Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto kwi 19, 2011 11:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

RKa pisze:Potrzebny DT dla małego ok 5 miesięcznego kotka. Kociak jest na klatce schodowej w moim bloku na Żabiance, prawdopodobnie ktoś go tam zostawił. Mogę go na razie zabrać do siebie ale jest u mnie kotka Zoi i nie wieadomo jak zareaguje (boi się jeszcze nas i mieszkania). Jeśli ktoś jest skłonny zabrać go do siebie, czekam na kontakt. Kotek wygląda na zdrowego.

ustaliłam z Sabina że kici pojedzie do niej w okresie po świątecznym/ majowym wolnym ale moze do tego czasu ktoś mógł by pomóc z DT?
bo jak rozumiem u RKa nie bardzo moze zostac drugi kot itd...
help!
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Wto kwi 19, 2011 11:36 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Jeśli RKa lub nikt inny nie może, to dawajcie kociaka do mnie, mogę dziś odebrać z Żabianki wracając z pracy (koło 18.00), przetrzymam go do czasu aż u Sabiny skończy się ruch świąteczno-majówkowy.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto kwi 19, 2011 11:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Do anglojęzycznych:

---------hello sir / madam

my name is Ghaida , I live in Gdansk

i looking for a kitten with a black and white color dosen't matter if it male or female

but i love one cat you put it in facebook

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater

best kind

------------
Namiary jak zwykle, na pw
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Wto kwi 19, 2011 11:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mpacz78 pisze:Jeśli RKa lub nikt inny nie może, to dawajcie kociaka do mnie, mogę dziś odebrać z Żabianki wracając z pracy (koło 18.00), przetrzymam go do czasu aż u Sabiny skończy się ruch świąteczno-majówkowy.

Monika za moment sie Rka odezwie
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Wto kwi 19, 2011 11:46 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

to ja już dzwonię, wielkie dzięki!
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek =>Cysorzowa Bruja
Najpiękniejszy kot, to kot szczęśliwy.

RKa

Od: Nie kwi 10, 2011 19:48

Post » Wto kwi 19, 2011 21:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Kot/Kotka z klatki schodowej RKa jest u mnie. To raczej dorosły kot, prawdopodobnie kotka, ale nie mam pewności.
Kot był w totalnej panice na tej klatce, bardzo zestresowany, reagował agresją na próby zbliżenia się do niej/niego.
Jednak jakoś tak wydaje mi się, że nie jest to dziki kot z podwórka, tylko mam wrazenie, ze jest to kot domowy, który pierwszy raz w życiu znalazł się w takiej sytuacji i w potwornym stresie się tak zachowywał... ale w sumie tego też nie wiemy...
Próby umieszczenia kota w kontenerku trwały długo, ale były bardzo trudne, bo kot agresywny, w panice totalnej, siedział na samej górze klatki schodowej, z taką dużą przestrzenią otwartą 4 piętra w dół, bałyśmy się że przy gwałtowniejszych akcjach moze spaść uciekając w amoku... cudem udało się, że kot sam wszedł do nakrytego swetrem transportera.

Na razie plan jest taki, że Rka nakleja w okolicy ogłoszenia o znalezieniu takiego kota, RKa myślę, że naklej w szerszej okolicy, ten kot mógł komuś wypaść z okna, balkonu, jakoś uciec w transporcie czy coś i potem w panice wbiegł do pierwszej, leszej klatki, ale mógł przebiec kawał osiedla równie dobrze...
Ja umiesciłam kota w osobnym pokoiku, ma tam swięty spokój, zobaczymy jak ochłonie co to za kot, czy dziki, czy nie dziki, jak się będzie zachowywał/ła.
Potem będziemy się martwić dalej co z nim/nią zrobić.

Kot jest bury pręgowany.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto kwi 19, 2011 22:41 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Już część ogłoszeń rozwieszona, rozmawiałam też z ludźmi, których spotykałam, jutro dodrukuje ogłoszeń i przejdę się dalej po okolicy, do kiodków, sklepów, itd.

Bardzo Ci dziękuję za pomoc, sama nie dałabym rady..

Trzeba przyznać było ciężko ale jakoś dało radę :)

Mam nadzieję, że kicia tak jak przypuszczałyśmy okaże się domowa, znajdzie się właściciel i wszystko będzie ok :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek =>Cysorzowa Bruja
Najpiękniejszy kot, to kot szczęśliwy.

RKa

Od: Nie kwi 10, 2011 19:48

Post » Wto kwi 19, 2011 23:22 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Gdzie kot był dokładnie znaleziony? Ulica, dzielnica, miasto? Dziś jedna dziewczynka w Gdańsku Wrzeszczu mówiła, że cioci uciekł kot.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro kwi 20, 2011 7:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Marlena, na Żabiance, to dosyć duża odległość od Wrzeszcza, choć wszystko jest możliwe :roll:
Mam nadzieję że kicia znajdzie właściciela :!:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro kwi 20, 2011 10:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Marlon pisze:Gdzie kot był dokładnie znaleziony? Ulica, dzielnica, miasto? Dziś jedna dziewczynka w Gdańsku Wrzeszczu mówiła, że cioci uciekł kot.

Gdańsk Żabianka - ul. Orłowska 9 (blisko Ergo Areny).
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw kwi 21, 2011 10:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

To jest znajdka z klatki schodowej z Żabianki.
Już nie syczy i nie burczy, ale nadal nie je i nie załatwia się, bałam się jej dotknąć choć gadam do niej i zbliżam się całkiem blisko, ale ma takie przerażone oczy... no i przedwczorajszych popisach agresji na tej klatce trochę się jej boję.

Zaraz wyślę do Szymona, żeby dał info na stronce pkdt, dodam zdjecia na trójmiasto i dam info do schroniska, nie wiem gdzie jeszcze dać? Ciągle nie mam pewności czy to czyjś zagubiony kot czy jednak dzikus z piwnicy, ale w końcu wypuścić zawsze zdążę, na razie poczekamy, poobserwujemy.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw kwi 21, 2011 20:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Na Suchaninie Pani Ania znalazła rudo-białego kota, może ktoś słyszał, że komuś zwiał?

Jestem padnięta po tym tygodniu, codziennie łapanki w Gdańsku, poniedziałek tylko jedna kotka, wtorek to samo, środa 3 panny i kocur na kontrole oczu a dziś 4 koteczki. Jutro wypuszczam 3, jade łapać następne w 2 miejscach i karmienie w Stoczni... a miałam mieć luźny dzień na sprzątanie przedświąteczne :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Czw kwi 21, 2011 21:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

A moja Znajdka (lepsze imię z czasem) nie jest dzikusem, już powoli daje się dotykać i delikatnie głaskać, reaguje jeszcze bardzo nerwowo, na przykład jak przestraszyła się w pewnym momencie ruchu jaki zobaczyła w lustrze to pacnęła mnie w rękę łapką ale bez użycia pazurków. Ale nie syczy i nie warczy nic a nic.
Dziś wieczorem przyszłam do niej z kawałkami mięska, gadałam do niej i sama wyszła spod szafki podeszła do mnie. Przejawia pewne zaciekawienie mną jedzeniem. Z całą pewnością nie zachowuje się jak dziki kot, tylko jak zestresowany kot.
Chyba będzie dobrze.
Jeszcze jej dom mógłby się znaleźć :roll:
Choć niestety trzeba liczyć się z tym, że ktoś celowo ją wyrzucił, porzucił i się nie zgłosi.

:evil: Że też nie ma kary na takich :x
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw kwi 21, 2011 23:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Monika, chętnie sama bym ją wymierzała :)

Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc ze zwozem kotów dziś :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Pt kwi 22, 2011 10:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Nie ma sprawy, polecam się jakby co z transportem na trasie Gdynia - Wrzeszcz, oraz na terenie Wrzeszcza i okolic w dni powszednie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]