Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro maja 13, 2020 19:18 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

ani_ pisze: na pewno wszystko będzie dobrze. :ok:

Tak jest! Innej opcji nie ma. Nadia ma tylko tego jednego maluszka, jest dla niej całym światem. Ona bardzo rzadko wychodzi z kosza, pilnuje go, przytula, karmi...itd. On koszyka jeszcze nie opuszcza, jest za malutki, główkę ma wielkości piłeczki pingpongowej, na zdjęciach wydaje się większy, ale to kruszynka.
Kolejny raz muszę wystawić laurkę moim kotom. Bardzo zaciekawione były Nadią i Witusiem, podchodziły pod drzwi, ale kotka najprawdopodobniej bala się o synka i rzucała się w stronę drzwi. Koty chyba ją zrozumiały, bo dały spokój. Udają, że za drzwiami kuchennymi nic nie ma i już, nie podchodzą nawet.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro maja 13, 2020 21:28 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

I tak będzie! Nadia wypięknieje, a Wituś zaraz tak urośnie, że go nie poznamy :201461 :D

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Czw maja 14, 2020 7:24 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Wszystko w porządku, jak na razie. Trochę później dzisiaj wstałam niż zwykle, pogoda taka pościelowa :wink: Pada, jest chłodno, ale deszcz potrzebny i niech sobie popada.
Najbardziej chyba ucieszył mnie widok kupy w kuwecie Nadii :oops: Nie wiem, co zadziałało, ale ważny jest efekt. Koty już po śniadaniu, teraz sobie śpią. Nadia zjadła swoją porcję ze smakiem, teraz karmi synka. Z takimi maluszkami różnie bywa, to bardzo delikatne istotki, ale mały wygląda świetnie. Sam jeszcze nie je, ale mama ma dużo pokarmu.

ewar

Post » Czw maja 14, 2020 9:26 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

ewar pisze:Wszystko w porządku, jak na razie. Trochę później dzisiaj wstałam niż zwykle, pogoda taka pościelowa :wink: Pada, jest chłodno, ale deszcz potrzebny i niech sobie popada.
Najbardziej chyba ucieszył mnie widok kupy w kuwecie Nadii :oops: Nie wiem, co zadziałało, ale ważny jest efekt. Koty już po śniadaniu, teraz sobie śpią. Nadia zjadła swoją porcję ze smakiem, teraz karmi synka. Z takimi maluszkami różnie bywa, to bardzo delikatne istotki, ale mały wygląda świetnie. Sam jeszcze nie je, ale mama ma dużo pokarmu.

Lubię do Ciebie zaglądać wtedy zaczynam optymistycznie dzień. Cieszę się że koty zaopiekowane i szczęśliwe a maluszek i Nadia mają domek, tymczasowy ale mają.
Miłego dnia :1luvu:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw maja 14, 2020 9:38 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Obrazek

Gosiagosia

Post » Czw maja 14, 2020 10:01 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Gosiagosia pisze:Lubię do Ciebie zaglądać wtedy zaczynam optymistycznie dzień.

Miło mi to czytać, dziękuję :1luvu: Nie lubię narzekać, bo to wywołuje złe emocje, ale czasem się nie da. Zmartwień mi nie brakuje, ale nie jest źle na razie i tak trzymać :ok: Kotką i jej synkiem interesują się już ludzie, jeden domek fajnie rokuje, ale najpierw trzeba i kotkę i kociaka wyprowadzić na prostą. On jest jak maskotka, taka kocia miniaturka, cudo :1luvu: Sporo jeszcze zabiegów przed nimi, ale jestem do tego przyzwyczajona. Nie ma problemów z podawaniem leków, Nadia jest w pełni obsługiwalna. Próbowałam jej podciąć pazurki, ale wcale nie ma długich, jestem zdziwiona. Brzuch ma nadal duży, wiem, że nie od razu będą efekty leczenia, trzeba czasu. Nie zauważyłam, aby coś ją bolało, naprawdę wydaje się być szczęśliwa.

ewar

Post » Czw maja 14, 2020 12:23 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Moja biedna Jadzia ma pod górkę :( W całej Stalowej Woli deszcz ledwie siąpi, a pod hutą zdrowo pada. Jadzia jest łysawa teraz, na pewno jest jej zimno. Musi też przechodzić przez wysoką trawę, no biedna jest :( Znowu obcięłam kawałek dreda :ok: , ale na karku, między łopatkami ma kleszcza, tego nie usunę. Podjadła sobie, mam nadzieję, że nie będzie głodna. U Kulek było Sreberko :ok: :lol: , ufff!!! Głodna była, ale jak zwykle tylko mięso jadła. Był też nowy buras, jak zmokła kura, chociaż już nie padało, ale wokół wysokie trawy. Czekał cierpliwie na jedzenie. W domku któryś z kotów był, bo polary były cieplutkie. Muszę je wymienić, bo pewno już brudne, a zapowiadają zimne dni.
Zdjęć dzisiaj nie robiłam.

ewar

Post » Czw maja 14, 2020 12:30 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

ewar pisze:Moja biedna Jadzia ma pod górkę :( W całej Stalowej Woli deszcz ledwie siąpi, a pod hutą zdrowo pada. Jadzia jest łysawa teraz, na pewno jest jej zimno. Musi też przechodzić przez wysoką trawę, no biedna jest :( Znowu obcięłam kawałek dreda :ok: , ale na karku, między łopatkami ma kleszcza, tego nie usunę. Podjadła sobie, mam nadzieję, że nie będzie głodna. U Kulek było Sreberko :ok: :lol: , ufff!!! Głodna była, ale jak zwykle tylko mięso jadła. Był też nowy buras, jak zmokła kura, chociaż już nie padało, ale wokół wysokie trawy. Czekał cierpliwie na jedzenie. W domku któryś z kotów był, bo polary były cieplutkie. Muszę je wymienić, bo pewno już brudne, a zapowiadają zimne dni.
Zdjęć dzisiaj nie robiłam.

U nas nie pada chociaż jest pochmurnie. Idę z Emi na spacer bo może się rozpadać.

Gosiagosia

Post » Czw maja 14, 2020 14:22 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Nadia ma straszny świerzb w uszkach :( Ile mogłam to wyczyściłam, ale stronghold i oridermyl powinny sobie z tym poradzić. Malec też ma, ale teraz niczego jeszcze nie można podawać. Nadia ze smakiem zjadła zupkę Cosmy, jej zresztą wszystko smakuje :lol: Na razie przerwa w jedzeniu, musi poczekać do kolacji.

ewar

Post » Czw maja 14, 2020 16:55 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Zgadzam się z mir.ka, że Rude jest piękne :) Uroczy jest Wituś i niech sobie z mamą Nadią będą zdrowi i znajdą dobry domek! Jak widać, własnie nadrobilam kilkudniowe zaległości czytelniane :)
A buras niedawno poznany - oj cudny... Taki "Felkowy", klasyczny :)

U nas też dość zimne dni, a już noce to brrr... Wiem, dlaczego tak... Bo schowałam zimowe kurtki, rękawiczki i szaliki, a wyjęłąm kilka dni temu letnią sukienkę i sandały... No to musiało się zrobić zimno, prawda? Tylko kotów szkoda... I innej żywiny bezdomnej...
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Czw maja 14, 2020 18:55 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Nul pisze:A buras niedawno poznany - oj cudny... Taki "Felkowy", klasyczny

Mnie się też on ogromnie podoba.
Wituś będzie chyba marmurkiem. Mam nadzieję, że ogólnie jest zdrowy, że mleko mamy, poważnie w końcu chorej kotki jest wystarczająco odżywcze. Wciskam mu trochę pasty witaminowej, sam nie potrafi jeszcze jeść. Kotka oddycha za szybko, ponad 60 oddechów na minutę, a powinno być poniżej 30. Apetyt ma, korzysta z kuwety, myje się, dba o dziecko, to są dobre objawy. Dopiero drugi dzień dostaje antybiotyk, podobnie jak lek na wątrobę, zbyt wcześnie więc na jakieś efekty. Trzeba czekać. Brzuch ma wciąż ogromny.

ewar

Post » Czw maja 14, 2020 19:30 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

[quote="ewar"
Mnie się też on ogromnie podoba.
Wituś będzie chyba marmurkiem. Mam nadzieję, że ogólnie jest zdrowy, że mleko mamy, poważnie w końcu chorej kotki jest wystarczająco odżywcze. Wciskam mu trochę pasty witaminowej, sam nie potrafi jeszcze jeść. Kotka oddycha za szybko, ponad 60 oddechów na minutę, a powinno być poniżej 30. Apetyt ma, korzysta z kuwety, myje się, dba o dziecko, to są dobre objawy. Dopiero drugi dzień dostaje antybiotyk, podobnie jak lek na wątrobę, zbyt wcześnie więc na jakieś efekty. Trzeba czekać. Brzuch ma wciąż ogromny.[/quote]
Oby Nadia wyzdrowiała :ok: :ok:

Gosiagosia

Post » Pt maja 15, 2020 6:49 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Koty po śniadaniu, leki podane, woda wymieniona, kuwety posprzątane, mogę zajrzeć na forum. Nadia szczęśliwa, jest najedzona i ma swoje dziecko przy sobie. Maluszek to sam miód. Nie je jeszcze sam, ale bawi się i z ciekawością wspina się na rant koszyka, żeby poobserwować, co tam " w wielkim świecie".
Wczoraj dostałam filmiki i zdjęcia z domku Brysia. Jest naprawdę dobrze. Domek Brysia i domek Bezy i Amber zaprzyjaźniły się, na razie tylko rozmawiają przez telefon, ale już są umówione na spotkania, jak tylko to będzie możliwe. Czegoś takiego jeszcze nie przerabiałam :lol: Fajnie, prawda?

ewar

Post » Pt maja 15, 2020 6:58 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Super wieści.
Obrazek

Gosiagosia

Post » Pt maja 15, 2020 9:24 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Mela i Ptysia ( teraz zdrobniale Pysia) już śpią w łóżku. Czują się tak, jakby od zawsze mieszkały w tym domku. Fajne domki, fajne koty, wszystko się świetnie układa.

ewar

[poprzednia][następna]