*LT*Koniec 4 części wątku. Zapraszamy do części piątej,

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Wto gru 08, 2009 22:18 Re: LUBLIN.Długowłosy Madox,Havana,Feliks i Spike szukają domów

Mefisto leje mi pod drzwi :evil:
To jest jego odwet za tymczasy ...
O ile siedzą w łazience to on je toleruje i udaje , że nic się nie dzieje , ale jak obcy kot biega po domu to właśnie mi to robi ....dziad jeden .... :evil:
A teraz się rozłożył przy komputerze i patrzy się na mnie , tak jakby mówił : "no i co ? pozbędziesz się go , czy nie ?"

Dziś Spike wskoczył na blat w kuchni i z ze szczelnie zamkniętego woreczka wydobył sobie słodkiego racucha z jabłkami i zeżarł .... :roll:

Nie wiem co z nim będzie ........kto sobie z nim poradzi .....:( przy nim nie wolno jeśc, nic nie może leżeć , ani na stole , ani na półkach, szafkach , nigdzie :evil: Wszędzie wlezie i wszędzie się dostanie ... Zje wszystko co tylko się nadaje ...czy to słone, czy ostre , czy słodkie ......szok ....
Masakra .......A przy tym wszystkim jest taaaaaaaki słodki i kochany ....
Nikt nie dzwoni i nikt nie pisze w jego sprawie ....Odrobaczony trzy razy , zaszczepiony dwa razy ....zdrowiutki ....tylko brać i kochać .....I co ? I NIC ! :cry:

Tiger_

Od: Czw sie 17, 2006 10:15

Post » Śro gru 09, 2009 8:32 Re: LUBLIN.Długowłosy Madox,Havana,Feliks i Spike szukają domów

Tiger, Spike znajdzie swojego ludzia, zobaczysz.
A kto sobie z nim poradzi? No człowiek wyrozumiały i wiedzący i uświadomiony w kwestiach jego charakteru. Rysio był dokładnie taki sam. Łobuzuje zresztą do dzisiaj ;) a mięsko kroiłam z kocią papugą na ramieniu zawsze :)
jemu to się zmieni, dobrze będzie :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro gru 09, 2009 10:23 Re: LUBLIN.Długowłosy Madox,Havana,Feliks i Spike szukają domów

Piszesz Tiger, ze Spike wyjada wszystko. Z tego co wiem, podobnie jest z Vincem - on wprawdzie ogranicza sie do jedzenia kociego, ale jest nienajedzony :D
pozwolę sobie zacytować fragment maila od Vincentowej Beatki
"Kochany, grzeczny, czasem tylko rozrabiacki ale to kwestia
przystosowania domu, żeby nie narobił szkód. Myśle ze czuje sie o wiele lepiej
niż w pierwszym tygodniu, bardziej 'u siebie', czyli już zadomowił się lepiej,
tak wychodzi. Od jakiegoś czasu z rana grrrrrrrrruuuucha... tak smiesznie,
podgryza nas w nogi jak jeszcze śpimy, tak delikatnie... hyhy, ja mam łaskotki
straszne:) Ogólnie jest b. grzeczny - śpi jak my śpimy, je... no chciałby jeść
ciągle - apetyt dopisuje mu wybitnie ale nadzoruje żeby chłopcy go nie
przekarmiali.
Uwielbia wodę... bardziej go ciekawi niż sie jej boi... spędza
cale godziny nad kapiącym kranem w wannie, przy praniu w pralce i lubi spać w
zlewie łazienkowym oraz towarzyszyć domownikom przy kąpielach. Siusiu i kupki
wzorcowe. "
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Czw gru 10, 2009 13:58 Re: LUBLIN.Długowłosy Madox,Havana,Feliks i Spike szukają domów

Widzę, że cioteczki zabiegane świątecznie 8)

Anda

Post » Czw gru 10, 2009 19:19 Re: LUBLIN.Długowłosy Madox,Havana,Feliks i Spike szukają domów

tak sobie rozmawiam do siebie :cry: , ciekawe jak Feliks, jak kociaki prezesowe, jak Spike i jak lejący :roll: Mefi.
Starość jest straszna jednak - zareagował jak mój stary Wacław na tymczasy

Anda

Post » Czw gru 10, 2009 19:54 Re: LUBLIN.Długowłosy Madox,Havana,Feliks i Spike szukają domów

Jak się mówi do siebie, to przynajmniej nikt nie przerywa i nie przeszkadza :wink:
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Czw gru 10, 2009 21:33 Re: LUBLIN.Długowłosy Madox,Havana,Feliks i Spike szukają domów

tysprawda :piwa:

Anda

Post » Czw gru 10, 2009 21:48 Re: LUBLIN.Długowłosy Madox,Havana,Feliks i Spike szukają domów

Prezesowe kociaki majom jus swój wątek (tzn Havanka przypieła się do wątku Madoxika) :D

Tam też napisałam, że Madox pojedzie do DT na oswajane do forumowej elfridy :D :1luvu:

Tylko transport do Łodzi poczebny !!!!!

Havanka miała dziś sporo ropy mnie w uchu, czyszczenie jednak trwa ośc długo , a niunia bardzo grzeczna , chociaż bardzo się boi .
No i należy do kotów , które mruczą ze strachu ...Im mocniej jej grebię w uchu , tym głośniej mruczy ....
ale nie wyrywa się , nie szarpie , grzeczniutka , kochana kotka .ale jak tylko zwolnię uchwyr , to na tychmiast czmyha z kolan ...
Jakoś tak mam duży sentyment i sporą dawkę sympatii do tej koteczki :oops: i chyba nie dopuszczę do tego żeby wróciła do stajni , zwłaszcza , że dowieduję się dużó złęgo o tym miejsu .....Okazuje się , że nie jest to miejsce bezpieczne dla nich ... tak do końca :(Że ochroniarzom , jak się nudzi to urządzają sobie głupie zabawy .... i nie tylko ...
Będę się dowiadywać dokładniej, o co chodzi, i postaram sie zainterweniować u władz skansenu .
Jestem pewna , że jak opanuje się ich rozmnaząnie , czyli wykastruje wszystkie , to nie będzie z tym problemu .
Od karmicielki wiem ,że tam jest 10 kotów , w tym trzy kocięta ( ale tu chyba Havanka była liczona jako kocię ) , więc co najmniej 7 kotów jest do ciachnięcia 8O
Wiąże się to jednak z dużymi kosztami ....
Myślę , że jakby Madox pojechał do elfridy , to na jego miejsce mogłabym "dać" kotkę - kolejną złapaną, wysterylizowaći przetrzymać do całowitego wygojenia ..... Pod warunkiem oczywiście , że po złapaniu nie będzie wymagała leczenia , tak jak tamte dwie co są w klinice ......Bo wtedy to już nie damy rady finansowo Albo tamte kicie , co są w klinice zabrać od razu po sterylce do firmy i przetrzymać do wygojenia .....Zaoszczędzi się wtedy ok 200 zł ....

Tiger_

Od: Czw sie 17, 2006 10:15

Post » Czw gru 10, 2009 22:16 Re: LUBLIN.Długowłosy Madox,Havana,Feliks i Spike szukają domów

Tiger_ pisze: tamte kicie , co są w klinice zabrać od razu po sterylce do firmy i przetrzymać do wygojenia .....Zaoszczędzi się wtedy ok 200 zł ....

To chyba dobry pomysł jest. A 200zł to dużo - wystarczy na sterylki dwóch kotek (o ile nie będą leczone)
A ten trzeci kociak??

Zmieniam tytuł

Anda

Post » Czw gru 10, 2009 22:54 Re: *LT*Długowłosy Madox ma Dt w Łodzi. SZUKAMY TRANSPORTU

Mamy transport 8) :1luvu: :1luvu:

Anda

Post » Pt gru 11, 2009 8:44 Re: *LT*Madox ma Dt w Łodzi.Spike i Havana szukają domu.

Trzymam kciuki, Elfrida ma doświadczenie w oswajaniu trudnych przypadków, to świetna dziewczyna :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt gru 11, 2009 9:59 Re: *LT*Madox ma Dt w Łodzi.Spike i Havana szukają domu.

Mam nadzieję, że on nie jest trudnym przypadkiem, hyka tylko na postrach, ale nie jest agresywny - boi się i tyle.
Elfrida, jak jest doświadczona, to pewnikiem raz dwa go ugłaszcze.
:1luvu: :1luvu: :ok:

Anda

Post » Pt gru 11, 2009 14:42 Re: *LT*Madox ma Dt w Łodzi.Spike i Havana szukają domu.

no masz ci los :evil:
człowiekowi się komputer zepsuł i dramat, bo do życia potrzebny, wybebeszyli go i mnie (po kieszeni)...
no i buchnięto mi kota buuuu toż Madox to wymarzony kot, heh i aż do Łodzi jedzie, nie mam wyboru trzymam kciuki za oswajanie :ok:
Azunia 07.07.07[*]
Józefina i DT - wątek - viewtopic.php?t=61536

Poka

Od: Sob lut 10, 2007 16:47

Post » Pt gru 11, 2009 15:53 Re: *LT*Madox ma Dt w Łodzi.Spike i Havana szukają domu.

Poku, ale Ty go chcesz na stałe??!!!
Myślałam o Tobie jako DT ale ...się nie odzywałaś, więc pomyślałam, że nie możesz teraz wziąc tymczaska.

Anda

Post » Pt gru 11, 2009 17:41 Re: *LT*Madox ma Dt w Łodzi.Spike i Havana szukają domu.

nie odzywałam się, bo mnie odcięło od wirtualnego świata ...
póki co mogę tymczasować - nie mamy swojego domu, a z dwoma kotami to za duża odpowiedzialność targać się po stancjach :(
A ze względu na moją Józefinę mogę tylko maluszki, bo ona jakoś strasznie się boi dorosłych kotów, a wolałabym jej nie fundować nerwicy heh...
Azunia 07.07.07[*]
Józefina i DT - wątek - viewtopic.php?t=61536

Poka

Od: Sob lut 10, 2007 16:47

[poprzednia][następna]