5 super kotów z Pajęczna szuka DS lub DT

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon gru 05, 2011 17:15 Re: Już 9 uroczych kotów z Pajęczna pilnie potrzebuje DS lub DT

Feluś i Fifi znaleźli sobie nową zabawę. W nocy szurają po podłodze w kuchni różnymi rzeczami. Grunt, żeby to było słyszalne.
Kotki wysypiają się w dzień a w nocy buszują. Muszę je nauczyć chodzić ze sobą spać i wstawać ze sobą :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Pon gru 05, 2011 19:49 Re: Już 9 uroczych kotów z Pajęczna pilnie potrzebuje DS lub DT

Ja nadal proszę wszystkich możliwych o udostępnianie tego wydarzenia.

http://www.facebook.com/events/273185602732667/

olafen

Post » Wto gru 06, 2011 8:00 Re: Już 9 uroczych kotów z Pajęczna pilnie potrzebuje DS lub DT

oczywiście udopstepniam
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Wto gru 06, 2011 8:56 Re: Już 9 uroczych kotów z Pajęczna pilnie potrzebuje DS lub DT

Pozdrawiamy ładne koteczki. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Śro gru 07, 2011 21:26 Re: Już 9 uroczych kotów z Pajęczna pilnie potrzebuje DS lub DT

Nie wiem, jak nauczyć koty spać w nocy. Szczególnie Fifi jest nocny marek. W dzień śpi, w nocy szaleje. Gdy przychodzę do domu wieczorem, próbuję koty zgonić do granic ich i moich możliwości, ale one i tak w nocy dają czadu.

Obserwuję Fifi i ona jest taka delikatna. Nie można na nią krzyknąć, nie można krzywo spojrzeć, bo natychmiast się wycofuje. Ona jest taka przestraszona. Gdy przychodzę do domu, Fifi ucieka przede mną. Na początku dawałam jej czas. Obecnie gonię, aż złapię i mocno przytulam, aby się nie bała. A wtedy ona mi zaczyna mruczeć i śpiewać.

Za to w nocy, gdy zgaszę światło, Fifi tańczy wokół mnie, a się łasi a ociera o mnie.

Którejś nocy Feli schował się pod moją kołdrą. Fifka przyszła i zaczęła skakać w to miejsce, w którym leżał biały kocurek. Felek się przeniósł w inne, a ona też za nim i dalej go atakować, żeby się z nią w nocy bawił. Tamtej nocy miałam chyba z 7 pobudek. Nie powiem, że rano, gdy wstałam kochałam te kotki :mrgreen:

olafen

Post » Śro gru 07, 2011 22:38 Re: Już 9 uroczych kotów z Pajęczna pilnie potrzebuje DS lub DT

Ola, ale 3 kotki na stanie, to akurat.
Z tymi u Twojej mamy trzeba pomyśleć.
Czy są zdrowe, odrobaczone, zsocjalizowane? Mają książeczki założone?
najszczesliwsza

Post » Śro gru 07, 2011 22:54 Re: Już 9 uroczych kotów z Pajęczna pilnie potrzebuje DS lub DT

Agata,
te 3 kotki u mnie nie mogą zostać. Gdy wydam te dwa, następne biorę od mamy.
Citka jest bardzo zestresowana. W ogóle nie wychodzi z jednego pokoju. Nie korzysta z kuwety, gdy mnie nie ma. Dziś zrobiła na kocu na fotelu pod siebie. Gdy przyszłam o 19 do domu, śmierdziało, a to Citka zrobiła na fotelu. Z nią nie jest lepiej, ale coraz gorzej.
Ale muszę też pomóc mamie. U niej jest 9 kotów. Filek w ogóle nie wraca do domu. Śpi na balkonie. Benek stale ucieka z domu, bo 5 małych kociąt to bardzo dużo, a jeszcze dwa na działce.

Koty są odpchlone. Odrobaczone chyba nie, ale nie wiem. W Pajęcznie nie ma książeczek zdrowia. Moje też nie mają chociaż są pod stałą opieką weterynarza.
O szczepieniach nie ma co marzyć, bo nas na to nie stać. Sam żwirek kosztuje masę, a teraz wykarmić 14 kotów w tym 9 małych - majątek. Moja mama płacze, że jak tak dalej pójdzie, to ja nigdy nie kupię sobie jakichkolwiek mebli - bo nie ma za co. W tym roku miałam na raty meble kupić - kupiłam komputer :(

olafen

Post » Śro gru 07, 2011 23:03 Re: Już 9 uroczych kotów z Pajęczna pilnie potrzebuje DS lub DT

najszczesliwsza pisze:Z tymi u Twojej mamy trzeba pomyśleć.
Czy są zdrowe, odrobaczone, zsocjalizowane? Mają książeczki założone?

Koty są z socjalizowane, są bardzo proludzkie, ale niektóre mogą mieć herpersa, czyli na wychodzący dom się nie nadają.
Miały kk, były leczone.

olafen

Post » Śro gru 07, 2011 23:11 Re: Już 9 uroczych kotów z Pajęczna pilnie potrzebuje DS lub DT

Można brać po jednym na adopcje w łikend.
Ale muszą być odrobaczone i książeczka.
najszczesliwsza

Post » Czw gru 08, 2011 19:16 Re: Już 9 uroczych kotów z Pajęczna pilnie potrzebuje DS lub DT

Do kogo ?

olafen

Post » Czw gru 08, 2011 19:37 Re: Już 9 uroczych kotów z Pajęczna pilnie potrzebuje DS lub DT

Agata, odrobaczenie to nie problem, książeczka tak, bo ten wet w Pajęcznie nie ma książeczek.

Wczoraj zganiałam koty do 24 i spały aż do 5.00.
Wstały, bo ja musiałam wstać, ale były niemrawe i teraz też są niemrawe.One po 22 zaczynają harce, gdy ja chcę iść spać :?

Ale są bardzo przy tym kochane. Fifulka codziennie przychodzi w nocy na sesję miziania, żebym nie zapomniała, jak to się robi :wink:
Felek zdobył całe moje serce. Te kotki są tak cudowne, że tylko wyjątkowe domki dla nich wchodzą w rachubę.

W Pajęcznie mama poluje na Lusi, ale nie jest to łatwe. Dziś miała ją już w rękach, małe zanim zdążyła gdzieś ją zanieść, wymsknęła się jej. Mama nie jest też pewna czy to faktycznie Lusi, czy nie. Dla mnie nie ma to znaczenia, bo to i tak kot, który potrzebuje również pomocy

olafen

Post » Czw gru 08, 2011 20:42 Re: Już 9 uroczych kotów z Pajęczna pilnie potrzebuje DS lub DT

Feluś jest urodzonym pedantem. Wystarczy, ze Citka wejdzie do kuwety, on zaraz za nią sprząta jej urobek, bez względu na to, co to jest.
Gdy żwirek leży na podłodze i ja go zamiatam, Feluś jest pierwszy do pomocy:)

Gdy tylko biorę go na ręce, zaraz włącza swoje mruczenie. On kocha być na rękach,blisko człowieka. Jest przekochany :D

olafen

Post » Czw gru 08, 2011 20:52 Re: Już 9 uroczych kotów z Pajęczna pilnie potrzebuje DS lub DT

Olu to kotki małe tak rozrabiają jak Sisi ostatniej nocy. Też nie mogła spać, biegała tam i nazad, podrzucała lotkę. Wskakiwała po moich nogach przez kanapę na okno. Za chwilę znowu skakała na podłogę. Była ostatniej nocy wyjątkowo żywotna, zamiast spać. A rano 7,40 jak ja wstałam to kotki cichutko spały obie na desce do prasowania. Teraz nie śpią, może jak się zmęczą to w nocy będą mocno spały. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Czw gru 08, 2011 20:58 Re: Już 9 uroczych kotów z Pajęczna pilnie potrzebuje DS lub DT

Życzyłabym sobie i Pani, aby kotki jednak w nocy pospały :mrgreen:

olafen

Post » Czw gru 08, 2011 21:34 Re: Już 9 uroczych kotów z Pajęczna pilnie potrzebuje DS lub DT

A u nas miłość kwitnie :) :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Mam wrażenie, że Feli ogania się trochę od Fifki.
Chyba faktycznie kobiety są bardziej obecnie wyemancypowane :wink:

olafen

[poprzednia][następna]