Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sty 12, 2013 12:27 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Właśnie gadałyśmy sobie z kotkinsem i konkluzje mamy takie: kolejna zmiana miejsca dla Bazylego to kolejny szok. Dajmy mu czas, niech się odspodwanni, odstresuje i trochę ogarnie.
W tzw międzyczasie zbadamy siki i będziemy obserwować zachowanie kota, zaszczepimy...
Ja myślę, że będzie dobrze, ale... cierpliwości.
Dobra?

Dom może napisać PW do mnie jak chce.
I ja tam wcale nie potępiam chcenia ładnego kota.
Takie też bywają potrzebujące.
A Bazyli piękny jest i potrzebujący, więc... :ok:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Sob sty 12, 2013 13:08 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

To ja mam wieści:
-kociaki mają się dobrze i rosną!
-Michasia ma problemy z trzustką i wątrobą i drogami zóciowymi .Dlatego zostaje na tydzień w lecznicy-na terapii, DS będzie zaraz (sms-owo) poinformowany o terminie odbioru rzeczonej od wetów.Michasia idzie do Magiiii(?)(o te "i"), do DT z opcją DS.Stan kotki się poprawia, musi mieć ponowne badanie krwi itp.
-Wczoraj wieczorem odeszła Stefanka.Nie jadła dwa dni, dostała drgawek...drastycznie wzrosły parametry nerkowe i spadł poziom krwinek czerwonych.Kolejne przetaczanie krwi nie maiało sensu- byłoby męczeniem kotki.Została uśpiona.
[']

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob sty 12, 2013 13:38 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Stefanko[*]...przykro,ze za pozno...

lolav

Od: Pon lut 06, 2012 13:25

Post » Sob sty 12, 2013 13:40 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Przykro mi bardzo z powodu Stefanki. Naprawdę trzymałam kciuki za kotunię. Ale rozumiem decyzję - widziałam jak koleżanka z pracy przez długi czas utrzymywała przy życiu chorego psa, ona się męczyła, pies się męczył, ale decyzji o uśpieniu nie podjęła. Piesek oczywiście długo nie pożył, bo nie było szans na wyleczenie.
Ale dobrze że maluszki się mocno trzymają. Niech jedzą, śpią i rosną. Kciuki za kocią rodzinkę :ok:

Acha, i kciuki za odwannowanie kocurka. U mnie Mała Czarna bez krępacji zwiedza cały dom - ale to dachóweczka, a nie pers.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob sty 12, 2013 13:45 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Stefanko [*]

Dobrze że reszta się nieźle miewa.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob sty 12, 2013 13:49 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Przykro... :(
Liczyłam, że pożyje choć kilka tygodni... jak we własnym domu... :(

LaMonture

Od: Sob paź 08, 2011 19:37

Post » Sob sty 12, 2013 13:52 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Stefanko - brykaj za Tęczowy Most i zapomnij o wszystkich cierpieniach jakie miałaś w życiu...
Obrazek

PS - beczę jak bóbr teraz , nawet jej nie znałam ale tak mi się żal zrobiło jak nie wiem co.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Sob sty 12, 2013 14:27 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

I jeszcze jedna informacja:

Wszystkim DT z poza Warszawy bardzo serdecznie dziękujemy, ale sytuacja zdaje się stabilizowac. Do zagospodarowania mamy jeszcze 1- 2 koty, ale mamy też propozycje na miejscu - mam wiec nadzieję, ze się ogarniemy z tematem

Skupiamy się aktualnie na szukaniu domu dla tych kotów, które mogą już iść do adopcji czyli
- Felicji
- Leosi
- Lukrecji
oczywiście DS - WYŁĄCZNIE ( do znudzenia do bedę powtarzać niewychodzących i takich, które stać na drogie żywienie kota - też podkreslam )
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Sob sty 12, 2013 14:51 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

kotkins pisze:Dom naprawdę fajny i -uwaga- zafiksowany na Bazylego.
Dom nas pewnie czyta :mrgreen: , więc powiem,że mnie zwłaszcza zachwyciło ,że Pani ma wyrzuty sumienia,iż Bazyli taki ŁADNY a ona zawsze brala bidy do naprawy...
Dom przemysli milion moich propozycji innch kotów.Dom być może spokojnie poczeka na odpowieź, bo dom rozsądny.
Dom da mi znać.

czyta, czyta :) i jest mi bardzo miło po tych słowach.. Mam nadzieję,że po ewentualnej wizycie PA określenie Mnie dobrym, rozsądnym domem się nie zmieni :oops:
Co do propozycji innych kotów.. wszystkie tutaj są nieziemsko piękne.. ale moje serce skradł wycofany partyzant i nic nie poradzę, jestem zakochana w chłopaku :1luvu:
I będę na Niego czekać ile będzie trzeba!! nawet lepiej bo więcej czasu na przemyślenie czy napewno jesteśmy gotowi na Nowego domownika po przejściach.. to poważna decyzja i musi być DOBRZE przemyślana..ah i ogromnie się cieszę, że WYLAZŁ :D
co do Stefanki, to bardzo przykro :cry: nieustające kciuki za resztę towarzystwa :ok:
"Zwierzęta są moimi przyjaciółmi, a ja nie zjadam swoich przyjaciół."
George Bernard Shaw

Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=150713

Lillua

Od: Pon lut 13, 2012 17:41

Post » Sob sty 12, 2013 15:06 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

A Baltazar (bidulek z chorym pęcherzem i podejrzeniem wnętrostwa...) ma już DS zaklepany?
SZKUCIA i CUDNY vel HUNCWOT
Obrazek Obrazek

marguerite

Od: Nie lis 13, 2011 15:09

Post » Sob sty 12, 2013 15:21 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

marguerite pisze:A Baltazar (bidulek z chorym pęcherzem i podejrzeniem wnętrostwa...) ma już DS zaklepany?

nie ma. Na razie zostaje w lecznicy na leczenie. DS się na razie nie zgłosił żaden..nie jest wnętrem. Ma pospolite zapalenie pęcherza ( phiiii )
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Sob sty 12, 2013 15:38 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

to do kompletu mam (nie fizycznie u mnie) jeszcze białą kotkę perską w wieku 3-4 lat która szuka ds. Została zgarnięta z ulicy, jest przeraźliwie chuda i zdredziała. Boi się innych kotów.
Miłosnika białych persów, zdecydowanego na adopcję proszę o kontakt na pw.
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob sty 12, 2013 15:51 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

czy mi się zdaje czy Felicja ma wąs a'la Piłsudski :wink: ?
Obrazek

a Michasia to prawdziwa top model :ryk:
Obrazek
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Sob sty 12, 2013 16:09 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

andrzej780 pisze:a Michasia to prawdziwa top model :ryk:

Andrju :twisted: czy Ty się wyśmiewasz ze z MichasiObrazek ?

:mrgreen: A poważnie to ona naprawdę jest modelka i ma potencjał, zobaczysz, wspomnisz słowa me - to będzie niespodzianka
jak ona rozkwitnie. Paczaj dobrze ponad ściętą sierścią ...

No Obrazek
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Sob sty 12, 2013 16:41 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Mnie serce Balbinka skradła...cóż popatrzeć można. Pokibicować w szukaniu dobrego domu też.

Biedna Felicja :cry:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

[poprzednia][następna]