Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto maja 12, 2020 6:16 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Dziękuję :1luvu: Wieści z domku cyt."
Ptysia już całkiem się zadomowiła, bawi się piórkiem. Mela jeszcze trochę się chowa, ale już na chwilkę też wyszła z ukrycia i trochę zjadła.
Są cudowne. Jak zrobię więcej zdjęć, to podeślę.

Dostałam dwa zdjęcia, ale kiepskiej jakości, poczekam na lepsze.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto maja 12, 2020 6:57 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

ewar pisze:Dziękuję :1luvu: Wieści z domku cyt."
Ptysia już całkiem się zadomowiła, bawi się piórkiem. Mela jeszcze trochę się chowa, ale już na chwilkę też wyszła z ukrycia i trochę zjadła.
Są cudowne. Jak zrobię więcej zdjęć, to podeślę.

Dostałam dwa zdjęcia, ale kiepskiej jakości, poczekam na lepsze.

świetnie wieści :D

to juz wszystkie koty wy adoptowane?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto maja 12, 2020 7:35 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

ewar Arcana super robota :201494

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Wto maja 12, 2020 8:04 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Dzięki, cieszę się, że wszystkie koty już są w domach, bo były ogłaszane od wielu miesięcy, a w najtrudniejszym czasie znalazły najlepsze domy. Dwa dwupaki to naprawdę fart. I trzeci - Daszka z Pikselkiem, czwarty - rudasek z siostrą. Do tego nowi opiekunowie sami przyjechali po koty. To się prawie nie zdarza 8O
Ja akurat trzymałam za lekki koniec, ale ewar odwaliła kawał roboty. Sama obsługa weterynaryjna tej gromadki to ciągłe targanie kotów do lecznicy, nie mówiąc o kosztach. Niech będą zdrowe i szczęśliwe! :ok: :ok: :ok:

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Wto maja 12, 2020 8:35 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

:ok: :ok:
Arcana pisze:Dzięki, cieszę się, że wszystkie koty już są w domach, bo były ogłaszane od wielu miesięcy, a w najtrudniejszym czasie znalazły najlepsze domy. Dwa dwupaki to naprawdę fart. I trzeci - Daszka z Pikselkiem, czwarty - rudasek z siostrą. Do tego nowi opiekunowie sami przyjechali po koty. To się prawie nie zdarza 8O
Ja akurat trzymałam za lekki koniec, ale ewar odwaliła kawał roboty. Sama obsługa weterynaryjna tej gromadki to ciągłe targanie kotów do lecznicy, nie mówiąc o kosztach. Niech będą zdrowe i szczęśliwe! :ok: :ok: :ok:

:ok: :ok: będą trzymamy kciuki

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto maja 12, 2020 8:58 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Jestem wdzięczna osobom, które pomagają ewar ogarnąć koszty pomagania kotom. Bez tego wsparcia nie byłoby takich możliwości :piwa:

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Wto maja 12, 2020 13:36 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Bardzo dużo się u mnie dzieje, nie mam czasu na nic, ale tak szybko napiszę. Byłam u bezdomniaków, Jadzia straciła jedno "skrzydło", łysych placków ma sporo, ale chyba już w niektórych miejscach porasta delikatnie sierścią. Kupiłam stronghold, spróbuję jej podać na kark, ale dzisiaj było zimno, trochę padało, jutro to zrobię. U Kulek też byłam, pojawił się tylko Atol, ale nie był zainteresowany jedzeniem. Sreberka i Lilusi już jakiś czas nie widuję, martwię się bardzo :(
Pusia została eksmitowana z kuchni, zamieszkała tam 5-6-letnia kotka z 3-tygodniowym dzieckiem. To chłopczyk. Dzisiaj byłam z nimi u weta, ale nie mam dobrych wieści. Kotka jest w złym stanie, ma ogromny brzuch i podejrzenie FIP :placz: Bardzo wysoka leukocytoza, niski stosunek albumin do globulin, czy jakoś tam, co nie jest pocieszające. Ma guzki na listwie mlecznej, wetka sugerowała mastektomię przy okazji sterylki. Na razie na to za wcześnie, malec nie jest jeszcze samodzielny. Kotka jest cudna, maluszek to sama słodycz, ciężko mi na sercu. Jutro jestem umówiona na usg i pobranie płynu. Zaraz wkleję zdjęcia.
Kotki są też tutaj
https://pl-pl.facebook.com/KrakowskieSt ... yZwierzat/

ewar

Post » Wto maja 12, 2020 13:47 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Mama z synkiem
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

ewar

Post » Wto maja 12, 2020 14:50 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Aha, testy FeLV/FIV ujemne, chociaż tyle. Kotka jest przemiła, mruczy, ociera się o dłoń, nie da się jej nie kochać. O synka bardzo dba, wylizuje go, przytula i karmi. Jeszcze nie była w kuwecie, ale zrobiła siusiu w lecznicy na kocyk. Długo czekałam w kolejce, możliwe, że nie wytrzymała. Przy okazji i ja musiałam uprać swoje ciuchy, ale to pikuś. Moim zdaniem, ona na umierającą kotkę nie wygląda. Ma apetyt, myje się. Oby to nie było to świństwo pt.FIP, tylko jakaś infekcja. Dzisiaj będzie kurier z jedzeniem dla maluszków, ona też takie dostanie. Wyniosłam ją na rękach na mieszkanie, pokazałam koty, troszkę syknęła, ale ŻADEN z moich kotów nie pokazał, że jej nie lubi. Bardzo chętnie zaprzyjaźniłyby się z nią. Z ciekawością zaglądały przez kratkę w drzwiach kuchennych, ale kotka tak wrzeszczała, taka była przerażona, że kratkę zakleiłam i jest spokój.

ewar

Post » Wto maja 12, 2020 15:27 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Jakie słodkie, mama i synuś. Dobrze że im pomożesz. Mocno trzymam kciuki za jej zdrowie i oby to nie był FIP.
A jak Pusia reaguje na eksmisję?

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto maja 12, 2020 16:03 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

ewar pisze:Mama z synkiem
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

śliczni oboje, a maluch w moim ulubionym kolorze :1luvu: :1luvu:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto maja 12, 2020 16:09 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Gosiagosia pisze:A jak Pusia reaguje na eksmisję?

Nie pytałam, ale musi się z tym pogodzić. Przed chwilą nie zamknęłam drzwi, tylko je przymknęłam, Pusia próbowała wejść, ale mamcia zaatakowała Pusię. Bardziej słownie niż fizycznie, ale Pusia się cofnęła. Niewygodnie jest i kotom i mnie, ale siła wyższa.
mir.ka, oboje są cudni. Rude to nie jest moje ulubione umaszczenie, co nie znaczy, że nie kocham Guci i że malec mi się nie podoba. To sama słodycz :1luvu:
Mamusię nazwałam Nadia, bo to znaczy "nadzieja", a synka Wituś, bo mi tak pasowało. Przyszły domek może to zmienić, nie ma problemu.
Dzwoniłam do domku Meli i Ptysi. Kotki zadomowione, w nocy wpakowały się łóżka jednej z córek i budziły ja, bo domagały się mizianek :wink:

ewar

Post » Wto maja 12, 2020 17:49 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Nadia podjadła surowej wołowiny, popiła też śmietanki i teraz karmi swoje dziecko. Nie pije wody, dopajam strzykawką. W kuwecie jeszcze nie była, może skorzysta w nocy. Wydaje mi się, że brzuch ma jakby mniejszy, ale może tak bardzo chcę w to wierzyć i wmawiam sobie? Nie wiem. Na umierającą kotkę nie wygląda, Wituś też sprawia wrażenie zdrowego kotka, oby tak było.

ewar

Post » Wto maja 12, 2020 18:00 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Może u Nadii duży brzuszek to tylko dieta uboga w białko. Moja Ruzia też miała ogromny brzuch. Wyglądała jak afrykańskie dzieci. Brzuch ogromny a kończyny jak u pająka. Ogromne kciuki dla Nadii bo maluch już ich nie potrzebuje :)
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Wto maja 12, 2020 18:02 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Ale cudowna rodzinka :1luvu: trzymam kciuki za mamusię i maluszka :ok:
Doczytuję że i z ostatniego domku same dobre wiesci. Super :)

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

[poprzednia][następna]