Parys,Abi w DS.Huciane koty.Są i psy...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro maja 02, 2012 12:11 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Mamy długowłose cud

Jasne, że napiszę.Cieszę się, że Kubuś jest negatywny :lol: Jak wychodziłam z lecznicy jeszcze nie było wyniku.To straszna bieda, trzeba będzie dobrze o niego zadbać.Miziaczek z niego straszny, lubi ludzi i koty i psy, mam nadzieję, że ktoś pokocha takiego miłego kotka.
Z Bohunem już całkiem dobrze, za parę dni będzie już na rękach.To kot domowy, zaczyna sobie przypominać o tym.Naprawdę.Spędziłam dzisiaj w lecznicy prawie trzy godziny, właściwie cały czas byłam z Bohunem.Kupiłam specjalny grzebień i go wyczesałam.Chyba mu się to podobało.Sierść od razu lepsza.Jest czarny i ma szarą kryzę wokół szyi. Trochę syberyjczyk z niego.Wyczesałam mu grzbiet, boczki, główkę , ogonek i paszki, ale brzuszka jeszcze nie ruszałam.Jest po kastracji, może się jeszcze bać.Tak, jest jakiś zrezygnowany, ale poradzimy sobie z tym. Dzisiaj już wyciągał szyjkę, żeby go miziać pod bródką, dawał się głaskać Kasi i wetce.Wetka wyczyściła mu porządnie uszka, zapuściła oridermyl.Aha, Mika wskoczyła do jego klatki,kiedy była otwarta, bo głaskałam Bohuna. Nie wiem, co to miało znaczyć?
Mam parę zdjęć, Kasia też coś zrobiła.To piękny kot, żył w stadzie, a więc na pewno dogaduje się z innymi kotami.Myślę, że będzie mógł wkrótce biegać z Kubusiem, obaj są przecież negatywni.
Tak, z jedzeniem jest problem. Kasia przyniosła świeżutką wołowinkę, karmiłam Bohuna na siłę.Po prostu otwierałam mu pyszczek i wkładałam kawałki mięska.Palce mam całe, a więc nie jest to w żadnym wypadku dziki kot.To będzie miziak jakich mało, o ile chociaż troszkę znam się na kotach.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro maja 02, 2012 20:17 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Mamy długowłose cud

Kubuś jest prześwietny! Ale nam się koty trafiają miziaste;) Siedzi w klatce i mruuuczy jak traktor. Wszystko mu sprawia radość. Nawet nie trzeba go głaskać, ani wypuszczać z klatki a on jest wniebowzięty. Wetka mówi, że jeszcze się nie obudził z narkozy, a już mruczał;) Fenomen normalnie!
Wypuściłam go na chwilę, a on tak się ucieszył, że zaczął robić mi ósemki między nogami. Dodam, że jest po dość poważnej operacji oczka. Miał usuniętą pozostałość gałki ocznej i wszystko jest ładnie zaszyte. Mam wrażenie, że dużo ładniej to wygląda niż u Miki.
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Śro maja 02, 2012 22:15 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Mamy długowłose cud

Moja Tosia wyglądała uroczo bez oczka, brzmi to może trochę dziwnie, ale nadawało jej to taki łobuzerski nieco wygląd.Kubuś jest buraskiem, ma pręgi, zaszyte oczko nie wygląda więc źle.Mika jest biała i dopóki rana się nie zagoi i nie zarośnie będzie to dość widoczne.Potem już nie.
To prawda, że Kubuś jest uroczym kotkiem.W dodatku to burasek, a te kocham najbardziej.Kubuś jest chwilowo urody mizernej, ale wystarczy go tylko poznać, dotknąć i już wydaje się piękny.Kasiu, koniecznie trzeba nagrać filmik.W piątek zrobię zdjęcia i założę mu osobny wątek.

ewar

Post » Czw maja 03, 2012 7:33 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Mamy długowłose cud

ewar

Post » Sob maja 05, 2012 6:08 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Mamy długowłose cud

Na razie przerwa w łapaniu hucianych kotów.Pojawia się tylko Krystynka, "szef gangu", jak sądzę.Myślę, że ona może być wysterylizowana, w przeciwnym wypadku byłyby już kocięta zważywszy na liczbę kocich kawalerów w pobliżu.Nic nie poradzę na to, że nie chcą wchodzić do klatki-łapki, nie są głodne, ani chore, można poczekać.Tam są na pewno bezpieczne, bo nikt nie wejdzie na ten "ogródek", jest ogrodzony, duży pies też tam nie wejdzie.Koty są grube, nie widać, żeby miały chore oczy, były poranione.Pewno mają jednak robaki i świerzb oraz kleszcze.Nie odpuścimy, ale robimy przerwę.

ewar

Post » Sob maja 05, 2012 19:12 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Mamy długowłose cud

A Zibi zaginął-powołałam komisję śledzą-jutro się może coś wyjaśni :( ogródkowe w komplecie,Zuzia w zaawansowanej ciąży :(

jaga666

Od: Wto mar 06, 2012 17:55

Post » Sob maja 05, 2012 22:00 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Mamy długowłose cud

Martwię się o Zibiego :cry: Postaraj się złapać Zuzię.

ewar

Post » Nie maja 06, 2012 14:27 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Mamy długowłose cud

Pod hutą znowu tylko Krystynka i czarne coś o miętowych oczkach.Jutro normalny dzień pracy, mam nadzieję, że i pozostałe się pojawią , w tym Loluś.

ewar

Post » Wto maja 08, 2012 18:10 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Mamy długowłose cud

Dzisiaj miska Zibiego połamana następna-nową wkopałam na swoim kawałku ogródka za blokiem-po 21 wyniosę karmę :D ten koleś chodzi wcześnie spać-boję się żeby czegoś im nie dosypał-dobrze że babcia udostępniła szopę to mają gdzie spać.Jutro spróbuję Zuzię złapać bo dzisiaj goście u p.Danusi :ok:

jaga666

Post » Pt maja 11, 2012 21:51 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Mamy długowłose cud

Pani Iza wypatrzyła jakieś coś biało-rude, bardzo ciekawie umaszczone. Raczej młodziutkie.Przychodzi to , kiedy jest już ciemno, jest przestraszone, ale to nie dzikusek.Było ogłoszenie o zaginionym kocurku, dzwoniła i p.Iza i ja na podany numer, ale nikt się nie zgłasza, nikt też nie oddzwania.Trzeba to będzie złapać, jest śliczne.Dzisiaj p.Iza zadzwoniła, że się pojawiło, wyniosłam tackę z jedzonkiem i wodę. Jadło, ale mogłam podejść tak na 1,5 metra, bliżej nie.Muszę wynosić jedzenie codziennie o tej samej porze i jeśli do niedzieli nie złapię, w poniedziałek biorę klatkę łapkę.Oby tylko do tego czasu nie skończyło pod kołami samochodu.

ewar

Post » Pt maja 11, 2012 21:58 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Mamy długowłose cud

Super jesteście dziewczyny, serce mi się raduje jak czytam jak wspaniale pomagacie kotom!!! :ok: :ok: :1luvu:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt maja 11, 2012 22:21 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Biało-rude coś...

Dzięki :1luvu: , ale ja już jestem bardzo zmęczona.Fizyczne zmęczenie da się przeżyć, gorzej gdy siada psychika.

ewar

Post » Sob maja 12, 2012 15:27 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Biało-rude coś...

U mnie odwrotnie-fizycznie padam :( Zibi i szylcia teraz Abi są blizko :) Zuzia i reszta ferajny też czeka na jedzonko-trzeba się przejść,posprzątać,wysłuchać niektórych "życzliwych" :mrgreen: i w domu swoje koty i chory Max :(

jaga666

Post » Wto maja 15, 2012 11:06 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Biało-rude coś...

P.Iza podkarmia to małe rudo-białe coś.Ładne to jest, ciekawie umaszczone, chociaż przychodzi nocą i niewiele widać.Klatka-łapka odpada na razie, ale kotek przychodzi codziennie, postaramy się go oswoić.Dostaje regularnie jeść i to dobre jedzenie, mokrą i suchą karmę, wodę, tyle na razie można zrobić.Ja nie wychodzę, bo to dość płochliwe jest, p.Iza obserwuje go przez okno.

ewar

Post » Czw maja 17, 2012 20:26 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Biało-rude coś...

A ja mam za blokiem następnego :( coś młodego,burego przychodzi do miski ,dojada jak Zibi zotawi,czeka cierpliwie i nie bardzo się boi.Dzisiaj powiększyłam ogródek za blokiem-postawiłam dwie miski :D Szylcia przeprowadziła się do babci za siatkę-wczoraj było strzelanie do kotów :!: mnie nie było-babcia widziała i słyszałą :!:

jaga666

[poprzednia][następna]