Guzik w DS, Szpilka też-jej DS prosi o wsparcie moralne :))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto kwi 27, 2010 7:24 Re: Guzik w DS, Szpilka też-jej DS prosi o wsparcie moralne :))

renata226 pisze:Szpileczka to taka dama typowa grzeczna spokojna ,ulozona, cichutka -typowa kobieca natura:)Do tego blyszczaca smukla i poruszajaca sie z wdziekiem:)

uff, bo już się bałam, że ją upasłyście, a jakoś grubej Szpilki sobie nie wyobrażam ;) ale że spokojna? grzeczna? 8O kurde, może chora? ;)

Pani od psa niezła, znaczy co? ona puszcza luzem psa, bez opieki, i ma pretensje? dobrze, że psiak nie trafił na pittbulla czy amstaffa :roll: pewnie by płakała rzewnymi łzami zbierając resztki futerka z chodnika :twisted:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto kwi 27, 2010 13:43 Re: Guzik w DS, Szpilka też-jej DS prosi o wsparcie moralne :))

Georg-inia pisze:
renata226 pisze:Szpileczka to taka dama typowa grzeczna spokojna ,ulozona, cichutka -typowa kobieca natura:)Do tego blyszczaca smukla i poruszajaca sie z wdziekiem:)

uff, bo już się bałam, że ją upasłyście, a jakoś grubej Szpilki sobie nie wyobrażam ;) ale że spokojna? grzeczna? 8O kurde, może chora? ;)

Pani od psa niezła, znaczy co? ona puszcza luzem psa, bez opieki, i ma pretensje? dobrze, że psiak nie trafił na pittbulla czy amstaffa :roll: pewnie by płakała rzewnymi łzami zbierając resztki futerka z chodnika :twisted:

Spokojnie Ingo nie jest chora w porownaniu do Browara to aniol nie kot wzgledem zachowania.Browar niereformowalny jest zupelnie mozesz nawijac do niego gadac a ten nic i tak swoje robi mimo ze sciagam go po raz 100tny z kwietnika i tak wlazi nic nie pomaga a Szpiluni raz powiesz nie wolno i juz wie ze nie to znaczy nie,a co do upasienia jej to chyba nie ma szans zupelnie ona ma taka figure ze nie przytyje a je duzo i czesto ale rowniez spala to podczas scigania Browara po mieszkaniu wszedzie jej pelno no a najczesciej lezy na akwa i przy lodowce zawsze pierwsza,najfajniejsze momety sa jak sie jedzonko im szykuje czy jak obiad robie Szpilka zawsze siedzi przy stole patrzy na mnie jak nie reaguje to po chwili slysze glosne MRALLLL i pcha sie do pomocy wyglada to tak jakby sprawdzala czy dobrze kroje i zawsze cos tam jej sie dostanie a podjada na okraglo powinna byc spasiona a nie jest.Zreszta raz w miesiacu jestesmy u weterynarza tak dla kontroli i wszystko jest ok kociaki zdrowe nic im nie dolega pelne energi a oba przerzucone zostaly na karme Royal i Purina jezeli o sucha chodzi moze i drozsza jest ale za to wydajna i najedzone sa i blyszcza sie im futerka,a no i jeszcze specjalnie da Szpilki posialam trawe dla kotow w donniczce bo mi papirusa pozarla same lodygi zostaly:) A Pani od psa no coz bez kometarza .Pozdrowionka dla wszystkich sla Szpileczka,Browar i ja:)
Obrazek

renata226

Od: Nie paź 18, 2009 17:57

Post » Nie lut 10, 2013 15:38 Re: Guzik w DS, Szpilka też-jej DS prosi o wsparcie moralne

Dawno nas tu nie było... Przez ten czas Szpileczka zdążyła już 3 razy uciec z domu, na szczęście zawsze się odnajdywała po kilku godzinach i to zawsze w pobliżu (najczęściej chowała się na korytarzu) :D Kotka zadomowiła się u nas całkowicie, teraz nawet bawi się, wykłada i turla po podłodze a nigdy wcześniej tego nie robiła. Myślę że zdobyłyśmy jej zaufanie :) Kilka dni temu, gdy próbowałyśmy zmusić ją do połknięcia tabletki na odrobaczanie (w jedzeniu jej nawet nie ruszy) troszkę pogryzła nasze biedne palce i dostała strasznego ślinotoku :ryk: W końcu dałyśmy za wygraną i zawiozłyśmy ją do weterynarza a tam dostała pastę :) Ponad to Szpilka śpi tylko i wyłącznie pod kołdrą a jak już zaśnie to się nie budzi do rana :roll:
Jeszcze kilka fotek Szpilki:
Obrazek
Obrazek
No i tak na koniec Browarek :D
Obrazek
Bardzo przepraszam za jakość zdjęć ale takie tylko miałam na komputerze :)
Pozdrawiam, Alicja i cała kocia ferajna wraz z rodziną :P

Szpiala

Od: Czw sty 14, 2010 10:53

Post » Pon lut 11, 2013 9:56 Re: Guzik w DS, Szpilka też-jej DS prosi o wsparcie moralne

o matulu, Szpilka :love:
ale za duża to ona nie urosła chyba? no chyba, że to zeszyt a4? :)

ślinienie się po tabletce jest normalne, jeśli kot nie połknie tej tabletki od razu - one są strasznie gorzkie :D
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw lut 14, 2013 20:00 Re: Guzik w DS, Szpilka też-jej DS prosi o wsparcie moralne

Nie, to zwykły zeszyt A5 :) Ale fakt, Szpileczka troszkę urosła, ale stare nawyki jej nie przeszły :D Dalej pierwsza w lodówce po jej otworzeniu i dalej kradnie kanapki :ryk:

Szpiala

Od: Czw sty 14, 2010 10:53

[poprzednia]