SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw mar 17, 2011 22:26 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

Zresztą ja się nie będę póki co tutaj wtrącać, bo mam akcję u P.Basi.
Powiem Wam jedno: moim zdaniem ten Kot jest.
Na ulicy.
Co nie jest zabawne.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Czw mar 17, 2011 22:27 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

J.D.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Czw mar 17, 2011 22:28 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

olafen pisze:
J.D. pisze:robota leży,w zlewie gary,dziczki błyskawicą obrobiłam i znów siedzę na miau;to już jakaś paranoja

Podziwiam Twoje samozaparcie, a gość się dobrze bawi:)
Gdyby ten kot istniał, facet na pewno by go oddal. Bo jeśli kocha zwierzęta, a nie ma warunków, aby mu pomóc, to trzeba kota oddać komuś, kto się nimi zaopiekuje. Tym bardziej, że kot jest chory. Gdzie w takim razie ta miłość?

O i to jest ważne(pogrubione)

Carmen201 z kota nikt się nie śmieje (jego jest najbardziej żal), tutaj nam wszystkim chodzi tylko o tego kota, gdyby nie on to już dawno by ten wątek umarł :roll:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw mar 17, 2011 22:30 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

CatAngel pisze:
olafen pisze:
J.D. pisze:robota leży,w zlewie gary,dziczki błyskawicą obrobiłam i znów siedzę na miau;to już jakaś paranoja

Podziwiam Twoje samozaparcie, a gość się dobrze bawi:)
Gdyby ten kot istniał, facet na pewno by go oddal. Bo jeśli kocha zwierzęta, a nie ma warunków, aby mu pomóc, to trzeba kota oddać komuś, kto się nimi zaopiekuje. Tym bardziej, że kot jest chory. Gdzie w takim razie ta miłość?

O i to jest ważne(pogrubione)

Carmen201 z kota nikt się nie śmieje (jego jest najbardziej żal), tutaj nam wszystkim chodzi tylko o tego kota, gdyby nie on to już dawno by ten wątek umarł :roll:

dokładnie :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw mar 17, 2011 22:36 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

Dziewczyny, moim zdaniem teraz kwestia rozbija się o to co się stanie z Kotem jeśli się okaże, że nie może iść do J.D. przy założeniu, że Haldeman albo znajdzie lecznicę w Morągu, która jest całodobowa (a jest taka?)albo uda się załatwić transport do Warszawy, do lecznicy.

Jakieś pomysły co wtedy?

Carmen201

Post » Czw mar 17, 2011 22:42 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

Carmen201 pisze:Dziewczyny, moim zdaniem teraz kwestia rozbija się o to co się stanie z Kotem jeśli się okaże, że nie może iść do J.D. przy założeniu, że Haldeman albo znajdzie lecznicę w Morągu, która jest całodobowa (a jest taka?)albo uda się załatwić transport do Warszawy, do lecznicy.

Jakieś pomysły co wtedy?

powiem szczerze,moja intuicja podpowiada mi ,że nic z tego nie będzie :?

kotx2

Post » Czw mar 17, 2011 22:43 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

ja wierzę,że ten kot jest i jest w ciężkiej,jeśli nie tragicznej sytuacji :cry: dlatego nie moge pojąć postępowania Haldeman'a-dopóki była mowa,że jedzie bezpośrednio do mnie to domawiał się ze mną kiedy mogę przyjechać,żeby jak najszybciej i wtedy dał mi rozmawiać z tą kobietą,która stwierdziła,że kot ma zniknąć i że każdy tylko obiecuje...gdyby TŻ nie wyjechał pewnie gnałabym po rudzielca...jednak jak zaczęły wychodzić na jaw problemy zdrowotne i zaproponowałam na wątku najpierw pobyt w lecznicy to zmienił front :? tak jakby nie zależałoby mu na leczeniu kota? nie rozumiem-przecież mówił o leczeniu ale nie ma kasy;może boi się,że kot z lecznicy nie pojedzie do mnie? ale przecież i tak musiałbym dać go do weta z możliwością pobytu bo nie miałabym innej możliwości...może on boi się,że nie dostanie kota z powrotem bo cały czas mówi,że jak mu się sytuacja poprawi to kota zabierze do siebie? nikt nie twierdzi,że nie dostanie kota tylko musiałby udowodnić jak każdy DS,że może go dostać,że ma warunki,że będzie miał za co go utrzymać...jessssssssuuuuuuu ja oszaleję jeśli coś się szybko nie wyjaśni bo Haldeman milczy;nie przeczyta też postów bo nie ma neta...
edit:kot do mnie pojedzie na pewno jeśli tylko stan jego zdrowia bedzie mu na to pozwalał;podawać leki,zastrzyki czy co tam trzeba-umiem;umiem nawet podawać kroplówki do wenflona;mam pod bokiem kolegę,weta, może nie mistrz ale zawsze do pomocy gotowy a ja też dużo umiem zrobić sama;mnie tylko chodzi o to aby wet sprawdził jaki stan zdrowia jest na dzis i w razie czego podleczył i wykastrował.może sie tez okazac,że strach był nie potrzebny i kot jest tylko zbiedzony...
Ostatnio edytowano Czw mar 17, 2011 22:51 przez J.D., łącznie edytowano 2 razy

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Czw mar 17, 2011 22:44 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

Ale z czego, Patrycja?
Pytam o pomysły co w sytuacji, gdy Kot będzie chory?
Proste pytanie. Do ogólnej dyskusji, podobnie szerokiej jak dyskusja na temat czy Kot istnieje.

Carmen201

Post » Czw mar 17, 2011 22:46 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

Asiu, jak już kupię auto i uporządkuję kwestię z P. Basią, to spróbuję pojechać po tego Kota i mam nadzieję, że to będzie niedługo.
Zrzutka na leczenie tudzież Ty finansujesz, tylko co później?

Carmen201

Post » Czw mar 17, 2011 22:49 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

dopisałam do wcześniejszego postu...ważne czy dana mu będzie szansa raczej czy Haldeman da ją dla kota?
Ostatnio edytowano Czw mar 17, 2011 22:53 przez J.D., łącznie edytowano 1 raz

J.D.

Post » Czw mar 17, 2011 22:52 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

gdyby autorowi wątku zależało na kocie już byłby w lecznicy,jak ktoś wczesniej tu napisał,chyba,że autor wątku obawia się,że zostanie z długiem u veta za leczenie kota,mimo naszych deklaracji o zrzutce nie chce nam zaufać,albo ma gdzieś tego kota i lubi stwarzać sztuczne problemy :ok:

kotx2

Post » Czw mar 17, 2011 22:53 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

Ja myślę, żeby ktokolwiek podjął jakąkolwiek decyzję, trzeba znać dobrze stan zdrowia kotka. Nawet nie można zrobić ogłoszeń, bo co tam napisać. Ja mogę dołożyć się do biletu dla Heldmanna do Warszawy, i ewentualnie z powrotem. Na hotel już mnie nie stać :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Czw mar 17, 2011 22:59 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

Jeśli Haldeman zdecyduje się oddać kota to on niczym nie ryzykuje.Ryzyko ponosi ten kto zawiezie i zostawi kota w lecznicy bo podaje swoje dane do kontaktu dla weta i to ta osoba może obawiać się o opłaty;ja mogę zapewnić,że nie robię ludzi w konia są tu na forum bardzo bojowe blondynki,które były już u mnie i ja nie chcę z nimi zadzierać :twisted:
Haldeman nie może dowieżć kota,zresztą on w ogóle mało może....

J.D.

Post » Czw mar 17, 2011 23:10 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

No i otoż właśnie. Ja się też nie będę wypowiadać o swoim nastroju jak słyszę, że on nie może :evil:
Ale Kot jest na ulicy.
I potrzebna tu jest konstruktywna rozmowa a nie jaja.
I transport do Warszawy tudzież innego miasta z całodobowa kliniką, jak najszybciej.

Carmen201

Post » Czw mar 17, 2011 23:18 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

Amen!

J.D.

[poprzednia][następna]