Kociarnia KOTYliona VI - dyżury, koty w lokalu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pt lut 10, 2017 9:57 Re: Kociarnia KOTYliona VI - dyżury, koty w lokalu

Dzwoniła Aga, ze Irenka przy Niej weszła do kuwety i wysikała normalna ilość. długo jej to podobno zajęło. ale wysikała się

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Pt lut 10, 2017 9:58 Re: Kociarnia KOTYliona VI - dyżury, koty w lokalu

mgska pisze:Dzwoniła Aga, ze Irenka przy Niej weszła do kuwety i wysikała normalna ilość. długo jej to podobno zajęło. ale wysikała się

uff :ok:
Obrazek

olala1

Od: Czw sty 07, 2016 14:09

Post » Pt lut 10, 2017 15:12 Re: Kociarnia KOTYliona VI - dyżury, koty w lokalu

Wieści z dzisiaj:

Podczas mojego 3,5 godzinnego pobytu Irenka była w kuwecie dwa razy, za pierwszym razem długo sikała i wysikała trochę, potem siedziała dłużej i też się wysikała, ale mniej niż za pierwszym razem. Humor dopisuje, apetyt jak zawsze :) Zastanawiam się, czy one nie powinna tej no-spy dostawać 2 razy dziennie, a może Furaginę jej powinnyśmy dołączyć?

Poza tym wyjątkowo spokojnie, na ogólnym pawi i sików brak :) Leki dostały i te kurczaki w lodówce też porozdzielałam na tych, co mogą, łącznie z Kami i dałam trochę chłopakom ze szpitalika. Na ogólnym ładne kupy w kuwetach.

Z Miśkiem się trochę wybawiłam - tak sobie myślę, że jak toś byłby w dwie osoby, to może puścić go na ogólny i zobaczyć jak sobie radzi - ten kot się nudzi sam :( szkoda mi go bardzo. W kuwecie i przed kuwetą kupy brak.

Kami nie zjadła gotowanego kurczaka, ale sporo chrupek wyjedzonych. Nawet mnie zaszczyciła przejściem się po parapecie :D Zobaczcie, czy zje kurczaka surowego i mokre - tam były leki.W kuwecie dwie kupy jedna duża i trochę sucha, a druga dłuuuuga i piękna :mrgreen:

W szpitaliku przywitał mnie Mru łasząc się do nóg i Toluś z wywalonym brzuchem - kochane chłopaki :1luvu: Chrupek mało zjedzonych, w jednej jasnozielonej miseczce pusto. Porozkładałam im różne jedzenie, w tym Smillę - Tosiek zjadł od razu, Mru tylko powąchał. Dołączyłam do chrupek te chrupki jasne , co są w tym wiaderku w szpitaliku (nie wiem, co to?) W kuwecie sporo sików i dwie kupy nie za duże.
Zlikwidowałam klatkę Tolusia, bo i tak chodzi już luzem, a spał w koszu wiklinowym na parapecie :) Rzeczy wrzuciłam do prania (jeszcze się prało, jak wychodziłam - trzeba o jego wyjęciu jutro pamiętać!), kuwetę wymyłam w virkonie, a klatkę odkaziłam.

Gaj wypił całą wodę - wymieniłam mu poidełko na to duże czerwone (nalałam tam wody 1,5 cm poniżej brzegu - zobaczcie ile wypił), w kuwecie ładna kupa i sporo różnych sików. Mizia się jak szalony <3

Mru polubił się z naszą słodką Zuzią, rozrabiają przez klatkę jak pijane zające - dlatego u Zu jest taki bałagan ;) Poza tym u Zuzi w kuwecie ładny komplet i połowa chrupek zjedzona. Przekochana jest ta kicia.

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Pt lut 10, 2017 15:16 Re: Kociarnia KOTYliona VI - dyżury, koty w lokalu

No a teraz na dyżurze jest Krystian, Ania i Danusia...
bo wpisywali się na niego półtpora tygodnia temu, a z racji przeprowadzki nie maja jeszcze netu by to potwierdzić...

tak więc koty będą dziś miały wysprzątane na błysk :mrgreen:

Już uprzedziłam, by nie podawali leków drugi raz.
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pt lut 10, 2017 15:18 Re: Kociarnia KOTYliona VI - dyżury, koty w lokalu

Duszek686 pisze:No a teraz na dyżurze jest Krystian, Ania i Danusia...
bo wpisywali się na niego półtpora tygodnia temu, a z racji przeprowadzki nie maja jeszcze netu by to potwierdzić...

tak więc koty będą dziś miały wysprzątane na błysk :mrgreen:

Już uprzedziłam, by nie podawali leków drugi raz.

Niech im jeść dadzą tylko trochę (ja nie mam numeru do Krystiana :(), może na koniec i wybawią Miśka szczególnie, Gaja, Zuzę, no i Hańcię, i całe stadko :mrgreen:
To po co ja te podłogi szorowałam ;)

Pietraszka

Post » Pt lut 10, 2017 15:54 Re: Kociarnia KOTYliona VI - dyżury, koty w lokalu

Gdyby ktoś z was wybierał się w najbliższych dniach do 4 łap na Widzewie na Adamieckiego to w lecznicy będzie do odebrania dla kociastych prezent ode mnie. W reklamówce ze Stokrotki zapakowane jest poidełko fontanna i puszeczki z żarełkiem - zoolove, mack, almo nature i coś tam jeszcze i cały kartonik saszetek szmusa a dla Ptyśka musiki gurmecika oraz wędka z zabawką. Właśnie zaraz się zbieram i idę do lecznicy.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt lut 10, 2017 17:32 Re: Kociarnia KOTYliona VI - dyżury, koty w lokalu

Ewa - wielkie, wielkie dzięki <3

Co do Irenki - no-spy 2 razy dziennie to absolutnie nie.
To nie jest za dobre dla kotów i mocno obciąża organizm, więc trzeba to dawkować ostrożnie.

Irence można od jutra dać 1 tabletkę ONSIOR - ale też maksymalnie przez 3 kolejne dni i potem odstawić.
Jeśli zaczęłą siusiać to już dobrze. Wczoraj wchodziła do kuwety i zostawiała siuśki w formie 3-4 kropelek lub maxymalnie "kałużki" wielkości 2-ch małych paznokci :(

Duszek686

Post » Pt lut 10, 2017 19:58 Re: Kociarnia KOTYliona VI - dyżury, koty w lokalu

Paczuszka już w lecznicy do odebrania.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt lut 10, 2017 21:56 Re: Kociarnia KOTYliona VI - dyżury, koty w lokalu

Zapomniałam napisać, że Misiek trzepie głową i mu w uchu pluska, dzisiaj się drapał po nim dość dużo (po lewym) - może warto z nim podjechać, co by mu to ucho zobaczyć? Mogłabym go w przyszłym tygodniu zabrać któregoś dnia - tylko jak myślicie do Seidla, czy do 4 łap?

Pietraszka

Post » Sob lut 11, 2017 11:20 Re: Kociarnia KOTYliona VI - dyżury, koty w lokalu

To prawda z Miśkiem - drapał się po uchu i coś mu tam nie pasuje - też to zauważyłam, zapomniełam napisać :oops: Chlupotania nie słyszałam, ale coś jest nie tak.

Wg mnie trzeba go pokazac, tylko z ewentualnym leczeniem może być kłopot bo Misiek nie bardzo współpracuje przy zabiegach wokól niego :(

jeśli do Siedla - to od poniedziałku do piątku w godz 11-19,
jeśli do 4 łap - to tylko do dr Justyny lub do dr Aleksandra...

Duszek686

Post » Sob lut 11, 2017 18:33 Re: Kociarnia KOTYliona VI - dyżury, koty w lokalu

Dyżur spokojny. Irenka nie wchodziła przy nas w ogóle do kuwet i nie wyglądała na cierpiącą, więc nie dostała Nospy. Misiek po uchu się trochę drapał, ale bez szału, bawił się wędką, miział, kupa przed kuwetą, b.ładna. Na ogólnym sików pozakuwetowych nie odnotowaliśmy. U Kami zjedzone wszystko, nie wyszła do nas ale i nie buczała, na podłodze zostawiliśmy jej dwie miski z sercami i shebą z lekami.
W szpitaliku dwa przerażone smuteczki, Tolek zjadł serce indycze, Mru tylko wąchał, nic nie zjedzone, zaschnięte miski wymienione na trzy nowe, jednych chrupków trochę w misce mniej, ale obstawiam Tolka. Mru unika kontaktu, przy głaskaniu warczy, :cry: przy mnie zrobił bardzo nieładną kupę, a wcześniej Tolek - bardzo ładną. Gaj pochodził po szpitaliku, bardzo fajnie zareagował na chłopaków, tylko zamknęłam go jeszcze, bo wyżerał z wszystkich misek.
Zuzia miała nasrane bardzo brzydkim plackiem na kocyk plus mnóstwo w kuwecie. Kocyk w praniu. Wywaliłam całą zaschniętą miskę mokrego intestinala, którego nawet nie polizała. To tak w ramach naszych rozmów o przekarmianie kotów. Z ogólnego też sprzątałam 4 miski po mokrym, Krystiany, przekażcie Daniusi, bardzo proszę, że nie przesadzajmy z mokrym, zwłaszcza, że rano na dyżurze była Aga.
Zdjęć trochę mam, później wrzucę. Bardzo fajny nowy Duży Zuzi, będzie panna miała raj na ziemi :ok:
Obrazek

Pinezkowa

Od: Śro gru 17, 2014 20:53

Post » Sob lut 11, 2017 18:34 Re: Kociarnia KOTYliona VI - dyżury, koty w lokalu

Acha, Zuzanna odrobaczona. Walczyła jak lwica, ale we dwoje ją spacyfikowaliśmy ;) w książeczkę wpisałam, trza tylko stempelek wziąć przy okazji z lecznicy ;)
Obrazek

Pinezkowa

Post » Sob lut 11, 2017 18:49 Re: Kociarnia KOTYliona VI - dyżury, koty w lokalu

Ja dzisiaj tez bylam bo przyczepialam te tabliczki do klatek. Mam nadzieje ze nie pospadaja...
Spedzilam wiec troche czasu w szpitalu. Mru bardzo byl kontaktowy i wil sie na podlodze. Glaskalismy sie. Bawilismy wedka. Ani razu nie zawarczal.

Zauwazylam ze tolek ma jakis dziwne te tylne nozki. Cos jest z nimi nie tak. Tolek ma tez problem ze wskakiwaniem. Nie potrafi sie odbic. Troche powariuje i zaraz sie poklada na boku i napreza te tylne nozki. I takie ma szczuple te stopki. I stawia czasem cale stopy jakby przy jakims nerwowym uszkodzeniu.
Trzeba przy okazji kastracji zrobic mu rtg i dokladnie go obejrzec. Umowie go na wizyte.

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Sob lut 11, 2017 22:56 Re: Kociarnia KOTYliona VI - dyżury, koty w lokalu

Faktycznie Tolek głównie leży na boku, ale na parapet wskakuje bezbłędnie.
I jeszcze chciałam powiedzieć, że mamy fajne tabliczki suchościeralne.
I że Irenka to obecnie najfajniejsza kicia i nie wiem czemu się po nią nie ustawia kolejka ;)
Obrazek

Pinezkowa

Post » Nie lut 12, 2017 13:22 Re: Kociarnia KOTYliona VI - dyżury, koty w lokalu

Dyżury

niedziela (12.02) - dilah
poniedziałek (13.02) - pandap
wtorek (14.02) - pyma
środa (15.02) - ????
czwartek (16.02) - ?????
piatek (17.02) -
sobota (18.02) -
niedziela (19.02) -
poniedziałek (20.02)-
wtorek (21.02) -
środa (22.02) -