Malutka Sasanka z wrocławskiego schroniska <3

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 30, 2012 12:44 Re: Nowe nabytki w DT - Wąski [*] oraz Jaś i Małgosia.

Co do znaczenia, czytałam że folia aluminiowa może pomóc. Koty jej nie lubią, wydaje nieprzyjemne dźwięki. Albo spryskać czymś, czego kot nie lubi, moją oduczułam żebrania za pomocą cebuli (kot jęczy, bo widzi że jeść robisz, cebula pod nos i już się odechciewa ;) ).
Trzymam kciuki za Małgosię, dobrze że przynajmniej na wadze nie straciła :ok: :ok:
Czajniczek krąży wokół Słońca po eliptycznej orbicie, lecz jest za mały do wykrycia przez nawet najlepsze teleskopy. W związku z tą jego właściwością nie można dowieść jego nieistnienia. (...)

Ratio

Od: Wto sie 14, 2012 12:12

Post » Wto paź 30, 2012 22:41 Re: Nowe nabytki w DT - Wąski [*] oraz Jaś i Małgosia.

Ratio pisze:Co do znaczenia, czytałam że folia aluminiowa może pomóc. Koty jej nie lubią, wydaje nieprzyjemne dźwięki. Albo spryskać czymś, czego kot nie lubi, moją oduczułam żebrania za pomocą cebuli (kot jęczy, bo widzi że jeść robisz, cebula pod nos i już się odechciewa ;) ).
Trzymam kciuki za Małgosię, dobrze że przynajmniej na wadze nie straciła :ok: :ok:

:ryk: przepraszam za ten śmiech, ale wyobrażam sobie co bym miała, gdybym folie aluminiową całą udostępniła moim futrom - byłaby wszędzie, bo uwielbiają się nią bawić - od turlania kuleczek z folii, poprzez rozrywanie jej, do "opakowywania" się nią, zawijania, rolowania, turlania w niej itp, a dźwięki folii aluminiowej to największy wabik na mojego Zenia :twisted: dlatgo teraz kanapki pakuję do pudełeczka a nie w folię...

Biedny Jasio :( doczytałam tutaj co z nim się dzieje... bardzo pechowe te maluszki są...
może Państwo niech spróbują z obróżkami feromonowymi, tak jak dziewczyny zasikańcom często je aplikują i zwykle to pomaga...
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Wto paź 30, 2012 23:37 Re: Nowe nabytki w DT - Wąski [*] oraz Jaś i Małgosia.

No folia aluminiowa najlepszym przyjacielem Maszkaronów ;) Ewidentnie ją kochają (kulki ulubiona zabawa) :oops: Ja za to słyszałam że odstrasza koty skórka z pomarańczy (można nacierać rzeczy jej wewnętrzną stroną), ale nie sprawdzałam osobiście. Moja znajoma za to dziecięce łóżko opancerzyła :>

Napiszę jutro o tych obróżkach, strasznie tym maluchom się nie układa cholera :( A ja mam pierwszego siwego włosa - jak nic przez nie :roll:

viris

Od: Nie cze 01, 2008 19:26

Post » Czw lis 01, 2012 12:52 Re: Nowe nabytki w DT - Wąski [*] oraz Jaś i Małgosia.

Haha, no to rzeczywiście pomysł do bani :twisted: Moja to raczej się boi, ale co "kot to obyczaj" ;)
Czekam na wieści :ok:
Czajniczek krąży wokół Słońca po eliptycznej orbicie, lecz jest za mały do wykrycia przez nawet najlepsze teleskopy. W związku z tą jego właściwością nie można dowieść jego nieistnienia. (...)

Ratio

Od: Wto sie 14, 2012 12:12

Post » Czw lis 01, 2012 21:06 Re: Nowe nabytki w DT - Wąski [*] oraz Jaś i Małgosia.

Właśnie znalazłam ślad po szczochu na łóżku. Jestem załamana ;(

viris

Post » Śro lis 07, 2012 18:00 Re: Nowe nabytki w DT - Wąski [*] oraz Jaś i Małgosia.

Nie pisałam ostatnio, bo brakuje mi sił na wszystko. Ogólnie wszystko się wali. Kroił się domek do Małgoś i wszyscy razem "zaryzykowaliśmy", zobaczymy co z tego będzie.

Małgoś od wczoraj jest w nowym domku, ale to taki nowy domek na mocną próbę - bo niestety ani kupa Małgoś nie wróciła totalnie do normy ani problem z siuraniem nie zniknął. Więc obawiam się, że Małgoś wróci. Ludki bardzo super, na prawdę - ale nie oszukujmy się - Gosia mimo swojej wielkiej urody jest kotem po prostu problematycznym. Miałam wielkie nadzieje nowy dom = nie będzie sikania. Ale na dowidzenia, jak się zbierałam już by ją tam zostawić naszczała mi do torebki, a teraz też dowiedziałam się, że potem siś był tam gdzie nie powinien - więc załamana jestem w dalszym ciągu :(

Z dobrych wieści Jaś na razie super - więc oby było tak dalej!

viris

Post » Śro lis 07, 2012 19:57 Re: Nowe nabytki w DT - Wąski [*] oraz Jaś i Małgosia.

jednak mimo twoich czarnych myśli trzymam kciuki aby wszystko poszło dobrze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
skoro zaryzykowali to może mają na tyle cierpliwości i wyrozumiałości aby to przetrzymać. To sikanie ma jakieś podłoże tylko jeszcze najwyraźniej nie udało się go znaleźć (chyba, że to wynika z jej złego samopoczucia związanego z chorobą)
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Sob lis 10, 2012 8:32 Re: Nowe nabytki w DT - Wąski [*] oraz Jaś i Małgosia.

Wieści od Małgoś napływają cały czas :1luvu: Oczywiście, to było do przewidzenia - Małgośka szybko pokazała swój cudowny charakterek kota który musi mieć ludzia i koniec. Mruczy, ugniata, mizia się i tak 24 na dobę :)

Wpadka była tylko jedna na samym początku (nie licząc mojej torebki haha). Tak więc cały czas trzymamy kciuki!

viris

Post » Sob lis 10, 2012 9:03 Re: Nowe nabytki w DT - Wąski [*] oraz Jaś i Małgosia.

No to dużo kciuków za kitkę! :ok: :ok: :ok:
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Sob lis 10, 2012 18:32 Re: Nowe nabytki w DT - Wąski [*] oraz Jaś i Małgosia.

No i wykrakałam, Jaś znowu zaczął znaczyć. Idą na kastrację - jeśli nie pomoże Jaś będzie znowu kotem bezdomnym :(

viris

Post » Sob lis 10, 2012 19:58 Re: Nowe nabytki w DT - Wąski [*] oraz Jaś i Małgosia.

viris pisze:No i wykrakałam, Jaś znowu zaczął znaczyć. Idą na kastrację - jeśli nie pomoże Jaś będzie znowu kotem bezdomnym :(

Pomoże, co ma nie pomóc, przecież nie sikał po kątach wcześniej, dorosło mu się szybko i tyle. Kciuki trzymam za łobuza. :)

Kasiaufo

Od: Pon wrz 08, 2008 18:57

Post » Nie gru 16, 2012 15:11 Re: Nowe nabytki w DT - Wąski [*] oraz Jaś i Małgosia.

Jaś po zabiegu, na razie jest okej. Małgosia też rozkochała swoich ludzi na maxa w sobie. Ma czasem luźne kupy, ale nie ma już takich dramatów jak wcześniej :)

A tymczasem bazarek na dogo (jeśli ktoś nie ma konta a chce licytować to można do mnie pisać).

http://www.dogomania.pl/forum/threads/237497

viris

Post » Nie gru 16, 2012 18:39 Re: Nowe nabytki w DT - Wąski [*] oraz Jaś i Małgosia.

Widzisz wszystko się ułożyło :mrgreen: A jak z sikaniem Małgosi ??
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto gru 18, 2012 16:08 Re: Nowe nabytki w DT - Wąski [*] oraz Jaś i Małgosia.

Dwa razy się zdarzyło, ale teraz ludki uważają i nie zostawiają nic na co mogłaby nasiurać. Na łóżko nie nasikała ani razu u nich :)

viris

Post » Wto gru 18, 2012 18:26 Re: Nowe nabytki w DT - Wąski [*] oraz Jaś i Małgosia.

Dzięki JaEwka za przelew :* Rozliczenie uzupełniam.

viris

[poprzednia][następna]