5 super kotów z Pajęczna szuka DS lub DT

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt gru 02, 2011 17:10 Re: 7 uroczych kotów z Pajęczna pilnie potrzebuje domów

Dzień dobry - witamy :catmilk: :catmilk: :catmilk:

Dziś jakaś pani podeszła do mamy i powiedziała, że widziała jakiegoś kolejnego malutkiego kotka.
Intencją było aby mama się nim zajęła, bo ona ma psa. A mama ma teraz w domu 9 kotów - w tym 5 maluchów i na działce są jeszcze dwa.
U mnie trzy - dwa do wydania.

Nikt nie dzwoni,. nikt się nie pyta - :( :( :(
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Pt gru 02, 2011 18:34 Re: 7 uroczych kotów z Pajęczna pilnie potrzebuje domów

To nie dobrze, że nikt nie dzwoni i nie pyta. Kotków jest pełno wszędzie, ludzie nie styrylizują koteczek a te rodzą następne. Potem podchodzi "taka" pani i proponuje następnego. :( to smutne.
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pt gru 02, 2011 18:44 Re: 7 uroczych kotów z Pajęczna pilnie potrzebuje domów

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Te rachunki mam za leczenie, za chwilę wkleję dalsze.
Ostatnio edytowano Pt gru 02, 2011 19:01 przez olafen, łącznie edytowano 1 raz

olafen

Post » Pt gru 02, 2011 18:54 Re: 7 uroczych kotów z Pajęczna pilnie potrzebuje domów

A to wczorajsze rachunki za wizytę u weta i leki w aptece.
Obrazek

Obrazek

olafen

Post » Pt gru 02, 2011 18:59 Re: 7 uroczych kotów z Pajęczna pilnie potrzebuje domów

Te 100 złotych od pana Włodarczyka, to sterylizacja Funi w Pajęcznie.

Nie wszystkie mam rachunki, bo nie wszystkie zbierałam, ale teraz już zbieram.

Floxal, Summamed i Atecort biorą kotki na infekcję oczów ( herpers) i uszów.
Jest lepiej

olafen

Post » Pt gru 02, 2011 19:40 Re: 7 uroczych kotów z Pajęczna pilnie potrzebuje domów

Pisałam do pana z Częstochowy w sprawie kotki, którą wziął od nas i taką odpowiedź dostałam.
Kotka jest zdrowa,wesoła, odrobinę jeszcze urosła.
Aktualnie remontuje mieszkanie i w związku z tym mnóstwo zajęć, na dodatek mam problem z dostępem do internetu (dlatego odzywam się z opóźnieniem).
W przyszłym tygodniu postaram się przesłać Pani kilka zdjęć kotki .
Pozdrawiam

olafen

Post » Sob gru 03, 2011 8:52 Re: Już 9 uroczych kotów z Pajęczna pilnie potrzebuje DS lub DT

To wspaniała wiadomość od pana z Częstochowy o kotce. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Sob gru 03, 2011 11:30 Re: Już 9 uroczych kotów z Pajęczna pilnie potrzebuje DS lub DT

A ja witam w sobotę. Od piątej rano kotki latają jak szalone. Citka siedzi na fotelu i przygląda się temu wyniośle. Są trochę rozczarowane, bo sobota, a tylko kocie jedzonko dostały. Poprawię się wieczorem :)

Dziś w końcu koty u mojej mamy będą potraktowane adwokatem.

Modlimy się o domki.

olafen

Post » Sob gru 03, 2011 12:13 Re: Już 9 uroczych kotów z Pajęczna pilnie potrzebuje DS lub DT

olafen pisze:A ja witam w sobotę. Od piątej rano kotki latają jak szalone. Citka siedzi na fotelu i przygląda się temu wyniośle. Są trochę rozczarowane, bo sobota, a tylko kocie jedzonko dostały. Poprawię się wieczorem :)

Dziś w końcu koty u mojej mamy będą potraktowane adwokatem.

Modlimy się o domki.

czy kotki mają wydarzenie na FB? Ogłoszenia na portalach? w razie potrzeby pomogę w uzupełnieniu braków :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob gru 03, 2011 12:16 Re: Już 9 uroczych kotów z Pajęczna pilnie potrzebuje DS lub DT

Na pewno mają FB, allegro i tablice. Są jeszcze jakieś inne ogłoszenia , ale stamtąd nigdy nie było żadnego odzewu

Każda pomoc bardzo mile widziana :1luvu: :1luvu: :1luvu:

olafen

Post » Sob gru 03, 2011 12:21 Re: Już 9 uroczych kotów z Pajęczna pilnie potrzebuje DS lub DT

Ostatnio edytowano Czw gru 08, 2011 21:46 przez olafen, łącznie edytowano 3 razy

olafen

Post » Sob gru 03, 2011 12:31 Re: Już 9 uroczych kotów z Pajęczna pilnie potrzebuje DS lub DT

To im dorobię posiłkując się FB i udostępnię na FB :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Sob gru 03, 2011 12:52 Re: Już 9 uroczych kotów z Pajęczna pilnie potrzebuje DS lub DT

Dziękuję bardzo :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

olafen

Post » Sob gru 03, 2011 13:07 Re: Już 9 uroczych kotów z Pajęczna pilnie potrzebuje DS lub DT

nie ma za co, mam nadzieję, że będą efekty :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Sob gru 03, 2011 14:36 Re: Już 9 uroczych kotów z Pajęczna pilnie potrzebuje DS lub DT

Te efekty bardzo potrzebne, bo kotów przybywa a domów nie :(

Pan na działce miał kotka. Bardzo go kochał. Codziennie kilka razy dziennie do niego przychodził. Pieścił go, pielęgnował, karmił.
Któregoś razu przyszedł a kotek leżał martwy. Ktoś, a raczej jakiś pies wyżarł mu brzuszek.
Pan płakał jak dziecko. Ma około 80 lat.

Inny pan też miał na działce kotka. Chuchał na niego, dmuchał. Nieba by mu przychylił. Z radością chodził na działki. Któregoś razu spotkała go moja mama. Płakał jak bóbr. Tylko jedno potrafił wykrztusić - "koledzy zabili mi kota". Powiesili na sznurku.
To był starszy człowiek. Żona nie pozwalała na kotka w domu. Ten pan przestał chodzić na działki, a siadał pod blokiem w mróz, w rozpiętej kurtce. Chciał umrzeć i umarł.

Nasza działka jest ogrodzona. Koty mają dostęp do altanki i do piwnicy, gdzie jest cieplej. Gdyby koty przebywały tylko na tej działce, byłby bezpieczne, ale niestety koty łażą po całym polu i narażają się przez to.

Ja boję się o Lusi. Ma jakiegoś tam towarzysza, ale bezpieczne to one tam nie są. Dopóki były malutkie i nie wychodziły poza obręb naszej działki było ok. Teraz Lusi zwiedza inne kąty, a ja się o nią boję.

olafen

[poprzednia][następna]