50kotów Darłowo- czas sterylek. Zapraszam do III wątku ! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie maja 01, 2011 14:02 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych... mamy pierwsze maluchy

Kominiarzu, od Cioci uściski :1luvu:
Wygląda cudnie, jaaakie skubaniec ma futro umaszczone 8O

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Nie maja 01, 2011 14:28 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych... mamy pierwsze maluchy

Carmen201 pisze:Kominiarzu, od Cioci uściski :1luvu:
Wygląda cudnie, jaaakie skubaniec ma futro umaszczone 8O

Jest cuuudny, jest :1luvu: :1luvu:

CatAngel zgodziła się na przekazanie mi postu :mrgreen: Napisałam do moda. Już niedługo zamieszczę piękne metamorfozy darłowskich w nowych domach :1luvu: a wydaje mi się, że jest co podziwiać :D
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pon maja 02, 2011 15:02 Re: 40 kotów Darłowo- metamorfozy post 3 :)

Metamorfozy zrobione ;)
Muszę tylko jeszcze napisać do niektórych domków z prośbą o ładne, nowe fotki, bo np. nie mam żadnych zdjęć Tęczy z DS, a na pewno wypiękniała :)

Dostałam też sms'a od Eli, że u syjamek wszystko w porządku, tylko dalej walczą z robalami :( Może Wy znacie jakiś dobry środek na pozbycie się ich ? Ela ma filmiki i zdjęcia panienek, ale nie ma dostępu do neta :| Ale pisała, że postara się je jakoś zamieścić w necie ;)
Obrazek

kinia098

Post » Wto maja 03, 2011 20:13 Re: 40 kotów Darłowo- metamorfozy post 3 :)

kinia098 pisze:Metamorfozy zrobione ;)

Dopiero teraz obejrzałem, wyszło super, jestem pod wrażeniem :) Doskonała reklama Twoich działań, serio!

Jakby co to ja cały czas pilnuję ogłoszeń. Faktycznie, w okresie świąteczno-majówkowym był niejaki zastój. Niemniej Bulwa ma na Allegro całkiem sporo obejrzeń - 444. Plamka ma 340 i jednego obserwatora, a Czarny 307 i dwóch obserwatorów. W czwartek "aukcje" się kończą, to pododaję do nich nowe zdjęcia i umieszczę ponownie. Na Kokosach wyniki podobne, tylko 10 razy mniej obejrzeń.

Z innych portali, na Anonsach nie odświeżałem już ogłoszeń, bo się skończyły i miały bardzo kiepską oglądalność, a były płatne (niewiele, bo po 1 zł, ale zawsze). Za to przedłużyłem ogłoszenia na portalu trojmiasto.pl, tam przez miesiąc było po 70-170 obejrzeń, niewiele w stosunku do Allegro, ale to bezpłatny portal więc niech sobie wiszą ;)

Pozdrawiam serdecznie - jutro niestety do pracy :(

Adam
aburacze

Post » Wto maja 03, 2011 22:21 Re: 40 kotów Darłowo- metamorfozy post 3 :)

u syjamek wszystko w porządku, tylko dalej walczą z robalami

Kinia, a byly robione badania kalu ?
Bo tak w ciemno to nie ma co.
Podtruwanie kotow na darmo, cholera wie co w nich siedzi.

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Śro maja 04, 2011 19:15 Re: 40 kotów Darłowo- metamorfozy post 3 :)

Glutek był dziś u weta. Dostał zastrzyki i w piątek mamy jechać ponownie. Teraz grzeje się na grzejniku :)) Kupka już o wiele lepsza, bo wcześniej to nawet nie wiedziałam jak to określić... Wet zauważył też dziś, że Glutek ma jakieś anatomiczne zmiany w tchawicy ? o.O Ale to tak na razie tylko po omacku, więc chyba jeszcze nie ma co panikować ;))

Agor-ia pisze:
u syjamek wszystko w porządku, tylko dalej walczą z robalami

Kinia, a byly robione badania kalu ?
Bo tak w ciemno to nie ma co.
Podtruwanie kotow na darmo, cholera wie co w nich siedzi.

Chyba nie, Ela nic nie wspominała.

aburacze pisze:
kinia098 pisze:Metamorfozy zrobione ;)

Dopiero teraz obejrzałem, wyszło super, jestem pod wrażeniem :) Doskonała reklama Twoich działań, serio!
Niemniej Bulwa ma na Allegro całkiem sporo obejrzeń - 444. Plamka ma 340 i jednego obserwatora, a Czarny 307 i dwóch obserwatorów. W czwartek "aukcje" się kończą, to pododaję do nich nowe zdjęcia i umieszczę ponownie. Na Kokosach wyniki podobne, tylko 10 razy mniej obejrzeń.

Dziękuję ;)
Co jakiś czas będę je aktualizować, bo na razie tak na szybko to było robione ;)
Czarny ma dwóch obserwatorów 8O Mam nadzieję, że ktoś się w końcu zgłosi :)

Niestety 2 kotki ze "stada Plamki" chyba się już okociły :strach: :strach: Ale nie miały tak wielkich brzuchów !!! Myślałam, że jeszcze mam trochę czasu... A jednak nie.. Jakoś zadziwiająco wklęsłe i chude dziś były :|
No i suprajs pod Biedronką też mamy niezły.. Zauważyłam dziś, że kot, który do tej pory wydawał się kocurem, jest.. kotką ! I to w ciąży.................. A, no i jeszcze ucieka na mój widok. Cuuuuuuuudownie :roll: Ze stada Malizny ten pingwin to też chyba kotka.. kotna....
Obrazek

kinia098

Post » Śro maja 04, 2011 19:32 Re: 40 kotów Darłowo- metamorfozy post 3 :)

Kinia ja ci kiedyś coś zrobię.
Czemu ty nie łapiesz jakiegokolwiek. Pokrzywek przyjmie. Łapaj te "dziadówy" do króliczych klatek na przetrzymanie a w weekend na sterylkę.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Śro maja 04, 2011 21:19 Re: 40 kotów Darłowo- metamorfozy post 3 :)

Kinia, to doradz badanie w kierunku konkretnych pasozytow (cholera, nie jestem wetem, to nie wymienie teraz co te badania powinny uwzglednic), inaczej bedzie sie z nimi meczyc do us...nej ... wiadomo. Tak to bedzie wiadomo co konkretnie kociastym jest i czym to ubic.

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Czw maja 05, 2011 11:40 Re: 40 kotów Darłowo- metamorfozy post 3 :)

Dzień dobry!

Właśnie zakończyły się aukcje na Allegro. Plebiscyt wygrała Bulwa, miała 564 wyświetlenia. Plamka była na miejscu drugim z wynikiem 438. Czarny miał aż 432, czyli prawie ex aequo z Plamką!

Koty wystawiłem na Allegro ponownie:
1. Czarny: http://allegro.pl/czarny-przemily-czarn ... 69137.html
2. Bulwa: http://allegro.pl/bulwa-marmurowa-piekn ... 69298.html
3. Plamka: http://allegro.pl/plamka-sliczna-ksiezn ... 69629.html

Poza tym zrobiłem też Allegro Glutkowi :)
http://allegro.pl/glutek-pregowany-bard ... 51215.html

Adam
aburacze

Post » Czw maja 05, 2011 12:59 Re: 40 kotów Darłowo- metamorfozy post 3 :)

Myśmy wczoraj mieli łapać "brzuchate" - złapały się nie te co nam najbardziej zależało ale i tak dwie były w ciąży.

Wyrazy współczucia...

Cieszę się że Kominiarzowi się udało (i trochę żałuję że go nie wziąłem).

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Czw maja 05, 2011 14:19 Re: 40 kotów Darłowo- metamorfozy post 3 :)

Dyktatura pisze:Kinia ja ci kiedyś coś zrobię.
Czemu ty nie łapiesz jakiegokolwiek. Pokrzywek przyjmie. Łapaj te "dziadówy" do króliczych klatek na przetrzymanie a w weekend na sterylkę.

Jak ich się NIE DA złapać ! To są takie cholery, że nie wlezą. Wczoraj akurat stado Piti było głodne jak nigdy i podejrzewam, że któraś by wlazła. Ale co mi z tego, jak one się chyba już okociły i w dodatku byłam z Glutem, więc nie dałabym rady latać z łapką w jednej ręce, a w drugiej transporter z Glutem :( + plecak z karmą :/
Zrobię, to ja coś zaraz tym kotom... :evil: :evil: :evil:

Adam, dzięki wielkie za ponowne ogłoszenia :D tylko.. właśnie... mamy małą awarię :/ zauważyłam, że Glutek robi do kuwety... ale sika gdzie popadnie.. obsikał już swoje posłanko, nową poduszkę, którą mu w zamian za poprzednie podłożyłam oraz... nasz ręcznik.......... Drugą potrzebę idealnie załatwia w kuwecie, ale nie chce robić siusiu ! :evil: Co teraz ? :|

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ssb pisze:Myśmy wczoraj mieli łapać "brzuchate" - złapały się nie te co nam najbardziej zależało ale i tak dwie były w ciąży.

Wyrazy współczucia...

Cieszę się że Kominiarzowi się udało (i trochę żałuję że go nie wziąłem).

Właśnie pchają się najczęściej kocury albo te niepotrzebne :evil:
Oj tak, Kominiarz jest świetny :D Mamy jeszcze Czarnego, jak coś 8) Też pieszczoch :lol:
edit: ten długi czarny do Was z fermy to dziczek ?
Obrazek

kinia098

Post » Czw maja 05, 2011 14:27 Re: 40 kotów Darłowo- metamorfozy post 3 :)

kinia098 pisze:tylko.. właśnie... mamy małą awarię :/ zauważyłam, że Glutek robi do kuwety... ale sika gdzie popadnie..

Ja się trochę nie znam, ale na innych wątkach w takich przypadkach radzili, żeby zbadać czy kot nie ma np. zapalenia pęcherza. To że sika gdzie popadnie, zwłaszcza na miękkich rzeczach to może dlatego że go boli przy sikaniu... Bo poza tym to z kuwety umie przecież korzystać.

Myślę, że dobrze że są nowe ogłoszenia. Napisałem w Allegro że Glutek jest leczony, więc jakby co to potencjalny dom będzie wiedział że trzeba poczekać albo zająć się leczeniem.

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Czw maja 05, 2011 14:46 Re: 40 kotów Darłowo- metamorfozy post 3 :)

aburacze pisze:
kinia098 pisze:tylko.. właśnie... mamy małą awarię :/ zauważyłam, że Glutek robi do kuwety... ale sika gdzie popadnie..

Ja się trochę nie znam, ale na innych wątkach w takich przypadkach radzili, żeby zbadać czy kot nie ma np. zapalenia pęcherza. To że sika gdzie popadnie, zwłaszcza na miękkich rzeczach to może dlatego że go boli przy sikaniu... Bo poza tym to z kuwety umie przecież korzystać.

Jeszcze tego by nam brakowało :| Muszę jutro wspomnieć o tym wetowi.

aburacze pisze:Myślę, że dobrze że są nowe ogłoszenia. Napisałem w Allegro że Glutek jest leczony, więc jakby co to potencjalny dom będzie wiedział że trzeba poczekać albo zająć się leczeniem.

Pewnie, że dobrze ;) Może akurat ktoś się zakocha w tym obsmarkańcu :D :lol:
Obrazek

kinia098

Post » Czw maja 05, 2011 14:52 Re: 40 kotów Darłowo- metamorfozy post 3 :)

Który długi czarny ? Czarnych mamy ponad 10 sztuk ;) Po dłuższym czasie takich dzikich dziczków to zostało może z 10. Pozostałe 40 w mniejszym lub większym stopniu się oswoiło. Wczoraj Marlena próbowała odganiać koty patykiem (pchały się do transportera) to myślały że się z nimi bawi i go łapały... Odprowadzają nas, przyprowadzają, ocierają się o nogi...

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Czw maja 05, 2011 15:10 Re: 40 kotów Darłowo- metamorfozy post 3 :)

ssb pisze:Który długi czarny ? Czarnych mamy ponad 10 sztuk ;) Po dłuższym czasie takich dzikich dziczków to zostało może z 10. Pozostałe 40 w mniejszym lub większym stopniu się oswoiło. Wczoraj Marlena próbowała odganiać koty patykiem (pchały się do transportera) to myślały że się z nimi bawi i go łapały... Odprowadzają nas, przyprowadzają, ocierają się o nogi...

ło tego mi chodzi :mrgreen:
Obrazek

Wrzucam nowe fotki Pusi z DS :1luvu: Trafiła w reweeeelacyjne ręce :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]