DTu OlaLola. Wesołych Świąt. :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw paź 25, 2012 17:47 Re: DTu OlaLola. Bezzębna Babcia odeszła godnie. [*]

Eee przyznaj się podmieniłaś ją i tyle... znalazłaś jakieś kocie podmalowałaś tu i tam :ryk:
Fajna Arlekinka widzi mi się. :mrgreen:

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Czw paź 25, 2012 17:50 Re: DTu OlaLola. Bezzębna Babcia odeszła godnie. [*]

ciiiiiiiiiii...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Czw paź 25, 2012 18:03 Re: DTu OlaLola. Bezzębna Babcia odeszła godnie. [*]

Ok Halbina nikomu nie powiem :D
A oto Romek.
http://www.facebook.com/events/445320872171293/

OlaLola

Post » Czw paź 25, 2012 18:16 Re: DTu OlaLola. Bezzębna Babcia odeszła godnie. [*]

Dzięki:)

Nie wiem,czy dla persów zawsze są domy.
Bo np.Blusia w fundacji siedzi już z rok.Bo sika tylko w gazety a kupy robi obok kuwety.Mnie to przeszkadza śrdnio- moja Amelka sikała równo rok gdzie się dało, bo była w stresie...oprócz tego Blusia , która wszak jest przecudnej urody niebieską persicą nie daje się czesać.
Leosia zaadoptowałam bo smarkał, więc wrócił z adopcji...ponad rok w fundacji.
Lepsza jest tylko Lolav, ona jechala po swojego zasmarkanego persa z Francji :mrgreen:
No, kto poza wariatkami bierze smarkającego z gronkowcem?
Marwię się, bo chyba będę musiala pomyśleć o Blusi...

Jak to w życiu: piękni, młodzi i w typie rasy - idą jak miód.Starzy, chorzy i zasmarkani, do tego kuwetowi tak sobie- nie.

Czasem się zastanawiam dlaczego te persy?Może dlatego,że są bardziej bezradne , niesamodzielne?
Dla mnie są najpiękniejsze,a reszta kociego świata jakaś nieprawidłowa.No, ładne są, ale jakieś takie długie nosy mają...

Aniada ma cztery persy i jednego zwykłego, wykarmionego od oseska Bolka.I on jest tzw persem honorowym tzn: pręgowanym, szarym , długonosym persem.

Jestę persę.
Może DLATEGO??? :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw paź 25, 2012 18:20 Re: DTu OlaLola. Bezzębna Babcia odeszła godnie. [*]

a ja własnie persów nigdy nie miałam, boję się ich... :oops:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Czw paź 25, 2012 18:34 Re: DTu OlaLola. Bezzębna Babcia odeszła godnie. [*]

A czemu na boga??? 8O
Toż to są fajne koty, no, troszkę dziwne.
Moja Fiona np. uwielbia jeść mięso (tzw. mjenso), ale muszę jej podawać od tyłu bo ...nie wiem dlaczego ona tak ma.Persona Neigh bawi się myszką, która kiedyś leżała w pokoju...np. dwa dni temu...
One, te persy mają chyba wizję jak opanować świat.
Tylko one nie są w stanie tego wykonać.
Bo napewno by się zgubiły,ale ktoś by je ukradł,albo...

kotkins

Post » Czw paź 25, 2012 18:52 Re: DTu OlaLola. Bezzębna Babcia odeszła godnie. [*]

kotkins pisze:Moja Fiona np. uwielbia jeść mięso (tzw. mjenso), ale muszę jej podawać od tyłu bo ...

8O :?: :?: :?:

:ryk:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Czw paź 25, 2012 19:32 Re: DTu OlaLola. Bezzębna Babcia odeszła godnie. [*]

Moje pierwsze spotkanie spotkanie z persem było ładnych parę lat temu, jechałam z koleżankami po bezdomnego persa, mieszkał u ludzi w budzie po psie. Trafił do kogoś z forum miau na Dt. Ja wtedy byłam totalnie psia, a nie kocia cieszyłam, że się mogłam pomóc. Pamiętam, że wtedy sobie pomyślałam; Brzydkie to takie, ale mogłabym w sumie mieć takie cóś w domu :ryk:
Można się w tej rasie zakochać, jak była u nas Lola to już miałam odlot odnośnie persów, nowym Państwu daje buziaczki tak jak nam dawała, rozpieszczają ją, oddałam ją z bólem serca, ale łapała mi choróbska jak była u nas i pod tym względem nie mogła być rezydentem w domu gdzie są tymczasy. Lolo utwierdził nas w przekonaniu, że persy mają to COŚ.
Tylko to mnie martw bo one są bezradne i niesamodzielne, a w pseudo można je już kupić za grosze...
Fionka piękna, od tyłu, od przodu wszystko jedno :1luvu:

OlaLola

Post » Czw paź 25, 2012 20:30 Re: DTu OlaLola. Bezzębna Babcia odeszła godnie. [*]

Fiona jest pełna godmności osobistej i urody.Jest przy tym nieprawdopodobnie zazdrosną zołzą, typem zbijem łapom fszyskie paskudmne koty,na szczęście jest tak mało ruchliwa,że rzadko kto pod tę łapę się dostaje.
Ze jest dziwna...no jest.
Oni wszyscy są dziwni.
Mam ich troje i nie rozumiem JAK ludzie mogą się bać persów! :mrgreen:

Najnormalniejszy z nich jest Leonek, stworzony do kochania:)

Persy mają to COŚ.

kotkins

Post » Czw paź 25, 2012 21:23 Re: DTu OlaLola. Bezzębna Babcia odeszła godnie. [*]

Eeeee...przed Lolem była Lola??? 8O
Opowiedz!!!
I czemu ja nic nie wiem o tym??? :mrgreen:

kotkins

Post » Czw paź 25, 2012 22:20 Re: DTu OlaLola. Bezzębna Babcia odeszła godnie. [*]

Ja się boję ich godmności, Kotkins... i tej niezaradności, która zmusza opiekuna do stałej troski... :oops:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Pt paź 26, 2012 8:00 Re: DTu OlaLola. Bezzębna Babcia odeszła godnie. [*]

kotkins pisze:Eeeee...przed Lolem była Lola??? 8O
Opowiedz!!!
I czemu ja nic nie wiem o tym??? :mrgreen:

wiesz, tylko nie pamiętasz. Lola to Gadzet i Puchata w jednym, bo co miesiąc miała nowe imię :ryk:
Oto ona, a to link do wątku w celu przypomnienia. viewtopic.php?f=13&t=138568

Obrazek[/url]
Obrazek

Puchaci są super, jak tylko zmniejszy się liczba kotów, to na pewno będę na jakiegoś persika polować :mrgreen: mam nadzieję, że adopcję wreszcie ruszą... :roll:

OlaLola

Post » Pt paź 26, 2012 9:52 Re: DTu OlaLola. Bezzębna Babcia odeszła godnie. [*]

Aaaa...Gadżet pamiętam świetnie, śliczna z niej dziewczyna.
Ruda.Rude są fajne.

Ja przy doborze kolorów kieruję się gustem Fiony: ona jest szylkretką , trikolorką i blue- craemką:)
Czyli ma na sobie niebieski, biały i różowy- beż.
Mam już białą Amelkę i różowo-beżowego Leona.Brakuje jeszcze niebieskiego.
Oby to nie był Blusia, ona niebieska jest jak BYK.

A tak serio to chciałabym kiedyś w życiu wziąść kogoś nie dlatego,ze nikt go nie chce albo trafi do pseudo,ale dlatego,że się mi podoba...choć Felka TAK wzięłąm...i mam za swoje... :mrgreen:

A Lola (jego) skąd miałaś??

kotkins

Post » Pt paź 26, 2012 10:01 Re: DTu OlaLola. Bezzębna Babcia odeszła godnie. [*]

Właściciele się zrzekli praw do Lola.
Persy są fajne, na pewno kiedyś, kiedyś będę mieć persa swojego. Na razie mam Herścika i próbuje mamę przekonać do adopcji Fruzi, na tymczasie jest już 1,5 roku. Jeśli chodzi o kolory to ona są bure :mrgreen: Zresztą myślę, że Fruzia to córcia Herścika, są z tego samego miejsca, a Herszt jeszcze wtedy mógł mieć dzieci :mrgreen: Herszt ma klapnięte uszko ( miał krwiaka na uszku), Fruzia nie ma pół ogonka ( pamiątka po wypadku samochodowym, który miała jak żyła na dworze). Gdyby Perełka żyła, na pewno by została, też była bura, tylko, że z płaściejszym pyszczkiem, bo była 1/10 persa.
Gdyby nie udało się uratować wzroku Tomcia to ustaliliśmy z mamą, że zostałby u nas ( Tomek dla odmiany prawie cały biały), ale że się udało oddamy go do adopcji.

OlaLola

Post » Pt paź 26, 2012 10:22 Re: DTu OlaLola. Bezzębna Babcia odeszła godnie. [*]

Jak się można zrzec kota....

Czyli masz same "łamagi" :mrgreen: , ale o dziwo łatwiej oni znajdą domki ,niż taki Romek w gruncie rzeczy zdrowy kot!Jakoś niewielka ułomność ludzi zachęca.Neigh kiedyś powiedziała,że jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie łapy łamać i ogon ,żeby się wyadoptowały koty...
Najmniej adopcyjne są zdrowe krówki w wieku + 5 lat.

Zaczynam mieć romkoparanoję.
Tak miałam z Leonem i jego synem Bosmanem.
Gdyby Lolav nie wziełą Bosmana, pewnie bym wzięłą obu.

Jakoś mam poczucie winy wobec Romka.

A jak wygląda ta 1/10 persa:)??

kotkins

[poprzednia][następna]