Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt kwi 22, 2011 12:15 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Czy część z Was zamawia kocie artykuły w zooplusie?
Ja na przykład dość dużo zamawiam razem z Dorotą i Basią ode mnie z pracy, jednak puszki Bozita, Animonda Carny wychodzą tam najtaniej.
Jest taka opcja by mieć 10% rabatu na stałe przy zamówieniach powyżej 400zł - dają dla organizacji, my dotychczas radziłyśmy sobie tak, że co jakiś czas rejestrowałyśmy się jako nowy użytkownik - nowy użytkownik dostaje 10% na pierwsze zamówienie, ale to trochę kłopotliwe jest, bo trzeba nowego maila zakładać itp.

Możemy założyć konto na zooplusie jako organizacja jako PKDT, potrzebny będzie tylko potem statut Vivy! do przesłania.

Ja mogę się zająć założeniem takiego konta - wtedy wszystkim zainteresowanym z pkdt podam login i hasło do konta na pw i każdy może zamówienia sobie robic z 10% rabatem. W razie branie faktur byłoby łatwiej.
Ryzyka finansowego w sensie jakiejś odpowiedzialności Vivy! czy PKDT nie ma bo zooplus wysyła zamówienie po zaksięgowaniu wpłaty, adres wysyłki też można podawać różny do różnych zamówień.

Tutaj jest info ze strony zooplusa na ten temat:
http://www.zooplus.pl/animalcharity

Jeśli ktoś potrzebuje robić mniejsze zamówienia to może się przyłączać do nas, ja z Dorotą i Basią oraz czasem jeszcze jakimiś znajomymi robimy zamówienia co miesiąc na łączną kwotę około 1500zł, tak więc dla nas rabat 10% to jest coś :wink:

Ma ktoś coś przeciwko? Ja wszystko załatwię tylko będę prosiła Marlenę o uzyskanie od Vivy! kopii statutu - no chyba że już mamy na stanie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt kwi 22, 2011 20:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Monika z Zooplusem to fajny pomysł, ja czasem zwiry zamawiam w krakvecie, sprawdze ceny co i jak i jakby co odezwe ;-)
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pt kwi 22, 2011 20:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Ja żwiry i suche zamawiam u p. Sławka w zoodragonie, ma dobre ceny i szybki dowóz, ale puszki taniej wychodzą w zooplusie :)
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt kwi 22, 2011 21:21 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

kochani, przepraszam od tyg nie wchodzę do netu, nie czytam, nie piszę. byłam cały tydz sama, opiekunka do dzieci nie przychodziła bo była chora, święta, przygotowania, 27 kotów pod opieką...nie daje rady zaglądać do kompa. we wtorek postaram się nadrobic braki.
a na te chwilę serdecznie życzę wam zdrówka, miłości, wielu udanych adopcji kotków, dużo kasiory na koncie PKDT i wiecznej naszej kociej przyjaźni :ok: :kotek:
DLA WAS WSZYSTKICH ŚWIĄTECZNE BUZIAKI :!: :!: :!:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pt kwi 22, 2011 21:36 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

list do biura:
"Witam,

Niestety nie piszę w sprawie przygarnięcia kotka (choć bardzo bym chciała), a wręcz przeciwnie, potrzebuję pomocy w znalezieniu nowego domu dla mojego 7-letniego kocurka. Bardzo kocham tego mojego łobuza i dojrzewałam do tej decyzji dłuższy czas, niestety moje dziecko ma alergię i dłużej nie możemy się oszukiwać, że minie, bo za bardzo ryzykuję jej zdrowiem :( Najpierw pytałam wśród znajomych, potem dałam ogłoszenia, teraz łapię się już wszystkiego - internet, fora dyskusyjne, ogłoszenia u weterynarza. Nikt się nie interesuje! :( Bardzo proszę o jakąś pomoc, macie dużo szerszy zakres działania i doświadczenie. Feliks jest fantastycznym, zdrowym i zadbanym kotem. Na pewno odnajdzie się w nowym domu i pokocha nowego właściciela. W zamian za Państwa pomoc, odwdzięczę się oczywiście jak tylko będę mogła, wspierając choć finansowo te kotki, które mają mniej szczęścia.
Bardzo proszę o odpowiedź."

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Pt kwi 22, 2011 21:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

kolejny list:

"Witam mieszkam w Gdańsku Oliwie bardzo proszę o pomoc jak i gdzie mogę najskuteczniej zorganizować adopcję dla kociaków.Znalazłam się w bardzo ciężkiej sytuacji ,pod mój blok przyszły 2 kotki które okociły się w piwnicy zoriętowałam się dopiero gdy wyprowadziły malucha na podwórko nie dało mi to spokoju i poszłam zobaczyć jak wygląda sytuacja.To co zobaczyłam kompletnie mnie przygnębiło cała kupa kociaków z chorymi .oczami i kichających.zaczęłam działać instynktownie dowiedziałam się o wspaniałej Pani Małgosi która bardzo szybko mi pomogła opanować sytuację ,koty już 2 razy dostały antybiotyk czują się o niebo lepiej,same jedzą i piją.dziś jesteśmy umówione na sterylizację ich matek bo tu muszę dodać że kocur tatuś już czeka dlatego chcę zapobiec ponownemu zapłodnieniu.Teraz wyadoptowanie maluchów i tego najbardziej się boję bo nie bardzo wiem jak i gdzie dawać ogłoszenia może pomożecie radą i doświadczeniem bardzo będe wdzię czna za każdą wskazówkę a jest o co walczy to 8 istnień do uratowania.pozdrawiam i czekam na wiadomość"

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pt kwi 22, 2011 21:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

POSZUKIWANY KOTEK DO ADOPCJI- DOM WYCHODZĄCY:

" KWESTIONARIUSZ ADOPCYJNY

1.Miejsce zamieszkania Gdańsk, Orunia Dolna
2.Adres e-mail kasia_t2@gazeta.pl tel. 505-789-225
3.Mieszkam w kamienicy
4.Mieszkam na parterze
5.Jeżeli wynajmujesz mieszkanie – czy masz zgodę osoby wynajmującej na posiadanie kota?
Nie wynajmujemy mieszkania.
6.Czy adoptowałeś/aś już kiedyś kota z PKDT? NIE
7.Czy masz u kogo zostawić kota na czas wyjazdu? TAK
8.Ile średnio godzin jesteś poza domem?
Z mężem jesteśmy poza domem ok 8 godzin dziennie. Dziecko w szkole spędza ok. 5 godzin.
9.Jaka jest aktywność w Twoim domu w skali od 1 do 5
(poziom hałasu, natężenie ruchu itp.)
Poziom hałasu i natężenie ruchu oceniam na 2. Prowadzimy bardzo spokojny i uregulowany tryb życia. Okolica też jest niezwykle spokojna wbrew powszechnym opiniom o dzielnicy.
10.Czy miałeś/miałaś już kiedyś kota?
Tak, mieliśmy kota kiedy dziecko było bardzo małe. Z wiekiem u syna nasiliła się alergia i musieliśmy oddać kotkę do zaprzyjaźnionej rodziny. Kotka ma dobrą opiekę i duży dom z ogrodem za miastem. Syn miał alergię przez ok 8 lat. Obecnie nie reaguje już alergicznie na koty. Często nocuje u przyjaciół, którzy mają koty i mamy 100u% pewność, że możemy już przygarnąć jakiegoś kociaka.
11.Czy masz jakieś inne zwierzęta w domu?
Nie mamy innych zwierząt.
12.Czy są w domu dzieci?
TAK, jedno dziecko – syn lat 10
13.Czy są w domu inni dorośli?
TAK, mój mąż.
14.Czy ktokolwiek w domu ma jakąś alergię? NIE
15.Szukam kota dla:
(proszę podkreślić wszystkie pasujące odpowiedzi)
Mojej rodziny. Bardzo chcielibyśmy dać dom jakiejś „biedzie” a sami czerpać przyjemność z przebywania ze zwierzakiem.
16.W jakim wieku chciałby/abyś mieć kota?
(proszę podkreślić wszystkie pasujące odpowiedzi)
Kociak do 6 - 8 miesięcy
17.Chciałbym/abym, aby mój kot był: (proszę podkreślić wszystkie pasujące odpowiedzi)
Dogadujący się z dziećmi
Zabawowy
Łagodny
Wesoły
Mruczący i nakolankowy :)
18.Preferowana płeć kociaka:
Bez znaczenia
19.Chciałbym/abym, aby mój kot/kotka był/a:
Nie ma znaczenia – i tak planuję sterylizację
20.Preferowane umaszczenie kociaka:
Bardzo podobają mi się biało-rude kociaki ale zdaje sobie sprawę, że jest duże zainteresowanie tą maścią dlatego z ogromną chęcią obejrzę zdjęcia każdego kotka, którego Państwo dla nas wybierzecie.
21.Gdzie Twój kot będzie mieszkał:
W domu + wychodzący gdzie chce
Mieszkamy w dwupiętrowej kamienicy, na parterze. Przed oknami mamy mały ogródek wspólnie z sąsiadami. Ogródek jest ogrodzony niewysokim płotem, więc kotek będzie mógł spacerować po okolicy. Po drugiej stronie domu znajduje się mały park. Mieszkamy z dala od ruchliwych ulic, w przepięknej, zielonej okolicy. Wiele kotów domowych spaceruje pod oknami i wyglądają na bardzo zadowolone :)
22.Jak dowiedziałeś/aś się o istnieniu PKDT?
Przeglądając kocie oferty na allegro trafiłam na ślicznego kocurka imieniem Czak. Przejrzałam aukcje Pani, która wystawiła ogłoszenie i tak trafiłam na stronę PKDT.
23.Uwagi własne
Bardzo proszę o pozytywne rozpatrzenie mojego zgłoszenia. Jesteśmy w stanie poczekać dłużej na kotka, jeżeli byłby w trakcie leczenia bądź jeszcze za młody na adopcję. Z Panią Agnieszką od Czaka kontaktowałam się telefonicznie, ale jest duże zainteresowanie tym kociakiem, więc postanowiłam wysłać ankietę do Państwa.
Nadmienię jeszcze, że przyjaciółka mojej rodziny jest weterynarką, „szaloną” miłośniczką kotów, także o każdej porze dnia i nocy udzieli nam odpowiedniej porady lub pomocy.

Pozdrawiam serdecznie"

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Sob kwi 23, 2011 0:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Miałam dziś mega udaną adopcje, mam nadzieję że kot będzie zadowolony z nowych opiekunek i postawowi tam zostać :)

Także Wszystkim życzę udanych Świąt! :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Sob kwi 23, 2011 6:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Sabina, napisz Pani od kociaków by porobiły im zdjęcia i je poogłaszały na popularnych portalach, niech podeślą zgłoszenie na naszą stronkę, na naszym facebooku je damy też...jest naprawdę b duży odezw na maluchy, te "moje" Nowo Portowe mają masę chętnych :roll: a puki co są tylko na stronce PKDT i facebooku :roll: nie były nigdzie pozatym ogłaszane puki co :roll:

Ja również życzę Wam Spokojnych i Udanych Świąt ;) puki co ja wciąż chora w łóżku :roll: :wink:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob kwi 23, 2011 7:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Obrazek
Nowy dzień. Nowy skutek uboczny.

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Sob kwi 23, 2011 11:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Życzę wam wszystkim zdrowych ,wesołych świąt i mokrego dyngusa :)
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Sob kwi 23, 2011 17:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Moc serdeczności na święta :kotek:
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Sob kwi 23, 2011 18:56 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Wesołych Wszystkim !
Obrazek
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob kwi 23, 2011 19:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

przyjmijcie i ode mnie najszczersze życzenia :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie kwi 24, 2011 10:56 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Obrazek
Wiosennych radości !!!

U mnie też wiosennie i radośnie :roll: - Znajdka z Żabianki rujkuje na całego, być może rujka była powodem, że się zagubiła.

Najbardziej cieszy mnie, że dostałam sporo życzeń od DS z "moimi" tymczasami, część nawet ze zdjęciami - nic bardziej nie cieszy, jak zadowolone kocie mordki w ds.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]