Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
kasiamarta79 pisze:Witam Was,
Dziś sąsiad przyniósł mi ruszający się karton! Chciał go wyrzucić bo leżał pod śmietnikiem i dopiero jak go podniósł zobaczył że w środku patrzą na niego przerażone gałki. Okazuje się że do kartonu przyklejony był kot! Młodziutki -albo raczej kotka najprawdopodobniej. Nie chodził, ledwie się ruszał, był przerażony. nie mogliśmy od niego tego kartonu odkleić, dosłownie był przyklejony jak druga skóra. Musieliśmy wyciąć mu trochę sierści. Kolega przygarnął kilka mies. temu już bezdomniaka bo na naszym osiedlu na żadne zwierze nie pozostajemy obojętni ale on na 2 bardzo energicznych dzieci, duży kot świetnie sobie radzi ale tego by zaraz zagłaskały na smierć. Ja tez już mam 2 koty w tym jednego ze schronu, mam fatalną sytuację materialną, jestem osobą niepełnosprawną i naprawdę nie mogę zostawić tego kotka.Niestety do nas często podrzucają ludzie zwierzęta z okolicznych domów. 2 tyg. temu znaleźlismy dom dla młodego pieska który tez był wyrzucony na nasze ogrodzone osiedle i raczej nie mógł przyjść sam. Kotka własnie porządnie wykąpałam, wyczyściłam mu uszy bo miał straszny świąd. Bardzo długo leczyłam z tego moją kicię ze schroniska - ponad pół roku dlatego z obawy przez zarażeniem od razu postanowiłam z tym zrobić porządek.W uszach miał dosłownie gule czarne które wyjmowałam szczypcami. Kotek ma wkropiony antybiotyk do uszek. Ma połamane pazurki, lekką ranę łapki ale ogólnie wydaje sie być w nie najgorszym stanie. Słuchajcie, nawet nie mam kasy na weta. Poważnie..z pewnych względów nie dostałam wypłaty w oczekiwaniu na komisję w ZUS i cały mój plan finansowy runął. jadę na pożyczkach. Błagam, pomóżcie mi coś dla niego znaleźć. Nie mogłam go tak zostawić. Chyba go ktoś bił bo jak tylko podniosę rękę to kicia ucieka pod szafki. Mogę go przetrzymać kilka dni, ale to wszystko. Rozesłałam wici po znajomych ale nie sądzę żeby ktoś się zdecydował bo każdemu komu mogłam już kota podrzuciłam z poprzednich znalezionych.Wrzucam wstępną fotę, niewiele widać bo kicia po kapieli...okolice wawy /otwock, Józefów jak w temacie/
http://naforum.zapodaj.net/36716bf6d94f.jpg.html -WIEkSZA FOTKA[/url]
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości