POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lut 11, 2011 18:39 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Szalony Kocie, trzymam za słowo :D
tzn. mam na mysli ogłoszenia.
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Pt lut 11, 2011 18:51 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Potrzebuję DT dla 6 kotek 4-7 miesięcznych, czarnych i łaciatych - od bardzo miłych do takich jeszcze wymagających lekkiego dopracowania. Zwierzaki za ok. tydzień powinny zniknąć z lecznicy i nie mają gdzie wrócić.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt lut 11, 2011 19:15 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Moi Drodzy,
jutro jak już pewnie wiecie kotek ode mnie jedzie do Agnieszki do DT. Bardzo dziękuję Wam za wsparcie i ekspresową pomoc, nie spodziewałam się że uda się tak szybko znaleźć dla niej właściwą opiekę. .szczególnie dziękuję Tobie Agnieszko, i Twojemu Wspaniałomyślnemu oraz Chatte za wsparcie i koordynację.
Widzę że są już kolejni potrzebujący którymi trzeba się zająć. Obiecuję Wam że jak tylko będę wiedziała o wolnym miejscu dla któregoś potrzebującego dam znać. Mam też ogromną nadzieję że będę mogła śledzić dalsze losy mojej małej przytulaczki.
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Od: Śro lis 11, 2009 13:39

Post » Sob lut 12, 2011 21:27 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Witajcie :)
Od jakiegoś czasu podglądam forum no i w końcu mnie coś w serduchu ścisnęło żeby pomóc wam :)
Chętnie wezmę na domek tymczasowy kotka.
Co prawda jestem z Włocławka i pewnie każdemu będzie do mnie daleko, ale mam otwarte szeroko drzwi dla kociaków :)
Sama mam kotkę i psiaka ale myślę, że dam radę.

Za rok przenoszę się do Wrocławia, więc będę aktywniej pomagać, bo z tego co widzę, to większość z Was jest z Wrocławia.

Piszcie też śmiało na pw - odpowiem na 100%.

24102007

Od: Sob lut 12, 2011 21:17

Post » Sob lut 12, 2011 21:36 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Witamy ;-)
i myślę że bardzo się cieszymy....na forum jest wiele wspaniałych osób BARDZO zaangażowanych w pomoc kocikom. Ja niestety z różnych względów jestem ta co stwarza problemy czyli uaktywnia się na forum jak potrzebuję pomocy bo np. kolejnego kotka mi ktoś podrzucił , albo chciałam wydobyć bardzo chorego kotka ze schroniska bo w schronie nie miałby żadnych szans, a schronisko robiło problemy. I nigdy tutaj nikt nie odmówił mi pomocy albo choćby zainteresowania. Widzę wątki i fora gdzie brakuje osób mogących wziąć do siebie potrzebujące koty i serce mi się kraje. Osobiście bardzo się cieszę że znalazła się kolejna osoba do pomocy. Jesteście cudowne i wspaniałe.Dzięki Waszemu forum rok temu wzięłam do domu kolejnego kota a wcześniej właśnie wyrwałam go ze schronu.Ale zaangażowanie większości z Was przekracza moje naśmielsze wyobrażenia. Dziękuję i witam raz jeszcze koleją /kolejnego/ odważnego ;-)
Pozdrawiam
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Post » Sob lut 12, 2011 21:53 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

kolejną :)

mi również się serducho kraja :(
i nawet na DT przyjmę kociaki i będę ogłaszać wszędzie, gdzie dam radę o kotkach do DS.

No i mam nadzieję, że z daleka jeżeli będą potrzebowały i miały transport też będą przyjeżdżały kociaki :)

Moja kuzynka (też kociara) do pomocy chętna ale nie może zapewnić DT, bo ma 3 koty i w planach 4 :D

No to będę tu zaglądać kiedy dam radę :)

Mam nadzieję, że się przydam!

A no i cegiełki / bazarki mogę robić. Dużo rysuję, zwłaszcza koty rysuję, więc jeżeli mi nie ufacie to mogę wystawić a pieniążki niech idą do zaufanej osoby, lub przyjadą do mnie z kotkiem na DT na karmę i pomoc schronisku, bo u nas to im ciężko jest strasznie...

24102007

Post » Sob lut 12, 2011 22:04 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Powiem Ci, jak ja zaczęłam tymczasować - pojechałam do schroniska, w którym koty umierają. Wzięłam jednego, takiego naprawdę biednego i schorowanego.
Dzięki pomocy dobrych ludzi wyleczyłam.
Ogłosiłam.
Znalazłam mu dom.

Wzięłam kolejnego, takiego jedną nogą po tamtej stronie. Wyleczyłam. Znalazłam dom...

Jeśli w schronie jest bida, to pewnie i koty macie, co umierają. Jak wszędzie. Koty w schronach giną... i im też można pomagać. Nie trzeba przywozić sobie kota z drugiej części Polski ;)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie lut 13, 2011 9:25 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Tak, tylko ja mam blokadę. Na samą myśl o tym jak to wygląda łzy mi lecą... :(
Nie wiem czy dałabym radę tam przebywać.
Dlatego pomagam jak mogę...

No i bazarek uszykuję i jutro wystawię :)
I się nastawię psychicznie, jak pieniążki zaczną się zbierać, żeby tam pojechać i zabrać chociaż jednego i go wyleczyć, tak jak to ty mówisz.

No i do mojej pani wet się przejdę dopytać co i jak i czy byłaby chętna żeby pomagać :)

A z bazarkiem ktoś by pomógł? jeszcze nie organizowałam, a bym chciała :)
Jak coś to pw :)

24102007

Post » Nie lut 13, 2011 9:27 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

24102007 pisze:Witajcie :)
Od jakiegoś czasu podglądam forum no i w końcu mnie coś w serduchu ścisnęło żeby pomóc wam :)
Chętnie wezmę na domek tymczasowy kotka.
Co prawda jestem z Włocławka i pewnie każdemu będzie do mnie daleko, ale mam otwarte szeroko drzwi dla kociaków :)

no nie żartuj. to zaledwie 50km od Torunia i Płocka i głupie 80 od Konina :) to NIE JEST daleko :ok:

a z Torunia jest fundacja KociaDolina, Fundacja KOT i Agn.

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Nie lut 13, 2011 9:32 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Ja tak jak mówiłam..też wzięłam ze schronu najbardziej chorego kota, ale nie planowałam go oddawać dalej. Zostawiłam u siebie. Nie każdy się nadaje do DT - ja nie bo po 2-3 dniach juz jestem tak przywiązana że nie potrafiłabym go oddać..ja wiem że to może w głowie sobie trzeba odpowiednio "poustawiać" ale mówię Wam -nie potrafię niestety i podziwiam tych którzy się z tymi ciężkimi emocjami zmagają ;-)
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Post » Nie lut 13, 2011 10:06 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

O no to na ich strony muszę zajrzeć koniecznie :)
Jeszcze dziś to zrobię ! :D

24102007

Post » Pon lut 14, 2011 10:41 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Potrzeba duuużo DT viewtopic.php?f=1&t=120316
Pan Stanisław zmarł na zawał :( Jego żona została całkiem sama, nie da rady z taką ilością zwierząt :(
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon lut 14, 2011 20:23 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

ja już odpisałam na wezwanie o pomoc :*

24102007

Post » Pon lut 14, 2011 21:43 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Nie chciałby ktoś wziąć na DS takich maluchów? Tymczas póki co jest, jednak maluchy potrzebują DS :(
http://www.youtube.com/watch?v=Dh5L-XR7qHI

Primaa .

Od: Pon lut 14, 2011 21:37

[poprzednia][następna]