Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie maja 10, 2020 7:16 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

SabaS pisze:A jak się miewa Pusia i reszta?

Dziękuję :1luvu: Wszystko w porządku, odpukać !!!
Benia i Mimek zawsze razem, przytuleni
Obrazek
Obrazek
Gabryś jest cudny :1luvu: Ostatnio szaleje z wędką pt.Cat Dancer :lol: Nie wiedziałam, że to się kotom spodoba, a Gabrysiowi w szczególności. Tutaj odpoczywa po zabawie
Obrazek
Pusia ma się znakomicie, co mnie bardzo cieszy. Pronefra działa cuda. Kotka ma już zniszczone nerki, ale pięknie je, korzysta z kuwetki, tak trzymać :ok: Jest ciepło, może siedzieć na balkonie, co bardzo lubi.
Obrazek
Jadzia już nie dostaje Zylkene, tylko preparat na skórę. Spróbuję podać jej spot-on, jak radziła wetka. Na pewno nie w kilku miejscach, jak to się robi, ale szybko wylać na kark, ile się da.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie maja 10, 2020 13:03 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Dzisiaj upał :D Jadzia była. Ma dredy z wypadającej sierści na obu łopatkach, wygląda, jakby miała skrzydła. Wypadałoby to obciąć, ale miałam tylko małe nożyczki, a potrzebne są dłuższe i ostre. Mam takie, spróbuję. Będzie jej lżej. Łyse placki jakby porastały sierścią, ale na razie wygląda to wszystko strasznie.
ObrazekObrazek
Dzisiaj pojawił się czarny Atol. Te dwie jasne kropki na główce to kleszcze :( , pewno ma ich więcej.
ObrazekObrazek
Po dłuższej chwili przyszła Sreberko, oczywiście apetyt miała na mięso.
Obrazek
Martwię się, bo znowu nie było Lilusi :( Zostawiłam jedzenie pod podłogą, potem byłam u siostry i kiedy wracałam to nadal miska była pełna.
Po raz pierwszy widziałam tam cudnego burasa. Chyba miał "konkrety" pod ogonem, czyli kocur, ale pewna nie jestem. Bardzo krzyczał, nawoływał kogoś? Nie wiem.
Obrazek
To na razie tyle.

ewar

Post » Pon maja 11, 2020 10:23 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Tych dwoje zawsze razem
Obrazek
Gabrysiowi ładnie na dziecinnym posłanku
Obrazek
Jeszcze postaram się o ładne zdjęcia Guci i Lucy.

ewar

Post » Pon maja 11, 2020 11:17 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Gabryś ma zniewalającą urodę :201461
Taki przystojniak :smokin:

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Pon maja 11, 2020 12:58 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Jestem upoważniona do przekazania dobrej wiadomości :)
Mela z córeczką, czyli ostatnie dwie kotki z 5-kociej rodzinki, właśnie wyruszyły z nowymi Opiekunami w drogę do własnego domu w Warszawie. Koteczki będą razem. Domek zapowiada się super, zabezpieczył balkon i okna, było dużo zdjęć i sympatycznych rozmów. Opiekunowie sami przyjechali po kotki. Będzie sporo rąk do głaskania, bo Opiekunowie mają dwie córy w wieku licealno/studenckim. Trzymam kciuki za spokojną podróż i szybką aklimatyzację kocich dziewczynek w nowym domku :ok: :ok: :ok:

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Pon maja 11, 2020 13:22 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

Post » Pon maja 11, 2020 14:15 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Oooo to cudnie, ale ze mamusia też? 8O Pani nie będzie się rozglądac za następnym kotem?
Powodzenia koteczki w nowym domku :ok: potrzymamy kciuki i łapki, żeby wszystko było dobrze.

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Pon maja 11, 2020 14:40 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

SabaS pisze:Pani nie będzie się rozglądac za następnym kotem?

Odpukaj, proszę .Mam nadzieję, że nie. To jednak nie temat na otwarte forum.
Arcana już napisała mniej więcej wszystko. Dziękuję :1luvu: Państwo też będą mieli świetne kotki, powinni być zadowoleni. Chwilowo mam dość, naprawdę. Późno pojechałam tylko do Kulek, Lila znowu się nie pokazała, Sreberko też nie przyszła. Miski były wylizane do czysta. A Takie coś zobaczyłam i uwieczniłam. Mam nadzieję, że moderatorzy mnie nie zbanują :wink:
Obrazek
To kocia mama, jest w rujce, wystawia tyłek, a kocur-buras to jedyny niewykastrowany stamtąd. Trzeba łapać, nie ma wyjścia. Z jakiegoś powodu kocia mama straciła chyba dzieci :( , bo w ciąży była na pewno.

ewar

Post » Pon maja 11, 2020 14:59 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Super wiadomość oby szybko się zaklimatyzowaly, z Arcana tworzycie super duet, wasze domki są super. :ok: :ok: :ok:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon maja 11, 2020 15:05 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Tfu! Tfu! Przez lewe ramię :)
Byloby super, gdyby mamuśka dała się zlapać. Strasznie szkoda tych kotek, które non stop rodzą :(
Pusia świetnie wygląda, a kotki wtulone w siebie bardzo mnie rozczulają. Ja takich widoków nie doświadczam i publicznie się przyznaję, że zazdraszczam :)

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Pon maja 11, 2020 15:22 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

ewar pisze:
SabaS pisze:Pani nie będzie się rozglądac za następnym kotem?

Odpukaj, proszę .Mam nadzieję, że nie. To jednak nie temat na otwarte forum.
Arcana już napisała mniej więcej wszystko. Dziękuję :1luvu: Państwo też będą mieli świetne kotki, powinni być zadowoleni. Chwilowo mam dość, naprawdę. Późno pojechałam tylko do Kulek, Lila znowu się nie pokazała, Sreberko też nie przyszła. Miski były wylizane do czysta. A Takie coś zobaczyłam i uwieczniłam. Mam nadzieję, że moderatorzy mnie nie zbanują :wink:
Obrazek
To kocia mama, jest w rujce, wystawia tyłek, a kocur-buras to jedyny niewykastrowany stamtąd. Trzeba łapać, nie ma wyjścia. Z jakiegoś powodu kocia mama straciła chyba dzieci :( , bo w ciąży była na pewno.

Ewar, nie wiem czy to prawda czy mit, ale słyszałam, że matka karmiąca może zajść w ciążę i, co najgorsze, przestaje wtedy karmić poprzedni miot bo jej mleko jest trujące dla kociąt. Mam nadzieję, że to przesąd. Miałam koteczkę, którą porzuciła matka na działkach. Jej brat (chyba brat) nie przeżył (październik i znajomi rzadko bywali na działce) a koteczka trafiła do mnie w ok. 10 dniu życia. Fakt, że matka porzuciła cały swój miot może potwierdzać tą hipotezę :( . Nie wiem. Kurczę, ja bym się bała o kociaki :(
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Pon maja 11, 2020 15:55 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

ewkkrem, nie wiem, ale w zeszłym roku urodziła i wykarmiła 6 kociąt. Kiedy tam trafiłam, były już tylko 4, podrośnięte, samodzielne. Tylko Lila przeżyła, jedynie ciałko sympatycznego kocurka z plamką na nosku znalazłam w krzakach. Nie wiem, co się stało z resztą. Szukanie kociąt na tym terenie to nawet trudniejsze niż igły w stogu siana.
waanka pisze:Gabryś ma zniewalającą urodę

Dziękuję :1luvu: Mnie się też podoba. To teraz dorodny kocur, ma piękną w dotyku sierść. Pozostał dzikawy, właściwie to tylko mnie ufa. Sam podejdzie do mnie, kiedy mam w ręku kawałek szynki. Zjada mi z ręki. Jest jednak płochliwy, ucieka, ale kiedy go złapię to mogę z nim zrobić wszystko. U weta ma opinię miziaka :mrgreen: . Nic dziwnego, jest przestraszony i wtedy wtula się we mnie. Nigdy mnie nie ugryzł, nie zadrapał, a przecież podcinania pazurków nie lubi. Czesanie też nie jest dla niego przyjemne, ale spokojnie to znosi. Z pozostałymi kotami żyje w zgodzie, ale czułości domaga się tylko od Beni. Podstawia jej główkę do wylizania, ociera się o kotkę. Chętnie się bawi, teraz najlepszą zabawką jest Cat Dancer. Stara wędka pojechała z dziewczynkami do Warszawy, ale zamówiłam nową, specjalnie dla Gabrysia.
Niedługo kocie dziewczynki powinny już być w domu. Czekam na wieści, zawsze się denerwuję tym, jak koty odnajdą się w nowym domu.

ewar

Post » Pon maja 11, 2020 17:00 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Kotki przespały całą drogę, były bardzo grzeczne. Teraz Ptysia zwiedza mieszkanie, wcześniej sobie podjadła. Mela nieco bardziej wystraszona, siedzi na krześle przy kuchennym stole zasłonięta obrusem. Pani mówiła, że tak miłych, spokojnych kotek nawet się nie spodziewała i bardzo za nie dziękowała. Zdjęcia mam obiecane, kiedy już kotki odstresują się całkowicie po podróży.

ewar

Post » Pon maja 11, 2020 17:34 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

ewar pisze:Kotki przespały całą drogę, były bardzo grzeczne. Teraz Ptysia zwiedza mieszkanie, wcześniej sobie podjadła. Mela nieco bardziej wystraszona, siedzi na krześle przy kuchennym stole zasłonięta obrusem. Pani mówiła, że tak miłych, spokojnych kotek nawet się nie spodziewała i bardzo za nie dziękowała. Zdjęcia mam obiecane, kiedy już kotki odstresują się całkowicie po podróży.

Uff kamień z serca, sądzę że będzie dobrze. :ok: :ok: :ok: kciuki zawsze się przydadzą.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon maja 11, 2020 19:29 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Ja też potrzymam :ok: :ok: :ok:

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

[poprzednia][następna]