» Wto kwi 19, 2011 21:23
Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8
Kot/Kotka z klatki schodowej RKa jest u mnie. To raczej dorosły kot, prawdopodobnie kotka, ale nie mam pewności.
Kot był w totalnej panice na tej klatce, bardzo zestresowany, reagował agresją na próby zbliżenia się do niej/niego.
Jednak jakoś tak wydaje mi się, że nie jest to dziki kot z podwórka, tylko mam wrazenie, ze jest to kot domowy, który pierwszy raz w życiu znalazł się w takiej sytuacji i w potwornym stresie się tak zachowywał... ale w sumie tego też nie wiemy...
Próby umieszczenia kota w kontenerku trwały długo, ale były bardzo trudne, bo kot agresywny, w panice totalnej, siedział na samej górze klatki schodowej, z taką dużą przestrzenią otwartą 4 piętra w dół, bałyśmy się że przy gwałtowniejszych akcjach moze spaść uciekając w amoku... cudem udało się, że kot sam wszedł do nakrytego swetrem transportera.
Na razie plan jest taki, że Rka nakleja w okolicy ogłoszenia o znalezieniu takiego kota, RKa myślę, że naklej w szerszej okolicy, ten kot mógł komuś wypaść z okna, balkonu, jakoś uciec w transporcie czy coś i potem w panice wbiegł do pierwszej, leszej klatki, ale mógł przebiec kawał osiedla równie dobrze...
Ja umiesciłam kota w osobnym pokoiku, ma tam swięty spokój, zobaczymy jak ochłonie co to za kot, czy dziki, czy nie dziki, jak się będzie zachowywał/ła.
Potem będziemy się martwić dalej co z nim/nią zrobić.
Kot jest bury pręgowany.