KOTKA DO UŚPIENIA!!! Grozi im schronisko!!2 kotystr.92

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt gru 17, 2010 21:53 Re: _} W schronisku następna bieda!!DT na cito!!!zamarznie!!!!

Zajmiemy się testami poproszę też gayae . U nas weci mają tylko białaczkę , innych testów nie mają . :roll: są w pakietach po 10 sztuk i weci nie zamawiają / są mało powszechne :roll: /.Dla pewności obdzwonię jeszcze inne lecznice do których nie chodzę ,może akurat.
Nie ukrywam ,że będzie potrzebna pomoc finansowa na testy , skoro są takie wymogi domku. :oops:
Co do transportu trzeba będzie próbować , na wątku, na fb. Powinno się udać. Co wy na to?? :oops: Małej będzie założona książeczka zdrowia z wpisami szczepień i badań.

hanelka jesteś aniołem :1luvu:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pt gru 17, 2010 22:21 Re: _} W schronisku następna bieda! Potrzebna pomoc na testy!!

:!: :!: :!: :!: prosimy o wsparcie na testy i transport dla kici ze Świnoujścia;
Cypisek, zmień może tytuł wątku na wsparcie finansowe dla koteczki ze schronu... :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Pt gru 17, 2010 22:40 Re: Wsparcie finansowe dla Gryzeldy ze schronu...jest szansa DS.

:ok: zmieniłam.
Obrazek

cypisek

Post » Pt gru 17, 2010 22:43 Re: Wsparcie finansowe dla Gryzeldy ze schronu...jest szansa DS.

Tylko co będzie z następnymi kotami, które jak nic pojawią się w tym schronisku...?
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pt gru 17, 2010 22:44 Re: Wsparcie finansowe dla Gryzeldy ze schronu...jest szansa DS.

:!: :!: :!: :!: Prosimy Was o wsparcie finansowe dla Gryzeldy na testy przedadopcyjne i transport...
Malutka ma drugą szansę :1luvu: :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Pt gru 17, 2010 23:00 Re: $Wsparcie finansowe dla Gryzeldy ze schronu,jest szansa DS.

Zmieniłam na fb, że potrzebne wsparcie i transport.
Będą pewnie pytać o numer konta, mógłby ktoś podać coś?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt gru 17, 2010 23:04 Re: _} W schronisku następna bieda!!!porzucona jak stary grat!!

hanelka pisze:
cypisek pisze:Ech...nie ma przystosowanych pomieszczeń.Są biura , reszta to szpitalik dla psów. jutro tam podjadę, pogadam..
A co z tymi kociętami ze strony schroniska przyjętymi w grudniu? Też siedzą na mrozie? Ktoś je przygarnął, wypuszczono je? Uśpiono?
Straszne to jakieś miejsce...
:?: :?: :?:
Obrazek

hanelka

Post » Pt gru 17, 2010 23:08 Re: $Wsparcie finansowe dla Gryzeldy ze schronu,jest szansa DS.

Małe kociaki mają znaleziony dt. są do adopcji. :mrgreen:

Porozmawiam z Grażynką jutro , zastanowimy się jak to zrobić. Będę chciała aby pieniążki szły do niej na konto.

Hanelka zawsze staram się być na bieżąco co się dzieje w schronisku. W miarę możliwości były znajdowane im domy. Czasami są też to tylko koty , które są po sterylizacji dziczki do wypuszczenia. Czasami też kot jest na stronie schroniska i okazuje się ,że już go nie ma ,oficjalnie znalazł dom..lub pojechał do Niemiec.Człowiek nie jest w stanie ogarnąć tego, za dużo tego nieszczęścia. Zresztą parę kotów ze schronu było wyciąganych na forum wcześniej mają swoje domki, dzięki wam.
Ostatnio edytowano Pt gru 17, 2010 23:27 przez cypisek, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

cypisek

Post » Pt gru 17, 2010 23:26 Re: _} W schronisku następna bieda!!!porzucona jak stary grat!!

Szalony Kot pisze:Zedytowałam wydarzenie, że siedzi na mrozie i o jej ID i imię, jakby ktoś chciał dzwonić i pytać.

A Wy mi w zamian powiedzcie, co z kotami z początku wątku, żebym i im mogła zedytować co i jak.
Bo jak myślicie, że się będę przez niemal czterdzieści stron przekopywać... :twisted:
Szalony Kocie, wszystkie koty z początku wątku na razie są u mnie. Pingwinka Karolina w święta wyprowadza się na dt do zuzzik do Lublina. Miała to zrobić we wtorek, ale postanowiła pomieszkać jeszcze trochę w stolycy i z nami spędzić święta.

Szylkretka Zojka i niebieska Rusałka zostają na dt u mnie i będą szukać domków.

Rusałka bardzo przeżyła wszystkie zmiany i boi się zaufać. Trzeba będzie szukać dla niej wyjątkowo wrażliwego domku, który pomoże wyjść jej z traumy.

Zojka właśnie siedzi na moich kolanach, przyjmuje buziaczki w czółko i mruka, jakby jej kto za to płacił. Delikatnie podgryza mi palce. Właśnie nastąpiło między nami porozumienie. Jest tak cudownie spokojna i radosna. Jej też trzeba szukać wyjątkowego domu, żeby tego nie zepsuł, tylko jeszcze rozwinął.
Obrazek

hanelka

Post » Pt gru 17, 2010 23:27 Re: $Wsparcie finansowe dla Gryzeldy ze schronu,jest szansa DS.

cypisek pisze:Małe kociaki mają znaleziony dt. są do adopcji. :mrgreen:
uffff...
Obrazek

hanelka

Post » Pt gru 17, 2010 23:30 Re: $Wsparcie finansowe dla Gryzeldy ze schronu,jest szansa DS.

hanelko jak myślisz , dziewczynki powinny iść do domu chociaż z jednym kotem? chyba raczej nie powinny być jedynaczkami. :kotek:
Obrazek

cypisek

Post » Pt gru 17, 2010 23:31 Re: $Wsparcie finansowe dla Gryzeldy ze schronu,jest szansa DS.

Dziękuję, Hanelko. Zedytowałam.
Jakby coś się działo, daj mi proszę znać (chociaż śledzić wątek też będę) :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob gru 18, 2010 7:41 Re: $Wsparcie finansowe dla Gryzeldy ze schronu,jest szansa DS.

:1luvu: :1luvu: kto może pomóc w zrobieniu testów Koteczce :?: :!: :!: :!: :!:
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Sob gru 18, 2010 8:28 Re: $Wsparcie finansowe dla Gryzeldy ze schronu,jest szansa DS.

zrobiłam jej bazarek
viewtopic.php?f=20&t=121672

mam nadzieję że się uda

i cieszę się z wieści o trzech poprzedniczkach
Obrazek

gayae

Od: Sob sty 13, 2007 15:10

Post » Sob gru 18, 2010 10:39 Re: $Wsparcie finansowe dla Gryzeldy ze schronu,jest szansa DS.

cypisek pisze:hanelko jak myślisz , dziewczynki powinny iść do domu chociaż z jednym kotem? chyba raczej nie powinny być jedynaczkami. :kotek:
Trudno w tej chwili coś powiedzieć. Na pewno nie muszą iść razem. Nie wiem czy były zżyte, czy tylko mieszkały razem, ale to co je spotkało, o ile ich nie rozdzieliło, to na pewno nie zbliżyło do siebie. Fukają na siebie. Zazwyczaj wolą jeść oddzielnie, więc stawiam im miski w małym pokoju. Muszę je stawiać dość daleko od siebie, bo fukają.

Rusałka i Karolinka jeszcze nie są sobą. One jeszcze potrzebują czasu, żeby zaufać i wyjść ze skorupy.

Na pewno Zojka nie powinna być jedynaczką. To towarzyska, wszędobylska, wesoła i energiczna koteczka. Sama w domu mogłaby wpaść w depresję. Przyjacielski, łagodny pies też mile widziany. Z Soserem (psem) robili sobie wczoraj noski-noski. Chyba, że dom byłby w stanie zapewnić jej swoje towarzystwo i zajęcia w ciągu dnia. Myślę, że wychowane w empatii do zwierząt, wrażliwe dzieci też byłyby dobrą opcją dla Zoi.
Obrazek

hanelka

[poprzednia][następna]