Malutka Sasanka z wrocławskiego schroniska <3

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie paź 07, 2012 21:10 Re: Nowe nabytki w DT - Wąski [*] oraz Jaś i Małgosia.

No zobaczymy, trzymajcie kciuki. Na razie Jasiek posyczał i poprychał na Franka - a potem się gdzieś skrył. Jutro rano mam obiecane wieści - Franek pozytywnie nastawiony.

Małgośka i ja właśnie siedzimy i chlipiemy.

viris

Od: Nie cze 01, 2008 19:26

Post » Pon paź 08, 2012 8:33 Re: Nowe nabytki w DT - Wąski [*] oraz Jaś i Małgosia.

Myślałam, że się bedziecie ciezyć ze takiego diabła małego się pozbyłyście :twisted: :wink:
jak już będziesz miała wieści z domku daj znać :)
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon paź 08, 2012 13:00 Re: Nowe nabytki w DT - Wąski [*] oraz Jaś i Małgosia.

Wieści napływają i są całkiem super ;)

Jaśko w nocy spał z pańciostwem trochę i dał popis mruczanda. Potem pospał na posłaniu na szafie. O 5 zaczęła się tragedia bo Jaśko stwierdził że nie będzie się załatwiać do kuwety "tego burego" - i zrobił na podłogę. Pani kochana od razu poleciała na zakupy i przyniosła piękną Janusiową kuwetkę - Jaś zrobił to i owo po czym zaczął kicać wesoło. Pobawił się też piórkiem na patyku, czyli był "szał ciał".

Franek i Jasiek syczą i prychają, ale coraz więcej jest chwil "obojętności" więc zapowiada się, że niebawem będzie super.

Teraz Małgorzata - ze względu na to, że mnie rozłożyło totalnie muszę poprosić o pomoc - we środę trzeba Gosinkę zabrać do weterynarza - czy ktoś jest w stanie porobić za szofera? Ja miałam we środę wracać do pracy, ale czuję się coraz gorzej :((((((((

Gośka jest na specjalnej karmie i antybiotykach, wyniki moczu w miarę (mały stan zapalny), wyniki krwi kiepskie - wskazują na to, że mało przyswajała z tego co jadła.

JaEwka - mam dla Ciebie to co miałam odebrać.

viris

Post » Pon paź 08, 2012 13:42 Re: Nowe nabytki w DT - Wąski [*] oraz Jaś i Małgosia.

jeżeli dam radę to ją zabiorę :) tylko kurcze sroka chciała żeby poszła z nią na wizytę PA więc muszę jej powiedzieć, że w tym tygodniu to chyba tylko piątek wchodzi w grę.
Na którą mogę wpaść?
Obrazek

JaEwka

Post » Pon paź 08, 2012 13:50 Re: Nowe nabytki w DT - Wąski [*] oraz Jaś i Małgosia.

Ja cały dzień w wyrze więc obojętne - doktor powiedział też że godzina nie istotna byleby we środę.

viris

Post » Wto paź 09, 2012 12:17 Re: Nowe nabytki w DT - Wąski [*] oraz Jaś i Małgosia.

Ja dalej na zwolnieniu, jest masakra. A Małgośka mi zrobiła taką niespodziankę że miałam ochotę ją udusić :twisted:

Nieprzytomna wsuwam się pod ukochaną, upragnioną pierzynkę - a tam kałuża.....JaEwka - wtedy co pytałam Piotrka czy nie nasikała gdzieś to właśnie na wyro zmajstrowała...... Więc mimo swojej nieprzytomności musiałam to i owo pozapierać, szukać zamienników pierzynkowatości itp............. Cudna ta kota, ale z tym siuraniem to czuję, będzie kiepsko.

viris

Post » Wto paź 09, 2012 12:33 Re: Nowe nabytki w DT - Wąski [*] oraz Jaś i Małgosia.

Małgosia musi się pozbyc infekcji i ogólnie się odżywić- wtedy może przestrać siurkać sama z siebie.
Najwyżej jak jej za 3 tyg. nie przejdzie to mogę ją do siebie na weekend zabrac i zobaczymy czy w nowym miejscu też będzie robić po za

Edit: co do kołdry :twisted: - FACECI... oni chyban igdy nie zauważają... :roll:
Obrazek

JaEwka

Post » Wto paź 09, 2012 20:23 Re: Nowe nabytki w DT - Wąski [*] oraz Jaś i Małgosia.

Wiesz, jak się patrzy w monitor a kota pilnuje się "telepatycznie" to tak właśnie jest. Nie było żadnych wpadek przez kilka dni, bo Małgosia non stop była pod moim okiem, jak się wierciła to niosłam do pokoju z kuwetkami i sis był zrobiony jak trzeba. No a teraz załamka, bo moja pralka sobie z kołdrą nie poradzi chyba.

viris

Post » Wto paź 09, 2012 21:07 Re: Nowe nabytki w DT - Wąski [*] oraz Jaś i Małgosia.

Najsłodsze niewiniątko świata ;)

Obrazek

viris

Post » Wto paź 09, 2012 21:15 Re: Nowe nabytki w DT - Wąski [*] oraz Jaś i Małgosia.

ZAKOCHAŁAM SIĘĘĘĘĘĘĘ :oops: :oops: :oops: :oops:

cudne cudo! ! ! :kotek:

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Wto paź 09, 2012 22:07 Re: Nowe nabytki w DT - Wąski [*] oraz Jaś i Małgosia.

Czy ktoś z Was używał środka URINE OFF? Bo płakać mi się chce, jak mam iść spać a w całym pokoju wali mimo prania i wietrzenia :( Wyczytałam mega pozytywne opinie, ale środek ten kosztuje ok 50 zł, więc chciałabym mieć pewność że na prawdę jest skuteczny :(

Znalazłam mniejsze opakowania ale oczywiście wysyłka kurierem za 15 zł, więc tak czy siak ponad 30 zł wychodzi.

viris

Post » Wto paź 09, 2012 23:05 Re: Nowe nabytki w DT - Wąski [*] oraz Jaś i Małgosia.

viris, u LadyZet jest jakiś preparat neutralizujący zapachy, który dała Gibutkowa z wyprawką klatkową dla Amelki, może najpierw tym spróbujesz?
Ja używałam Urine i szału nie było szczerze mówiąc... może ten preparat od Edyty się sprawdzi?

P.S. rozwinę myśl może, Urine sam w sobie ma dziwny zapach, na pewno rozkłada mocz, bo po wytarciu urinem nie było już widać śladów przy użyciu lampy UV, ale zawsze miałam wrażenie, jakby dalej waliło szczoszkiem :P
Jakoś zwykły neutralizator mnie bardziej przekonywał... ale to moja prywatna opinia:)

jakby co, to daj znać czy chcesz ten preparat to jakoś się umówisz ze mną albo z LadyZet żeby przejąć buteleczkę :)

Z domowych sposobów możesz jeszcze spróbować z sodą oczyszczoną (posypać to miejsce na materacu i przykryć ręcznikiem papierowym np), ale ze szczoszkami to ciężka sprawa jest, sama przerabiałam :|

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Wto paź 09, 2012 23:21 Re: Nowe nabytki w DT - Wąski [*] oraz Jaś i Małgosia.

Sodą nie mogę, bo to kolorowa kanapa i jak mi odbarwi to będzie kapota doszczętna.

ja to się mogę umawiać jak ta lala - jak mam leżeć w łóżku i się w końcu wyleczyć - tyle że w łóżku leżeć nie mogę bo wali ;////////////

No nic, jak będę miała siłę jutro to się do sklepu przejdę - może coś mają. Tak czy siak coś zrobić muszę, bo godziny gimnastyki nad kanapą na razie żadnych zmian nie przyniosły ;/

viris

Post » Wto paź 09, 2012 23:44 Re: Nowe nabytki w DT - Wąski [*] oraz Jaś i Małgosia.

Na dogo wystawiłam bazarek - 40% idzie na wydatki z tego wątku. Jakby ktoś reflektował, można licytować bez konta na dogo (choćby na PW do mnie można pisać - uzupełniam): http://www.dogomania.pl/forum/threads/233378

viris

Post » Śro paź 10, 2012 7:51 Re: Nowe nabytki w DT - Wąski [*] oraz Jaś i Małgosia.

Podejrzewam, że u LadyZet jest Ecodor - bardzo dobry preparat.
Obrazek

JaEwka

[poprzednia][następna]