50kotów Darłowo- czas sterylek. Zapraszam do III wątku ! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw kwi 21, 2011 10:15 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

CatAngel pisze:Podsyłam :D :ok: może i tym razem się uda tak jak z biało-rudym ze Szczytna :D
Trzymać kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Trzymam ciągle, ale mam tylko dwa, mam nadzieję że wystarczy ;)

Z tym biało-rudym to było mistrzostwo świata, mam wrażenie że trafił rewelacyjnie.

Adam
aburacze

Post » Czw kwi 21, 2011 10:20 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

aburacze pisze:
CatAngel pisze:Podsyłam :D :ok: może i tym razem się uda tak jak z biało-rudym ze Szczytna :D
Trzymać kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Trzymam ciągle, ale mam tylko dwa, mam nadzieję że wystarczy ;)

Z tym biało-rudym to było mistrzostwo świata, mam wrażenie że trafił rewelacyjnie.

Adam

Na pewno :) dom spokojny bez dzieci :twisted: kot w domu młody, pani wydaje się w porządku(oglądałam zdjęcia kota na FB) Wieści o kocie też dostaję(co jest mało spotykane) bo zawsze to Dt dostaje :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw kwi 21, 2011 10:27 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

Tylko Plamka KONIECZNIE do domu z ogrodem :? :? :?

Mam jeszcze nowe foty Plami :D Świetnie wyszła :) Podeślesz je też Pani ? ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niedługo trzeba będzie ogłaszać: CZARNY kot szuka domu :roll:
Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Czw kwi 21, 2011 10:34 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

Plamka jest tak fotogeniczna że się dziwię że ludzie się o nią nie biją. Może trzeba było zrobić na Allegro licytację z jakąś sporą ceną minimalną a nie "Kup teraz za 1 zł", to by była kasa na leczenie/karmę dla innych kotów... Może ludzie myślą, że jak coś za darmo to nie warto? :roll:

Adam
aburacze

Post » Czw kwi 21, 2011 13:21 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

Złapałam... swój cień.... -.-
Matko jak gorąco u nas :| Kotom się nic dziś nie chciało i mało do mnie wylazło..

Glutek się do mnie miział !! Sam !! Nie uciekał, tylko chciał, żebym go miziała !!!!!

edit: tak się zastanawiałam: wziąć, nie wziąć.... :roll: na razie nie chciałam ryzykować, bo akurat zabrałam się z tatą. zobaczymy jak to będzie jutro ;)

a czarna ciężarówa chyba się okociła, bo nie widziałam jej.... no chyba, że schowała się gdzieś przed słońcem :roll:

Puniak w DS ;)
Obrazek

Obrazek

Tu jeszcze, jak Pusia była u mnie :) Taki widok zastałam po powrocie ze szkoły :)
Obrazek

I Piti razu pewnego, kiedy wróciła z dworu :|
Obrazek

aburacze pisze:Plamka jest tak fotogeniczna że się dziwię że ludzie się o nią nie biją. Może trzeba było zrobić na Allegro licytację z jakąś sporą ceną minimalną a nie "Kup teraz za 1 zł", to by była kasa na leczenie/karmę dla innych kotów... Może ludzie myślą, że jak coś za darmo to nie warto? :roll:

Adam

Ale to chyba taką jakby aukcję cegiełkową ?
Bo ja sobie nie wyobrażam, żeby ktoś kupił Plami i okazał się złym domem 8O
Chyba, że nie zrozumiałam o co Ci chodzi :oops:
Obrazek

kinia098

Post » Pt kwi 22, 2011 15:15 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

Dostałam od Hani fotki dzisiejszego porannego Kominiarza :)
Wypiękniał, prawda? :1luvu: Ten pychol taki słodki :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Pt kwi 22, 2011 15:21 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

Kinga a co z tym domem (nie pamiętam jaki tam kot poszedł) ale wieści nie masz do tej pory z domu.
Czy udało sie coś zrobić, wysłałaś kogoś na zwiady.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt kwi 22, 2011 15:30 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

CatAngel pisze:Kinga a co z tym domem (nie pamiętam jaki tam kot poszedł) ale wieści nie masz do tej pory z domu.
Czy udało sie coś zrobić, wysłałaś kogoś na zwiady.

Była wizyta po adopcyjna. Okazało się, że Puchatka tam nie ma... Niby jest u matki któregoś z państwa. Miałam niedługo po wizycie dostać foty i info jak to kotek ma się świetnie. Cisza do tej pory...
Obrazek

kinia098

Post » Pt kwi 22, 2011 20:57 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

kinia098 pisze:edit: tą czarą ciężarówkę chyba zostawię w spokoju... ona pęka w szwach :| w sumie.. sama z resztą nie wiem co z nią robić :| będzie tragedia :cry: :cry:

nie tragedia, tylko wiesz, co robić... i jak się nie uda ciachnąć teraz, to przy najbliższej okazji.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt kwi 22, 2011 21:24 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

XAgaX pisze:
kinia098 pisze:edit: tą czarą ciężarówkę chyba zostawię w spokoju... ona pęka w szwach :| w sumie.. sama z resztą nie wiem co z nią robić :| będzie tragedia :cry: :cry:

nie tragedia, tylko wiesz, co robić... i jak się nie uda ciachnąć teraz, to przy najbliższej okazji.

robię to, tylko koty coś nie chcą za mną współpracować... a to już ode mnie nie zależy.
Obrazek

kinia098

Post » Pt kwi 22, 2011 21:48 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

kinia098 pisze:
XAgaX pisze:

robię to, tylko koty coś nie chcą za mną współpracować... a to już ode mnie nie zależy.

wiem, doceniam nie od dziś :) wiesz, co miałam na myśli, prawda?
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pt kwi 22, 2011 21:58 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

XAgaX pisze:
kinia098 pisze:
XAgaX pisze:nie tragedia, tylko wiesz, co robić... i jak się nie uda ciachnąć teraz, to przy najbliższej okazji.

wiem, doceniam nie od dziś :) wiesz, co miałam na myśli, prawda?

łapać, ciachać, nie łamać się ? :P
Obrazek

kinia098

Post » Pt kwi 22, 2011 22:05 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

kinia098 pisze:łapać, ciachać, nie łamać się ? :P

to jak najbardziej też :) ale chodziło mi o to, że pojawienie się maluchów nie jest końcem świata- jest pewne niefajne, ale chyba lepsze wyjście z sytuacji, jeśli uda się je w miarę szybko namierzyć. Wiem, że z bólem serca już uciekałaś się do tego sposobu... więc tym bardziej nie powinnaś się załamywać, co najwyżej zintensyfikować wysiłki :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt kwi 22, 2011 22:11 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

XAgaX pisze:

to jak najbardziej też :) ale chodziło mi o to, że pojawienie się maluchów nie jest końcem świata- jest pewne niefajne, ale chyba lepsze wyjście z sytuacji, jeśli uda się je w miarę szybko namierzyć. Wiem, że z bólem serca już uciekałaś się do tego sposobu... więc tym bardziej nie powinnaś się załamywać, co najwyżej zintensyfikować wysiłki :)

Gdyby tylko udało mi się je namierzyć, to nawet bym się nie zastanawiała... I mam nadzieję, że uda mi się chociaż niektóre znaleźć :( A najlepiej, gdybym jeszcze zdążyła przed porodem .. :roll:
Tylko ja już nie wiem jak te cholery łapać ! Ostatnio łapałam na smaczki, co przyszły. Nawet to je ciężko rusza :|

edit: wieści z domku Malizny ( teraz Malinki :) )

hihihi, stwierdzam, że macierzyństwo to trudna sprawa - moje dwa dzieci spać mi nie dają po nocach ;) doszłam do wniosku, że Malina chodzi po domu tylko nocami nie dlatego, że w dzień się boi - bo wieczorem dzieje się to samo co w dzień u m...nie - tylko dlatego, że tak jest przyzwyczajona, więc mam kota widmo - jak ja się kładę, to ona zaczyna eksplorować, a Tekla się podnieca i jej wtóruje...mówię Wam, dwa koty w domu, a hałasu na produkcji...jest dobrze, już nie syczy, wczoraj spała na poduszce z moją babcią - rozkłada się na środku pokoju, wie, że jest u siebie :) nie daje się głaskać i ucieka, jak chcę się do niej zbliżyć, ale myślę, że za m-c będziemy się już dobrowolnie głaskać, może nie za często jeszcze, ale jednak :) wczoraj wieczorem tak naprawdę minął dopiero tydzień jej pobytu w domu, a ja czuję, jakby była tu już długo, takie normalne jest, że sa dwie kocie :) aaaa, donoszę jeszcze, że jak o 3:00 w nocy zaczynają ze sobą rozmawiać, to uśmiać się można ;)

co kilka dni będę zdawała relację, pokusiłam się też o zdjęcia wczoraj, ale było już ciemno i nic prawie nie widać, może dzisiaj mi się uda coś więcej zdziałać :) jak będę je miała, to też wrzucę :) mam nadzieję, że moje... opowieści zmotywują choć troszkę innych do adopcji, bo to wielka radocha :) mimo trudów na początku, cieszą malutkie rzeczy - przed chwilą np. jak dałam jej jeść, pozwoliła się głaskać chwilę, mimo, że na początku był odruch cofnięcia się, po chwili głaskałam ją i drapałam za uszkiem bez problemu :) oooo, własnie wyszła spod kaloryfera - eksploracja się zaczyna, jej godzina nadeszła - czas się obudzić :) no to będzie następna ciekawa noc ;) trzymajcie kciuki za mnie, niedługo zacznę funkcjonować razem z kotami w nocy zamiast w dzień ;)
Obrazek

kinia098

Post » Pt kwi 22, 2011 23:42 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

kinia098 pisze:
XAgaX pisze:

Gdyby tylko udało mi się je namierzyć, to nawet bym się nie zastanawiała... I mam nadzieję, że uda mi się chociaż niektóre znaleźć :( A najlepiej, gdybym jeszcze zdążyła przed porodem .. :roll:
Tylko ja już nie wiem jak te cholery łapać ! Ostatnio łapałam na smaczki, co przyszły. Nawet to je ciężko rusza :|

pewnie, że najlepiej abyś zdążyła, trzymam kciuki!

podbierakiem próbowałaś? :)

wysłałam Ci zaproszenie na wiadomym portalu :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[poprzednia][następna]