50kotów Darłowo- czas sterylek. Zapraszam do III wątku ! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt kwi 22, 2011 23:46 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

XAgaX pisze:pewnie, że najlepiej abyś zdążyła, trzymam kciuki!

podbierakiem próbowałaś? :)

Podbierak testowałam na WOP'kach. Kiepsko to idzie, a poza tym on jakiś podarty jest 8O Ciekawe dlaczego :roll:
Muszę inny gdzieś dorwać. Mam nadzieję, że o tym wujek zapomniał :mrgreen:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob kwi 23, 2011 18:46 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

Wesołych Wszystkim !
Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Sob kwi 23, 2011 19:03 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

ode mnie tyż :D
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob kwi 23, 2011 21:35 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

i ode mnie również :D :kotek:
ZAPRASZAM NA ZAKUPY: SUKIENKI, KOZAKI, BUTY, ROLKI => viewtopic.php?f=27&t=149013

commeta

Od: Czw cze 11, 2009 21:23

Post » Nie kwi 24, 2011 19:24 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

Dzień dobry!

W środku Świąt robię małą przerwę na spojrzenie co się dzieje z ogłoszeniami. Generalnie nie jest źle, bo po 4 dniach na Allegro Bulwa ma 78 odsłon, Plamka 66 a Czarny 58, z tym że Plamka i Czarny mają po 1 obserwatorze. Zauważyłem, że dzisiaj liczniki poszły do przodu, a to oznacza że ludzie usiedli do komputerów i zaczęli szukać kotów, a to dobry znak :ok:

Na portalu Trojmiasto.pl został jeszcze tydzień ogłoszeń (po 1 maja je podbiję), ale po 3 tygodniach wyniki nie są oszałamiające: Plamka ma 167 odsłon, Bulwa 82 a Czarny 68. Na Kokosach wyniki są równomierne i wszystkie koty mają po 30 odsłon. Na Anonsach jeszcze gorzej, bo ogłoszenia obejrzano po 15 razy. Chyba nie będę ich wystawiał ponownie, bo to prawie nic jak na miesiąc który tam wiszą (a w odróżnieniu od Kokosów i Trójmiasta za ogłoszenia na Anonsach płaci się chyba 1 zł za każde ogłoszenie). Z ogłaszania w drukowanej gazecie chyba też na razie zrezygnujmy (nikt nie próbował wklepać linku do ogłoszenia Plamki którego tam umieściłem), wydaje mi się że nic nie pobije trójcy Allegro + Gumtree + Facebook jeżeli chodzi o liczbę osób do których ogłoszenia docierają.

Podsumowując, mam nadzieję że teraz znowu rozpęta się szalone tempo adopcji i nam tylko pozostanie szukać transportu i wizyt przedadopcyjnych ;)

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Nie kwi 24, 2011 22:35 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

aburacze pisze:Podsumowując, mam nadzieję że teraz znowu rozpęta się szalone tempo adopcji i nam tylko pozostanie szukać transportu i wizyt przedadopcyjnych ;)

Oj oby, oby ! ;)

No i niech teraz z tych obserwatorów coś wyniknie ! :evil: Bo już mnie wkurzają :mrgreen:

OLX i Tablica są też jeszcze całkiem dobre ;) No i morusek :D :ok: Gumtree mnie ostatnio zawodzi :( Wcześniej pierwsze co to wrzucałam tam, bo było duużo zapytań. Teraz coś lipa :|
Obrazek

kinia098

Post » Nie kwi 24, 2011 22:56 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

kinia098 pisze:OLX i Tablica są też jeszcze całkiem dobre ;) No i morusek :D :ok: Gumtree mnie ostatnio zawodzi :( Wcześniej pierwsze co to wrzucałam tam, bo było duużo zapytań. Teraz coś lipa :|

Jeżeli chcesz, to ja mogę też zrobić ogłoszenia dla Plamki, Czarnego i Bulwy na Tablicy i Gumtree, bo i tak pilnuję tam ogłoszeń kotów ze Szczytna, podbijam itp. Gumtree nie jest takie złe, nawet pojawiają się czasami jakieś pytania (niesety, akurat nie o Twoje koty a poza tym nic jeszcze z tych zapytań nie wynikło).

Z tego co widzę jest tak wszędzie, tzn. ogłoszenia mają naprawdę znakomitą oglądalność, tylko jakoś mało z tego wychodzi. Ale póki nie wymyślimy jakiejś lepszej metody to trzeba to robić. Liczę sporo na tę potencjalną stronę z Twoimi kotami, wówczas będziemy dawać w ogłoszeniach link do niej i jak ktoś wejdzie np. na Allegro zachęcony zdjęciami Plamki to może od razu przejrzy inne koty "z katalogu".

Z ciekawych metod promowania kotów, to w Katowicach co tydzień jeżdżą z wybranymi kotami do największego centrum handlowego (mają zgodę tego centrum oczywiście) i tam je prezentują. Dużo ludzi przychodzi na zakupy i sporo kotów przy okazji jest adoptowanych. Oczywiście adopcje odbywają się normalnie, tzn. tak jakby ci ludzie przyszli do schroniska po kota, więc muszą spełnić odpowiednie warunki itp. Ale to też dużo roboty i nie wiem czy w Darłowie jest takie miejsce...

To tak z moich przemyśleń wieczornych ;)

Adam
aburacze

Post » Pon kwi 25, 2011 9:55 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

Gumtree i Tablicę mają ode mnie :) O to się nie martw, bo ja zawsze na tych stronkach wystawiam :ok: Na Tablicy regularnie odświeżam, a Gumtree im nowiutkie zrobię po świętach :D

Mamy Forum w Koszalinie, w Darłowie nie ma większej galerii. Jest też Real w Słupsku :)
Tylko trzeba by było uzyskać pozwolenie i pewnie być pod skrzydłami jakiejś organizacji. Zaraz podsunę ten pomysł Ani ;)
Ja robiłabym to na zasadzie rezerwacji :mrgreen: Rozmowa w galerii, ale potem jeszcze wizytka przed adopcyjna ;) Jak komuś będzie zależało, to poczeka :D :ok:
Obrazek

kinia098

Post » Pon kwi 25, 2011 10:06 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

kinia098 pisze:Ja robiłabym to na zasadzie rezerwacji :mrgreen: Rozmowa w galerii, ale potem jeszcze wizytka przed adopcyjna ;) Jak komuś będzie zależało, to poczeka :D :ok:

No pewnie, przecież nie o to chodzi żeby dać zwierzę pierwszej lepszej osobie, która przyjdzie zrobić zakupy do galerii handlowej, tylko żeby poinformować i zachęcić. Te bardziej "adopcyjne" koty jeżdżą do takiej galerii, ale to bardziej na zachętę, żeby zwrócić uwagę ludzi, a nie żeby je od razu rozdawać. Niemniej, niektóre znajdują w takich okolicznościach domy.

Aha, ostatnio wpadli na pomysł i przy okazji prezentują też zdjęcia innych kotów ze schroniska, namawiają żeby ludzie odwiedzali schronisko, wykupywali "cegiełki" na karmę i leczenie itp (ale to już musi być pod kontrolą fundacji). Jak ktoś kupi taką "cegiełkę" to dostaje ładne zdjęcie kota.

Na Allegro też są aukcje "cegiełkowe" na których można dostać zdjęcie kota. Ale to też tylko fundacje i schroniska mogą robić. Jak Ci się uda dostać pod skrzydła Vivy czy czegoś podobnego, to pomyślimy jak to zrobić.

Miłego dnia życzę :)

Adam
aburacze

Post » Pon kwi 25, 2011 10:27 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

..

Dobrym sposobem na adopcje, jest też zawsze proponowanie innego kota ;) ( ale to chyba wszyscy robią :mrgreen: ). W taki sposób znalazła dom Mini Bulwa :) Państwo zgłosili się po Rudzika, ale że on się nie nadawał, to podesłałam mamuśkę i córkę :) No i Bulwix pojechała :D
W taki sposób, dom znalazła też Wiki ( nie darłowska ! ). Pokazałam Marcie i Mateuszowi tego smroda i za parę dni przyjechali po Zgredzię i Wiki :ryk: No i jeszcze Tęcza u nich zamieszkała ;) A miała być tylko na TDT po sterylce :P

edit: CatAngel- i co, Plamka się spodobała temu domkowi czy nie ? :D
Ostatnio edytowano Wto kwi 26, 2011 9:32 przez kinia098, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

kinia098

Post » Pon kwi 25, 2011 16:49 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

już kiedyś wpadła mi w oko sprawa darłowskich kotów, ale teraz przyjrzałam się rejestrowi dokładniej.
kiniu098, wymiatasz!
w ogóle macie dużo złóż marmuru :D:D ile +- zostało babek do sterylizacji?

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Pon kwi 25, 2011 17:40 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

Fleur pisze:już kiedyś wpadła mi w oko sprawa darłowskich kotów, ale teraz przyjrzałam się rejestrowi dokładniej.
kiniu098, wymiatasz!
w ogóle macie dużo złóż marmuru :D:D ile +- zostało babek do sterylizacji?

ano, chyba mam największą hodowlę w całym powiecie :lol: marmurki, rude, czarne, czasami nawet syjamy i długie :P

policzyłam i mniej więcej...... 10-15 :strach: :strach: :strach:
a jest jeszcze tyle miejsc, gdzie wiem, że są koty ale wolę tam na razie nawet nie zachodzić... :(

Fleur, Ty to wymiatasz z kotkulkami :P
Obrazek

kinia098

Post » Pon kwi 25, 2011 18:06 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

ufilcuję Ci kotkulkę w nagrodę za dzielność! jakie umaszczenie sobie życzysz? :)

Fleur

Post » Pon kwi 25, 2011 19:05 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

Fleur pisze:ufilcuję Ci kotkulkę w nagrodę za dzielność! jakie umaszczenie sobie życzysz? :)

serio ?! :?: :!: :?: :!: 8O 8O 8O
bomba !! :D :ryk: :surprise: :piwa: :dance2: :balony: :dance:

mogę taką, tylko z białymi uszkami w środku, brzuszkiem i pućkami przy nosku ? :D

Obrazek Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Pon kwi 25, 2011 19:12 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

przyjęto :ok:

Fleur

[poprzednia][następna]