Lot z 7 p.,Moja pierwsza działkowa Miłość

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon paź 01, 2012 9:53 Re: Lot z 7 piętra.3 koteńki szukają domków.Nowe zdj.str.35

Ehhh ludzka głupota. Nie rozumiem po co tacy ludzie mają zwierzęta.

Domek dla panienek wiadomo musi być idealny :mrgreen: Jak takowy się nie znajdzie, zapewne koteńki zostaną u Ciebie :mrgreen:

Dużo uśmiechu i ten pochmurny dzień :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pon paź 01, 2012 16:44 Re: Lot z 7 piętra.3 koteńki szukają domków.Nowe zdj.str.35

Bźdźiągwy są wyjątkowe i w pięknej palecie kolorów.Domki muszą być naj :ok: Najgorsze że szybko rosną,a ludzie chcą zazwyczaj młodziaka bo łatwiej się aklimatyzuje.U nas ponuro dzisiaj,ciemno.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Wto paź 02, 2012 0:05 Re: Lot z 7 piętra.3 koteńki szukają domków.Nowe zdj.str.35

Miłe Ciocie dziękujemy za odwiedziny :kotek: :kotek: :kotek: ...Duża zmęczona i po powrocie z działki zasnęła na kanapie...i nie obejrzała tego filmu, co chciała....tylko chrapała...hi,hi,hi. Duży kazał nam nie męczyć Dużej i bawił się z nami:myszkami, piórkami, szczurzakiem...fajny jest :D Kiedy nie bawią się z nami staramy się otworzyć pewną szafkę w kuchni i tam wejść, a Duża się denerwuje...i po co :roll:
Całuski dla wszyyyyystkich Cioć :D
Bździągwy

Oczywiście Bździągwy mają gdzie mieszkać kocham je...przecież ich nie wyrzucę ani nie odniosę na działkę, jak wspomniany pewien działkowicz. Tamte małe znalazły opiekunów na sąsiedniej działce...głodne zaczęły do nich przechodzić a ponieważ ludzie kochają zwierzęta zaczęli dawać im jeść i tak zaczęły trzymać się ich działki. Martwią się teraz co będzie dalej..."bo to odrobaczyć trzeba, zaszczepić" (a mają w domu psa i kota) i w dodatku zima za pasem... a wspomniany pytany: co z kotkami? odpowiada: "dają sobie radę"...Maluchy są chyba mniejsze od bździągw...

Vailet, zgadza się, ludzie chcą maluchy a potem denerwują się,że kotki "są złośliwe" i psocą...
Tobie i wszystkim życzę pogodnego dnia i jeszcze trochę słońca i ciepełka :D
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Wto paź 02, 2012 9:21 Re: Lot z 7 piętra.3 koteńki szukają domków.Nowe zdj.str.35

Nie męczcie Dużej po działce :mrgreen:
Dobrze, że macie Dużego do zabawy :ryk:
Szafka w kuchni to prawdziwe wyzwanie dla małych panienek :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Miłego dnia :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Wto paź 02, 2012 9:26 Re: Lot z 7 piętra.3 koteńki szukają domków.Nowe zdj.str.35

Cześć:) działam od roku na dogomanii, na miau zarejestrowałam się dziś i proszę o wskazówkę - gdzie mogę wrzucić temat o zaginionej kotce? przepraszam za offa, ale nie mogę znaleźć.... :oops:

ang

Od: Wto paź 02, 2012 9:17

Post » Wto paź 02, 2012 9:36 Re: Lot z 7 piętra.3 koteńki szukają domków.Nowe zdj.str.35

Zamiast lotu z 7 piętra, masz podbite serce TŻa. :mrgreen:
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Wto paź 02, 2012 10:41 Re: Lot z 7 piętra.3 koteńki szukają domków.Nowe zdj.str.35

ang pisze:Cześć:) działam od roku na dogomanii, na miau zarejestrowałam się dziś i proszę o wskazówkę - gdzie mogę wrzucić temat o zaginionej kotce? przepraszam za offa, ale nie mogę znaleźć.... :oops:

Chyba po prostu na kotach. Możesz się upewnić u któregoś moda....
Daj w tytule nazwę miasta koniecznie.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Wto paź 02, 2012 10:43 Re: Lot z 7 piętra.3 koteńki szukają domków.Nowe zdj.str.35

Cześć.
Tak chciałam obejrzeć "2012" i guzik....chrapnęłam...a małe szalały.
saintpaulia pisze:Zamiast lotu z 7 piętra, masz podbite serce TŻa. :mrgreen:

bo dziubelki są do kochania, tylko inni tego nie widzą.....TŻ to dobry człowiek...przecież innego bym nie wybrała :mrgreen:

Miraclle pisze:Nie męczcie Dużej po działce :mrgreen:
Dobrze, że macie Dużego do zabawy :ryk:
Szafka w kuchni to prawdziwe wyzwanie dla małych panienek :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Miłego dnia :1luvu: :1luvu:

bo ta szafka to szafka pod zlewem i jak niunieczki tam wejdą to potem sobie pójdą za kuchenkę i za lodówkę...wiem co mówię, bo już tak zrobiły....teraz szafka zamknięta jest na gumkę :mrgreen: ...i najgorzej jak ja o tym zapomnę :ryk:

ang pisze:Cześć:) działam od roku na dogomanii, na miau zarejestrowałam się dziś i proszę o wskazówkę - gdzie mogę wrzucić temat o zaginionej kotce? przepraszam za offa, ale nie mogę znaleźć.... :oops:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=135270 lub załóż zaginionej wątek
Obrazek

ilgatto

Post » Wto paź 02, 2012 11:00 Re: Lot z 7 piętra.3 koteńki szukają domków.Nowe zdj.str.35

Za chwile południe...czas na....działkuny :D ...pa
Obrazek

ilgatto

Post » Wto paź 02, 2012 22:34 Re: Lot z 7 piętra.3 koteńki szukają domków.Nowe zdj.str.35

Helooo :D
Jak minął dzień?
Kilka zdjątek z działki:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

ilgatto

Post » Wto paź 02, 2012 22:38 Re: Lot z 7 piętra.3 koteńki szukają domków.Nowe zdj.str.35

ilgatto pisze:Obrazek

:1luvu:
"Mimo że zgubiłem się, mimo że zabrnąłem w mrok,
wymieszałem z błotem krew, ocaleję mimo to,
trzeba uprzytomnić sobie, że nawet kiedy wszystko straci sens,
znajdziesz przestrzeń, gdzie wielka wiara tłumi lęk"

cytryna

Od: Pt paź 14, 2011 10:24

Post » Wto paź 02, 2012 22:58 Re: Lot z 7 piętra.3 koteńki szukają domków.Nowe zdj.str.35

cytryna pisze:
ilgatto pisze:Obrazek

:1luvu:

Ja też :1luvu: :D
Obrazek

ilgatto

Post » Śro paź 03, 2012 0:20 Re: Lot z 7 piętra.3 koteńki szukają domków.Nowe zdj.str.35

Dawno nie opowiadałam.Hm...czas więc nadrobić zaległości. Na to opowiadanie otrzymałam zgodę od saintpauli.
Sytuacja z Nazirkiem przywołała wspomnienie o Perełce, która urodziła się wiosną 2010r.. Koteńka to jedno z czwórki dzieci Gwiazdki, to siostra Sewerka i dwóch koteczek nadal rezydujących na działkach. Nie wiem gdzie przyszły na świat. Gwiazdeczka przyprowadzała je początkowo w rejon rezydowania Madi/Brudaska. Były tam nawet przez jakiś czas dokarmiane. Skończyło się, kiedy Gwiazdka porwała pstrąga...położonego przy kranie i pozostawionego "bez opieki". Komentarz:"To ja jej dawałam puszkę a ona ukradła mi rybę...więcej nic nie dostanie". Na nic zdały się tłumaczenia,że to nie złośliwość, żarłoczność, że "ukradła" rybę dla dzieci. Pani się obraziła a mnie przybyła piątka kotów do karmienia. Gwiazdeczka z dziećmi przeniosła się w pobliże mojej działki....na działkę nie wpuściła jej Babcia...nie znoszą się. Lato trwało, było piękne. Dzieciaczki rosły zadbane przez mamusię i dogrzewane przez słoneczko. Bawiły się, biegały, tarmosiły, odpoczywały przytulone do siebie. Z początkiem jesieni Gwiazdula przeniosła się z trójką kociaczków w pobliże "obrażonej". W mojej okolicy została jedna, burasia. Chodziła i szukała swoich, płakała i w miarę szybko przyzwyczajała się do swojego losu. Spała na działce mojej sąsiadki a kiedy ja przychodziłam przybiegała na poczęstunek i pobawić się z innymi kotami. Nie wszystkie chciały. Babcia też niechętnie na nią patrzała. Maleńka dostała ode mnie imię Perełka, bo była okrąglutka. Miała takie krótkie łapeczki, jak jamniczek, nawet przez płot trudno było jej przeskoczyć-wciągała się po siatce. Któregoś dnia przyszła na jedzonko kulejąc. Zjadła i zniknęła. Na drugi dzień nie przyszła a kiedy się pojawiła utykała już poważnie. Zaczęłam obmacywać łapeńkę i poczułam jak przejechałam po czymś miękkim i mokrym. U weterynarza okazało się, że niechcący otworzyłam ropień i spuściłam ropę. Dostała zastrzyki...nie robiłam wtedy jeszcze sama zastrzyków, dlatego codziennie szłam na działkę, zabierałam z altanki Perełkę i szłam z nią do weterynarza, by wrócić na działki. Tak doradził mi wet....hm, myślę,że wiedział, tylko nie chciał mnie straszyć. Stan koteńki pogarszał się i zdecydowałam się zabrać ją do domu. Udostępniłam jej pokoik a ja i koty (wtedy były to Lucek,Maciuś, Patysio i Sewerek) zamieszkaliśmy w drugim pokoju. Miała ciepło i kanapę i podusię i mnie a za drzwiami nawet brata....Odeszła w dzień, w którym podjęłam decyzję...odeszła sama.... Kiedyś nasiusiała na poduszkę, powiedziałam jej wtedy:" Nie siusiaj na poduszkę Perełeńko, bo będzie mokra. Zobacz masz kuwetę i żwirek, mądre koty siusiają do kuwety. A Ty jesteś przecież jesteś mądra koteńka." Powiedziałam to spokojnie, tak jak się rozmawia..... Znalazłam ją w kuwecie.............
Obrazek Obrazek
FIP zabrał tę zwykłą burasię-niezwykłą koteńkę. Mam zdjęcia z domu, ale widać jej cierpienie i dlatego ich nie zamieszczę. Pamiętajcie ją taką i to,że była bardzo mądrą koteńką.
...dobranoc....
Obrazek

ilgatto

Post » Śro paź 03, 2012 9:19 Re: Lot z 7 piętra.3 koteńki szukają domków.Nowe zdj.str.35

Witam w pochmurny dzień Ciocię, Bździągwy i resztę gromadki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Tri ze zdjęć :1luvu: :1luvu: zakochałam się w niej :love: :love: Gdybym nie miała chłopaków z miejsca prosiłabym o wydanie jej do mnie :oops:
Historia Perełki wzruszyła mnie :( FIP jest bezlitosny, los z góry przesądzony... czasem stan się poprawia daje nadzieję by za parę dni odebrać ją.
Dlaczego los jest tak niesprawiedliwy, koty mają ciężkie życie... tyle bezdomnych, tyle okrucieństwa wobec nich, chorób. Psa wystarczy zaszczepić żeby uchronić go przed wieloma niebezpiecznymi chorobami, a kota... koty mają gorzej i więcej nieuleczalnych chorób, na które nawet nie mamy wpływu.
Patrzenie na cierpienie jest najgorsze... przy początkach białaczki Kubuś źle się czuł, źle wyglądał, wychudł, nie mogłam na to patrzeć, Często zastanawiałam się czy cierpli, czy go boli. W tym czasie stronił od nas, kładł się na parapecie i dumał...

Jednak FIP to nie FeLV, FIP odbiera wszystko w krótkim czasie, FeLV chociaż pozwala na przygotowanie na odejście...
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Śro paź 03, 2012 9:31 Re: Lot z 7 piętra.3 koteńki szukają domków.Nowe zdj.str.35

Pięknie piszesz o kotach. Twoje słowa przepełnione są takim niezwykłym ciepłem. :ok: :1luvu:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

[poprzednia][następna]