50kotów Darłowo- czas sterylek. Zapraszam do III wątku ! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon kwi 25, 2011 21:45 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

POMOCY ! :(

Ta sunia siedzi od środy przy śmietniku w lesie ! :( Ktoś ją tam z...ostawił :(
Jest bardzo głodna, spragniona... I piękna ! Kładła się na ziemi i lizała ręce, kiedy znajoma do niej podeszła :( Sunia wydaje się być młoda, około roczna.
Błagamy o DT, bo o domu stałym na razie nawet nie myślimy, bo pewnie nie ma na co liczyć :( !! Ona nie może tam zostać.
Znajduje się w pobliżu Koszalina, Darłowa,. Sławno, Słupsk. Dowieziemy ją w te okolice, oczywiście w inne pobliskie też !
Dzwońcie wcześnie rano, późno w nocy.. Kiedy chcecie, jeśli tylko macie miejsce dla suni :(
510 538 560 ( tylko nie smsy, zepsuty ekran )
mail: kinia_098@interia.pl
Mam 20kg suchej karmy. Mogę odstąpić DT ! Znajoma również oferuje pomoc w postaci karmy

Obrazek
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Wto kwi 26, 2011 0:40 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

ale piękna! chyba ktoś sobie huskyego rozmnażał... może ktoś z kontem na dogo by mógł to tam zamieścić?

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Wto kwi 26, 2011 9:19 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

Fleur pisze:ale piękna! chyba ktoś sobie huskyego rozmnażał... może ktoś z kontem na dogo by mógł to tam zamieścić?

na dogo już wrzuciłam :)
właśnie ciężko mi dojść po jakim psie ona może być. bo głowę chyba ma dość dużą, taką jakby kwadratową ?
możliwe, że będą dziś z Asią u niej, to się dokładnie przyjrzę.
Obrazek

kinia098

Post » Wto kwi 26, 2011 16:06 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

kinia098 pisze:mogę taką, tylko z białymi uszkami w środku, brzuszkiem i pućkami przy nosku ? :D

przed zapakowaniem w kapsułę transportową: Obrazek

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Wto kwi 26, 2011 16:14 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

Fleur pisze:
kinia098 pisze:mogę taką, tylko z białymi uszkami w środku, brzuszkiem i pućkami przy nosku ? :D

przed zapakowaniem w kapsułę transportową: Obrazek

ale słooooodki :1luvu:
kurde, a miałam już stada nie powiększać :roll:
czekam na kulkę :D :mrgreen:
i dzięęęękujęę :1luvu: :1luvu:
Obrazek

kinia098

Post » Śro kwi 27, 2011 14:32 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

Adam, odpiszę ale muszę najpierw ten regulamin tam przeczytać 8O Czy mam to olać ? :mrgreen: Bo ja nie mam żadnych papierków, płyt itp. do tego telefonu.

Kominiarz pozdrawia ogrodowo z nowego domciu :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sunia zniknęła :( A był już DT....... :(
Obrazek

kinia098

Post » Śro kwi 27, 2011 21:46 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

Szalony Kot pisze:O rany, szkoda suni :/

Naprawdę szkoda, bo ktoś wypatrzył ją w gazecie i chciał dać dom stały :( :(
Będę tam dryndać, czy nie wrzucą mi kotów :mrgreen: :mrgreen:

Odnowiłam Bulwie ogłoszenia :ok: :ok: :ok:
Obrazek

kinia098

Post » Śro kwi 27, 2011 23:17 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

Kinga, poszukaj tej Suni, może się jeszcze pojawi, może akurat odeszła jak przyszłyście, popytaj w okolicy.
Powodzenia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

A Kominiarz 8O
To nie ten sam zafafluniony Kot, którego wiozłam.
Cudo :1luvu:

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Czw kwi 28, 2011 18:39 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

Przychodzę z relacjami.. trochę dobrymi i trochę złymi.

Córeczka Plamki jednak ma domek :D :ok: Niewychodzący, tylko wtedy, kiedy widziała ją po raz ostatni karmicielka, to najprawdopodobniej im nawiała ;) Tak to tylko chodzi na szelkach ;) Mam nadzieję, że to dobry i odpowiedzialny dom, który nie będzie jej rozmnażał... :ok: Dla przypomnienia, to ta kicia :D :
Obrazek

Z dobrych jeszcze to, że mam Gluta u siebie. Chłopak zadowolony na maxa :D Aż się sama dziwię :) Od razu się rozmruczał, jak wyjęłam go z transportera :) Miziak z niego, że ho ho :) Nie boi się za bardzo, nie ucieka, nie chowa się :ok: Zauważyłam już, że uwielbia przełazić pod grzejnikiem ( czytaj lubi się ocierać i miziać :P ) :mrgreen: . Chociaż Gluta zabrałam już z nerwów, ale o tym za chwilkę...

No i... ciężarna pingwinka już się okociła............ Plus tego, że mam dostęp do maluchów, są w mieszkaniu u kobiety, która ją wpuszcza do domu. Tylko.. było 7, są 3.......... Nie będę już pisać, co się z nimi stało... :cry: :evil: W tej trójce są 2 kocurki ( bury i czarny ) i 1 kicia ( bura z białymi, drobnymi dodatkami ); myśleli, że kocurek..... Pani bierze jednego kocurka, dla siostry/wnuczki ? Ja zarezerwowałam pozostałą 2.

Gluta zabrałam, bo nieźle podnieśli mi ciśnienie działkowicze. Burzy się też niby zarządca działki? Chciałam sobie dziś z nim pogadać, ale go nie było... Będę zachodzić. I.. ma być jakieś zebranie, poruszona będzie sprawa kotów.. Boże, ja nie mam sił do tych ludzi już :( Oni nas oskarżają o to, że my niby te koty tam podrzucamy, że przez nas tam są bo my je karmimy ( a nie tylko my ! ), mają pretensje do nas, bo koty im srają do ogródka, bo przychodzą koty zna przeciwka..... Dziś mnie poniosło i nadarłam się nieźle na jedną starą babę. MILION razy jej powtarzałam, że tylko jedna ( teraz w sumie 2, bo pojawiła się nowa kolorka... nie chciała wejść do łapki :| ) kotka nie jest wysterylizowana, bo nie mogę jej złapać, że 3 koty już stąd zabrałam ! Dalej nie docierało i w kółko powtarzała, że koty srają jej do ogródka, a ona tam ma warzywa...... Bożeee :placz: Jedna podburzona to nawet jakieś groźby Pauli rzucała: że zrobi w końcu z tym porządek, że będziemy miały zakaz karmić itd. 8O eee ?... Śmieszne ! W sumie, to mam trochę żal do Pani, która też tam karmi.. Bo peeeełno misek plastikowch zawsze było nastawiane. O to też się burzą działkowicze...

I zaczynam bać się o koty :( To właśnie tam mieszka Bulwa :( Proszę o pomoc w jej ogłaszaniu :( Ja ogłoszę Rudka, może akurat ktoś się znajdzie ! :( Glutkowi zrobię wydarzenie albo poproszę o to CatAngel, bo nie wiem ile on będzie mógł u mnie siedzieć ( w łazience jest chwilowo,... zaraz zanoszę go do szopki :( ).

A, i jedna kobieta z tych działek ma jakąś kotkę. Z tych nerwów już nie pamiętam, czy to jej, czy bezdomna. Jest już kotna. Chciała po porodzie.. zabić maluchy. Zaproponowałyśmy jej, że zapłacimy za uśpienie młodych i wysterylizujemy kicię. Ma nas zaczepić, jak kotka się okoci. Wszystko z darłowskich, mam nadzieję, że starczy mi forsy na to wszystko :(
Obrazek

kinia098

Post » Czw kwi 28, 2011 19:46 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

Kinia nie jesteś sama. Pomożemy Ci. A te staruchy to łopatą przez łeb, może łopatologia podziała. :)

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Czw kwi 28, 2011 20:33 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

Kinia, a tej kotnej to nie można zrobić sterylki aborcyjnej na już?
Bo nie wiadomo co to za babsko, czy się zgłosi do Was jak Kicia się okoci..

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Czw kwi 28, 2011 20:44 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

Carmen201 pisze:Kinia, a tej kotnej to nie można zrobić sterylki aborcyjnej na już?
Bo nie wiadomo co to za babsko, czy się zgłosi do Was jak Kicia się okoci..

Nie zgodziła się... namawiałyśmy... Niestety :|
Myślę, że się zgłosi. Całkiem ok babka ;)

Jak siedzę z Glutem, to aż mi samej robi się niedobrze 8O On te smarki .. przełyka... 8O Jutro idę do ciotki po Augumentin. Mam nadzieję, że on chociaż trochę pomoże. Potem wet.
Obrazek

kinia098

Post » Pt kwi 29, 2011 19:21 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

Ogłosiłam dziś Plamkę i już miałam tel. ! Szkoda, dom całkiem ok, ale Plama zupełnie nie nadaje się jako prezent ( ten dobry prezent ;) ) dla dziecka :( Przekazałam numer Carmen, bo Pani z Wawy.

Byłam dziś z Glutem u weta, bo nic nie chciał mi jeść, nie może się za bardzo załatwić,a jak już pójdzie, to w kuwecie jest coś, co nawet nie wiem jak określić... :| Odrobaczyłam go, dostał 3 zastrzyki, w niedzielę znowu. Zapłaciłam jedyne 30zł. ( nie wiem, czy też nie liczą się tutaj zastrzyki w niedzielę, okaże się ;) ). A poza tym, chłopak jest bardzo fajny :D Miziaczek z niego wspaniały :) A taka drobinka ! że nawet mój tata mówi " ona dużo pije, idź zobacz ". Naprawdę jest kruszynka z niego. Te łapeczki jak u kotka 5 miesięcy, a on ma z 10 :|

edit: jak się teraz okazało, wcale taki dobry ten dom nie jest 8O to ten: viewtopic.php?f=13&t=127133&p=7411740#p7411740

A czytałam to dzisiaj ! Widocznie nie do końca żem wszystko zapamiętała :roll:

edit2: Glutek już broi :lol: W nocy zwalił kwiatka z parapetu i doniczka poszła z dymem :P :lol: :roll:
Obrazek

kinia098

Post » Nie maja 01, 2011 13:41 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych... mamy pierwsze maluchy

Pozdrowienia od pięknego Kominiarza :1luvu: :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Planuję zrobić metamorfozy, ale najpierw muszę ukraść post CA :mrgreen: ( Jeśli się da ? )
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]