♥ Niezwykle kochani Piotruś i Emilka proszą o głosy♥

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw mar 28, 2013 22:56 Re: Niezwykle kochany kociak poszukuje dobrego domu (DS)!Bra

Dbasz o kociczkę, ma nawet termoforek, fajna ta miejscóweczka u ciebie. 8)
Pozdrowienia dla wykastrowanych czyli już wszystkich.

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Pt mar 29, 2013 18:59 Re: Niezwykle kochany kociak poszukuje dobrego domu (DS)!Bra

Spoglądam na prognozę pogody z rozpaczą...
Wygląda na to że ma robić się coraz zimniej.
:placz: :crying: :placz: :crying: :placz:
Mam tyle zdjęc piotrusia i siostry ale komp popsuty.

piano

Od: Śro paź 26, 2011 11:15

Post » Pon kwi 01, 2013 13:39 Re: Niezwykle kochany kociak poszukuje dobrego domu (DS)!Bra

piano

Post » Śro kwi 03, 2013 16:00 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Jak tam kocica?

golla

Post » Śro kwi 03, 2013 17:17 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Siedzi sobie i doprowadza mnie do bankructwa bo nic innego nie chce jeść oprócz surowej wołowiny...
Saszetki bleee... Gotowany kurczak bleeeeee........
Czasami jedzenia nie je tylko chowa jak jakaś sroczka. Albo robi sobie panierkę ze żwirku w kuwecie.
Poza tym jest bardzo grzeczna, skromna i czysta, bezzapachowa.
To małe koty są strasznymi smrodziajami.
Dziś zaczęłam ją odrobaczać.
Niezłe wahania cen są pomiędzy różnymi gabinetami i sklepami wet.
Ta sama rzecz w jednym sklepie kosztuje 9zł w drugim 4,8zł...

W naszym mieście ceny są naprawdę kosmiczne, podobno szczepionka w hurtowni 20zł u weta powyżej 60zł.

piano

Post » Śro kwi 03, 2013 20:41 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

To fajnie, że jest grzeczna i czysta. Może nie je nic, bo przeżyła stres i jest w innym miejscu niż zwykle a na wołowinkę to każdy kot by się skusił bez proszenia. Trochę sobie u ciebie odpocznie, bo w nocy jeszcze chłodno.
A jeśli chodzi o ceny u wetów to jest horror. Nie dziwię się, że ludzie zwierzęta leczą na własną rękę, obliczają sami dawkę antybiotyków i im aplikują itd.
Zwierzęta kosztują czasem więcej niż dzieci, bo szybciej się starzeją, bo nie mają leków refundowanych np. testy na alergię kosztują ok. 500zł, bo nie są ubezpieczeni w kasie chorych. Najfajniej jak zwierzak nie choruje, ale jak zacznie to można się zdziwić ile potrzeba na to forsy. Najgorzej jak trzeba kupić np. szczepionki przeciw grzybicy - nieuniknione przy grzybicy lub usunąć zęby lub zrobić jakiś zabieg lub operację.

golla

Post » Nie kwi 07, 2013 14:15 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Podobno po takim zabiegu bardzo boli. Pewnie to był powód niejedzenia. Teraz kocica je ładnie. Muszę czekać na drugie odrobaczenie i ją wypuszczam.

piano

Post » Pon kwi 08, 2013 13:10 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Skończyły się mrozy to mozna spokojnie kotki wypuszczać po sterylizacjach. Dziś w nocy chyba nawet nie było mrozu a to dobrze wrózy. Już nie mogę się doczekać ciepłych dni oczywiscie z powodu biednych bezdomnych marznących kotów, jest wtedy lżej mi na sercu, że chociaż im ciepło.

golla

Post » Pon kwi 08, 2013 13:15 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Gdyby tak łatwo było z tym odrobaczeniem to już byłaby wypuszczona ale wet mówi że trzeba powtórzyć po 2 tygodniach a na dworze jak będzie mi biegać lub zniknie gdzieś to już nie powtórzę i bez sensu całe to odrobaczanie. Gdyby można kotu jakoś zaaplikować profender to byłoby prostsze ale to dzika kotka niedotykalna.

piano

Post » Pon kwi 08, 2013 16:15 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

I kolejne dwie żabki złapane.

piano

Post » Wto kwi 09, 2013 7:41 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Piotruś nie chce być gorszy od cyryla i dlatego zmasakrował papier toaletowy i dodatkowo znalazł nić i utkał coś w rodzaju pajęczyny. Ten kot to niezły pająk. ;)
Był SPIDER-man teraz czas na SPIDER-cata.

piano

Post » Wto kwi 09, 2013 21:53 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Kot - pająk tego jeszcze nie było, może z nim do Hollywood albo lepiej do Bollywood 8)
Fajnie, że kocice złapane i już po sterylce. Ufffffff. Jeśli w tym roku czegoś mi nie podrzucą do stada to będę miała spokojne wakacje.

golla

Post » Śro kwi 10, 2013 12:11 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Hehe Piotruś reklamuje już karmę FELIX ;) jego podobizna jest na pudełku oraz forum miau gdzie on tam do Hollywood ;).

Chyba mam stan zapalny nosa od robienia "nosków" z kotami ha.

piano

Post » Czw kwi 11, 2013 13:30 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Mamy transport dla kotów Golla. Trzeba je tylko złapać. Szkoda że sprzętu takie niedobory...
Gdyby było więcej klatek, transporterów itp...

piano

Post » Czw kwi 11, 2013 19:10 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Też się cieszę, bo widać niektórym los kotów nie jest obojętny. Najgorsze brak miejsc do przetrzymania, ja się boję brać do siebie z powodu doleczonej ostatnio ale ostrej u mnie grzybicy. Nie chcę narażać kotów, które potem mogą mieć po wypuszczeniu tego objawy a niestety do końca z domu tego dziadostwa nie jestem w stanie wyplenić. No gdybym mogła wyrzucić wszystkie meble to tak, tylko na czym bym spała, ale wizja wywalenia wszystkiego jest ekscytująca, wszystko nowe i inne, byłoby super.

golla

[poprzednia][następna]