CK ZUCHY(22!)-potrzebujemy wsparcia przy ogłoszeniach...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 21, 2010 20:49 Re: CK ZUCHY(26!)-nowy rudy Dexter (aktualizacja 1. strony)

aassiiaa pisze:Wstydliwy koteczek posiedział dzisiaj na kaloryferowym hamaczku :D . Biega dość wyluzowany. Ociera się i wdzięczy do Chochlika. Jakiekolwiek ruchu w mieszkaniu są niemile widziane :twisted:

I po co się ruszasz? :twisted:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pt sty 22, 2010 9:28 Re: CK ZUCHY(26!)-nowy rudy Dexter (aktualizacja 1. strony)

Chase jest chory - ma zapalenie ucha, zapalenie napletka, lekkie zapalenie jelit, bolesność w okolicy lędźwiowej. Ma też ciągle chore oczy (nawet moja Wala koszmarnie zaropiała - dzisiaj zawożę do labu posiew z oka) i nawrót świerzba (który spowodował zapalenie ucha) - zaczęło go tak swędzieć, że podrapał się do krwi...

Dostaje dwa razy dziennie antybiotyk w tabletce, cztery razy antybiotyk w kropelkach, 2 razy przeciwzapalny w kropelkach, raz dziennie zastrzyk, raz dziennie czyszczenie uszu. Trzęsie się na mój widok :( .

Przez ostatnie dni był bardzo mizerny, odkąd dostał nowy antybiotyk do oczu (już czwarty...) jest zdecydowanie weselszy, dzisiaj biega z rodzeństwem jak dawniej. Musimy zrobić badania krwi, prześwietlenie.

Zawsze był najsłabszy z rodzeństwa, taki najkruchszy, jak wystrzelił w górę, to tylko łapki mu zostały cienkie jak zapałeczki, a tors zmężniał. Wierzę, że go wyciągniemy z tego wszystkiego za uszy, ale bardzo proszę o kciuki...
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Pt sty 22, 2010 9:40 Re: CK ZUCHY(26!)-nowy rudy Dexter (aktualizacja 1. strony)

Biedny Czejsik... :( Trzymamy kciuki!!! Mocno!!! :ok: :ok: :ok:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Pt sty 22, 2010 12:21 Re: CK ZUCHY(26!)-nowy rudy Dexter (aktualizacja 1. strony)

Ostatnie osiągnięcia Pinia:
- zabawa myszka i piłeczkami
- powskakiwanie na wszystkie meble
- spanie nocne w mojej pościeli
- jedzenie z ręki
- gonitwy z Chochlikiem
Oczywiście zasada mojego bezruchu nadal obowiązuje.

Jedzenie z ręki wyglądało następująco:
Podetknęłam palec ze śmietanką pod pysio, a kotecek próbował tworzyć jedność ze ścianą. Polizał bo jednak to dobre jest. Ja go pogłaskałam, a on swoim wyrazem pyszczku mówił: ło matko dotyka mnie, nie mam jak się inaczej ukryć, rozpłynąć w powietrzu, próbuję się rozpłaszczyć na ścianie, a ona mnie nadal widzi. Drugi liz podałam na paluszku i widzę, że Pini troszkę powietrza wypuścił, zlizał no więc głaszczę ponownie, a jego wyraz pyszczka mówi: ło matko głaszcze mnie, ale dała śmietanki polizać to może przyjmę to na męską klatę i pozwolę jej, ale będę czujny, zwarty i gotowy aby zjednoczyć się ze ścianą. Kolejne dwa lizy i głaski wyglądały podobnie.
Kolejna sesja terapeutyczna dzisiaj.

Za zdrowie koteczków :ok:

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Pt sty 22, 2010 13:30 Re: CK ZUCHY(26!)-nowy rudy Dexter (aktualizacja 1. strony)

luelka dacie radę, za zdrówko kociaka :ok:

Asiu opisy Twoje są obłędne. Dokładnie jak bym to oglądała w realu :mrgreen:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Pt sty 22, 2010 17:19 Re: CK ZUCHY(26!)-nowy rudy Dexter (aktualizacja 1. strony)

aassiiaa pisze:Przypominam, że nadal trwa organizowanie CKogłoszeniowców.

Najbardziej potrzebne są nam teraz osoby z "lekkim piórem", ale wszystkim chętnym znajdziemy zajęcie :mrgreen:

Dziękują za pomoc :1luvu:
Koty do adopcji

aassiiaa

Post » Sob sty 23, 2010 18:02 Re: CK ZUCHY(22!)-potrzebujemy wsparcia przy ogłoszeniach...

Sytuacja z Pini nie wiele się zmienia, ale pppooowolutku do celu :mrgreen:
Uwielbia przesiadywać w transporterku na swojej kołderce.

aassiiaa

Post » Sob sty 23, 2010 23:02 Re: CK ZUCHY(22!)-potrzebujemy wsparcia przy ogłoszeniach...

aassiiaa pisze:Sytuacja z Pini nie wiele się zmienia, ale pppooowolutku do celu :mrgreen:
Uwielbia przesiadywać w transporterku na swojej kołderce.

Zaczynam się bać :strach:

Barbara Horz

Post » Sob sty 23, 2010 23:24 Re: CK ZUCHY(22!)-potrzebujemy wsparcia przy ogłoszeniach...

Donoszę, że Pini dzisiaj podszedł do mnie jak siedziałam na wersalce z laptopem na kolanach. Podszedł nawet trzy raz!!
Ba nawet, przeszedł przez moje nogi!! Dawno tak długo nie wstrzymywałam oddechu :mrgreen:

aassiiaa

Post » Nie sty 24, 2010 14:34 Re: CK ZUCHY(22!)-potrzebujemy wsparcia przy ogłoszeniach...

Asia, gratulacje! :).

A CKChase ma się zdecydowanie lepiej - we wtorek albo we środę będziemy prześwietlać tego ślicznego toperza :). CKWislon za to ostatnio postanowił się oswoić i postanowił kochać przytulanie, głaskanie, mruczenie, tulenie, a nawet włażenie na kolanka. Zadziwiające :1luvu: , ale nie będę narzekać 8) :lol:
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Pon sty 25, 2010 13:31 Re: CK ZUCHY(22!)-potrzebujemy wsparcia przy ogłoszeniach...

aassiiaa pisze:Donoszę, że Pini dzisiaj podszedł do mnie jak siedziałam na wersalce z laptopem na kolanach. Podszedł nawet trzy raz!!
Ba nawet, przeszedł przez moje nogi!! Dawno tak długo nie wstrzymywałam oddechu :mrgreen:

:D :D :D :D :D :D :D :D :D

Barbara Horz

Post » Śro sty 27, 2010 14:34 Re: CK ZUCHY(21!)-potrzebujemy wsparcia przy ogłoszeniach...

Kilka nowych zdjęć boidupca :twisted:
Dzwonek do drzwi powoduje rozpłaszczenie się kota po szafką z książkami.

Obrazek Obrazek Obrazek

aassiiaa

Post » Śro sty 27, 2010 14:48 Re: CK ZUCHY(21!)-potrzebujemy wsparcia przy ogłoszeniach...

o, coraz lepsze fotki :twisted:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Śro sty 27, 2010 19:32 Re: CK ZUCHY(21!)-potrzebujemy wsparcia przy ogłoszeniach...

Myszka.xww pisze:o, coraz lepsze fotki :twisted:

Ten horror jakim jest patrzenie, głaskanie, pstrykanie, podchodzenie przetrwał dla wyższej sprawy czyli śmietanki :mrgreen: :twisted:

aassiiaa

Post » Śro sty 27, 2010 19:34 Re: CK ZUCHY(21!)-potrzebujemy wsparcia przy ogłoszeniach...

aassiiaa pisze:
Myszka.xww pisze:o, coraz lepsze fotki :twisted:

Ten horror jakim jest patrzenie, głaskanie, pstrykanie, podchodzenie przetrwał dla wyższej sprawy czyli śmietanki :mrgreen: :twisted:

Rozumiem go doskonale. Sama wiele zniose dla dobrej smietanki :mrgreen:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

[poprzednia][następna]