"Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lut 02, 2013 21:22 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

Plastikowe szerokie miski od Husse są super dla takich kotów można je wyparzać.Do suchej karmy używam,a do mokrej porcelanową.Husse daje chyba gratis takie miski jak się zamówi od nich karmy.Ja nie bardzo wiem bo dwie dostałam za darmo nowe.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Sob lut 02, 2013 21:28 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

MariaD pisze:kotkins, to NIE jest Twój prywatny watek. Nie zapominaj się.

Ps dla Neigh. 7księzyc też ma 7 kotów i takie samo mieszkanie. I nie ma innych zwierząt pod opieką.

Akurat moj: Neigh, Kasi i mój.
Aczkolwiek to bardzo cenna uwaga Mario.Naprawdę ,dziękujemy Ci za pomoc!! :D

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob lut 02, 2013 21:35 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

vailet pisze:Plastikowe szerokie miski od Husse są super dla takich kotów można je wyparzać.Do suchej karmy używam,a do mokrej porcelanową.Husse daje chyba gratis takie miski jak się zamówi od nich karmy.Ja nie bardzo wiem bo dwie dostałam za darmo nowe.

Miski plastikowe czasem powodują podrażnienie skóry na pyszczku.Zwłaszcza jesli mają mikrouszkodzenia na powierzchni.
Było to kiedyś dyskutowane szeroko na Palnecie Persji (dla świeżo-zapersionych-to forum persiarzy).W końcu tzw "ogół" doszedł do wniosku ,że drażnią brudne miski a nie plastikowe:)

W sumie przydałby się taki naprawdę rozsądny wątek dla początkujących kociarzy.O żwirku, miskach itd.Widzialyście tu coś takiego może?:)
Ja kiedyś myślałam o wątku z "instrukcją obsługi persów",ale nigdy nie ma czasu.

kotkins

Post » Sob lut 02, 2013 21:40 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

Kotkins ja wiem te zużyte i byle jakie miski :) mają wytarcia.Widziałaś te od karmy Husse :?: Rewelacja dla persa,powaga.Nie lubię plastikowych lecz moja kotka ma wąsy do przodu i nie chce jeść z innej 8O 8O miska super śliska to w końcu firmowa nie zwykła marketowa.Myć gąbką i tylko do suchej karmy,a nic się nie porysuje.Mam te dwie ponad rok i są nadal jak nówki :ok:
Obrazek ,

vailet

Post » Sob lut 02, 2013 21:49 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

Pokaż Vailet, pokaż.
Moje muszą mieć z rancikiem wokół- popychają dziobami jedzenia a jak ono "dojdzie" do brzegu miseczki- płaczą,że już pusto:)

Nie lubią plastiku.Już nie powiem w czym je mała...

kotkins

Post » Sob lut 02, 2013 22:00 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

kotkins pisze:Pokaż Vailet, pokaż.
Moje muszą mieć z rancikiem wokół- popychają dziobami jedzenia a jak ono "dojdzie" do brzegu miseczki- płaczą,że już pusto:)

Nie lubią plastiku.Już nie powiem w czym je mała...

Już daję fotkę kliknijcie to się powiększy.Ma fajny rant i niska jest.Na żywo wydaje się niższa bo ze złej perspektywy robiłam fotę.Obrazek Wysokość miski tej czerwonej 3,7 mm,szerokość w najwęższym miejscu to 15 cm.
Obrazek ,

vailet

Post » Sob lut 02, 2013 22:02 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

Oż widać że nie sprzątałam :oops: żwirek silikonowy się wala,a ściana zalana przez kota kilka razy rosołem :mrgreen:
Obrazek ,

vailet

Post » Sob lut 02, 2013 22:04 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

Nie przejmuj się, zdjęcia zawsze pokazują więcej niż widać normalnie. Też tak mam, niby czysto a na dużych fotach zawsze coś się zobaczy :lol:
Patrzyłam w ich sklepie ale nie mają misek w sprzedaży.
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Sob lut 02, 2013 22:08 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

Nieeeee...moje jedzą w takich jak ta obok.
Miały kiedyś plastikową miskę specjalnie dla persów, nie zdała egzaminu- uznały,że nie da się z niej jeść.
Zapewne miały rację...zawsze mają.... :mrgreen:

kotkins

Post » Sob lut 02, 2013 22:14 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

Tu jest dobry patent, ciekawa ta miska.
Obrazek

ManfredkotTusi

Post » Sob lut 02, 2013 22:16 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

kotkins pisze:Nieeeee...moje jedzą w takich jak ta obok.
Miały kiedyś plastikową miskę specjalnie dla persów, nie zdała egzaminu- uznały,że nie da się z niej jeść.
Zapewne miały rację...zawsze mają.... :mrgreen:

To jest dla duuużych kotów bo dostałam te czerwone z hodowli syberyjczyków :mrgreen: od znajomej.A jak widać Bejbi jest persowata z krótkim włosem i jej bardzo przypasowała,choć to mały kot.Matka brzydka,ale jednak persiara bez rodowodu.Jeśli czyjś kot woli inne miski to dobrze.Myślę że to jest jak ze żwirkiem czy kuwetą odkrytą i krytą.
Obrazek ,

vailet

Post » Sob lut 02, 2013 22:20 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

ManfredkotTusi pisze:Nie przejmuj się, zdjęcia zawsze pokazują więcej niż widać normalnie. Też tak mam, niby czysto a na dużych fotach zawsze coś się zobaczy :lol:
Patrzyłam w ich sklepie ale nie mają misek w sprzedaży.

Tusia zadzwoń do Husse w każdym mieście prawie jest konsultant i zapytaj czy gdybyś kupiła karmę np. dla kastratów,a może mają dla długowłosych kotów karmy? Zapytaj czy miska jest gratis do tego.Najwyżej stracisz za rozmowę telefoniczną i nic nie kupisz.
Obrazek ,

vailet

Post » Sob lut 02, 2013 22:21 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

Zgadzam się z Tobą,Vailet.
Gusta u siebie ukształtowałam sama...na swoją zgubę! :mrgreen:

A co to za karma????Powiedzcie coś więcej..?

kotkins

Post » Sob lut 02, 2013 22:29 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

kotkins pisze:Zgadzam się z Tobą,Vailet.
Gusta u siebie ukształtowałam sama...na swoją zgubę! :mrgreen:

A co to za karma????Powiedzcie coś więcej..?

No ja niezbyt polecam.Miałam tylko dla kociąt i Bejbi nie chciała.Pytałam ludzi to koty jednak wolą Joserę niż Husse,chyba że nie mają wyjścia.Hodowcy ostatnio tym karmią maluchy to paczki 750 gram za chyba 20zł.są.Dla dorosłych o wiele drożej.Porównują Joserę i Husse że niby to podobne karmy,ale w sklepie normalnym zoo nie ma Husse.Są ich strony i tam miasto szukasz,albo najbliższe.Próbki dają i możesz nic nie kupić.Ta karma ma słaby zapach,a Josera mocny i myślę że koty dlatego wybierają Joserę.
Obrazek ,

vailet

Post » Sob lut 02, 2013 22:57 Re: "Syberyjski" atak frontalny - nowe zdjęcia!

Ja tam widziałam puchy 100% mięsa indyczego - http://www.husse.pl/karma-dla-kotow/mok ... produkt=30
Nie kupowałam nigdy, teraz zajrzałam z ciekawości jak vailet wspomniała o tej firmie, bo nie znałam.

ManfredkotTusi

[poprzednia][następna]