z wiekiem może trochę przesadziłam, ale zajrzałam mu w paszczę i tam nie ma szału. Zęby - i owszem - są, ale kły z brązowym nalotem, a zamiast przedtrzonowców i trzonowców - same skałki :roll: Może mieć lat 8. Może 10. A może 6... Nie wiem. Młodzieniaszkiem to on raczej nie jest... Marta robiła fotki tej paszczy - to może wrzuci :roll:
Moja Miki ma 10 lat i ma ząbki jak kilkumiesięczny kociak. Laki - jak go brałam ze schronu - miał mieć lat 4 ( miał więcej ) - a miał wszystko poza kłami do wyrwania...
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pon lip 01, 2013 10:33 Re: persy i INNE w schr.Łódź- ogromny PERS...str.39

czyli nie wiadomo ile ma lat
a nie 10-12
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

[poprzednia][następna]