ACHA13 pisze:Dostałam właśnie maila w sprawie Whiskaski;
,,Szukam kotka do domu wychodzącego. Mamy trójkę dzieci i psa (kaukaza 10 lat). Spodobała mi się ta "puchata kotka jak z reklamy whiskas". Mieszkamy w okolicach Mińska Mazowieckiego, ale mogę dojechać po kotka do Warszawy.
Pozdrawiam
Zuzanna ,,
Acha13,
przeczytaj, proszę, jaką rasą psów są owczarki kaukaskie i nie oddawaj Whiskaski!
Domek wychodzący z psem na podwórku z rasy psów agresywnych? To się na bank źle skończy

Przykro mi, sama mam psa i od kilku miesięcy obserwuję, jak wielu moich sąsiadów nie radzi sobie z psami trudniejszych ras. A co dopiero pies stróżujący agresywny! Czy ta pani przeszła tresurę z psem? Jaka jest gwarancja, że pies nie zagryzie tego kota?? Zobacz, jaki to olbrzymi pies:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Owczarek_kaukaski
W Polsce owczarek kaukaski został ujęty w wykazie ras psów uznawanych za agresywne.
Psy tej rasy są zrównoważone, niezależne, nieufne wobec obcych, czujne, stanowcze i terytorialne – na własnym terenie nie tolerują obcych. Często wykazują skłonności dominacyjne. Mogą sprawiać problemy niedoświadczonemu opiekunowi. Nieumiejętnie prowadzone stają się agresywne.