OTW5-Świat koci i Żuniek.Nie jest fajnie:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt gru 09, 2011 15:13 Re: OTW5-(Kocia bieda s.33/DT! Tymczasujemy :(

Patmol pisze:Ask -zobacz koniecznie http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z337189146
co robić?

może do niej zdzwonić?Niech ogłoszenia pisze.To na mróz mnie zmroziło.W Milanówku sa dziewczyny (to blisko Pruszkowa).Działają w schronie.
Miejsca i funduszy brakuje.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt gru 09, 2011 15:39 Re: OTW5-(Kocia bieda s.33/DT! Tymczasujemy :(

napisałam do niej.
ogłoszenie zostało usunięte.Taką info dostałam z g.
Obrazek

ASK@

Post » Nie gru 11, 2011 10:22 Re: OTW5-(Kocia bieda s.33/DT! Tymczasujemy :(

Cóż słychać u Was Asiu,jak Żuczek?
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Nie gru 11, 2011 14:48 Re: OTW5-(Kocia bieda s.33/DT! Tymczasujemy :(

Wczoraj powaliła mnie migrena.Rano tylko ogarłam chatę,zrobiłam zakupy wzięłam tabletki,przysłoniłam okna i ległam. Nawet czytanie nie szło. Koty obok mnie,na mnie i takie tam inne atrakcje. Żuk robił mi terapie zapachową wisząc i migdaląc sie w pobliżu nosa :mrgreen:
Dziś z Żukiem do weta pojechaliśmy.Okazało się ,że brzunio dużawy bo pęcherz pełny.Nie dało rady wycisnąć. Powiem, że przemknęło mi przez głowę czy to nie jeszcze jedna komplikacja.Ale wcześniej nikt takiego problemu nie sygnalizował. Dostał no-spe w zastrzyku. Pojechał i Rafik z oczkiem.Plamka urazowa jest mniejsza ale jest.Musi go podrażniać. Dostał inne krople.Stan oka i doopy nie przeszkadza obydwu roznosić mieszkanie. Dodatkowo kleksiarz znaczy teren.
Wecik pochwalił Żunia za wzrost i wygląd.Obowiązkowe pytania ile mamy, ile przyjęliśmy ,ile wydaliśmy zostały zaliczone .Kociostan to istotna sprawa.
Dziczki zmalały>nie pokazuje się od kilku dni Oczko. zawsze przychodził. Koty znikają po kolei i pojawiają się (przeważnie) po jakimś czasie.mam podejrzenia,że są zamykane w piwnicy gdzie chowają sie przed mrozami.
mamy pierwszy koci sukces na osiedlowym rynku.Jeden z bloków z którym żarliśmy się o koty (zamykano,truto...) ma szczurki.Myszki podobno też. Pani co to zajadle okienka zamykała,pyszczyła na ans i obrażała prosi o "danie" jej choć jednego dzika do piwnicy. A niech sobie złapie jeśli taka potrzebująca. :mrgreen: Słaba satysfakcja ale jednak jest. Wiem,źle cieszyć sie z cudzego nieszczęścia.Ale szczurze pokolenie nie jest tam nieszczęśliwe chyba. :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Nie gru 11, 2011 17:48 Re: OTW5-(Kocia bieda s.33/DT! Tymczasujemy :(

ASK@ pisze:mamy pierwszy koci sukces na osiedlowym rynku.Jeden z bloków z którym żarliśmy się o koty (zamykano,truto...) ma szczurki.Myszki podobno też. Pani co to zajadle okienka zamykała,pyszczyła na ans i obrażała prosi o "danie" jej choć jednego dzika do piwnicy. A niech sobie złapie jeśli taka potrzebująca. :mrgreen: Słaba satysfakcja ale jednak jest. Wiem,źle cieszyć sie z cudzego nieszczęścia.Ale szczurze pokolenie nie jest tam nieszczęśliwe chyba. :mrgreen:

Mściwa nie jestem :mrgreen: ale :ryk: wszelkiego powodzenia zyczę szczurkom i myszkom, szczególnie w rozmnażaniu się :ok:
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Nie gru 11, 2011 17:50 Re: OTW5-(Kocia bieda s.33/DT! Tymczasujemy :(

Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie gru 11, 2011 18:07 Re: OTW5-(Kocia bieda s.33/DT! Tymczasujemy :(

Ja-Ba pisze:
ASK@ pisze:mamy pierwszy koci sukces na osiedlowym rynku.Jeden z bloków z którym żarliśmy się o koty (zamykano,truto...) ma szczurki.Myszki podobno też. Pani co to zajadle okienka zamykała,pyszczyła na ans i obrażała prosi o "danie" jej choć jednego dzika do piwnicy. A niech sobie złapie jeśli taka potrzebująca. :mrgreen: Słaba satysfakcja ale jednak jest. Wiem,źle cieszyć sie z cudzego nieszczęścia.Ale szczurze pokolenie nie jest tam nieszczęśliwe chyba. :mrgreen:

Mściwa nie jestem :mrgreen: ale :ryk: wszelkiego powodzenia zyczę szczurkom i myszkom, szczególnie w rozmnażaniu się :ok:

Zawsze, kiedy słyszę o "nagłej i niespodziewanej" inwazji gryzoni tu i ówdzie, mówię tryumfalnie do TZ-a: a nie mówiłam? :mrgreen:
A na serio, to warto ten fakt wykorzystać propagandowo, jeżeli litość dla bezdomnych stworzeń nie jest argumentem, to obecność gryzoni powinna być lekcją o roli kotów w miejskim ekosystemie (bo w szkole widać na lekcjach biologii nie każdy uważał jak się należy).
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Nie gru 11, 2011 18:11 Re: OTW5-(Kocia bieda s.33/DT! Tymczasujemy :(

Za szczurki!!! :ok: :ok: :ok:
Złośliwa się robię na starość :mrgreen:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie gru 11, 2011 18:12 Re: OTW5-(Kocia bieda s.33/DT! Tymczasujemy :(

MalgWroclaw pisze:Podpiszcie, proszę
http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=8123

Nie otwiera mi sie wszystko.Nie mam jak podpisać.

Popiołka z Koterii pojechała dziś do DS.Pani napisała mi maila :)
Kciuki za dziewunię poproszę. Za aklimatyzację i kuwetę.Za zdrówko i szczęście!
Bądź szczęśliwa dziecino :1luvu:
Obrazek

ASK@

Post » Nie gru 11, 2011 18:15 Re: OTW5-(Kocia bieda s.33/DT! Tymczasujemy :(

Kciuki za dziewunię!!! :ok: :ok: :ok:

Strona się wiesza, widocznie dużo osób próbuje podpisać
Obrazek

hanelka

Post » Nie gru 11, 2011 18:16 Re: OTW5-(Kocia bieda s.33/DT! Tymczasujemy :(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: powodzenia Popiołkowa dziewczynko :1luvu:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Nie gru 11, 2011 18:17 Re: OTW5-(Kocia bieda s.33/DT! Tymczasujemy :(

hanelka pisze:
Za szczurki!!! :ok: :ok: :ok:
Złośliwa się robię na starość :mrgreen:

Ja też . :mrgreen:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Nie gru 11, 2011 18:22 Re: OTW5-(Kocia bieda s.33/DT! Tymczasujemy :(

Chatte pisze:
A na serio, to warto ten fakt wykorzystać propagandowo, jeżeli litość dla bezdomnych stworzeń nie jest argumentem, to obecność gryzoni powinna być lekcją o roli kotów w miejskim ekosystemie (bo w szkole widać na lekcjach biologii nie każdy uważał jak się należy).

Niestety, ludzie ciężko przyswajają podstawową wiedzę. Jak komu szczur d..ę odgryza - to ten szuka kota. Potem kota truje.
Problem w tym że głodnego, czekającego na okruch jedzenia kota - w i d a ć a myszy czy szczura - raczej nie. Stąd ludzkie "słodkie" przeświadczenie że myszy i szczurów nie ma. A że myślenie nie jest najmocniejszą stroną osiedlowych strażniczek porządku - jest jak jest.
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Nie gru 11, 2011 18:31 Re: OTW5-(Kocia bieda s.33/DT! Tymczasujemy :(

U mnie „światłe ludzie” ludzie są wręcz „pewne”, że szczury są przez koty, bo koty je zwabiają i te karmicielki, co żarcie zostawiają. A przez te koty to jeszcze tylko choroby som.
Nie pogadasz. Nie przekonasz. Nawet jak szczur dupę odgryzie, to i tak wszystko będzie przez te koty... :(
Obrazek

hanelka

Post » Nie gru 11, 2011 18:34 Re: OTW5-(Kocia bieda s.33/DT! Tymczasujemy :(

No niestety - macie rację. Bo ludzie uważają, że kot najedzony myszy nie łapie. :evil:

Ale może warto spróbować? Uświadomić, że szczury to głupie nie są i nie założą gniazda tam, gdzie mieszka kot... Bo dorosłego szczura to nie każdy kot pokona, ale takie szczurze maleństwa to i owszem.
Przecież taka rolę prewencyjną pełni stado 20 kotów w Pałacu Kultury w Warszawie :!: . Dokarmiane i zaopiekowane za kasę miejską. A jeżeli sąsiadki ASK@ są fankami J.K. i jego śp. brata, to należy wspomnieć, że te koty w PKiN "zatrudnił" wlasnie Lech Kaczyński, kiedy był prezydentem Warszawy.
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

[poprzednia][następna]