Rotka wykarmiona przez Jamnisię.... prawie jak Romulus przez wilczycę

Ja pamiętam jak mając całe 16 lat przyszło mi układać mojego Torisia. Toriś jest Alaskan Malamutem, z tych co to im natura nie poskąpiła wielkości, dosyć dluga jak na malamuta sierść sprawia, że robi wrażenie wściekłego wilkołaka. To nic, że w rzeczywistości jest łagodnym, autystycznym, wiecznym szczeniakiem, który boi się stojaka na miski. No ale kiedy dorastał i przechodził ten paskudny wiek, w którym chciał sobie wszystkich i wszystko podporządkować było z nim wesoło. Kiedy wychodziłam z nim na spacery, ludzie widząc niewielkie, młode dziewcze z potworem na drugim końcu sznurka przytulali się do płotów, coby nie zakłócać potworowi spokoju. Ale szczytem była sytuacja, która mi się kiedyś przytrafiła tuż obok porzystanku autobusowego... Toriś ma to do siebie, że nienawidzi owczarków niemieckich. Nie wiem dlaczego, tak już ma. No i szłam sobie z nim spacerkiem w piękną wiosenną pogodę, słońce świeciło, kwiaty pachły, a po drugiej stronie ulicy pojawił się ON. Owczarek znaczy się. Toro ważył już wtedy jakieś 40 kg i był jednym wielkim mięśniem, jak to malamut. Nie muszę wam mówić, jak trudno było mu wyperswadować, że nic się nie dzieje i jak mnie nie posłucha to... no właśnie co ja mu mogę?
No więc zaczął się cyrk. Na takiego psiaka jest wtedy tylko jeden sposób... działać po psiemu. Tak więc idąc za radą szkoleniowców, z którymi Tora uczyliśmy manier rzuciłam potwora na ziemię, przygniotłam kolanem i czekałam aż się uspokoi (dla psów jest to próba zdominowania, co jest strasznym obciachem, zwłaszcza jak owczarek patrzy). Kto kiedykolwiek słyszał ryk upokorzonego malamuta, ten wie, że brzmi on jak zagryzający antylopę LEEEEEW. Trwało to jakieś 10 minut, bo uparta z niego bestia.
Wtem zorientowałam się, że obok jest przystanek pełen ludzi, i wygląda to pewnie conajmniej dziwnie

Po skończonej akcji, kiedy Toriś znowu chodził jak w zegarku spojrzałam na przystanek. Nie było na nim NIKOGO.
Dodam tylko, że w międzyczasie nie przejeżdżał żaden autobus