Schronisko KRK - pilnie domek dla Czarki i Helmutki!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro gru 15, 2010 21:48 Re: Schronisko KRK - pilnie domki dla Kleosi, Majkela, Kruszynki

no nie,
mała podpowiedz , ale nagroda na połowę; niedawno było o tym stworku mówione :ryk:

Mruczeek

Od: Sob kwi 19, 2008 10:35

Post » Śro gru 15, 2010 21:52 Re: Schronisko KRK - pilnie domki dla Kleosi, Majkela, Kruszynki

Wincenty?

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Śro gru 15, 2010 21:55 Re: Schronisko KRK - pilnie domki dla Kleosi, Majkela, Kruszynki

Tunisia pisze:na G2 jest śliczna sofa :lol: , pod nakryciem siedzi Mela na zmianę z Marko, obydwoje drobni i trzeba uważać gdy się na sofie siada

co cało mi schronisko-schronisko dalo mi macanie wszystkiego zanim nie siadę ;)
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Śro gru 15, 2010 21:58 Re: Schronisko KRK - pilnie domki dla Kleosi, Majkela, Kruszynki

nie
podpowiedz, niedawno, żółte tło
ps nagroda 1/4, reszta moja

Wincenty? a tak apropo to on ma ogłoszenia i foto?
Ostatnio edytowano Śro gru 15, 2010 22:01 przez Mruczeek, łącznie edytowano 1 raz

Mruczeek

Post » Śro gru 15, 2010 22:01 Re: Schronisko KRK - pilnie domki dla Kleosi, Majkela, Kruszynki

Mruczeek pisze:nie
podpowiedz, niedawno, żółte tło
ps nagroda 1/4, reszta moja

majkel byl na zoltym
Moje koty
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Śro gru 15, 2010 22:04 Re: Schronisko KRK - pilnie domki dla Kleosi, Majkela, Kruszynki

WOW :!: Nagrode w minute po terminie otrzymuje .... BarbAnn :ok:

tak gwiazdą będzie Majkel, ale miał dwa zdjęcia i nie wiem jakie wstawia czy żółte czy to niebieskie

A oto wirtualna nagroda :balony: :torte: :flowerkitty: :surprise:

Mruczeek

Post » Śro gru 15, 2010 22:08 Re: Schronisko KRK - pilnie domki dla Kleosi, Majkela, Kruszynki

Mruczeek pisze:WOW :!: Nagrode w minute po terminie otrzymuje .... BarbAnn :ok:

tak gwiazdą będzie Majkel, ale miał dwa zdjęcia i nie wiem jakie wstawia czy żółte czy to niebieskie

A oto wirtualna nagroda :balony: :torte: :flowerkitty: :surprise:

obstawiam żółte
Moje koty
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Śro gru 15, 2010 22:09 Re: Schronisko KRK - pilnie domki dla Kleosi, Majkela, Kruszynki

heheh, kocyki można zostawić u mnie w szafce, jest wiecznie otwarta i wypadają z niej zielone gumiaki i to ją odróżnia wśród innych

Tunisia

Post » Śro gru 15, 2010 22:12 Re: Schronisko KRK - pilnie domki dla Kleosi, Majkela, Kruszynki

Mruczeek

Post » Śro gru 15, 2010 23:29 Re: Schronisko KRK - pilnie domki dla Kleosi, Majkela, Kruszynki

zamówiłam, jak dotrze do mnie kurier to podrzucę do schroniska

Tunisia

Post » Czw gru 16, 2010 9:40 Re: Schronisko KRK - pilnie domki dla Kleosi, Majkela, Kruszynki

Tunisia pisze:Kaprys, jeśli o nic Ci nie chodzi to najzwyczajniej przepraszam za insynuacje
nawiązując do poprzedniego postu - nie tylko Ty "tak masz" i w tym właśnie cały sęk; Wy macie wątpliwości, my też mamy swoje wątpliwości. to niech to będzie podsumowaniem całej bezsensownej afery. kropka
co do Amiki, trzymam kciuki bo znam ją od pierwszego dnia pobytu w schronisku

Mruczeek pisze:Wiecie co, nie ma co się obruszać, ani naskakiwać na siebie. Działamy w interesie zwierząt a niesnaski między nami IM nie służą.

Co do adopcji;
1. jest ochrona danych osobowych
2. Są kontrole przed i po adopcyjne.
(...)
Myślę, że nie ma co dalej drążyć tematu (przed, po, dom u Iwony, czy u kogoś innego) i brać wyrywkowe słowa do siebie. Zawsze mamy nadzieję, że nowy właściciel sam się pochwali, że adoptował wyjątkowego kota, a my będziemy podziwiać jak taka bida pięknieje u niego.

Czekamy na wieści od Grubci i od Amiki :kotek:

Cieszę się z takiego obrotu sprawy, bo naprawdę obie z Iwoną miałyśmy tylko.. :kotek: w głowie :wink:
Sposób kontroli wyżej opisany wydaje się być bardzo sensowny, trzymam więc kciuki za jego pomyślną realizację. No i przede wszystkim za to, żeby nigdy nie było się do czego przyczepić w nowych domkach!

Amika zwana Aiszą była wczoraj u dwóch lekarzy i wiem, że Iwona zaczyna ostro działać z poprawą jej zdrowia. Dziewczynka jest mocno charakterna, trochę się namęczyli w gabinecie przy niej, ale u Iwony na kolanach mruczy. Choć oczywiście nie bezpośrednio po wizycie, bo wtedy jest obrażona. Jej prawo. Po co ją dotykają? :wink:

Na pewno bieżące wieści dotyczące tej dziewczynki będą na bieżąco tu docierać. W końcu stąd pochodzi..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Czw gru 16, 2010 11:57 Re: Schronisko KRK - pilnie domki dla Kleosi, Majkela, Kruszynki

Ello
Amika po badaniach - w usg - kamien w formie gwiazdy w pecherzu - dosyc sporych rozmiarow - i stad mogl byc takze krwiomocz poza tym w okolicy pecherza i drod moczowych torbiel
Pecherz w stanie przewlaklym zapalnym znacznie zaostrzonym

nerki rozmiarow prawidlowych z nielicznym piaskiem
watroba w komponenta stluszczeniowom

Zrobilam morfologie i jeszcze raz biochemie - wyglada ze oprocz nienzacznei obnizonej hemoglobiny jest oki

Ma w pysiu masakre - paradontoza ruszajacy sie kiel a trzonowe to zupelny syf - bedzie miala dzisiaj o 14 usuwane zeby bo prawdopodobnie przez to malo je

Co do kamienia - wlasciwie jest to operacyjne jak powiedzial dr Czajka z lecznicy bolilapka - zajebisty wet btw ale sprobujemy zastosowac specjalistyczn akarme zeby doszlo do lizy - jesli nie da rady trzeba usunac bo Amika sika jednak bardzo male ilosci i czesto

Tyle do zdrowia fizycznego
teraz to jak sie zachowuje :

droge przejechala bardzo bardzo grzecznie- cale 5 godzin bo pociag mial spoznienie - siedziala na kolankach bo bylu pusto
Do domu dojechalysmy spokojnie wsadzilam ja do pustego pokoiku i rano jeszcze bylo w miare oki po czym Amika zaczela sie chowac po katach na szafie syczec i tluc lapami - w pokoju jest zupelnie sama zeby miala czas sie socjalizowac w nowych warunkach - weszla do niej razem ze mna moja jedna kotka ktora jest bardzo bardzo pokojowa wiec biedna Amika cala sie nastroszyla i wpadla za szafe no i od tego czasu chowa sie po katach - jak ja juz wyciagne i przeczekam atak drapanai i syczenia i zaczne ja glaskac uspokaja sie ale jak wychodze i wejde spowrotem cala sytuacaj zaczyna sie od nowa - wiec rano siedzialam godzine w pokoju w fotelu i wolalam ja czekajac az sama podejdzie - po godzinie wyszla i podeszla najpierw nizko z ogonem opuszczonym warczac ale podeszla wiec siedzialam nieruchomo gadajac trzy po trzy po czym zaczelam ja dotykac a ona zaczeal powoli mruczec - ale to byla chwila bo za chwile zwiala za szafe i patrzyla na mnie z " byka" czy w schronie jak przyszla tez sie ciezko aklimatyzowala ?
strasznie mi jej zala - musi naprawde przezywac traume choc siedzi sobie w cichym pokoju gdzie zaden zwierz nie ma wejscia
zle reaguje takze jak slyszy jak szczeka pies - nawet jak slyszy na dworze

Chcialam ja wsadzic do klatki zeby ewentualni eograniczyc przestrzen ale jest wtedy gorzej zaszywa sie w rog i syczy - to tyle wiesci narazie

antoninaśnieżka

Od: Pon sty 04, 2010 22:32

Post » Czw gru 16, 2010 17:59 Re: Schronisko KRK - pilnie domki dla Kleosi, Majkela, Kruszynki

zbiórka w Shellu zakończona fajnym wynikiem - ponad 1100 zł dla zwierzaków schroniskowych, za uzbierane pieniądze ma być zakupiona karma, z przykazaniem, że kocia koniecznie też, bo w tym celu były też sprzedawane nasze kalendarze i kocie fotki, które kupowano w dużych ilościach. Szczegóły u szefowej całej akcji - Akimy, która świetnie się sprawiła.
Także proszę przekazać życzenia smacznego od Kocimiaków-mikołajków dla schroniskowców :wink:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw gru 16, 2010 18:21 Re: Schronisko KRK - pilnie domki dla Kleosi, Majkela, Kruszynki

co do Amiki, to pewnie stres, nie zachowywała się tak, to raczej typ uległy, aaa lubiła się zakopywać pod koce i tak sobie leżeć niewidoczna
chyba to że zaczyna ją boleć to coś w pęcherzu

Tunisia

Post » Czw gru 16, 2010 18:22 Re: Schronisko KRK - pilnie domki dla Kleosi, Majkela, Kruszynki

wygrało definitywnie żółte :!: zapas masz BarbAnna u Tunisi w schronie i inne żywe kolory

Gwiazdy Magicznego to ...http://www.krakow.pl/aktualnosci/4149,2 ... ogom_.html

Kaprys2004 i antoninaśnieżka witamy na forum.
Dziękujemy za wieści o Amice, wiem że będzie miała u Ciebie dobrze (wywiad :wink: )

Tweety dziękuje pierwsza w imieniu zwierzaków schroniskowych :1luvu: Osobiście bardzo podziwiam Waszą organizację wolontariatu i aż szkoda że nie wszyscy mają taką determinację

Mruczeek

[poprzednia][następna]