Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie mar 27, 2011 19:59 Re: Szczytno - bezradność - brak adopcji.. Whiskaska szuka DT !

Ten kotek na ostatniej fotce też ma duże wyłysienia tylko jakoś słabo je widać. :(
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Nie mar 27, 2011 20:07 Re: Szczytno - bezradność - brak adopcji.. Whiskaska szuka DT !

horacy 7 pisze:Jest kocur garnący się do człowieka w typie syjama chyba młody bo miał takie bialutkie ząbki

Obrazek
po_prostu_kaska

Post » Nie mar 27, 2011 20:10 Re: Szczytno - bezradność - brak adopcji.. Whiskaska szuka DT !

Nie mogę uwierzyć, że takie koty jak whiskaska, czy ten w typie syjama nie mają własnych domów... Po prostu szok... Tak bardzo chciałoby się wszystkim pomóc. Podziwiam Cię Basiu, że masz w sobie tyle tyle siły i odwagi.
:1luvu:

kasztanowa7

Od: Czw sty 27, 2011 17:18

Post » Nie mar 27, 2011 20:11 Re: Szczytno - bezradność - brak adopcji.. Whiskaska szuka DT !

I oczywiście super, że Hrupi ma nowy domek. W ogóle piękny z niego kot!!!!

kasztanowa7

Post » Nie mar 27, 2011 20:42 Re: Szczytno - bezradność - brak adopcji.. Whiskaska szuka DT !

Fakt ,że pewnie większość osób patrzy na mnie jak na pomyloną i trzeba troszkę odwagi by to znosić ale jest mi to w tej chwili obojętne.Słucham w pracy co opowiadają o zwierzętach i to niby mądre, inteligentne osoby ,bogate ale tak naprawdę bardzo ubogie w uczucia i całkiem nie chce taka być.Ciesze się,że trafiłam na to forum i spotykam pokrewne dusze i to dodaje siły.Niestety są u nas jeszcze przepiękne psy którym musimy też pomagać.Syjama wcześniej nie zauważyłam kocury są na kociarni gdzie mogą wychodzić i dlatego wcześniej go nie widziałam.Dziewczyny co to mogą być za łyse miejsca na skórze tych kotów? :oops:

horacy 7

Post » Nie mar 27, 2011 20:49 Re: Szczytno - bezradność - brak adopcji.. Whiskaska szuka DT !

Kasiu dzięki ogromne za wstawienie zdjęć i pouzupełnianie wątku.Bez Ciebie niewiele mogłabym zrobić. :ryk:

horacy 7

Post » Nie mar 27, 2011 20:53 Re: Szczytno - bezradność - brak adopcji.. Whiskaska szuka DT !

horacy 7 pisze:Kasiu dzięki ogromne za wstawienie zdjęć i pouzupełnianie wątku.Bez Ciebie niewiele mogłabym zrobić. :ryk:

Chociaż tyle mogę pomóc :oops:
po_prostu_kaska

Post » Nie mar 27, 2011 22:09 Re: Szczytno - bezradność - brak adopcji.. Whiskaska szuka DT !

horacy 7 pisze:Dziewczyny co to mogą być za łyse miejsca na skórze tych kotów? :oops:

Boję się, ze to moze być grzybica... :(
Niestety słyszałam, ze niektóre przytuliska jeśli są bez izolatek usypiają zagrzybione koty, chociaż ją mozna leczyć smarowidłami
albo szczepionką
Grzybica lubi sie ujawniać u kotów po antybiotykoterapii :( To by też pasowało
Ostatnio edytowano Nie mar 27, 2011 22:32 przez taizu, łącznie edytowano 1 raz
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie mar 27, 2011 22:31 Re: Szczytno - bezradność - brak adopcji.. Whiskaska szuka DT !

horacy 7 pisze:Fakt ,że pewnie większość osób patrzy na mnie jak na pomyloną i trzeba troszkę odwagi by to znosić ale jest mi to w tej chwili obojętne.Słucham w pracy co opowiadają o zwierzętach i to niby mądre, inteligentne osoby ,bogate ale tak naprawdę bardzo ubogie w uczucia i całkiem nie chce taka być.Ciesze się,że trafiłam na to forum i spotykam pokrewne dusze i to dodaje siły.Niestety są u nas jeszcze przepiękne psy którym musimy też pomagać.Syjama wcześniej nie zauważyłam kocury są na kociarni gdzie mogą wychodzić i dlatego wcześniej go nie widziałam.Dziewczyny co to mogą być za łyse miejsca na skórze tych kotów? :oops:

No właśnie... Osoby, które kochają zwierzęta są uważane za pomylone... Takie jest nasze społeczeństwo. Każdy myśli tylko o sobie.
Pracuję w miejscu, gdzie też są bezdomne koty. Razem z dwiema koleżankami i jakąś panią mieszkającą w tym miejscu dokarmiamy je. Koleżanki i ja robimy to w tajemnicy, jednak ta obca pani na legalu stawia miseczkę z jedzonkiem dla sierściuchów na schodach. Moja szefowa za każdym razem jak dostrzeże miseczkę z jedzeniem skopuje ją ze schodów i mówi: "Może w końcu skończą jej się te miseczki". Żal...

kasztanowa7

Post » Nie mar 27, 2011 23:50 Re: Szczytno - bezradność - brak adopcji.. Whiskaska szuka DT !

Czy syjam ma dom :?: jak nie poproszę informacje o nim i kontakt na PW jutro zrobię fb i może uda mi się znów tak szybko znaleźć dom jak kotce niebieskiej :1luvu:

Edit: Dobrze by było gdyby był ciachnięty :roll:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon mar 28, 2011 8:01 Re: Szczytno - bezradność - brak adopcji.. Whiskaska szuka DT !

Napisałam PW ,lecz napiszę i tutaj niestety syjam jeszcze w schronisku bo dopiero wczoraj go wypatrzyłam.Ma niestety wyłysienia na ogonie i bokach i nie jest wykastrowany.Kastracja to nie problem mogę go zawieść lecz trzeba by go podleczyć i dopiero to zrobić.Boję się trochę jeżeli to grzyb to jak go później wytępie w piwnicy bo na początek musiałabym go tam umieścić.Wiem ,ze ma ogromne szanse na dobry dom więc jego los bardzo leży mi na sercu.Nie mam samochodu jeszcze do środy -czwartku tak powiedział mechanik ,jak będe miała zabrałabym go chociaż do weta z tą skórą niech zobaczy co to jest.Wtedy oceniłby jego stan ,kot jest przeraźlwie chudy i to też mnie martwi. :(

horacy 7

Post » Pon mar 28, 2011 8:13 Re: Szczytno - bezradność - brak adopcji.. Whiskaska szuka DT !

koty przepiekne, strasznie mi szkoda, ze musza tam siedziec, Brysia, whiskaski, tego syjamskiego kocurka. Mi w glowie ciagle siedzi ta whiskaska, tym bardziej, ze wyglada na zdrowa mialaby duze szanse, gdyby znalazl sie jakis DT. Eh, proza zycia. Dzielna jestes Basiu

sebow

Od: Pon kwi 26, 2010 12:35

Post » Pon mar 28, 2011 8:58 Re: Szczytno - bezradność - brak adopcji.. Whiskaska szuka DT !

po_prostu_kaska pisze:To nasza whiskasia? Jejku jak cudnie wygląda :1luvu:

Obrazek Obrazek

Fb dla niej http://www.facebook.com/event.php?eid=156176894444228

dajcie do pierwszego postu :)

W jakim wieku jest kotka :?:

CatAngel

Post » Pon mar 28, 2011 9:52 Re: Szczytno - bezradność - brak adopcji.. Whiskaska szuka DT !

Najgorsze jest to ,że żadnych informacji ze schroniska nie uzyskamy poza tym od kiedy kot tam przebywa.Koty często trafiają tam z ulicy lub podrzucone i nie wiadomo w jakim są wieku .Wiemy tylko to ile zaobserwujemy same.Syjama na pewno wcześniej nie widziałam więc musiał trafić nie tak dawno lub niestety zimą i wychodził sobie w plener i dlatego go nie widziałam.Whiskaski z poprzedniego roku nie pamiętam też,chociaż latem zabrałyśmy małego kocurka o takim umaszczeniu może to jego siostra.Koty raczej są młode bo długo w schronisku nie przetrwają ze względu na choroby.Z tamtego roku jest Zosia ,rudy dziki kocurek który jest w strasznym stanie i kilka innych pewnie których nie zapamiętałam.Jedynym wyjśąciem jest zabieranie do DT i wyadoptowywanie z nich po leczeniu i obserwacji cech charakteru. :lol:

horacy 7

Post » Pon mar 28, 2011 10:05 Re: Szczytno - bezradność - brak adopcji.. Whiskaska szuka DT !

Czyli około 2lata może mieć :?: raczej na młodą wygląda :)

CatAngel

[poprzednia][następna]