OTW5-Świat koci i Żuniek.Nie jest fajnie:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie gru 11, 2011 18:40 Re: OTW5-(Kocia bieda s.33/DT! Tymczasujemy :(

hanelka pisze:U mnie „światłe ludzie” ludzie są wręcz „pewne”, że szczury są przez koty, bo koty je zwabiają i te karmicielki, co żarcie zostawiają. A przez te koty to jeszcze tylko choroby som.
Nie pogadasz. Nie przekonasz. Nawet jak szczur dupę odgryzie, to i tak wszystko będzie przez te koty... :(

prawde godosz.
ja tez tak słyszę.
Ale tutaj babonowi pewnie nie tyłek podgryzły.Z tym by sie pogodziła. :mrgreen: Tylko w piwnicach dobra wszelakie stoją.I to zostało napoczęte.

Monika, one sa fankami. Ale kocie sprawy to ten grzech na honorze rzeczonego.Jak w tamtą zimę koty truć chcieli to plakaty o karalności i takie tam..wieszałyśmy głownie pod kościołami i poradniami zdrowia.To odniosło skutek.Plus wizyty SM.

Niech lepiej koty trzymają się z dala od tego bloku. Zaraz trutki będą.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie gru 11, 2011 18:53 Re: OTW5-(Kocia bieda s.33/DT! Tymczasujemy :(

Babona wcale mi nie żal, ani jej dobra wszelakiego :mrgreen:
Znasz sytuację osobiście, więc moje dywagacje to tylko takie luźne przemyslenia. I pewnie dobrze, że koty się stamtąd wyniosły, bo mogłoby tak być że "Murzyn (kot) zrobil swoje, Murzyn (kot) może odejść". Pewnie nie trafiłby do moherowej glowy argument, że tylko permanentna obecność kotów chroni przed gryzoniami. No i trudno byłoby wymagać, żeby ktoś utrzymywał porządek przy kotach.
Ja tak tylko mimochodem wspomialabym o śp. Lechu, że on kochal koty... I jego brat też... Z czystej zlosliwości :twisted:

Twarde argumenty, w postaci przepisów, ustaw i inszych straszliwości połączonych z paragrafami (najlepiej z k.k.) widać lepiej działają niż zwykłe miłosierdzie...
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Nie gru 11, 2011 19:00 Re: OTW5-(Kocia bieda s.33/DT! Tymczasujemy :(

Pochwalę na wątku Muszkę :ok:
Przytyła :ok:nawet znacząco :mrgreen: o błyszczącym i mięciutkim futerku nie wspomnę :D
i co najważniejsze :!: już bez przekonania podgryza mi rękę ,ba nawet poliże rękę ,
zanim ugryzie .Nie wiem tylko czy to taka niedzielna łaskawość kota ,czy zmienia się ,
co prawda dostały rc calm do szamania i Muszka też konsumowała ,ale to tak szybko
nie działa :mrgreen:
Jest stałym nadzorcą w czasie sprzątania kuwet ,oczywiście to ja macham szuflą a ona
odbiera robotę :mrgreen:
Wciąż zastanawiam sie nad wiekiem Muszki i wychodzi mi że to będzie raczej duża dziewunia :1luvu: a ma teraz około roku ,po przepuklinie i operacji śladu nie ma :D :D

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Nie gru 11, 2011 19:06 Re: OTW5-(Kocia bieda s.33/DT! Tymczasujemy :(

Moniczko, wiem że to luźne przemyślenia i z przymrużeniem oka :wink:

Mogę napisać tylko,że koty przed śmiercią uratowały przepisy z nr telefonów gdzie należy zgłosić wszelkie dziwne zwierzęce sprawy. A przede wszystkim wywieszone plakatki.Coś w rodzaju oświadczenia kota zagrożonego otruciem .Został tam podany nr bloku gdzie koty mieszkały.I chyba ten nr bloku uratował koty.Każdy pod kościołem sobie poczytał co katolik robi z kocimi dziećmi i ich rodzicami.

Iwonko, dzięki za wieści o Muszce.Po świetach ruszymy ostro z Muszką. I z innymi moimi kotami.Mam 3 pakiety wykupione u CA dzięki Wam :1luvu: + moje wypociny na portalach może dadzą efekt zadowalający.
Obrazek

ASK@

Post » Pon gru 12, 2011 9:17 Re: OTW5-(Kocia bieda s.33/DT! Tymczasujemy :(

Dzień przywitałam nie tylko sprzątając sikuny.To,że znalazłam nowe miejsce mnie nie dziwi. To,ze je znalazłam to mnie dziwi 8O Koty prowadzą ze mną chyba grę na bystrość. Czy zgadnę gdzie?
Dzień zaczął się od chwilowej radochy,że Żuk zrobił siusiu.A potem radocha poszła precz, bo mały zaczął wymiotować, dusić się i strasznie płakać.Z pupinki wylatywała mu zielona ciecz.Z gardziołka piana.Kto miał uchyłka ten wie jak to strasznie wygląda.Jak zwierz sie męczy.Nie można pocieszyć się dobrym i spokojnym stanem kota. Nigdy nie można.
Tolfina, torecan i telefon do weta. TZ po nocce wrócił i ma pojechać.Czekam na wieści próbując nie wpaść w histerię.
Obrazek

ASK@

Post » Pon gru 12, 2011 9:23 Re: OTW5-(Kocia bieda s.33/DT! Tymczasujemy :(

Trzymajcie się z Żuczkiem :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon gru 12, 2011 9:24 Re: OTW5-(Kocia bieda s.33/DT! Tymczasujemy :(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Pon gru 12, 2011 9:27 Re: OTW5-(Kocia bieda s.33/DT! Tymczasujemy :(

Ściskamy wszystkie foootrzaste i wielkiego Żuczunia (naprawdę urósł :ok: ) dwa razy.
:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pon gru 12, 2011 9:28 Re: OTW5-(Kocia bieda s.33/DT! Tymczasujemy :(

Żuczku, trzymaj się Skarbie :ok:

A o trucicielach kotów nic mnie nie mówicie, bo jak sobie przypomnę Promysia, to mam ochotę wziąć jakąś pałę i zrobić obchód po osiedlu :twisted:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon gru 12, 2011 15:06 Re: OTW5-(Kocia bieda s.33/DT! Tymczasujemy :(

Żuczku :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pon gru 12, 2011 16:18 Re: OTW5-(Kocia bieda s.33/DT! Tymczasujemy :(

Żuk ma zapalenie jelit. Jest na antybiotyku. Mamy utrzymać nospę, zmienić dietę i strzelać tolfiną+torecanem doraźnie. Kondycja malca jest niezła.Ale co nas nastraszył to nastraszył. Pęcherz pusty za to brzuszek mega zagazaowny.
Mały jest troche nieswój. Kupiłam conwę miesną dziś dodatkowo i kuraka.
Wczoraj hasał, biegał zaczepiał koty a dziś taka hafciarka z niego. Obu otworowa.W różnych kolorach paprająca.
Czasem myślę (często myślę :cry: ) czy mam prawo go ciągnąć do życia. Co z tego,że on wesól, urósł i w ogóle nie zdaje sobie sprawę ze swej inności.Korzysta z życia łapeczkami wszystkimi. Ma rozumne oczka i wie,że mu wiele wolno. Ale...
Dziś TZ nad nim biedolił. Ja po cichu.Czasem mam poczucie winy.
Ale nie wiem jak podjąć decyzję ostateczną jak kot trzyma sie życia całym sobą?Tylko dlatego,że jest inny?
Zajmując się kotami trzeba nauczyć sie pokory. Cieszyć się chwilką.Bo ona już przepadnie gdzieś tam między michami i zwirkiem.

Z tego wszystkiego zapomniałam :oops: Wujostwu meksykance i Reniferowi podziękować za wizytę. :1luvu: I za Mikołaja dla naszych kotów. Bardzo Wam dziękujemy :1luvu:
Obrazek

ASK@

Post » Wto gru 13, 2011 18:28 Re: OTW5-(Kocia bieda s.33/DT! Tymczasujemy :(

:1luvu: :1luvu: CO TAM U WAS??
Jak Żuk??? :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Wto gru 13, 2011 18:32 Re: OTW5-(Kocia bieda s.33/DT! Tymczasujemy :(

Żuczek mocny chłopak ,musi wyjść z tego.Nie ma innej opcji.Kciukasy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Śro gru 14, 2011 7:58 Re: OTW5-(Kocia bieda s.33/DT! Tymczasujemy :(

Rafik i Lila już po zabiegu. Oczywiście kaftanika dla panienki znaleźć nie możemy. :roll: A są gdzieś aż dwa. Zapadły się pod ziemię.
Żuk lepiej.Ale cwaniaczek z niego wielki.Juz wie z czym sie do niego idzie .Czymś strasznym i bólem grożącym.Rano daje mu zastrzyki.Dzis siedział u Danki i jak weszłam wyleciał przeszczęśliwy do mnie.Siedzi tam jak koty jedzą normalne :wink: a właściwie wg Żuczka nienormalne :roll: jedzenie. Zobaczył co mam w ręku i spierdzielił.Łukiem omijał mnie i córkę.Zmolestowany i zakuty został w kącie pyszcząc na mnie i na niegodność świata. A ten wyrzut w oczach.Dużo czasu zajmuje nam szykowanie mu jedzenia. Dojrzeliśmy do zakupu blendera.On rośnie i żarełka też coraz wiecej potrzeba.Przecieranie jest ponad jego siły i wytrzymałość głodnego żołądka.
Obrazek

ASK@

Post » Śro gru 14, 2011 10:05 Re: OTW5-(Kocia bieda s.33/DT! Tymczasujemy :(

:1luvu: :1luvu: witamy się środowo :!: :!:
Żuczku :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

[poprzednia][następna]