Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lip 11, 2010 20:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Ifciastu u mnie nie ma szans na kolejne koty, teraz moje tymczasy po zastrzykach na tasiemce sie rozchorowaly i liczba 24 kotow mnie przerasta!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Nie lip 11, 2010 21:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Marlon pisze:Ifciastu u mnie nie ma szans na kolejne koty, teraz moje tymczasy po zastrzykach na tasiemce sie rozchorowaly i liczba 24 kotow mnie przerasta!

Ja nawet nie oczekuję, że ktoś te koty weźmie... Poprostu zaproponowałam, że ja mogę wziąć koty, które są zaszczepione, dorosłe do siebie na tymczas od kogoś, kto w zamian mógłby wziąć te dwa maluchy... Ja przecież zdaję sobie sprawę, że jesteście zapchane kotami po sam nos, ale miałam cichutką nadzieję, że może jednak coś się da zrobić...

Pani sąsiadka chyba wyczuła, że sprawa kotów ruszyła moje serce i troszkę chyba to wykorzystuje... Powiedziała, że koty jeśli w tym tygodniu nie znajdą domów to je wypuści i już nie wpuści... Trochę mi to na szantaż wygląda...
Tłumaczę, że skoro były u niej 10tygodni to jak pobędą jeszcze trochę to nic się nie stanie... Mówi, że jej obrazy prześmiardną koopą i sikami... No to zaproponowałam, że dam żwirek drewniany, z niego mniej śmierdzi niż z bentonitu, że mogę dać kuwetę z filtrem i pochłaniacz zapachów i że mogę przychodzić jak ona nie ma czasu i sprzątać... Pani nie chce współpracować... Bo wtedy zaczyna się gadka, że koty drapią... Maluchy są karmione whiskasem, przyniosłam Purinę, na droższą mnie nie stać, ale Pani powiedziała, że takim badziewiem nie będzie karmić, nawet reklam nie ma, a przecież whiskas to jest to, co dla kota najlepsze :evil:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Nie lip 11, 2010 21:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Kurde chce karmic "najlepsza" karma a potem na dwor wywali ? Jaka ona ma ciezka sytuacje ze nie moze wziac tych kotow? Denerwuja mnie ci ludzie, to takjakbysmy my nie mialy ciezkiej sytuacji!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Nie lip 11, 2010 21:15 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Ona ma kotkę bialaczkową w domu, jej mąż nie bardzo akceptuje koty... Nie wnikam, to jest ich sprawa, ale mam wrażenie, że chcą się pozbyć kłopotu po prostu... Myślę, że Pani ich nie wyrzuci, że to tylko takie gadanie, żeby je zabrać... Ale w tej chwili zostawia tam otwarte okno, maluchy wychodzą kiedy chcą, już 2 potrącił samochód...
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Post » Nie lip 11, 2010 21:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Iwona, może porób ładne foty tym kociakom, wrzuć mi na maila zrobię allegro, może znajdą domki, spróbuj przekonać kobietę, żeby przetrzymała te kociaki tam jeszcze trochę, zrobimy ogłoszenia może choć część znajdzie domy, chyba w inny sposób nie damy rady pomóc.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie lip 11, 2010 21:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

mpacz78 pisze:Iwona, może porób ładne foty tym kociakom, wrzuć mi na maila zrobię allegro, może znajdą domki, spróbuj przekonać kobietę, żeby przetrzymała te kociaki tam jeszcze trochę, zrobimy ogłoszenia może choć część znajdzie domy, chyba w inny sposób nie damy rady pomóc.

No wlaśnie jutro tam idę z rana, postaram się zrobić maluchom jakieś fotki ładne. Ogłoszenia obiecałam, że zrobię, ja przecież nie pracuję, więc czasu mam masę :) Teraz zostały tylko 2 maluchy, jeden poszedł do domu, ale umowy Pani nie podpisała, dom wychodzący... Jej zależy na tym, żeby szybko koty oddać... Jutro je zabiorę jeszcze do weta, niby są odrobaczone i odpchlone, ale niech mój wet je obejrzy, postaram się go przekonać, żeby on je choć kilka dni u siebie przetrzymał... Zobaczymy...

ifciastu

Post » Pon lip 12, 2010 12:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Byłam dziś u weta z kociakami o których pisałam w sobote. Mają herpeswirusa. Jeden odszedł dziś w nocy.
Pozostała czwórka dostaje antybiotyk i krople do oczu. Mam nadzieję, ze dadzą rade.
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Pon lip 12, 2010 14:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

echtom pisze:Sabina, czy tamto konto w Multibanku jest aktualne? Chciałabym wdrożyć od tego miesiąca skromny stały przelew.

tak konto w multibanku jest i będzie na najpoważniejsze wydatki do przelewu na cito
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon lip 12, 2010 14:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

dramatyczna sytuacja zwierząt dobija.............
ja wyadoptowałam wczoraj stoczniową kasię a dziś małego johna.

mam mniej kotów niż zawsze ale jestem zmęczona upałami, mąż ma urlop, nadrabiamy braki remontowe w domu i chcemy pojeździć nad jezioro, więc musze sobie zrobić przerwę w dokacaniu. ale tymczasów z PKDT mam nadal ok 17.....ja sie gubie juz czasem w tym liczeniu.

jest konkurs na sterylki miejskie w gdyni- mam rozpisany projekt, ale trzeba wejść w regulamin i rozpisac go w specjalny druk- kto chetny? podam wszystkie procedury, ja sie tym nie mam czasu zająć, upał straszny, dzieci mi wyją od rana do nocy a żeby dobrze wypaść, trzeba się skupić.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon lip 12, 2010 18:55 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

uwaga w rossmanie jest promocja

fotoplakat (dobrej jakosci kolorowy plakat a4 ma grubym, papierze)
za 2zeta

plus zbiorcza opłata za zamowienie 4zeta. Przy 10 sztukach (mogą być różne) zdecydowanie się opłaca!

np. plakat ogolny kociakow z pkdt co monika kiedys robila u lukucia widzialam i na to sie takie nada idealnie: w miejscu gdzie wiadomo ze powisi zdecydowanie sugeruję zamówić, zwraca uwagę bardziej niz slabej jakosci wydruk z drukarki kolorowej
najlepiej zamowic zbiorczo, jak nie wiecie jak zrobic to ja to złożę do wydruku na zdjęcie.
tylko trzeba dzis konkretnie bo obowiazuje tylko do 14 lipca

http://www.fotouslugi.pl/fotoplakaty-i- ... D=13526371

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pon lip 12, 2010 19:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Byłam w niedzielę na wystawie kotów i tak się zastanawiam, bo ani Ciapkowo, ani Promyk nie miały swoich budek( bynajmniej ja nie zauważyłam), a zazwyczaj stoi klata z kociskami i wolontariuszki .
Może się w tym roku nie dogadali z Cat Club Sopot?

I wpadłam na taki dziwny pomysł,ale...
Czy PKDT nie mogłoby zrobić zbiórki na wystawie kotów rasowych?
Następna wystawa jest w sierpniu, w Sopocie.

Nie wiem jak to wygląda od strony organizacyjnej,ale na wystawie zawsze mnóstwo ludzi i trwa 8h(10-18.00) to cosik by się uzbierało...a jest lato i kotów mnóstwo...kasy mało...

Co o tym myślicie?

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pon lip 12, 2010 22:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Moje tymczasy były w stanie tragicznym baliśmy się z wetem że nie przeżyją ale dwa tygodnie leczenia antybiotykami i u jednego jeszcze maść do oczu i teraz znowu biegają aż spać nie idzie jedzą jak prosiaczki taki apetyt mają.Maluszek już umie sam jeść ale i tak do butelki jeszcze ją ciągnie.
Ten upał jest straszny u mnie jest 30 stopni w mieszkaniu koszmar i my i koty mamy dość takiej temperatury.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Wto lip 13, 2010 7:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

byłam w Sopocie na wystawie również, w niedziele kolo południa, przy drzwiach wejsciowych były osoby zbierające fundusze na Sopockie schronisko, (2 panie i stolik) po za tym żadnych innych organizacji, było potwornie gorąco, czy zawsze na wystawach tak jest? czy tylko Sopot nawala z klimą? (na wystawie kociej byłam pierwszy raz częsciej na psy chodziłam) szkoda mi było kotów i kociaków choć akurat one brykały beztrosko ;-) jak to mąż określił fajne kociaki ale nasze dachowce nie do ooddania jedyne w swoim rodzaju ;-)
Seja jak oceniasz tą wystawę? może masz porównanie?
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Wto lip 13, 2010 7:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Ja byłam na wystawie w ubiegłym roku w hali AWF-u i było równie gorąco, także brak klimy to chyba standard niestety, a przynajmniej u nas w Trójmieście :? Tu w Sopocie też kociaki były biedne, upał wykańczał, niektóre leżały padnięte. Szkoda kotów. Tyle się płaci za te wystawy, bo przecież i wystawcy płacą i zwiedzający, że organizatorzy mogliby się bardziej postarać i nie męczyć zwierzaków.
Moje kotulki: Diego i Kiara
Obrazek Obrazek Obrazek

Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los.

Fionca

Od: Pon cze 22, 2009 14:23

Post » Wto lip 13, 2010 9:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Klimy zawsze brak... to mi się najbardziej nie podoba
Zawsze gorąco i zawsze wszystkie bidy w futerkach ledwo żywe...

...koty piękne , zwłaszcza MCO :1luvu: wielkie kociska :D

Ivo płacze... idę...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

[poprzednia][następna]