50kotów Darłowo- czas sterylek. Zapraszam do III wątku ! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw maja 05, 2011 15:13 Re: 40 kotów Darłowo- metamorfozy post 3 :)

Pusia to widzę, że wie, gdzie się ułożyć do spania.
Tam, gdzie wszyscy :)

Kinia, a Ty masz klatkę - łapkę do tego łapania?

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Czw maja 05, 2011 15:22 Re: 40 kotów Darłowo- metamorfozy post 3 :)

Carmen201 pisze:Pusia to widzę, że wie, gdzie się ułożyć do spania.
Tam, gdzie wszyscy :)

Kinia, a Ty masz klatkę - łapkę do tego łapania?

Łapka jest, ale czasem kot wlezie do końca i braknie mu 1mm, żeby się zamknęła.. :evil: :evil:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Czw maja 05, 2011 15:26 Re: 40 kotów Darłowo- metamorfozy post 3 :)

To jest Ufo (imię wstępne). Płeć nieznana, to jeden z tych niepodchodzących, choć ostatnio zbliża się na jakieś 5 metrów.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Czw maja 05, 2011 15:34 Re: 40 kotów Darłowo- metamorfozy post 3 :)

ssb pisze:To jest Ufo (imię wstępne). Płeć nieznana, to jeden z tych niepodchodzących, choć ostatnio zbliża się na jakieś 5 metrów.

Pasuje mu UFO :mrgreen: Myślałam, że oswojone, bo pewnie by długo domu nie szukał ;) A ta z pierwszych zdjęć, chyba młodziutka, kicia też jest urocza :1luvu:

Nowo dodane przez Hanię zdjęcia Kominiarza :P Podziwiajcie i żałujcie :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

edit: tak teraz na oko policzyłam koty z pierwszego postu... i wyszło mi, że mam ich około 60 :conf: :conf: Czy ja dobrze liczę ? 8O
Obrazek

kinia098

Post » Pt maja 06, 2011 9:44 Re: 40 kotów Darłowo- metamorfozy post 3 :)

Dzień dobry!

Jak tam Glutek się czuje?

Na Allegro Glutek jest popularny: od wczoraj ma najwięcej obejrzeń, bo 34. Plamka ma 29, Bulwa 26 a Czarny 19. Na razie żaden kot nie jest "obserwowany".

Zrobiłem Glutkowi jeszcze kilka ogłoszeń:
1. na Kokosach: http://www.kokosy.pl/zwierzaki/koty/26554.html
2. na Trójmiasto: http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 15718.html
3. na koty.sos.pl: http://koty.sos.pl/futro.php?id=1120

Jeszcze gdzieś dodać, np. Gumtree, Alegratka, Tablica (nie chcę dublować nadmiernie)?

Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)

Adam
aburacze

Post » Pt maja 06, 2011 17:20 Re: 40 kotów Darłowo- metamorfozy post 3 :)

Z mojego podbiedronkowego łapania nic... ciężarna nawet nie raczyła wyjść spod krzaków...

Glutek dziś skończył zastrzyki ( 20zł za środę i piątek. wet chyba zbankrutuje niedługo przeze mnie :roll: :ryk: ). Najprawdopodobniej od poniedziałku zacznę homeopatie? poleconą przez Hanię, która ma Kominiarza ;)
Glutka można ogłaszać wszędzie, bo jeszcze nigdzie go nie wrzucałam. Chłopak ma się całkiem ok, ale coś czuję, że jeszcze dość długa droga przed nami ;)

Rudzik z działek już chyba zdziczał do takiego stopnia, że nawet nie nadawałby się do domu z ogrodem :( Jedynie gospodarstwo albo faktycznie dom z ogrodem, gdzie mieszkałby i tak tylko na wolności.

Miałam ostatnio fajny telefon, o byle jakiego kota.. aby tylko był pieszczochem. Mimo to, podesłałam Państwu zdjęcia zadziornej Plamy ( bo chcieli ) i Bulwy... Myślałam, że zdecydują się na Bulwę, mięli się odezwać i... cisza :cry: A całkiem fajny domek się zapowiadał :(
Obrazek

kinia098

Post » Pt maja 06, 2011 17:39 Re: 40 kotów Darłowo- metamorfozy post 3 :)

Jak fajny to się odezwie jeszcze.
A jak się nie odezwie, to nie fajny, nie żałuj.

Co im wrzucasz do łapki? Ja łapię na tuńczyka z puchy, pachnie i nie ma mocy, żeby mi się Futra nie łapały. I pamiętaj, żeby DALEKO odejść no ale to już na pewno wiesz jako doświadczona łapaczka..
To dupa z tymi kotnymi, cholera.. Ale może jeszcze raczą wejść?

Carmen201

Post » Pt maja 06, 2011 18:34 Re: 40 kotów Darłowo- metamorfozy post 3 :)

Ostatnio łapałam na te smaczki, co doszły w gratisie do karmy. Piti za tym szalała, dziczki zachowywały się tak, jakby jadały jeszcze lepsze... :roll: Teraz łapię na Bozitę, ją całkiem fajnie wsuwają ;) Tylko problem w tym, że ta dzisiejsza, to nawet się nie ruszyła... :|
Jutro jadę o 8-9 rano.. jak wstanę.. :ryk: :ryk: zobaczę, czy dam radę :lol: ale chciałabym tak z rana, bo one wtedy jeszcze są głodne, więc większe szanse :P

Adam, dzięki :D Wiecie, że tak naprawdę Glutek ma zapewniony dom ? 8) Tylko dopiero w listopadzie i to aż we Włoszech :ryk: Pojawił się też dziwny wpis na FB, na wydarzeniu Glucika, "biorę!", który nie wiem, jak mam odczytać :P Napisałam na PW. Zobaczymy :P
Obrazek

kinia098

Post » Pt maja 06, 2011 18:36 Re: 40 kotów Darłowo- metamorfozy post 3 :)

No to :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: są!

Carmen201

Post » Pt maja 06, 2011 18:38 Re: 40 kotów Darłowo- metamorfozy post 3 :)

Glutek do Włoch? Może tych pod Warszawą? ;) Dlaczego od listopada dopiero? 8O

Też trzymam kciuki cały czas za łapanie :ok: :ok: :ok: :piwa: :piwa: :piwa:

Adam
aburacze

Post » Pt maja 06, 2011 18:40 Re: 40 kotów Darłowo- metamorfozy post 3 :)

aburacze pisze:Glutek do Włoch? Może tych pod Warszawą? ;) Dlaczego od listopada dopiero? 8O

Też trzymam kciuki cały czas za łapanie :ok: :ok: :ok: :piwa: :piwa: :piwa:

Adam

Niee, do tych Włoch-Włoch :mrgreen:
Od listopada, ponieważ dopiero w listopadzie chyba wracają do Polski :| A tak to ja nie wiem, jak bym go tam dowiozła :lol: Ciekawe, co by tata powiedział na taką wycieczkę :ryk:

edit: rozmawiałam dziś z karmicielami tych dwóch kotek: starszej grubaski i młodej burej pieszczochy. Mówili, żeby one tutaj już zostały. W zimę koteczki i tak większość czasu spędzają u nich w domu. A miejsce, gdzie żyją jest bezpieczne, z dala od ruchliwych ulic, jedzonka i wody zawsze pod dostatkiem. Czyli tak jakby mają dom z ogrodem :lol: :ok: :ok: Chyba nie ma sensu ich przenosić ?
Obrazek

kinia098

Post » Pt maja 06, 2011 18:46 Re: 40 kotów Darłowo- metamorfozy post 3 :)

kinia098 pisze:Od listopada, ponieważ dopiero w listopadzie chyba wracają do Polski :|

Aaaa, myślałem już że może jacyś włoscy Włosi przeczesywali Internet w poszukiwaniu kota i zachwycili się akurat Glutkiem najbardziej ze wszystkich kotów świata ;) Ale zasłużył sobie na dobry dom. Zresztą widać, na Allegro ma najwięcej obejrzeń ze wszystkich kotów :)

Adam
aburacze

Post » Pt maja 06, 2011 19:15 Re: 40 kotów Darłowo- metamorfozy post 3 :)

aburacze pisze:
kinia098 pisze:Od listopada, ponieważ dopiero w listopadzie chyba wracają do Polski :|

Aaaa, myślałem już że może jacyś włoscy Włosi przeczesywali Internet w poszukiwaniu kota i zachwycili się akurat Glutkiem najbardziej ze wszystkich kotów świata ;) Ale zasłużył sobie na dobry dom. Zresztą widać, na Allegro ma najwięcej obejrzeń ze wszystkich kotów :)

Adam

Tak ! Glutek musi znaleźć full wypas domek :D I mam nadzieję, że nie będzie długo czekał :D :ok: :ok: :ok: Chłopak jest fantastyczny ! :) Najwdzięczniejszy kot świata ! :) Nie to co Piti... :evil: :mrgreen:
Obrazek

kinia098

Post » Pt maja 06, 2011 19:30 Re: 40kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

A może ci Włosi i Piti by wzięli. :)

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

[poprzednia][następna]