POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lut 10, 2011 19:25 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

hopsne do góry :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw lut 10, 2011 19:46 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY okolice Warszawy, Otwock, Józefów

kasiamarta79 pisze:Witam Was,

Dziś sąsiad przyniósł mi ruszający się karton! Chciał go wyrzucić bo leżał pod śmietnikiem i dopiero jak go podniósł zobaczył że w środku patrzą na niego przerażone gałki. Okazuje się że do kartonu przyklejony był kot! Młodziutki -albo raczej kotka najprawdopodobniej. Nie chodził, ledwie się ruszał, był przerażony. nie mogliśmy od niego tego kartonu odkleić, dosłownie był przyklejony jak druga skóra. Musieliśmy wyciąć mu trochę sierści. Kolega przygarnął kilka mies. temu już bezdomniaka bo na naszym osiedlu na żadne zwierze nie pozostajemy obojętni ale on na 2 bardzo energicznych dzieci, duży kot świetnie sobie radzi ale tego by zaraz zagłaskały na smierć. Ja tez już mam 2 koty w tym jednego ze schronu, mam fatalną sytuację materialną, jestem osobą niepełnosprawną i naprawdę nie mogę zostawić tego kotka.Niestety do nas często podrzucają ludzie zwierzęta z okolicznych domów. 2 tyg. temu znaleźlismy dom dla młodego pieska który tez był wyrzucony na nasze ogrodzone osiedle i raczej nie mógł przyjść sam. Kotka własnie porządnie wykąpałam, wyczyściłam mu uszy bo miał straszny świąd. Bardzo długo leczyłam z tego moją kicię ze schroniska - ponad pół roku dlatego z obawy przez zarażeniem od razu postanowiłam z tym zrobić porządek.W uszach miał dosłownie gule czarne które wyjmowałam szczypcami. Kotek ma wkropiony antybiotyk do uszek. Ma połamane pazurki, lekką ranę łapki ale ogólnie wydaje sie być w nie najgorszym stanie. Słuchajcie, nawet nie mam kasy na weta. Poważnie..z pewnych względów nie dostałam wypłaty w oczekiwaniu na komisję w ZUS i cały mój plan finansowy runął. jadę na pożyczkach. Błagam, pomóżcie mi coś dla niego znaleźć. Nie mogłam go tak zostawić. Chyba go ktoś bił bo jak tylko podniosę rękę to kicia ucieka pod szafki. Mogę go przetrzymać kilka dni, ale to wszystko. Rozesłałam wici po znajomych ale nie sądzę żeby ktoś się zdecydował bo każdemu komu mogłam już kota podrzuciłam z poprzednich znalezionych.Wrzucam wstępną fotę, niewiele widać bo kicia po kapieli...okolice wawy /otwock, Józefów jak w temacie/
http://naforum.zapodaj.net/36716bf6d94f.jpg.html -WIEkSZA FOTKA

Obrazek[/url]

Kasiumarto - wklejam Twoj apel na wątek Fida i Tobika
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Czw lut 10, 2011 19:51 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

WITAJ!! Jak dobrze spotkać kogoś znajomego w tym wszystkim ;-) Dzięki wielkie ;-) nie spodziewałabym się że jeszcze spowoduję zamieszanie w wątku Tobika. Ale strasznie mi to maleństwo lezy na sercu. Dopatrzyłam się że ranka na płapce chyba kwalifikuje sie do szycia..po oczyszczeniu dopiero ją widać, i jakby się trochę "rozłazi"...
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Od: Śro lis 11, 2009 13:39

Post » Czw lut 10, 2011 19:55 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Kasiamarta, może póki co roboczo gaza na łapę i szczelnie owiń plastrem? Jak z rankami po pobraniu krwi... żeby kot sobie tego nie rozbabrał.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw lut 10, 2011 19:58 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Dzięki..to jest jakis pomysł..potraktowałam to woda utleniona i własnie zastanawiałam się czy kotom opatruje się takie ranki.ok. tak zrobię
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Post » Pt lut 11, 2011 10:43 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Witam,

W jakim wieku jest ten kociak? Ma szanse na adopcje?
(Mogłabym wziąc go na tymczas pod warunkiem, ze to nie będzie wieczny tymczas - to warunek TŻta, nie mój :evil: )
Obrazek

agnieszka336

Od: Czw lis 27, 2008 20:58

Post » Pt lut 11, 2011 10:56 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Kicia ma kilka mies. , u mnie nauczyła się korzystać z kuwety. Założę jej dzisiaj oddzielny wątek tylko troszkę później. Kicia jest przemiła, trochę wycieńczona, wczoraj po myciu i jedzeniu dosłownie padła. Na razie staram się jej znaleźć DT ale na zaprzyjaźnionych forach odmawiają na razie, sporo osób w grudniu przygarnęło kotki i pod tym względem nie jest różowo. Zrobię jej kilka fotek i wrzucę jeszcze dziś.
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Post » Pt lut 11, 2011 11:18 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Kasiamarta79,
Agnieszka336 jest super DT, ostatnio uratowała trójkę otwockich kociaków, znalazła im domy.
Jesli możesz, to umawiaj się z Agnieszką jak najszybciej, kicia będzie miała szansę na dobre życie. :ok: :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt lut 11, 2011 11:23 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Oczywiście że mogę umówić się z Agnieszką jeśli tylko zdecyduje się wziąć kicię.Nie naciskam Agnieszki bo wiadomo że różnie bywa z mozliwościami a chcę żeby kotek miał dobrą opiekę..ale skoro Agnieszka jest super ;-) i na pewno się zaopiekuje jak weźmie to chętnie jej oddam ;-) Agnieszka...? Masz niezłą reklamę ;-)
Czekajcie, zrobie jej ze 2 fotki szybko, bo zaraz muszę wyjść

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt lut 11, 2011 12:14 przez kasiamarta79, łącznie edytowano 2 razy
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Post » Pt lut 11, 2011 12:05 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Dzisiaj kicia wygląda o niebo lepiej :D . Jak normalny kot. Tylko coś z oczkiem...
A Agnieszka jest już suuuuper sprawdzonym DT :D
I ma dobrą rękę do DS :1luvu:
Kociaki złapane 6 stycznia juz grzeją dooopki w domach stałych...
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Pt lut 11, 2011 12:17 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Tak, ale jest zmęczona cały czas. Na ostatnim zdjęciu na łapce widać to uszkodzenie nóżki. Robiłam jej opatrunki ale wszystko ściąga.
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Post » Pt lut 11, 2011 12:28 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

wygląda na maluszka :wink:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt lut 11, 2011 12:36 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Na tej fotce widać uszkodzona łapkę
Obrazek
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Post » Pt lut 11, 2011 13:40 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Jeju, jest śliczna :1luvu:
Łapka rzeczywiście wygląda poważnie... a ja też przyłączę się do głosów chwalących tymczas u Agnieszki.
W razie czego oferuję ogłoszenia dla kici, to zawsze coś :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

[poprzednia][następna]