*LT*Koniec 4 części wątku. Zapraszamy do części piątej,

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Nie gru 06, 2009 21:37 Re: Lubelskie Tymczasy.Beza, Feliks i Spike szukają swoich domów

Tiger_ pisze:U TZ w firmie do wczoraj mieszkają nowe kociaki.
Mieszkały w skansenie nad stadniną koni .

Odłowiłyśmy z Moniką K-G przedwczoraj wieczorem dwie kociczki i dwa kociaki .
Kocice , do podleczenia , bo są zasmarkane i do sterylki , potem zostaną wypuszczone w skansenie .
Kociczki pojechały do kliniki . Doba w klinice kosztuje 10 zł +leki + sterylki + leki .
Jakby ktoś zechciał pomóc to będę b. wdzięczna .... :oops:
...

Mam fanty na bazarek, ale nie będę miała jak na bieżąco ich nadzorować.
Jak ktoś by się nim zajął to wysyłkę sama już załatwię (resztę dogadam na pw z ewentualnym ochotnikiem :) ).

Po 3 kpl. tych ozdóbek (z każdego wzoru) http://Amika6.fotosik.pl/albumy/714486.html
i 1 broszka z tego albumu http://Amika6.fotosik.pl/albumy/714488.html

Ewentualnie jak dostanę "gotowca" na pierszy post bazarkowy to założę go sama.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Nie gru 06, 2009 21:58 Re: Lubelskie Tymczasy.Beza, Feliks i Spike szukają swoich domów

Beatka proponowała jakiś datek na bezdomniaki - zapytam.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Nie gru 06, 2009 22:18 Re: Lubelskie Tymczasy.Beza, Feliks i Spike szukają swoich domów

Co do czarnej kociczki (propozycje imion poproszę , tylko ŁADNE,chyba nie muszę szanownym ciociom tłumaczyć , co mam na mysli , mówiąc ŁADNE :twisted: ) , to też myślałam o zapaleniu ucha, ale na pew o go nie drapie , ani nie trzęsie główką, no i w środku - moim gołym i nielekarskim okiem - nic nie widać ...
nie mam mowy na razie o wecie , bo naprawdę nie mam kasy ....Na Stefczyka jeszcze nie wszysstko spłaciłam , a już za dwie kociczki leci w klinice ....Tu , gdzie teraz są te dorosłe kocice, na szczęście nie jest drogo - połowę normalnej stawki - bo bez zniżki 50% , trzeba płacić 20 zł za pobyt kota ..
One muszą tam pobyć trochę ... boję się , że w sumie ok . 1 miesiąca ... Chyba , że ktoś zlitowałby się i wział na DT ....
To , kiedy będą sterylizowane , zależy od stanu ich zdrowia....

Maluchy zaś zdecydowanie powinny być w domu , z ludźmi , skazane na ciągła ludzką obecnośc ...
Uciekają bowiem i prychają ...bo nie mają ze mną kontaktu ...a jak przyjeżdżam , to łapię za kark i zapuszczam do oczu , do nosa i wpycham do buzi tabletki ...:(
Ten długowłosy burasek , pójdzie w trymiga , jak tylko przejdzie mu katarek ....
Tak fajnie wygląda z tym gilem wiszącym u noska :) Jak małe dziecko .....
Mokra karma znika , sucha raczej słabo ........ale na noc zostawiam tylko suchą ....niech się uczą ...
Z mokrej dostają syfiaste puszki - nie będę na razie karmić mięsem , coby nie tuczyć robali ...

No , ale tak jak pisałam powinny być z ludźmi .......to ważne ......Jeśli ktoś mógłby , popytajcie ....bo u mnie w firmie to one nigdy się nie oswoją ....Trochę bez sensu ....
O ile burasa , to wezmą ludzie nawet dzikiego , to co z czarnulką ? :?

Spróbuję zdjęcia obrobić zaraz i wstawić , ale z góy uprzedzam , że są niezbyt ładne i w ogóle nie oddają uroku kotuchów ....

W przypadku czrnej kici biorę też pod uwagę wypuszczenie jej w skansenie , po wysterylizowaniu , gdyby nie znalazł się dla niej dom , przez jakiś czas ...Wiem bowiem , że ona była tam szczęsliwa ....Przedwczoraj , po wypuszczeniu wszystkich 4 kotów z łapanki , u mnie w firmie , w łazience , czarnulka chodziła sobie z podniesionym ogonem , ocierała sie o starsze kocice i MRUCZAŁA ...... 8O Od wczorajszego ranka , czyli od zabrania kocic , czarnulka zgasła i zamknęła się w sobie ...prycha , ucieka i kuli się ....nie ma mowy o wzięciu jej na ręce , bez trzymania za kark .....Dlatego , jak nie znajdzie się dla niej dom dośc szybko , zostaie wysterylizowana i wypuszczona .

Amiko, dziekuję Ci bardzo za propozycję bazarku !!!! Cioteczki , kto pomoże Amice ?
Ja się na razie nie podejmuję , bo muszę porozwozić biżu od maueczarne z bazarków, poza tym naprawdę jestem zajęta mocno i brak mi czasu .Teraz jeszcze muszę jeździć do kociczków dwa razy dziennie ....

Idę zdjęćia obrabiać :) bo musicie zobaczyć te cudności ....

Jutro postaram się obejrzeć jej to ucho dokładniej ...

Tiger_

Od: Czw sie 17, 2006 10:15

Post » Nie gru 06, 2009 22:40 Re: Lubelskie Tymczasy.Beza, Feliks i Spike szukają swoich domów

Czarnulka (zdjęcie jedno tylko , bo czrnym kotm trudno jest zrobić zdjećie , a to jest jeszcze telefonem i z lampą )

Obrazek

I Burasek :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ktoś reflektuje ?:)

Tiger_

Post » Nie gru 06, 2009 22:59 Re: Lubelskie Tymczasy.Beza, Feliks i Spike szukają swoich domów

ten burań ma imię? bo mam jedno - fajne!
Madox :)

Ja moge zrobic aukcję, tylko potrzebuję cen wyjściowych.

Anda

Post » Nie gru 06, 2009 23:06 Re: Lubelskie Tymczasy.Beza, Feliks i Spike szukają swoich domów

Anda pisze:ten burań ma imię? bo mam jedno - fajne!

Mnie się bardzo podoba :)

No i spełnia moje kryteria :twisted:

Tiger_

Post » Nie gru 06, 2009 23:14 Re: Lubelskie Tymczasy.Beza, Feliks i Spike szukają swoich domów

Ja moge zrobic aukcję, tylko potrzebuję cen wyjściowych.

Kociaki śliczne :1luvu:
A kotka może Murka
Ostatnio edytowano Pon gru 07, 2009 8:24 przez Amika6, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Amika6

Post » Nie gru 06, 2009 23:32 Re: Lubelskie Tymczasy.Beza, Feliks i Spike szukają swoich domów

Tiger_ pisze:

Mnie się bardzo podoba :)

No i spełnia moje kryteria :twisted:

No właśnie - spełnia :) :twisted: Dlatego jest przez x
Za to Amiki "Murka"zupełnie nie spełnia :mrgreen: conie?

Anda

Post » Pon gru 07, 2009 2:30 Re: Lubelskie Tymczasy.Beza, Feliks i Spike szukają swoich domów

Murka nie spełnia nic , a nic :)

Czekam na dalsze propozycje ;)

Troszki musiałam popracować i mi się zasiedziało ...

A teraz idę spać ......

Tiger_

Post » Pon gru 07, 2009 7:18 Re: Lubelskie Tymczasy.Beza, Feliks i Spike szukają swoich domów

Nie to nie, wymyślajcie sobie te Wasze X-y :twisted:
A Murka to czarna dziewczyna z leśnego gangu (jest taka stara fajna piosenka)
Obrazek

Amika6

Post » Pon gru 07, 2009 9:55 Re: Lubelskie Tymczasy.Beza, Feliks i Spike szukają swoich domów

Znam ja - tę piosenke - babcia mnie nauczyła:)
Tam w .... lesie, banda grasowała, nieuchwytna od szeregu laaaaaaaaaaaat...
... w bandzie żyła Murka, piękna czarnookaaaaaaaaaaaaaaa

Co do odpału Tiger na imiona dla kotów - ja to się dziwie, że jej córka nie nazywa się Angelina, albo Żaklina albo jakas inna Mercedes, a po prostu normalnie i prosto :twisted:

Amika, a może wiesz jakie sa wymiary tych sopelków i Ważki?
Albo powiedz mi co ma być w tym pierwszym poście wzorze - ja ci to jakoś wyslę i sama wystawisz - tak byłoby najlepiej chyba.

Anda

Post » Pon gru 07, 2009 10:14 Re: Lubelskie Tymczasy.Beza, Feliks i Spike szukają swoich domów

Ania, to na spłatę długów po kociaczkach z pp [*][*][*] i jak zostanie to na leczenie tej nowej czwórki u Tiger_
Wymiary widać na niektórych zdjęciach (rozciągnęłam obok miarkę krawiecą)
Obrazek

Amika6

Post » Pon gru 07, 2009 11:25 Re: Lubelskie Tymczasy.Beza, Feliks i Spike szukają swoich domów

Anda pisze:Co do odpału Tiger na imiona dla kotów - ja to się dziwie, że jej córka nie nazywa się Angelina, albo Żaklina albo jakas inna Mercedes, a po prostu normalnie i prosto :twisted:

.

Hihihihihi , no to zdradzę Wam tę tajemnicę , dlaczego moja Kasia nie jest Mercedes ani Żaklina ......
A mianowicie , tylko dlatego , że nie pasuje do nazwiska . Do takiego nazwiska , jakie mam po mężu, nie mogłam dać egzotycznego imienia , które uwielbiam . No , może nie byłaby to Żaklina , ani Angelina , ale Oliwia - na pewno :twisted:

A pamiętam jak zawsze mówiłam , niezadowolona bardzo ze swojego nazwiska rodowego , że jak wyjdę za mąż to na pewno , będę - ska .....
Jakaś Ostojewska , Czartoryska , Krajewska, Kwiatkowska :wink: itp., a tu mi los spłatał takiego figla ...:) i mam się z pyszna .... :wink:

Tiger_

Post » Pon gru 07, 2009 12:19 Re: Lubelskie Tymczasy.Beza, Feliks i Spike szukają swoich domów

Ech, młodzieńcze marzenia i wyobrażenia.... :mrgreen:
Moja córka miała mieć na imię różnie - w zalezności od tego, z którym chłopakiem byłam w ciąży :twisted: - Lena, Tatiana, Nina (a więc jakoś na wschód mnie ciągło)

Zrobiłam bazarek - proszę szybko zajrzeć, podnosic, licytować i
bardzo proszę o ewentualne uwagi. Amika, jak możesz zobacz tam, poczytaj i daj znac, czy tak może być.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=104578

Anda

Post » Pon gru 07, 2009 13:56 Re: Lubelskie Tymczasy.Beza, Feliks i Spike szukają swoich domów

Jak ja szukałam imienia dla mojego czarnego potwora to chciałam ją nazwać Havana 8) TZ się nie zgodził i tak kicia została Zorką co totalnie mi do niej nie pasuje i wołam na nią po prostu Kitka.

Ale może Tiger się Havana spodoba :)

A buras boski, mam odpał na punkcie takich kudłatków
Obrazek

blackmeg

Od: Nie mar 09, 2008 22:37

[poprzednia][następna]