Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sie 14, 2009 0:31

podnoszę na dobranoc :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt sie 14, 2009 20:30

XAgaX pisze:podnoszę na dobranoc :)

dzięki :)

aby czytający ten wątek się nie nudzili...

Może jakiś wytrwały fan pamięta Milę - bezzębną kotkę, którą w ubiegłym roku przynieśliśmy ze starych działek na sterylkę?
Obrazek

Kota była bardzo wychudzona, niezbyt dzika, miała na skórze jakies dziwne strupy. Na działki nie wróciła, wiodła spokojne życie w DT. Po prawie roku nadeszły zmiany: do DT trafiły jakieś dziwne golumy, a kotą ktoś się zainteresował :)

Oto Mila, występująca pod nowym imieniem Tiffi
Obrazek
Obrazek

A to Golumy
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Golumy były 4, ich mamę przejechał samochód :( Niestety jeden z maluszków nie przeżył. Ale pozostała trójka już szuka domków

Obrazek
Obrazek
Obrazek

fuerstathos

Od: Sob sty 24, 2004 17:53

Post » Sob sie 15, 2009 14:45

Widzę, że trochę wątek zamarł....
Kto poda mi aktualniejszy? Chodzi o ewentualną sterylkę bezdomnej kotki w Poznaniu.
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob sie 15, 2009 20:15

Tiffi nie do poznania.. Rozumiem, że ma już DS?
Golumy śliczne i takie maleńkie...

kalina m.

Od: Czw sie 06, 2009 20:26

Post » Nie sie 16, 2009 22:52

shira3 pisze:Widzę, że trochę wątek zamarł....
Kto poda mi aktualniejszy? Chodzi o ewentualną sterylkę bezdomnej kotki w Poznaniu.

to jest aktualny wątek...
tłoku tu nie ma, to fakt :(
i nikt nie ma czasu zaktualizować pierwszego postu :oops:

W sprawie sterylki bezdomnej kotki w Poznaniu można pisać do mnie na pw lub tutaj, ale od razu uprzedzam: możemy zapłacić, możemy pożyczyć klatki, ale nie mamy na chwilę obecna gdzie przetrzymać kotki po zabiegu :(
Obrazek

fuerstathos

Post » Nie sie 16, 2009 22:53

kalina m. pisze:Tiffi nie do poznania.. Rozumiem, że ma już DS?
Golumy śliczne i takie maleńkie...

Tiffi ma już zaklepany DS, musi się tylko z rezydentam tam dogadać. Trzymamy kciuki, aby dobrze poszło :ok:
Obrazek

fuerstathos

Post » Pon sie 17, 2009 0:32

Prosze napiszcie tam , bo facet szuka samca do pokrycia koteczki w rui

http://allegro.pl/item716174394_poszuku ... asowy.html

Ja juz napisałam ...

Nie widzisz nic złego w rozmnazaniu nie rasowych kotów czytaj bez rodowodu to prosze odwiedź piersze z brzegu schronisko , przytulisko , zapytaj sie wolatariuszy jak ciężko jest znaleźć dobry dom dla kociąt ,
Ile z nich traci życie a jesli to do Ciebie nie przemawia to czy cie bedzie stac na zaszczepienia i odrobaczenie całego miotu, czy wiesz jak kocieta moga Ci zniszczyc mieszkanie a czy wiesz że kocica może nie przezyc porodu ???
Czy wiesz ze jesteś odpowiedzialna za te jeszcze nie narodzone kocięta ???

Człowik który naprawde kocha swoje zwierze to jest za nie odpowiedzialny i je poddaje kastracji , sterylizacji ....

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pon sie 17, 2009 21:27

Justa&Zwierzaki pisze:Prosze napiszcie tam , bo facet szuka samca do pokrycia koteczki w rui

Ręce opadają, jak się coś takiego widzi :(

Dużo roboty jeszcze przed nami :roll:

----------------

Urocza Tequila pojechała do nowego domku :)

Ale mamy kolejne małe nieszczęście :(
Czekała w kolejce na miejsce u nas, obiecaliśmy jej to, ale szczerze mówiąc nie spodziewałam się, że tak to będzie wyglądać

Daję miniaturkę, osoby wrażliwe niech nie otwierają w pełnym rozmiarze
Obrazek
Obrazek

fuerstathos

Post » Pon sie 17, 2009 22:10

Justa&Zwierzaki pisze:Prosze napiszcie tam , bo facet szuka samca do pokrycia koteczki w rui

Ja juz napisałam ...

Nie widzisz nic złego w rozmnazaniu nie rasowych kotów czytaj bez rodowodu to prosze odwiedź piersze z brzegu schronisko , przytulisko , zapytaj sie wolatariuszy jak ciężko jest znaleźć dobry dom dla kociąt ,
Ile z nich traci życie a jesli to do Ciebie nie przemawia to czy cie bedzie stac na zaszczepienia i odrobaczenie całego miotu, czy wiesz jak kocieta moga Ci zniszczyc mieszkanie a czy wiesz że kocica może nie przezyc porodu ???
Czy wiesz ze jesteś odpowiedzialna za te jeszcze nie narodzone kocięta ???

Człowik który naprawde kocha swoje zwierze to jest za nie odpowiedzialny i je poddaje kastracji , sterylizacji ....

aukcja usunięta przez pracownika Allegro, swoją drogą dobrze im napisałaś, trzeba tylko sprawdzić czy nie będą za 2-3 miesiące ogłaszać kociąt...

a na tę pannę to ja już nie mam pomysłu :(

rok temu ja do niej pisałam- nic nie odpowiedziała, przy poprzednim miocie nasza koleżanka z forum- dostała bardzo niegrzeczną odpowiedź, w stylu "to moja kotka a nie pani i nie chcę jej pozbawiać doświadczenia porodu", teraz ogłasza kolejny- może autorytet fundacji coś pomoże, albo ktoś ma inny pomysł?

http://poznan.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=148606395

mam nadzieję, że wreszcie uda się jej przemówić do rozsądku :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob sie 22, 2009 12:11

Napisałam, nie odpowiedziała :?

----------

Paddy
Obrazek

Zdrowy był 2 tygodnie i znów zaczął smarkać :(

----------

Carmen (ze schroniskowców)
Obrazek

Dopadła ją biegunka :( Poza tym jest wesoła, biega, bawi się.
Przestawiona została na intrestinal i zobaczymy...

------------

Tiffi pojechała wczoraj do nowego domku :)

------------

Obrazek

Dzieciak z oczkiem do usunięcia otrzymał imię: Essi Daven (Greebo przepadł w głosowaniu ;) )

Jeśli nic się nie będzie złego działo, to poczekamy na operację, az maleństwo trochę podrośnie. Na razie wygląda na to, że czuje się dobrze i oczko jej nie boli.

--------------

Na domki ciagle czekają Maja, Tina i Bolek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Kontakt w ich sprawie:

tel: 607 361 391
mail: magdalena@kocipazur.org
Obrazek

fuerstathos

Post » Sob sie 22, 2009 12:32

piekniutkie te kociaki.
Aniu jakby co ja moge pomoc z oglaszaniem.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Sob sie 22, 2009 12:38

Etka pisze:Aniu jakby co ja moge pomoc z oglaszaniem.

szczerze mówiąc byłabym wdzięczna :)

treści ogłoszeń i fotki tych do adopcji są na naszej stronie http://www.kocipazur.org/index.php?id=277
więcej fotek zawsze w wątkach na forum FKP, tutaj też staram sie coś wstawiać

na allegro i adopcje.org mamy wszystkie wystawione
staram się uzupełniać gumtree i mojpupil.pl (ale ostatnio nie mogłam tam wstawiać zdjęć, nie wiem dlaczego :( )

najbardziej niepokojące jest to, że mało zapytań nawet o kociaki :(
Obrazek

fuerstathos

Post » Sob sie 22, 2009 12:40

dobra to ja wezme alegratke i tam wrzuce, no i Maryske Ci oglosze wszedzie jak kiedys obiecalam :)

w niedziele zrobie to wszystko i wysle Ci na pw co zrobilam.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Sob sie 22, 2009 20:23

Kotek z chorym oczkiem wyglada tak jak mała koteczka, która znalazłam nad morzem. Własciwie to Mela wygladała jeszcze gorzej. Ten ropien był dwa razy większy. Jechałam z nią dwanaście godzin, potem jeszcze cała noc czuwałam, bo wygladało to tak jakby chciało eksplodować. Kot nad ranem juz bardzo cierpiał. Miała wtedy ok. sześciu tygodni, ale weterynarz zadecydował natychmiastową operację. Z tym kotkiem jest trochę lepiej, ale myslę, że go boli. Koty mają obniżony próg bólu i mogą wytrzymać bardzo dużo, ale Mela bardzo juz cierpiała pomimo podanych wcześniej przed podróżą ( jeszcze u weterynarza nad morzem ) środków przeciwbólowych.
Trzymam kciuki za kotka!

kalina m.

Od: Czw sie 06, 2009 20:26

Post » Nie sie 23, 2009 19:04

Na razie mała jest wesoła, chyba nie cierpi. Weta mam bardzo blisko, jak tylko coś będzie się złaego działo biegniemy na operację. Poza tym i tak chodzimy prawie codziennie na kontrolę.

Powinnam jej kołnierz założyć, ale jest większy od niej :roll:
Obrazek

fuerstathos

[poprzednia][następna]