50kotów Darłowo- czas sterylek. Zapraszam do III wątku ! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pon maja 09, 2011 13:53 Re: 40kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

Dyktatura pisze:Mój TŻ będzie jechał przez Bydgoszcz ok 12-13 tego miesiąca. Mógłby ewentualnie zabrać kota od Ciebie i dostarczyć na dworzec pks. :)

Byłoby idealnie :D Kobieta już kontaktuje się z tamta osobą, co jeździ, aby się jeszcze upewnić.
Tylko teraz muszę szybko kogoś ogarnąć do wizyty 8O
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pon maja 09, 2011 14:02 Re: 40kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

kinia098 pisze:Tylko teraz muszę szybko kogoś ogarnąć do wizyty 8O

Napisz na wątku łódzkim :)
viewtopic.php?f=1&t=127030

Adam
aburacze

Post » Pon maja 09, 2011 14:04 Re: 40kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

kinia098 może Ruru, albo Sis :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon maja 09, 2011 15:51 Re: 40kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

No i kicha..... bo okazało się, że tamten transport nieaktualny........ Napisałam do ruru o wizytę.

edit: CatAngel, look..
dziękujemy bardzo za propozycje ale kocura my nie chcemy ponieważ jednego już mamy

Przecież przez tel, mówiłam że kot to Czarny i jest wykastrowany itd. 8O !@#$%%

Przekaż komuś dalej, bo u mnie nie ma już chyba miziastych kotek.. :| Na żadną nie dam 100% gwarancji, bo bez DT to ciężko stwierdzić... :|
Tak więc nie szukamy transportu.
Obrazek

kinia098

Post » Pon maja 09, 2011 21:20 Re: 40kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

Ale czemu kocurka chciałaś dać, myślałam, że może Bulwa pójdzie. Państwo chcieli kotkę dlatego pomyślałam o Tobie.

Podesłałam Martynie na koty Pani Basi.

CatAngel

Post » Pon maja 09, 2011 21:26 Re: 40kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

Dobry wieczór!

No właśnie, Bulwa nie jest miziastą kotką? :roll: Może ci państwo by ją wzięli... Poza tym czy Bulwa nie była u Ciebie przez jakiś czas po sterylce, to prawie jakby na DT, nie? :mrgreen:

Adam
aburacze

Post » Pon maja 09, 2011 21:39 Re: 40kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

To ja jeszcze standardowo zamelduję o postępach w oglądalności kotów :)

Największą oglądalność cały czas ma... GLUTEK! Na Allegro to są 162 wyświetlenia i obserwator, na Gumtree 22, a Trojmiasto.pl aż 68 :)

Na drugim miejscu są Plamka z Bulwą, odpowiednio 118 i 114 odsłon na Allegro (+ Plamkę ktoś obserwuje), ale na Trojmiasto.pl Plamka ma aż 189 odsłon a Bulwa 89. Niby więcej niż Glutek, ale Glutek tam jest ogłaszany 4 dni a Plamka z Bulwą ponad miesiąc.

Czarny na szczęście nie jest daleko w tyle. Na Allegro ma 92 wyświetlenia i obserwatora, na Trojmiasto.pl 76 odsłon.

Glutek po prostu rządzi jeżeli chodzi o odsłony. Nie wiem czemu to przypisać, myślę że głównie zasłużył dzięki swej miziastości uwzględnionej w tytule ogłoszenia, a także dzięki temu że jest nowy - jak ktoś często wchodzi na te portale to Bulwę i Plamkę widzi już od kilku tygodni a Glutek to nowa gwiazda i każdy chce go obejrzeć. Tak sobie to tłumaczę przynajmniej :wink:

PS. Jeżeli jednak żaden z kotów darłowskich miałby nie jechać to może któryś ze szczycieńskich? Jest taka kotka, oznaczona numerem 10, która na sam widok człowieka wywala brzuch do góry - jest od soboty u smarti. Bardzo mi przypomina Bulwę, ale w odróżnieniu od Bulwy nie jest sterylizowana czy coś.

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Pon maja 09, 2011 21:43 Re: 40kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

Adam do Martyny poszła oferta z domkiem.

CatAngel

Post » Pon maja 09, 2011 21:59 Re: 40kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

CatAngel pisze:Ale czemu kocurka chciałaś dać, myślałam, że może Bulwa pójdzie. Państwo chcieli kotkę dlatego pomyślałam o Tobie.

Podesłałam Martynie na koty Pani Basi.

Myślałam, że to bez znaczenia.
Bulwa to trochę zadziorna kotka, z moich 'działkowych' obserwacji. Nie wepcham nikomu kota, którego mało co znam, jeśli ludzie chcą prawdziwego miziaka, co będzie przychodził na kolanka. A taki właśnie jest Czarny, więc myślałam, że to będzie jego szansa...

aburacze pisze:Dobry wieczór!

No właśnie, Bulwa nie jest miziastą kotką? :roll: Może ci państwo by ją wzięli... Poza tym czy Bulwa nie była u Ciebie przez jakiś czas po sterylce, to prawie jakby na DT, nie? :mrgreen:

Adam

Ciężko mi jest ją określić. Była po sterylce, leżała na kolankach, na dywanie się wyciągała ale.. jak się jej tylko coś nie spodobało, to waliła łapką i czasem nawet fuknęła... :roll: Na działkach to samo.. raz skoczyła commecie do nogi jak pies 8O , ja też nie raz oberwałabym już pazurami... Ona wystawia brzuch do miziania, ale tylko wystawia. Ja się trochę boję pogłaskać ją po brzuchu :roll: Nawet ja ją głaszczę i dotknę miejsca przy ogonku, to od razu odchyla głowę do tyłu, jakby chciała dziabnąć. Tą Panią trzeba sprawdzić ;) Gdyby poszła Plamka do swojego domu, to może udałoby mi się ją jakoś wepchać.. ale na chwilę obecną nie dam rady... :|

aburacze pisze:PS. Jeżeli jednak żaden z kotów darłowskich miałby nie jechać to może któryś ze szczycieńskich? Jest taka kotka, oznaczona numerem 10, która na sam widok człowieka wywala brzuch do góry - jest od soboty u smarti. Bardzo mi przypomina Bulwę, ale w odróżnieniu od Bulwy nie jest sterylizowana czy coś.

CatAngel pisze:Adam do Martyny poszła oferta z domkiem.

A one oddają do wychodzących ?
Jak nie od nich, to może ze Szczytna ta miziolka pójdzie ;) Chyba wiem, o której mówisz, Adam :D Urocza kicia :)
Obrazek

kinia098

Post » Pon maja 09, 2011 22:21 Re: 40kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

Przedwczoraj/wczoraj pisałam sms'a do DS Puszka ( tych co była u nich po adopcyjna ). Nadal bez żadnej odpowiedzi...... Zauważyłam też, że już nawet brak ich w moich znajomych na nk, profile poblokowane ( w smsie pisałam, żeby np. wrzucili zdjęcia na nk.... ).... Co teraz najlepiej zrobić ? :( Boże.. oby ten Pusio żył jeszcze :( Chyba czas uświadomić tatę, że czeka nas wyprawa... :roll: :cry: :|
Obrazek

kinia098

Post » Wto maja 10, 2011 15:02 Re: 40kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

Info z domków maluchów z drewutni ;) :1luvu: :1luvu:

#
puk puk ! pukamy o nowe fotki sóweczki rozrabiary :) ja i karmicielka na pewno się ucieszymy z tych zdjęć :) a co w ogóle o młodej ? zdrówko ok ? sterylka już wykonana, czy jeszcze za malutka ? :) pozdrawiamy !
#
ok ok nadrobimy zaległości. Sówka ma drugie imię: Grrr..... bowiem, chyba ma w poduszeczki wmontowane głośniczki i każdy krok wytwarza dźwięk, co prawda paszczowy ale ewidentnie kojarzony z ruchem (zaznaczam, nic jej nie boli :) ). Sterylka... za jakiś czas, nie wychodzi więc niech sobie podrośnie radośnie. Niestety nie dogadala sie, mimo jej cielęco rozbrajających zapędów zaskarbić względow rezydentów, Pirat raczje jej unika ostrożnie, Guga prycha wymownie. Grrr i tak je goni, więc nie trafia ani do niej ani do nich. Maja ok 9 lat oboje, może to kwetsia wieku. Szkoda. Ale chlopcy (zn synkowie moi 10 i 6) nadrabiaja za nich kocie zabawy. Nie jest przytulasto-mrukliwa. Raczej szalona, rozlatana, skacząco-fruwająca (bez zbytnich szkód dla otoczenia, choć kanapy podrapane na maksa, nie drapaniem ale rozbiegami, jakie uskutecznia). Reaguje na wołanie. Je za kilka. CDN
#
............
#
Grrr wychodząca będzie, gdy aura się ustali i na smyczce przyzwyczai się do otoczenia z drugiej str okna. Jest ogród, i pozostałe 2 wychodzą, przy dwójce dzieci nie ma mowy o dopilnowaniu zamkniętych drzwi latem. Siostra, teraz Lula, ma się... super, jest z kolei mrukliwo pieszczotliwa i rozbawiła grubego rudasa rezydenta. Najwięcej zaś wesołych wieści mamy od Marcelka- ma 3 psy = dokładnie, ON ma 3 psy, 2 wielkie, podhalańsko podobne, kt grzecznie czekaja az mały tygrys sie naje i dopusci do miski ! i mniejsego wielorasowego, z kt turlaja się po podłodze całymi dniami w bynajmniej nie bojowym uscisku, tudzież w legowisku nocą :)

postaram się jak najszybciej! Furia jeszcze przed sterylką. Jest z siostrą u rodzinki, biega z nowymi rówieśniczkami, wymyślając nowe psoty ;) nie da się przy niej nudzić! kazdy kto ją pozna, twierdzi ze imie furia idealnie do niej pasuje ;))))

Jedna kotka z WOP'u okociła się... Najprawdopodobniej jutro jadę uśpić maluszki... :cry: Ehh... :(

A Glucikowi wszystko znowu wróciło.... od nowa smarka, wszystko wyłazi na wierzch... :|
Obrazek

kinia098

Post » Wto maja 10, 2011 16:03 Re: 50? kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

Dzień dobry!

Widzę, że liczba kotów się zwiększyła o 10? :roll:

Adam
aburacze

Post » Wto maja 10, 2011 16:06 Re: 50? kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

aburacze pisze:Dzień dobry!

Widzę, że liczba kotów się zwiększyła o 10? :roll:

Adam

No bo chyba tyle ich mam- z 50 ? To 40 tak wisiało i wsiało, a czasem nowe koty się pojawiały.
Jakby się komuś chciało policzyć, to w pierwszym poście wszystko jest :D Bo ja już liczyłam i wyszło mi z 60 ? To jeszcze tak odjęłam z 5 kotów, bo niektóre rzadko się pokazują.
Obrazek

kinia098

Post » Wto maja 10, 2011 16:39 Re: 50? kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

kinia098 pisze:No bo chyba tyle ich mam- z 50 ? To 40 tak wisiało i wsiało, a czasem nowe koty się pojawiały.

No tak... Tak przy okazji, odzywał się ktoś w sprawie np. Bulwy czy Glutka? W sumie mają tyle obejrzeń na Allegro, Gumtree, ogłaszasz ich intensywnie na FB/NK itp. Zastanawiam się nad tym co jeszcze można zrobić?

Zastanawiam się nad:
- wątkiem na Kotach o tytule np. "DT dla miziastej kotki którą chcą pozbyć się działkowcy"
- powrotem do pomysłu ze stroną internetową :wink:
- jakimś trafieniu do prasy lokalnej, ale już nie jako ogłoszenie drobne tylko np. namówić jakiegoś dziennikarza na reportaż/wywiad z Tobą? :mrgreen:

Ja teraz trochę rzadziej piszę na forum bo jestem trochę zarobiony (wczoraj wróciłem z pracy po 22 i padłem), ale czytam regularnie i ogłoszeń pilnuję :)

Adam
aburacze

[poprzednia][następna]